HABERLER>EKONOMİ
18 Haziran 2015 Perşembe - 18:05

İZKA seçimini yaptı: 3.Çolakoğlu dönemi

İki turlu başkanlık seçiminde 100 üyeden 54’ün oyunu alan Çolakoğlu, Prof. Dr. Güden çekilince 3.kez kurul başkanı oldu. Başkanlık seçimi sonrası İZKA'nın yeni yönetimi de belirlendi.

İZKA seçimini yaptı: 3.Çolakoğlu dönemi

Onur DENİZ / EGEDESONSÖZ - İzmir Kalkınma Ajansı’nda (İZKA) seçim mesaisi yaşandı.

Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Salonu’nda gerçekleşen İZKA Kalkınma Kurulu Toplantısı’nda başkan, 3 yönetim kurulu üyesi, 2 asil ve 2 yedek üye seçimi yapıldı.

İZKA Kalkınma Kurulu Başkanlığı için görevi 2 dönemdir sürdüren Kemal Çolakoğlu, Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İşadamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy ve İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın da desteğini alan İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden aday oldu.


 
Toplantının açılış konuşmasını yapan İZKA Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu, gündemi değerlendirdi. Çolakoğlu, “Fevkalade bir demokrasi şöleni halinde geçen bu seçim ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Ülke gündeminin bundan sonra ekonomi ve bereket olmasını; ülkede barış, kardeşlik, uzlaşı ortamının olmasını temenni ediyoruz. Halkımız üzerine düşen görevi yerine getirmiştir. Bundan sonra siyasilerin üzerine düşen görevi yerine getirmeleri gerekmektedir”  şeklinde konuştu. Çolakoğlu ayrıca 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in vefatı ile ilgili düşüncelerini dile getirdi. 
 
MEVCUT KATİP ÜYELERLE YOLA DEVAM
Toplantıda ilk olarak katip üye seçimine geçildi. Katip üyelik görevine mevcut üyeler EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya ve Yeni Oluşum Derneği Başkanı Günseli Esma Türkoğlu’na karşı aday çıkmaması üzerine açık oy usulüyle üyelikleri kabul edildi.  Katip üyelerin seçilmesinin ardından Kalkınma Kurulu Başkanlığı seçimine geçildi.
 


HER TOPLANTIYA BİR DEVLET BAŞKANI
Başkanlık seçimi öncesinde adaylar İZKA üyelerine seslendi. İlk konuşmayı Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İşadamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy yaptı. Atasoy, “Ben de sizler gibi 100 kişilik üyeden biriyim. Benim isteğim İZKA’nın çalışmalarını daha da büyüterek özellikle uluslararası alanda ithalatta ihracatta sanayide turizmde çalışmalar yapmaktır. Uzun süredir dünyanın birçok yerinde ticari anlaşmalar yapmaktayım. Bundan önceki ekonomi zirveleri Ankara’da yapıldı. Ben ekonomi zirveleri bundan sonra İzmir’de yapmak istiyorum. İzmir her şeyiyle öncü bir şehir olmuştur. Ama aynı zamanda önceliklerin de şehri olmalıdır. Ben İzmir’in bir sanayi, turizm, tarım,  üniversiteler kenti olmasını istiyorum.  Ben eğer başkan olursam bundan sonraki her toplantıda Ortadoğu, Afrika ve Türki Cumhuriyetler’den devlet başkanlarını buraya getireceğim. Bir sefere mahsus oylarınıza talibim” diye konuştu.
 


BAŞKALARININ SÖYLEMESİYLE ADAY OLACAK DEĞİLİM
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden ise konuşmasında Vali Mustafa Toprak’tan destek iddialarına destek verdi: Güden, “Ben proje yapmayı seven bir insanım. Rektörlüğümden önce ve sonra birçok projeye imza attım. Bu deneyimlerimi İZKA’ya yansıtmak istiyorum. Ben 48 yaşındayım başkalarının söylemesi ile aday olacak bir adam değilim. Kendim istediğim için aday oldum. Beni bu göreve layık görürseniz İzmir’deki tüm üniversitelerle çalışacağıma hizmet vereceğime söz veriyorum” dedi.


 
PROJE ÜRETECEKSENİZ YÖNETİME ADAY OLUN
Son sözü Çolakoğlu aldı ve Güden ve Atasoy’un proje vaatlerini eleştirdi. Çolakoğlu yaptığı konuşmada, “İstediğiniz kadar proje yapın, dünyadan ünlü isimleri buraya getirin. Eğer yasalar Kalkınma Ajanslarını boşa sayıyorsa ve görev vermiyorsa ne yapsanız boş. O zaman sizin yönetim kuruluna gitmeniz gerek. Biz bu yasaların değişmesi için çalışıyoruz. Biz bu kurulda alınacak kararların uygulanma zorunluluğu olmasını istiyoruz. Yönetim Kurulu bizim önerilerimiz için sadece ‘incelendi’ deniyor. Biz bu kurulların asli görevini yapar hale getirmek istiyoruz. Zaten bu olduktan sonra İzmir uçar. Ama sistem çalışmıyor” dedi.
 
ÇOLAKOĞLU İLE YOLA DEVAM
İZKA’daki oturumda kurul başkanlığı seçimi için iki turlu gizli oy açık sayım yöntemi kararı alındı.

İZKA’nın 100 üyesinden 97’si sandık başına giderken Kemal Çolakoğlu 54 oy aldı. 1 oy boş, 1 oy da geçersiz sayılırken sandıktan Mustafa Güden’e 30, Nezaket Emine Atasoy’a da 11 oy çıktı.

İkinci tur öncesi Güden seçimden çekilince Çolakoğlu bir dönem daha başkan oldu.

YENİ YÖNETİM BELİRLENDİ
Başkanlık seçimi sonrası 3 yönetim kurulunun belirlendiği seçim yapıldı. Seçimlere, mevcut üye İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu’nun yanı sıra Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, Selçuk Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Koray Yolcu, İzmir sivil Toplum Örgütleri Başkanı Mehmet Aydoğan aday oldu.

Gizli oy, açık sayım yöntemi ile yapılan seçimde 90 oy alan Zekeriya Mutlu, 73 oy alan Sabri Ünlütürk ve 65 oy alan Koray Yolcu yönetime seçildi. 

Mehmet Aydoğan ise 47 oyla liste dışında kaldı. Aydoğan aldığı oyla birinci yedek üye olarak belirlendi.
 

 
Karşıyaka'da ilk imzayı Mehmet Eren attı
 
Ülkeyi sarsan vahşette flaş gelişme
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İTO Başkanı Demirtaş'tan genç girişimcilere: Yeter ki üretin
İzmir Ticaret Odası ve İzmir Ekonomi Üniversitesi işbirliği ile İzmir ...
İTB'de Gıda zirvesi: küresel rekabet için uygunluk denetimi şart
Türkiye’de uygunluk değerlendirme sektörünü geliştirerek daha güvenilir ...
Kredi devinden kritik Türkiye yorumu
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard And Poors(S&P),Türkiye'deki ...
 
ABD tarihinde 100 yıl sonra bir ilk
ABD Hazine Bakanı Lew, demokrasi temasıyla yeniden tasarlanacak 10 dolarlık ...
TÜSİAD’tan flaş açıklama: Buzlar eridi olarak…
Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) heyeti, Ankara temaslarını ...
Fuar İzmir'e bu kez arılar geliyor
Orion Fuarcılık, Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği ( TAB ) ve ...
 
EBSO'nun 'büyük' gururu: İlk 500'de 59 şirket
İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan 2014 yılı Türkiye’nin ...
İTO’dan partilere çağrı: Çözüm üretin
İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 7 Haziran ...
Ege’nin en büyük konteynır limanı gün sayıyor
Aliağa’da Petkim ile beraber Ege’nin en büyük konteyner limanını inşa ...
 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva