HABERLER>GÜNCEL
26 Kasım 2021 Cuma - 19:59

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Erdoğan'a rakamlı yanıt!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün İzmir'de gerçekleştiriği mitingde Büyükşehir Belediyesi yönünde kullandığı ifadelere yanıt verdi. Yapılan açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2019, 2020 ve 2021 yıllarının kapsayan süreçte kente toplam 9.8 milyar lira tutarında yatırım yaptığı, aynı dönemde merkezi idarenin İzmir’deki yatırımlarının toplamının 5.92 milyar lira olduğu vurgulandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi nden Erdoğan a rakamlı yanıt!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün İzmir'de gerçekleştiriği mitingde Gördes Barajı, körfez temizliği ve yatırımlarla ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne eleştirilerde bulunmuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Erdoğan'ın ifadeleri hakkında bir açıklama yaptı.

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir programı kapsamında düzenlenen mitingte dile getirdiği ifadelere ilişkin İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bir açıklama yapılması zorunluluğu doğmuştur denilerek yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Kamuoyunu aydınlatma sorumluluğumuz çerçevesinde öncelikle belirtmeliyiz bahsi geçen DSİ’nin Gördes Barajı’ndan vermeyi taahhüt ettiği yıllık 59 milyon metreküp su miktarına 2011 yılından bu yana hiçbir dönem ulaşılamamış, bazı yıllar hiç su verilememiştir. Büyük bir imalat hatası nedeniyle yıllardır su seviyesi yükselmeyen Gördes’in, tünel imalatlarında da kaçak olduğu yakın zamanda tespit edilmiştir. Barajın bu gün itibariyle aktif doluluk oranı yüzde 1,58’dir. 2020 yılı verilerine göre İzmir’in toplam içme suyu ihtiyacının Gördes Barajı’ndan karşılanan kısmı sadece yüzde 12’dir. 

Bununla birlikte İZSU Genel Müdürlüğü yıllardır kendi taahhütlerini yerine getirerek bu yatırımın bedelini düzenli olarak faizi ile birlikte DSİ’ye ödemektedir. 

Kaldı ki DSİ Genel Müdürlüğü kurulduğu 1954 yılından beri kendisine yasayla verilmiş olan görev gereği nüfusu 100 binin üzerindeki kentlerin içme suyu ihtiyacını karşılayacak yatırımları yapmak zorundadır. Bugün İzmir’in can damarı niteliğindeki Tahtalı Barajı da 1997 yılında yine DSİ tarafından kentimize kazandırılmıştır. Bu bedel de DSİ’ye ödenmektedir. 

İZSU Genel Müdürlüğü’nün ve İzmir halkının bedeli kentli tarafından ödenen hiçbir proje ve yatırım için kurum ve şahıslara bir diyet borcu bulunmamaktadır.

İzmir Büyükşehir Belediyesi geçmişten günümüze kentin en önemli zenginliklerinden biri olarak gördüğü körfezin temizlenmesi ve korunması görevini de hangi kurumun sorumluluğunda olduğuna bakmadan inisiyatif alarak yerine getirmektedir. 

Gururla belirtmeliyiz ki İzmir bugün atıksu arıtma tesislerinin sayısı ve kapasitesiyle Türkiye’nin lideri konumundadır. 23’ü Avrupa standartlarında ileri biyolojik arıtma yapan toplam 68 atıksu arıtma tesisi İZSU Genel Müdürlüğü tarafından işletilmektedir.

Ayrıca İzmir’in atıksularının %97’si arıtılmaktadır.

Bu yatırımlar sayesindedir ki Marmara Denizi ve boğazlarda görünen müsilaj sorunu İzmir Körfezi’nde yaşanmamıştır.
2 Şubat 2021 gecesi tarihinin en büyük yağışlarından birini alan kentimizde neredeyse tüm dereler taşmasına rağmen 1995 yılındakine benzer bir facianın yaşanmaması, ya da 2009 yılında İstanbul Ayamama Deresi’nin taşması sonucu oluşan bir trajedinin tekrarlanmamış olması altyapı alanında gelinen noktayı göstermesi açısından anlamlıdır.

Türkiye’de kanalizasyon ve yağmur suyu ayrıştırması yapmayan, büyük bölümü de iktidar partisine mensup belediyeler tarafından yönetilen çok sayıda kent bulunmaktadır. Ancak İzmir bunlardan biri değildir. Bugün itibariyle 700 km’nin üzerinde ayrıştırma hattı devre alınmış, 122 km’nin yapımına ise başlanmıştır. 

Son olarak ifade etmemiz gereken bir başka ayrıntı ise İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2019, 2020 ve 2021 yıllarının kapsayan süreçte İZSU ve ESHOT ile birlikte kente toplam 9.8 milyar lira tutarında yatırım yaptığı, aynı dönemde merkezi idarenin İzmir’deki yatırımlarının toplamının 5.92 milyar lirada kaldığı gerçeğidir."

 
Türkiye'nin Dünya Kupası Play-Off rakipleri belli oldu
 
Muğla'da uluslararası suç örgütü çökertildi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent ışık 27 Kasım 2021 Cumartesi 10:49

Gördes barajının su yüzdesi Ekim ayı enflasyon oranının yarısı kadar,

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akşener’den İmamoğlu’na Cumhurbaşkanlığı mesajı
İBB'nin ‘Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi' açılışında konuşan İYİ Parti ...
Erdoğan'dan depremzedelere yeşil ışık: Kredi için kritik viraj…
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeleri hakkında açıklamalarda ...
Soylu: Kılıçdaroğlu İzmir'i görse çatlar da patlar
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir'de yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı ...
 
İstanbul'da taksi teklifi 11. kez reddedildi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) kente 5 bin yeni taksi teklifi ...
Erdoğan, Menemen'den net mesaj verdi: Bu faizler düşecek!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de Alsancak ile 96 tesisin toplu ...
Silahını temizlerken vurduğu oğlu öldü
Bolu'da dehşete düşüren bir olay yaşandı. Kentte, Muhammed K., iddiaya ...
 
Gezi Davası'nda Osman Kavala için karar çıktı
Yargıtay ve İstinaf Mahkemesi tarafından bozulduktan sonra yeniden görülen ...
İZDENİZ: Seferlerde aksamalar yaşanabilir
Olumsuz hava koşulları sebebiyle, İZDENİZ’den yapılan açıklamada deniz ...
Ayasofya'daki tarihi sanılan kağıtlar yeni çıktı
Ayasofya Camii'nde cemaat tarafından kırık bir taşın arkasında 5 parça ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva