HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Ocak 2015 Cuma - 10:49

İZKA sözleşmesi tamam: Selçuk’ta ücretsiz Wi-Fi!

Selçuk Belediyesi ile İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) arasında “Bilgi Toplumuna Dönüşüm Hibe Programı” kapsamında sözleşme imzalandı. Proje çerçevesinde dünyanın en büyük açık hava müzesi konumundaki ve her yıl yaklaşık 2,5 milyon turisti ağırlayan Selçuk’ta, tanıtım ve hizmetlere ulaşmada büyük kolaylık sağlanacak. Selçuk Kalesi, Ayasuluk, Efes-Meryemana, Şirince ve Havuz bölgelerine ücretsiz kablosuz internet (Wi-Fi) ağı bağlanacak.

İZKA sözleşmesi tamam: Selçuk’ta ücretsiz Wi-Fi!

İZMİR - İzmir Kalkınma Ajansı’nda düzenlenen imza törenine Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, İZKA Program Yönetim Birimi Başkanı ve Genel Sekreter Vekili Besim Özçam, İZKA İzleme ve Değerlendirme Birimi Başkan Vekili Fakı Ergül, İZKA İzleme ve Değerlendirme Birimi Uzmanı Korhan Mangır ve Selçuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Özgül Yavuz ve birim yetkilileri katıldı.
 
“GÜNÜMÜZDE İNTERNET OLMAZSA OLMAZ”
Selçuk Belediyesi olarak İZKA’nın Mali Destek Programına başvurduklarını kaydeden Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, imza töreninde kısa bir konuşma yaptı. ‘E-Selçuk 2.0.15’ başlıklı projeye ilişkin destek aldıklarını ifade eden Bakıcı, “Bilgi Toplumuna Dönüşüm ve Bilgi İletişim Teknolojileri Mali Destek Programı, Kar amacı gütmeyen kuruluşlar projeler listesinde ön sıradaki yerimizi aldık. Bilgi toplumu olma yönünde günümüzde teknolojinin ne kadar büyük bir öneme sahip olduğunu biliyor, buna göre projeler üretiyoruz. Bu kadar hızla ilerleyen günümüz dünyasının olmazsa olmazları arasında bulunan internet ağını ilçemizde sağlayacak olmanın bilinciyle hızlı hareket edeceğiz. Sadece kurumsal açıdan değil, bir kentin gelişimi açısından da önemli bir gelişmedir. Birimler arası, toplumlar arası gelişime ve Selçuk’un tanıtıma da katkısı olacak böyle bir projenin hayata geçirilmesinde İZKA’nın desteği bizim için çok önemli. Projenin ilçemizin hem yurt içi hem yurt dışı tanıtımımıza da büyük katkısı olacağını biliyoruz. Türkiye’nin ve İzmir’in algısını dönüştürecek bir algının yönetilmesini sağlayacak olan bu proje kapsamında turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği bölgeler göz önüne alındığında kablosuz internet ağı hizmet sağlayıcılarının kullanılması belediye hizmetlerine ve bilgiye erişimin büyük ölçüde kolaylaşmasını sağlayacak. Tüm paydaşlara hayırlı olsun diliyorum” dedi.
 
BİR YILDA TAMAMLANACAK
İZKA Genel Sekreter Vekili Besim Özçam da daha önceki Mali Destek programında yapılan kioskların da bu sayede tekrar kullanıma açılacağına dikkat çekti. Bu açıdan da mutluluk duyduklarını belirten Özçam, bir yıl sonra hayırlısı ile bu projeyle Selçuk için iyi bir adım atılacağına inandığını söyledi.
 
SESLİ BİLGİYLE MÜZE GEZİLECEK
Kurumsal teknolojik altyapısı da geliştirilecek olan Selçuk Belediyesi, kablosuz internet ağlarıyla ziyaretçilerine ücretsiz internet erişimi sağlayacak. İnternet hizmetlerinden yararlanmaya bağlı olarak geliştirilen mobil uygulamalarla erişim, e-ödeme, halk masası, etkinlik-duyuru bültenleri vb. uygulamaların hepsine internetin bulunduğu tüm alanlarda kolay erişilebilirlik sağlanacak. Projenin içerisindeki diğer uygulamalar ise şöyle; Selçuk Efes Kent Belleği Merkezi, sesli müzeye dönüştürülecek. Kent belleğini ziyaret edenler farklı dillerde sesli bilgi verilmesiyle dinleyerek müzeyi gezme fırsatı yakalayacak. E-belge ile yönetim sistemine geçiş sağlanacak ve Belediyenin tüm hizmetlerine internetten erişim ve hizmet masasına sanal ortamda erişim kolaylaştırılacak.
 
KABLOSUZ İNTERNET AĞLARININ BULUNACAĞI ALANLAR ŞÖYLE:
1. Alan: Selçuk Kalesi, Ayasuluk
2. Alan: Havuz
3. Alan: Efes-Meryemana
4. Alan: Şirince

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kadınlar ücretsiz aile işçisi!
CHP’de aktif siyasetle uğraşan Eşit Yaşam Derneği Başkanı Nazik Işık, ...
İZFAŞ’ta bir ayrılık daha: O isim de istifa etti
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin fuarlar başta olmak üzere önemli organizasyonlarını ...
Bergama'dan anne ve babalara özel kurs sona erdi
Bergama Belediyesi, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü ...
 
Karşıyaka'dan 10 bin çocuğa çevre ve afet eğitimi
Çevre ve doğal afetler konusunda çocukları bilinçlendirmek için eğitim ...
Konak Uğur Mumcu'yu anmaya tiyatroyla başladı
Konak Belediyesi tarafından düzenlenen Uğur Mumcu’yu anma etkinlikleri ...
EMITT’te Menderes rüzgarı
İzmir Kalkınma Ajansı ile birlikte EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ...
 
Gaziemir’de karne hediyeleri Başkan’dan
Gaziemir Belediye’si yarıyıl tatiline giren öğrencilere, ‘Karne Hediyem ...
Başkan’dan tarım zirvesi: Topyekün kalkınma!
Tarımsal kalkınma kooperatiflerinin yöneticileriyle bir araya gelen İzmir ...
Çiğli’de temizlik seferberliği
Çiğli Belediyesi tarafından oluşturulan ve üç ayrı ekiple kentin farklı ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva