HABERLER>GÜNCEL
9 Temmuz 2019 Salı - 15:02

İzmir Barosu'ndan can dostlara mamatik

İzmir Barosu'nun sokak hayvanları için aldığı mamatikler tespit edilen noktalara bırakıldı. Baro üyeleri Türkiye'de hayvanlara verilen zararın önlenemediğini dile getirerek cezaların şiddeti önlemekte yetersiz kaldığını savundu.

İzmir Barosu ndan can dostlara mamatik

İzmir Barosu'nun sokak hayvanları için yaptırdığı mamatiklerden ilki, İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel, Yardımcısı Özgür Yılmazer ve birçok baro üyesi avukatın katılımıyla Bölge Adliye Mahkemesi arkasına konuldu. Diğer mamatiklerin Alsancak'ta bulunan baro binası, Bayraklı ve Karşıyaka adliyelerinin çevresine bırakılacağı bildirildi. Bölge Adliye Mahkemesi yakınlarına yerleştirdikleri mamatiğin yanında açıklama yapan Baro Başkan Yardımcısı ve Hayvan Hakları Komisyonu Üyesi Özgür Yılmazer, yaşam mücadelesi veren hayvan dostlarının her daim yanlarında olduklarını hatırlatarak, günlerinin geçtiği adliye ve baro çevresine onlar için beslenme noktaları yerleştirmek istediklerini dile getirdi. Hayvanların yaşama şartlarını iyileştirmenin önemli bir adım olduğunu ifade eden Yılmazer, bunun küçük bir adım olduğuna dikkat çekerek, "Yaşadığımız bu doğaya hükmetmeye çalışan insanoğlu, hayvan dostlarımızın da en az bizler kadar hatta belki de bizlerden daha çok doğanın bir parçası olduğunu unutuyor. Yaşadığımız bu tabiat insanlara tahsis edilmiş bir eşya değil, içerisinde var olan bütün canlılarla birlikte varlığını sürdürebilen, kendini yenileyebilen bir varlıktır" dedi.

Türkiye'de hayvan hakları konusundaki yasal çalışmalarının bugüne kadar bir seçim vaadi olmaktan öteye geçemediğini söyleyen Yılmazer, sahipli sahipsiz tüm hayvanların yaşam koşullarının günden güne kötüleşerek hayvanlara şiddet haberlerinin arttığını ifade etti. Hayvan Hakları Yasası’nın seçim kazanma kapısı olarak görüldüğünü öne süren Özgür Yılmazer, sözlerine şöyle devam etti:

"Verilen verilemeyen cezalar, insanlara bile şiddeti önlemekte yetersiz kalmakta. Öte yandan, modern bir hukuk sistemine yakışmayacak şekilde, hayvanlar ülkemizde mal olarak görülmekte ve savunmasız bu canlılara verilen her türlü zarar, gösterilen her türlü şiddet kabahat olarak değerlendirilmekte olup, yapanlara karşı ancak para cezasına hükmedilmekte. Sahipli sahipsiz hayvan ayrımı yapılmaksızın yaşayan her canlının aynı haklara sahip olması için çalışıyoruz. İzmir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu olarak barınak ziyaretlerinde çeşitli sorunlarla karşılaşıyoruz. Tüm hayvanların haklarını koruyacak ister memur, ister vatandaş kim olursa olsun, görevini yapmayan herkesin cezalandırılmasını sağlayacak bir yasanın bir an önce yürürlüğe girmesi çok önemli. Hayvan Hakları Komisyonu olarak bir yandan mevcut yasaların elverdiği ölçüde hayvanları korumak için elimizden geleni yaparken, bir yandan da yasa ve çalıştay çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kurmuş olduğumuz beslenme noktalarının mamasız kalmaması için öncelikle meslektaşlarımızın adliye personelinin ve vatandaşlarımızın baromuzu yalnız bırakmamasını temenni ediyoruz." (DHA)

 
Kılıçdaroğlu'ndan Merkez Bankası eleştirisi
 
Bergama'da imece usulü ile Ayasköy Bellekevi açıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
S-400'lerin nereye konuşlanacağı belli oldu
Kısa süre içerisinde Türkiye'ye gelmesi beklenen S-400 hava ve füze savunma ...
Evini kolonya dökerek ateşe veren kişi çıkan yangında öldü
Gaziantep'te kolonya dökerek evini ateşe veren kişi, çıkan yangında hayatını kaybetti.
Hakkari'den acı haber: 2 asker şehit oldu
Milli Savunma Bakanlığı, Hakkari'de teröristlerce askeri araca düzenlenen ...
 
Düşük not veren profesöre 5 yıl hapis
Öğrencisine bilerek düşük not verdiği iddiasıyla yargılanan profesör, ...
Işılay Saygın'ın sağlık durumu ile ilgili yeni açıklama
İzmir'in yetiştirdiği duayen politikacı Sayın Işılay Saygın'ın sağlığı ...
THY'nin rüya uçağı tarifeli seferlere başladı
Şehit Eren Bülbül'ün anısına dün Trabzon'a özel uçuş gerçekleştiren THY'nin ...
 
Dışı karpuza içi kavuna tadı salatalığa benziyor
Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde yetiştirilen dışı karpuza, içi kavuna, ...
İzmir için kritik 'mangal' uyarısı
İzmir'in Seferihisar ilçesinde, mangal ateşinden çıkan ve 100 hektar ormanlık ...
O ülkede Bitcoin yasaklandı
İran, kripto para birimi Bitcoin ile yapılan işlemleri yasakladı.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva