HABERLER>İŞ DÜNYASI
4 Ekim 2019 Cuma - 12:47

İZİKAD Çalıştayı’nın sonuç bildirgesi açıklandı

İzmir İş Kadınları Derneği(İZİKAD) öncülüğünde hayata geçirilen ve AB hibe desteği ile iki gün süren İş Yaşamında Kadın Statüsünün Güçlendirilmesi Projesi “Sosyal İçerme ve Çeşitlilik” Çalıştayı’nın sonuç bildirgesi açıklandı.

İZİKAD Çalıştayı’nın sonuç bildirgesi açıklandı

Kordon Otel’de yapılan ve iki gün süren Çalıştay sonunda bir sonuç bildirgesi hazırlandığını ifade eden İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter, toplumsal cinsiyet eşitliğinin, insani gelişmeyi savunan ve sağlamaya çalışan tüm demokratik toplumlar için hayati önem taşıdığını belirtti.

İZİKAD olarak toplumsal cinsiyet eşitliğini tüm çalışmaların bir parçası haline getirmeye çabaladıklarını söyleyen İZİKAD Başkanı Serter, “Kadın ve erkek arasındaki eşitliği savunurken, toplumsal cinsiyet projelerinde erkeklerle diyalog kurmanın ve özellikle genç erkek ve kadınları projelere dahil etmenin yol haritamızdaki en önemli konulardan biri olduğunu düşünüyoruz. Çalıştayımız “sosyal içerme ve çeşitlilik” ilkesini kapsıyor. Bu açıdan bakıldığında; sadece  kadın ve erkek değil, ten rengi, etnik köken, cinsel kimlik, yaş, engellilik, sağlık durumu gibi toplumsal kimliklerin temelindeki tüm eşitsizlikler toplumsal dışlanma olarak değerlendirilmelidir” dedi.

Toplumsal cinsiyet eşitsizliği ile eğer etkin şekilde mücadele edilmek isteniyorsa atılması gereken adımların iyi tespit edilmesi gerektiğini vurgulayan Serter, “Problem, nedenleri, tarafları ve sonuçları ile birlikte kabul edilmeli, tanınmalı, anlaşılmalıdır. Ancak o zaman ekonomik ve sosyal açıdan daha refah daha etkin ve daha eşitlikçi olunabilir. Toplusmal cinsiyet eşitliğinin önemi konusundaki toplumsal farkındalığı geliştirmek için özellikle hükümet, üniversiteler, yerel yönetimler, iş dünyası, diğer STK’lar ve medya ile işbirliği halindeyiz. Kadınların ekonomik bakımdan güçlendirilmesini ve işyerinde eşit katılımı geliştirmek için yoğun çaba harcıyoruz” diye konuştu.

Toplumsal cinsiyet eşitliği sonuç raporunda
İki gün süren “Sosyal İçerme ve Çeşitlilik” Çalıştayı’nda da önemli sonuçlar elde ettiklerini söyleyen Serter, “Proje ortağımız uluslararası bir federasyon olan, merkezi Barcelona’da bulunan (AFAEMME) Akdeniz İş Kadınları Dernekleri Federasyonu’ndan da gelen iş kadınları ile birlikte bu konuları inceledik ve daha kısa sürede daha iyi bir sonuca nasıl ulaşılabilir, alanında uzman kişilerle bunun yollarını tartıştık. Buna göre iki gün sonunda çalıştayımızdan, Kadınların eşit eğitim fırsatlarına ve haklarına erişimin sağlanması, Sağlık, siyaset ve kamu yaşamında eşitlik sağlanana kadar kadınlara öncelik tanınması,Kadınların rol ve sorumluluklarına ilişkin olumsuz kalıp ve yargılarla mücadele edilmesi, Aile yaşamı sorumluluklarının birlikte paylaşılması, Aile içinde kararların birlikte alınması, Hak ve sorumluluklarda eşitlik, Ailedeki kız ve erkek çocukların eşit davranılarak yetiştirilmesi, Kadınların toplumda görev almasının sağlanması ve desteklenmesi, kadın istihdamının artırılması, kadının çalışma hayatıyla iş hayatının örtüşmesinin sağlanması, Kadınların şiddete uğramasının engellenmesi, Ayrımcılığın yasaklanması ve ayrımcılıkla mücadele konusunun geliştirilmesi, Eşit fırsatlar sağlanması sonuçlarını elde ettik” diye konuştu. 

 

 
Fıtık uzmanı cerrahlar İzmir'de buluştu
 
Fedakar babanın borçlarını Valilik kapattı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Torbalı'nın yeni kaymakamı devlerle buluştu
Torbalı’nın yeni Kaymakamı Öter, Ticaret Odası’nın organizasyonu ile ilçenin ...
EBSO Başkanı Yorgancılar'dan 'Wolkswagen' açıklaması: Manisa, İzmir'i de hareketlendirecek
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar “Volkswagen’in ...
Özgener'den 'YEP' değerlendirmesi: Takdirle karşılıyoruz
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Hazine ...
 
Alman öğrenciler Torbalı’yı inceleyecek
Almanya Bochum kentinden Louis-Baare-BerufskollegTicaret Meslek Yüksekokulu’nda ...
Hanzade ÜNUZ sordu... Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien ARKAS yanıtladı... Hedefsiz yaşayamam
Hanzade ÜNUZ sordu... Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien ARKAS ...
İzmirli sanayiciye Afrika fırsatı
Ciddi bir değişim ve dönüşüm ekseninden geçen dünyada, ticaret savaşları, ...
 
Uluslararası Kıyı Temizliği Kampanyası Kuşadası’nda yapıldı
Dünyada 100’ün üzerinde ülkede aynı zamanda yapılan Uluslararası Kıyı ...
Özgener'den önemli açıklama: İzmir için ses getirecek iki projemiz var
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener “İzmir Ticaret ...
Torbalı’ya Rize’de sıcak karşılama
Trabzon’dan sonra Rize’ye geçen Torbalı heyeti kentte sıcak bir şekilde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva