HABERLER>İŞ DÜNYASI
22 Şubat 2019 Cuma - 15:29

İZKA Kalkınma Kurulu yeni başkanını seçti

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Kalkınma Kurulu, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Meclis Salonu’nda düzenlediği toplantıda yeni başkanını seçti. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Saffet Köse tek aday olarak seçime girerken oy birliği ile İZKA Kalkınma Kurulu Başkanı olarak seçildi.

İZKA Kalkınma Kurulu yeni başkanını seçti

iToplantıda bir sunum gerçekleştiren İZKA Genel Sekreteri Dr. Mehmet Yavuz, 2018 yılı faaliyetleri ve 2019 yılında yapılması planlanan faaliyetler ve projeler hakkında Kalkınma Kurulu’na bilgi verdi. İZKA olarak faaliyetleri sonuç odaklı programlar (SOP) aracılığıyla yürüttüklerini ifade eden İZKA Genel Sekreteri Yavuz, 2019 Yılı Çalışma Programında “Yenilik, Girişimcilik ve Teknoloji Üretimi”, “Destinasyon Yönetimi”, “Temiz Enerji ve Temiz Teknolojiler”, “Küçük Menderes Havzası Sürdürülebilir Üretim”, “İstihdamın Geliştirilmesi” ve “Kurumsal Dönüşüm” olarak adlandırılan altı sonuç odaklı program yer aldığını ve bu programlarda yer verilen faaliyetlerin İzmir’in ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmesine katkı sağlayacak şekilde hazırladığını dile getirdi.

10 Yılda 450 Milyon TL Mali Destek
İzmir Kalkınma Ajansının 2006 yılında Çukurova Kalkınma Ajansı ile birlikte Türkiye’de kurulan ilk pilot kalkınma ajansı olduğunu ifade eden Yavuz, Ajansın ilk mali destek programını ilan ettiği 2008 yılında 2018 yılına kadar geçen 10 yıllık süre zarfında 600’ün üzerinde projeye günümüz fiyatlarıyla yaklaşık 450 Milyon TL destek sağlandığını dile getirdi. Sunum kapsamında Genel Sekreter Yavuz tarafından halihazırda uygulaması devam eden Sosyal Uyumun Güçlendirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı, Kültür Varlıklarının Korunması ve Geliştirilmesi Mali Destek Programı, 2018 Yılı Fizibilite Destek Programı ile Ödemiş Dış Mekan Süs Bitkileri Genç Fide Üretim Tesisi ile İzmir TEKNOTEST güdümlü projeleri hakkında bilgi verildi.

Temiz enerji, temiz teknoloji
Özellikle İzmir'in temiz enerji ve temiz teknolojiler alanında sahip olduğu yüksek potansiyelinin kümelenme, girişimcilik, yatırım tanıtım ve sürdürülebilir üretim faaliyetleriyle desteklenerek yatırım ortamının ve rekabetçiliğinin güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Yavuz, “Bu amaç doğrultusunda Ajansımız tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği (AB) fonlarından destek almaya hak kazanan – “Enerji’de Verimli ve Sürdürülebilir Dönüşümün Desteklenmesi- Best for Energy Projesi”ni hayata geçireceğiz. Ayrıca Yurtdışı Yatırım Tanıtım Turları ve Potansiyel Yatırımcı Ziyaretleri, Ulusal ve Uluslararası Fuar ve Etkinliklere Katılım Sağlanması, Yenilenebilir Enerji Sektöründe İzmir’in Yatırım Ortamının Geliştirilmesine Yönelik Organizasyon Gerçekleştirilmesi, Temiz Enerji ve Temiz Teknolojilere Yönelik Yatırımlara İlişkin Fizibilite Destek Programı gibi hedef ve çalışmalarımız mevcut” diye konuştu.

Küçük Menderes Havzası ilk hedef

Küçük Menderes Havzası Sürdürülebilir Üretim Sonuç Odaklı Programının da önemine vurgu yapan İZKA Genel Sekreteri Yavuz, “Küçük Menderes havzasında sürdürülebilir kırsal kalkınmanın sağlanması ve diğer havzalar için bir kırsal kalkınma modeli oluşturulması için çeşitli çalışmalar ve projeler geliştirdik” dedi. Bunları Tarımsal Gıda (Agro-Food) Kümesi Geliştirilmesi, K. Menderes Kritik Tarımsal Ürün Risk Analizi (KAPRA) Projesi Sonuçlarının Paydaşlara Duyurulmasına İlişkin Faaliyetler, , Küçük Menderes Havzası'nın Turizm Değerlerinin Tanıtılmasına Yönelik Faaliyetler, Dış Mekan Süs Bitkileri Genç Fide Üretim Tesisi Güdümlü Proje Desteği (2017-2019), Küçük Menderes Havzası'na Yönelik Yatırımlara İlişkin Fizibilite Destek Programı olarak sıralayan Yavuz, diğer programlar hakkında da Kalkınma Kurulu’na ayrıntılı bir sunum gerçekleştirdi.

 
CHP Konak adayı Batur 'günde en az on bin adım' atıyor!
 
Vatan Partisi İzmir adayı, projelerini çizdiği karikatürlerle anlattı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TÜSİAD'ın yeni başkanı Simone Kaslowski oldu
TÜSİAD'ın başkanlığına Organik Kimya'nın CEO'luğunu yürüten Simone Kaslowski seçildi.
Yeni işe alınanlara prim, vergi ve ücret desteği
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen, ekonomide düzenlemeler içeren ...
Dünya devinin başına İzmirli o isim geçti
Eski Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Öğüt, Malezya`nın en ...
 
770 kişinin çalıştığı otomobil fabrikası kapanıyor mu?
Financial Times'ın İngiliz Milletvekili Justin Tomlison'ın açıklamalarına ...
İnternetten alışverişe yeni düzenleme
Elektronik ticarette hizmet sağlayıcıların yükümlülükleri ile kamu elektronik ...
İZTO'dan 'plastik' hamlesi: Yeni sanayi sitesi geliyor
Bünyesinde 640’ı aşkın plastik sektörü üyesi bulunan İzmir Ticaret Odası ...
 
İddaa'nın yeni sahibi belli oldu
Spor Toto İddaa ihalesinin ikinci oturumu gerçekleşti. Şans Girişim Ortaklığı ...
Ege'de üretiliyor İsrailliler havada kapıyor!
İsrail'de her yıl kutlanan Hamursuz Bayramı'nda tüketilecek fındık yağları, ...
Ege Bölgesi’nden ihracat geriledi
Ege İhracatçı Birlikleri, Ocak ayında 1 milyar 37 milyon dolarlık ihracata ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva