HABERLER>EKONOMİ
19 Mayıs 2014 Pazartesi - 14:35

İZKA’dan sanayiciye şok: 12 milyonluk can suyu iptal!

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), 4 Nisan'da açıkladığı organize sanayi bölgeleri ve küçük sanayi sitelerini bölgelerine mali destek programını iptal etti. Bu karar ile İzmir'de organize bölge ve küçük sanayi sitelerinde faaliyet gösterenler, 12 milyon liralık destekten mahrum kalacak.

İZKA’dan sanayiciye şok: 12 milyonluk can suyu iptal!

Sinan DOĞAN / EGEDESONSÖZ - İzmir Kalkınma Ajansı, 4 Nisan'da ilan ettiği İzmir'deki organize sanayi bölgeleri ve küçük sanayi sitelerine yönelik 12 milyon liralık projeyi iptal etti. Kurumun web sitesinde yer alan duyuruyla iptal ettiği proje ile İzmir'deki sanayi bölgelerinin altyapısının geliştirilmesi hedefleniyordu. Kaynağın 10 milyon lirası organize sanayi bölgelerine, 2 milyon lirası ise küçük sanayi sitelerine ayrılmıştı.

İZKA sitesinde yer alan duyuruda, "İzmir Kalkınma Ajansı tarafından 4 Nisan 2014 tarihinde ilan edilen 'Sanayi Bölgelerini Geliştirme Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı', Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği'nin 14. maddesinin 4. fıkrası ve ilgili Başvuru Rehberi'nin 2. bölümünde yer alan hükümler doğrultusunda iptal edilmiştir. kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

VALİ AÇIKLAMIŞTI
Geçtiğimiz nisan ayındaki programın tanıtımında konuşan İzmir Valisi Mustafa Toprak,  tahsis edilen kaynağın ilde faaliyet gösteren organize sanayi bölgeleri ve küçük sanayi sitelerinin altyapı ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik projelere aktarılacağını söylemişti. Proje sunacak kurumların eş finansmanlarıyla birlikte bu kaynağın daha da artacağını aktaran Toprak, “İzmir'de dokuzu faaliyete geçmiş halde 13 organize sanayi bölgesi bulunmaktadır. 62 bin 681 kişinin istihdam edildiği bu bölgelerdeki 3 bin 78 parselin tahsis edilmiş olan bin 886’sında, bin 11 firma faaliyet göstermektedir. Küçük sanayi siteleri de bölge üretim ve istihdamı konusunda önemli yapılar olarak değerlendirilmektedir. Buralarda da 8 bin 181 işyerinde, 40 bin 900 kişi istihdam edilmektedir" demişti.

DESTEK NASIL VERİLECEKTİ?
Programla atık depolama ve arıtma tesislerinin geliştirilmesi, enerji ve alternatif enerji uygulama altyapısının iyileştirilmesi, geri dönüşüm, geri kazanım ve yeniden kullanıma olanak verecek ortak sistemlerin geliştirilmesi, atölye gibi altyapıların oluşturulması konularından en az birisinin kapsamına giren projeler desteklenecekti. Organize sanayi bölgeleri için destek tutarı en az 500 bin, en çok 1,5 milyon, küçük sanayi siteleri içinse en az 250 bin, en çok 500 bin lira olacak, başvurular online olarak 26 Haziran 2014 tarihine kadar yapılabilecekti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Realist 20 Mayıs 2014 Salı 17:18

Yaptığım yorumun mutlaka beğenilmesi gibi megolamanca bir beklentim yok.Ama çok merak ettim doğrusu beğenmeyen okuyucu yazdıklarımın neresini beğenmedi acaba? Eğer lütfedip yazarsa bende yanlışımı anlarım.

Yorumu oyla      12      6  
Realist 20 Mayıs 2014 Salı 12:33

Toplantılarına katılanlardan biriyim.Bu kadar anlamsız ve boş bir program olamazdı.O toplantıda da itiraz etmiştim;"alt yapı sanayi sitelerinin en önemli problemlerindedir,fakat bunun çözüm adresi site yönetimleri olamaz" diye.Ellerindeki onca parayı daha verimli işlerde kullanmak adına bir fikir alış-verişi toplantısı yapmalarını tavsiye ettik.Burada önemli bir kaynak var fakat ajans nerede ve nasıl davranacağını bilmiyor.Maalesef yeni bir devlet kurmumu doğdu ve mantığı aynen bugün git-yarın gel.Amacının ne olduğunu bilmeyen, sabah 8 akşam 5 mesaisini dolduran bir sürü torpilli memur ajansı işgal etmiş durumdadır.Önüne bir projeksiyon yapmayan bir kalkınma ajansı olabilir mi?Yönetim kurulu üyeleri dahi orada ne yapıldığını bilmemektedir.Bu ajans İzmir'de de kurulmalı diye çok çaba harcadık,ama üzgünümki bouna bir gayret olmuş. Buradan sesleniyorum,önce bir arama konferansı yapmak üzere envanterlerinde olan-olmayan bütün STK'lar,Ticaret Odası,Sanayi Odası,Esnaf odası,TMMOB gibi çatı kuruluşlar başta olmak üzere STK'lar ,belediyeler,üniversiteler katkı koyup,İzmir perspektifi belirlenmelidir. Sonra yapılabilecekler daha net görünecektir. (En sonunda da teşvikler tekrar gözden geçirilmelidir...)

Yorumu oyla      13      7  
hürriyet 19 Mayıs 2014 Pazartesi 16:57

izka yanlı tutumuyla maalesef ilk kurulduğu yıldaki güvenirliliğini kaybetmiştir. son teklif çağrısına (okulöncesi)birileri (!) müdahale etmiş ve bazı stk'ların puanları düşürülerek yerlerine hak etmeyenler seçilmiştir. bunu da kurum içinden dışarıya söylenmiştir. al takke ver külah...

Yorumu oyla      16      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’deki kuyumcular Soma için kepenk kapattı!
İzmir’deki 1200 kuyumcu esnafı, bugün işyerlerini açmayarak Soma'daki ...
Bayraktar: Ölen madencilerin çoğu eski çiftçilerimizdir
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarımdan ...
İsviçre ile Slovakya’dan İzmir atağı
İsviçre ekonomik açıdan İzmir’deki etkinliğini artırmak istiyor. Slovakya’da ...
 
TÜSİAD Eski Başkanı sütte havlu attı!
Tekstil sektörünün devi Söke'deki Söktaş'ın sahibi olan Kayhan ailesi, ...
Soma Holding’in kulesi için aşırma iddiası!
Soma Holding’in ‘Spine Tower’ı için aşırma iddiası.
İzmirli Esnaf sandığa gitti: İşte yeni başkan ve yönetim kurulu
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(İESOB) başkan ve yönetim kurullarını ...
 
Manisalı'nın bankalara boynu bükük!
Soma faciası sonrası bazı bankalar hayatını kaybeden madencilerin borçlarını ...
Ege-Koop Gedizkent'in temelini attı
İzmir’in güçlü ve güvenilir kuruluşu Ege-Koop, ‘Bugünün Yatırımı, Yarının ...
Devlet Somalı ailelere ne kadar maaş verecek?
Soma'daki faciada hayatını kaybeden işçilerin aileleri için devletin neler ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva