HABERLER>GÜNCEL
11 Ekim 2018 Perşembe - 11:47

İzmir Adliyesi'nde büyük panik!

İzmir Adliyesi'nde yangın söndürme cihazındaki gaz kaçağı nedeniyle 1'i ağır 29 kişi hastaneye kaldırıldı. Bina boşaltıldı. Emniyet yetkilileri ilk bulgulara göre sabotaj ihtimali olmadığını söyledi. Tehlikenin geçmesinin ardından mesai yeniden başladı.

İzmir Adliyesi nde büyük panik!

Bugün saat 11.30 sıralarında, Bayraklı ilçesinde bulunan İzmir Adalet Sarayı'nın zemin katında, yangın tüplerinin periyodik bakımının yapılmasına başlandı. Bu sırada tüplerden sızan karbondioksit gazı nedeniyle, bakım işlemini gerçekleştiren bir personel zehirlendi. Gaz binaya da yayıldı. Durum, sağlık, itfaiye ve AKS ekiplerine bildirildi.

Tüplere bakım yapan ve gazdan yoğun şekilde etkilenen personele müdahale etmek için içeriye giren sağlık görevlileri ile polis memurları ve 1 özel güvenlik görevlisi de gazdan etkilendi. Rahatsızlanan sağlık görevlilerine kendi meslektaşları müdahale etti. Gazdan yoğun bir şekilde etkilenen ve kalbi duran bakım personeline, ambulansa bindirilirken kalp masajı yapıldı, duran kalbi tekrar çalıştırılarak hayata döndürüldü. 

29 KİŞİ ETKİLENDİ
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, hastanenin acil servisine getirilenleri ziyaret etti ve doktorlardan bilgi aldı.

Budak, burada yaptığı açıklamada, olayı öğrenir öğrenmez hastane olarak gelebilecek yaralılara ilişkin hazırlık yaptıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Acil servisimize gazdan etkilenen 22 kişi getirildi. Bu kişilerden 5’i polis, 2’si ise 112'ye bağlı sağlık çalışanı. Şu anda bir vatandaşımızın durumu ağır onun dışında genel durumları iyi. Üniversitemiz yönetimi, dekanımız başhekimimiz ve personelimiz seferber olmuş durumda. Biz de ziyaret edip geçmiş olsun dileklerimizi ilettik."

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine de gazdan etkilenen 7 kişinin başvurduğu öğrenildi.

“TEHLİKE SÖZ KONUSU DEĞİL”
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Özgür Ozan Yılmaz, İzmir Adliyesindeki gaz sızıntısına ilişkin, yapılan ölçümlerde şu anda ortamda tehlikeli bir durum olmadığını bildirdi.

Yılmaz, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, arşiv kısmında gaz söndürme sisteminin periyodik bakımı sırasında kaçak meydana geldiğini ve bununla ilgili teknik ekipten 4 kişinin karbondioksite maruz kaldığını kaydetti.

Gaza maruz kalanların 112 Acil Servis'le hastanelere sevkinin sağlandığını, bir kişinin durumunun ağır olduğu bilgisini aldıklarını kaydeden Yılmaz, şunları söyledi:

"Bizim yaptığımız incelemede periyodik bakımda sistemin çalışıp çalışmadığının kontrolü sırasında olay meydana gelmiş. Bağlantı noktasında ya da nerede meydana geldiği ayrıntılı inceleme sonucu ortaya çıkacak. AFAD ve yangın müdahale ekibinin olay yerinde yaptığı incelemede şu anda tehlikeli bir gaz seviyesi yok. Söndürme sisteminin kaçaktan sonra gazı kestiği ve ortamda gaz yayılmasına engel olduğu ama ilk etapta teknik ekipte bulunan arkadaşların yoğun gaza maruz kaldığını düşünüyoruz." 

"DOĞAL GAZ KAYNAKLI OLMADIĞI GÖRÜLMÜŞTÜR"
Öte yandan İzmir Doğalgaz Dağıtım A.Ş'den (İZMİRGAZ) yapılan açıklamada, olaya ilişkin medyada çıkan ilk haberlerde "gaz zehirlenmesi" ifadeleri kullanıldığı hatırlatılarak, "Doğal gaz acil müdahale 187 ekiplerimizin yaptığı incelemede olayın meydana gelme sebebinin doğal gazdan kaynaklı olmadığı görülmüştür. Teknik ekibimizin bina içi ve dışında yapmış olduğu incelemelerde de herhangi bir doğal gaz kaçağına rastlanmamıştır." ifadelerine yer verildi.

MESAİ YENİDEN BAŞLADI
İzmir Adliyesinde yaşanan gaz sızıntısı sonrasında değerlerin normale dönmesi üzerine çalışanlar binaya alındı, mesai tekrar başladı. 

YANGIN TÜPLERİNİ DEĞİŞTİREN KARDEŞLER DE ZEHİRLENMİŞ
İzmir Adliyesi'nde, yangın tüplerinin periyodik bakımı sırasında sızan karbondioksit nedeniyle Salih (47) ile kardeşi Osman Cemil Ataoğlu (42) da hastanelik oldu. Eskiyen ve boşalan tüpleri değiştirmek için adliyeye gelen Ataoğlu kardeşler, burada çalıştıkları sırada meydana gelen gaz sızıntısı sonrası fenalaştı. İhbarla adliyeye gelen sağlık görevlileri, kalbinin durduğu belirlenen işçi Salih Ataoğlu'na müdahele etti. Hayata döndürülen Ataoğlu, ambulansla Ege Üniversitesi (EÜ) Hastanesi'ne kaldırıldı. Teknisyen Osman Cemil Ataoğlu ise ambulansla İzmir Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.
Kardeşlerin yakınlarından bazıları, Tepecik Hastanesi'ne giderken, bazıları da EÜ'ye geldi.

Baba İbrahim Ataoğlu, "Oğullarım adliyenin boş kalan ve eskiyen tüplerini değiştirmek isterken, sızan gazdan etkilendi. Oğlum Osman Cemil Ataoğlu'nun durumu iyi ama şekeri olduğu için kontrol altında tutuluyor. Diğer oğlum Salih Ataoğlu'nun da doktorlar durumunun iyi olduğunu söyledi. Ciğerleri temizleniyor" diye konuştu.
Oğullarına üzülüp, gözyaşı dökerken, fenalaşan anne Hatice Ataoğlu'na ise Ege Üniversitesi Hastanesi'nde sağlık görevlileri müdahale etti. Hatice Ataoğlu'nun tansiyonunun yükseldiği öğrenildi.

SAĞLIK DURUMLARI HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ
İzmir Adliyesi'nde, karbondioksit gazından zehirlenenlerden 22'si Ege Üniversitesi Hastanesi'nde, 7'si de Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Ege Üniversitesi Hastanesi Başhekim Vekili Prof. Dr. Tuncay Göksel, hastanelerinde tedavi altında tutulan 22 kişinin sağlık durumu ile ilgili bilgi verdi. Hastanenin acil servisine getirilen 22 kişiden birini durumunun ağır olduğunu anımsatan Tuncay Göksel, "Acile getirilenlerden birinin kalbi durmuştu. Solunumu durmuştu.  Canlandırma işlemi kapsamında yoğun bakıma alındı. Kalbi çalışır hale geldi ama solunumu hala bozuk ve durumu kritikliğini koruyor. Şu an Anestezi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altında" dedi. Diğerlerinin durumunun hafif olduğunu belirten Tuncay Göksel, sağlık durumu iyi olanların, taburcu olma aşamasına geldiğini söyledi. 112 Acil Sağlık ekiplerinin, yaralılara hızlı bir şekilde müdahale ettiğine dikkat çeken Göksel, "Durumu kötü olan kişiyi, sağlık görevlileri baygın halde bulmuş ve hemen olay yerinde müdahale edilmiş" dedi.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen 7 kişiden 5'inin, ayakta tedavi edildikten sonra taburcu oldukları öğrenildi. 2 kişinin ise tedbir olarak hastanede gözlem altında tutulduğu kaydedildi.(AA, DHA)

Olay yerinden görüntüler:

 
Başsavcılıktan Arda Turan hakkında soruşturma
 
Suudi Arabistan kargo uçağına dev operasyon!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alsancak'ta korkutan yangın!
İzmir'in Alsancak semtindeki fast food restoranının baca kısmında, henüz ...
NYT'den 'Kaşıkçı' iddiası: Temizlikçi testere getirmiş!
New York Times gazetesinin iddiasına göre, Türkiye’ye gelen 15 kişilik ...
Bu da oldu... Geneleve kayyum atandı!
Bursa polisinin operasyonuyla çökertilen fuhuş şebekesinin Adana’da işlettiği ...
 
Hacze gelen memurları dövüp rehin aldılar!
Antalya'nın Manavgat ilçesinde icra memuru Yasin Çapan ve avukat katibi Süleyman ...
Torbalı'da yargılanan 72 öğretmene beraat!
İzmir'in Torbalı ilçesinde 'Savaşa karşı barışı savunacağız' sloganıyla ...
Hastane acilindeki çifte infazla ilgili flaş gelişme!
Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinin önünde öldürülen ...
 
İzmir'de 4 FETÖ sanığına hapis cezası!
Akyaka Vakfı'na yönelik yürütülen soruşturma kapsamında yargılanan 9 sanıktan ...
İzmir'de dehşet: Kayınpeder damadı vurdu!
İzmir'in Karabağlar ilçesinde çıkan silahlı kavgada 2 kişi yaralandı.
İzmir'de sosyal medyayı ayağa kaldırdı! Sebebi hayrete düşürdü!
İzmir'in Bornova ilçesinde yaşayan Can Osman Aksoy'un (23) evden çıktıktan ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva