HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Ocak 2022 Cuma - 11:58

İZETAŞ için imzalar tamam!

İZETAŞ enerji alımı için gerçekleştirilen imza töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Sadece bu imzalarla İzmirli'nin cebinde kalacak para tam 30 milyon lira. Tüm projemiz tamamlandığında İZETAŞ’ın belediyemize bir yılda sağladığı kazanç 297 milyon lira olacak. Bu rakam beş yılda 1 milyar 485 milyon demek. Yani döviz artışı nedeni ile bir metro hattı kaybettik derken, arkadaşlarımızın çalışması ile bugün o metro hattını geri kazanıyoruz" ifadelerini kullandı

İZETAŞ için imzalar tamam!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarının elektrik enerjisi ihtiyacını karşılamak amacıyla İZENERJİ bünyesinde faaliyete geçirilen İzmir Elektrik Tedarik Anonim Şirketi (İZETAŞ) ile enerji alımı için ilk imzalar atıldı.

İzmir Sanat'ta yer alan tiyatro salonunda gerçekleştirilen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri Murat Bakan, Özcan Purçu, Bedri Serter ve Tacettin Bayır'da katıldı.

SOYER:  ELEKTRİĞİN BU KADAR ARTTIĞI BİR ORTAMDA…
İmza töreni öncesi açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediyenin elde ettiği başarının  kendini gururlandırdığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

"İzmir Büyükşehir Belediyesi kurumları ve şirketlerinin yıllık toplam elektrik tüketimi 750 milyon kilovat saat. Bu, yürürlükteki tarife fiyatıyla tam 1 milyar 350 milyon lira ediyor. Şimdi size nasıl olup da bu rakamda yüzde 22 tasarruf yaptığımızı anlatmak istiyorum... Elektrik fiyatlarını yüzde 100'ün üzerinde arttığı ortamda İBB yüzde 22 oranında tasarruf yaparak yaklaşık 300 milyonluk tasarruf etmiş oluyor. Göreve gelir gelmez, o güne kadar sadece bir personel tedarik kuruluşu olan İzEnerji’ye belediyemizin enerji giderlerini ucuzlatma görevini verdim. Şirket yöneticilerimiz ve uzmanlarımız İzEnerji’yi çok kısa sürede yetkili bir enerji tedarikçisi haline getirdi. İzEnerji şirketimiz bünyesinde İzmir Elektrik Tedarik Anonim Şirketi’ni, kısa adıyla İZETAŞ’ı kurduk. İZETAŞ’ın önceliği, ilk etapta belediyemiz ve iştiraklerinin enerji ihtiyacını karşılamak. İZETAŞ, büyükşehir belediyemizi enerji tedarikindeki fahiş kar oranlarına karşı koruyor ve elektrik için harcanan bütçesini yüzde 22 oranında düşürüyor. Belediyemizin elde ettiği bu başarının yüzde 200’e varan elektrik zamları sonrasında gerçekleşmiş olması çok büyük bir gurur vesilesi."

HALKTAN TOPLADIĞINI MEGA ŞİRKETLERE AKTARAN BİR YÖNETİM ANLAYIŞININ SONUCUDUR
OSB'lerde yaşanan elektrik kesintilerini hatırlatarak enerji krizinin büyük bir boyutta olduğunu vurgulayan Soyer, "Bakın, Türkiye'deki tüm Organize Sanayi Bölgeleri’nde, 72 saat boyunca elektrik kesintisi yaşanıyor. Sanayicimiz şalterleri indirdi, üretim tümüyle durdu. 320 Organize Sanayi Bölgesi’nde, 50 binin üzerindeki fabrikada üretimin durması büyük bir enerji krizidir. Bunun başka hiçbir ifadesi yok. Bu, milyarlarca dolar zarar oluşturması beklenen ve evvelinde benzeri görülmemiş bir enerji krizi. Bu kriz, ülkenin tüm kaynaklarını har vurup harman savuran, halktan topladığını mega şirketlere aktaran bir yönetim anlayışının sonucudur. Biz böyle yapmıyoruz. Halkın hakkını, halka hizmet olarak iade ediyoruz. Bunun için yenilikçi, cesur ve adil çözümler üretiyoruz. Bugün Belediyemizin 6 aylık, İZSU’nun yıllık enerji ihtiyacının 200 milyon kilovat saatini ve Metro AŞ’nin bir aylık elektrik enerjisini karşılamak için sözleşme imzalıyoruz" dedi.

BİR YILDA 297 MİLYON KAZANÇ SAĞLANACAK
Yapılacak anlaşma ile elde edilecek tasarruf miktarına da dikkat çeken Başkan Soyer, "Sadece bu imzalarla İzmirli’nin cebinde kalacak para tam 30 milyon lira. Tüm projemiz tamamlandığında İZETAŞ’ın Belediyemize bir yılda sağladığı kazanç 297 milyon lira olacak. Bu rakam beş yılda 1 milyar 485 milyon demek. Yani döviz artışı nedeniyle bir metro hattı kaybettik derken, arkadaşlarımızın çalışması ile bugün o metro hattını geri kazanıyoruz. İzmir için kilometrelerce yeni metro tüneli, yol, viyadük, tünel, arıtma ve yeşil alan yatırımı demek. Çok mütevazı imkanlarla elde edilmiş bu büyük başarının tek bir sırrı var. Şehrimizi yönetirken sadece halkımızın menfaatini düşünmemiz. Bugünkü buluşma vesilesiyle bir kez daha ifade ediyorum. Mevcut politikaları değiştirmeden refahı artırmak ve adil paylaşımını sağlamak, iklim krizini durdurmak, en önemlisi, belki de en önemlisi… Çocuklarımıza umut dolu bir gelecek bırakmak mümkün olmayacak. Açıkçası benim çocuklarımıza enkaz yerine dönmüş bir dünya bırakmaya hiç niyetim yok. Bu nedenle yüksek enerji maliyetlerini azaltmak ve yenilenebilir enerjiye yatırım yapmak bir tercih değil, bir mecburiyet. Son üç yılda pandemiyi, depremi, selleri ve her türlü felaketi birlikte göğüsledik. Tüm krizlerin üstesinden hep beraber geldik. Bu krizlerin en büyüğünü, İzmir’in ve ülkemizin her yerinde derinleşen yoksulluğu da hep birlikte yeneceğiz. Göreceksiniz! Halkımızın kaynaklarını doğru ve verimli kullanmayı sağlamak için kurduğumuz İZETAŞ’ın İzmir’e hayırlı olmasını ve tüm Türkiye’ye ilham vermesini diliyorum" diye konuştu.

 

AKIN: İZMİR ÖNCÜ OLMAYA DEVAM EDİYOR
Kürsüye çıkan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ise, "İzmir öncü olmaya devam ediyor. Bu büyük bir gurur. Başkanızın azmi kararlılığı İzmir'i Türkiye'ye örnek hale getiriyor. Bu tarihi bir proje ve bu nedenle beni de çok heyecanlandırdı. Türkiye'nin enerji arzı, doğalgaz, akaryakıt olmak üzere ithalata dayalı. Bunu değişmesi lazım. Yıllardır buna çalışıyoruz. Bu mümkün. Önemli olan inanmak. Fosile dayalı yakıtın yerine yenilenebilir enerjiyi koymalıyız. En başa da güneşi. Bunu ilk sıraya koyarak ülke genelinde yeni bir enerji modelini başlatmamız lazım.Biz bunun çalışmalarına başlattık ve kendimizi adadık. Bu proje de adanmışlığın sonucudur. Yaşanılanlar ortada. En büyük potansiyelimiz yeteri kadar kullanmadığımız gösteriyor. Aklımızda fikrimizde güneş. 19 yılda yapılan güneş 7 bin 800 Megavat. İktidarımızda yılda 5 bin megavat yenilenebilir enerji yapacağız. Bunun en büyük payı güneşte olacak. Güneş ışınında bizden çok daha dezavantajlı olan ülkeler 2030 yılı için 30 bin megavat hedef koyuyorsa biz bunu hayata geçireceğiz. Biz -mış gibi yapmayacağız, direkt çalışıp ortaya koyacağız ve yeşil dönüşüm ile iklim krizinden kurtulabildiğimiz kadar kurtulmaya çalışacağız. Türkiye'nin kendine özgü yeşil mutabakatına ihtiyacı var. Bu siyaset üstü bir konudur. Enerji kooperatifleri kesinlikle desteklenmelidir.Türkiye ithalatçı bir ülke ise güneşini sonuna kadar kullanmalı. İnsanlar bunu organize edebilmeli. 10 milyar dolar bir bütçe ile kendi elektriğini üretmek isteyen vatandaşlarımız devletin kendilerine vereceği nakdi destekle yapsalar 4 yıl içinde 10 milyarlık yatırım ülkemizde 20 milyarlık destek olarak döner" diye konuştu.

TÜRKOĞLU: TOPYEKÜN BAŞARI HİKAYESİ ORTAYA KONULDU
İZETAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ercan Türkoğlu, "İBB kurum ve şirketleri son dönemde birçok yenilikçi projeye adım atıp İzmirlilerin yaşam mücadelesini kolaylaştırmak için çalışmalarını sürdürmektedir. Buradan hareketle İZENERJİ kurumumuz enerji rekabeti sorunun çözmek için kuruldu. 1 aydan kısa bir süre içinde enerji Piyasalarını Düzenleme Kurulu'nda 20 yıllık lisans aldık. Bugüne kadar 20'ye yakın tedarik anlaşmasının 1 tanesini bile kaybetmeden hepsini almış durumdayız. Bu kuruluş amacımıza uygun bir durum oldu. Belediyemizin tüm enerji ihtiyacını yenilenebilir enerji ile karşılama hedefimizi yakalamış oluyoruz. Topyekün bir başarı öyküsünün ortaya konulduğuna inanıyorum. 4 aylık geçmişi olan bir firmamız var ve bu kadar keyifli bir başlangıcı sürdürmek için kendi yenilenebilir enerji merkezimizi oluşturmak için çalışmalarımızı başlattık" diye konuştu.

ÖZGÜRMAN: TUNÇ BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ
İBB Şirketlerden sorumlu Koordinatör Ali İhsan Özgürman, "Bu süreçte koordinatörlük olarak şirketimiz ile yan yana yürümekten büyük mutluluk duyduk. Ulaşılan hedef İBB'nin 2020-2024 stratejik planları ile ilişkilidir. İBB şirketleri bu stratejik planlar doğrultusunda faaliyet gösterirken diğer yandan başkanımızın vizyonu çerçevesinde sürdürülebilir tarım gibi hedeflere ulaşmak için zihinsel bir organizasyon olma içindeler. Geniş vizyonu ile önümüzü açan sayın Tunç Başkanımıza teşekkür ederiz" dedi.

 
Kuzey Kore yeni füze denemeleri yaptığını doğruladı
 
Kaçak yapılar yıkıldı... Projenin 2. etabı başladı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cilalı Tunç Devri yazanlar neredesiniz? 28 Ocak 2022 Cuma 13:50

Çiğli Tramvayı'nın inşaatı sırasında AOSB'de kazılar sebebiyle yaşanan sıkıntıyı, Tunç Soyer'i ağır sayılabilecek şekilde eleştirenlerin, köşe yazıları yazanların OSB'lerdeki enerji krizinde dut yemiş bülbüle dönmesi derdin sanayi, sanayici, üretim değil de siyaset olduğunu nasıl da ortaya çıktı. Ha ha ha ...

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemalpaşa’da içleri ısıtan hizmet!
Kemalpaşa Belediyesi, kışın en soğuk günlerinin yaşandığı Ocak ayında ...
Bayındır'a 'mis gibi' festival!
Çiçeğin Kenti Bayındır yeni bir festival kazandı. 6 Şubat 2022 Pazar günü ...
Fikri Altay’ın hatırası Karşıyaka’da yaşayacak!
Karşıyaka’nın Cumhuriyet dönemi ilk Belediye Başkanı Fikri Altay’ın anısını ...
 
'Dirençli kent' vizyonu için büyük adım... İzmir'in geleceğine ışık tutacak!
İzmir’de orman yangınlarına ve iklim krizine dirençli bitki örtüsü oluşturmak ...
Selçuk’ta kadınlara psikolojik danışmanlık hizmeti
Selçuk Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezi aracılığıyla kadınlara psikolojik ...
Karabağlar'da Art Love 'Buluşma'sı
Karabağlar Belediyesi, Atanur ve Erol Meriç Atölyesi'nde sanat çalışmalarını ...
 
Buca sokaklarında kış mesaisi
Kışın en soğuk yüzünü gösterdiği bugünlerde Buca’da sokak güzelleştirme ...
Bornova sanata doydu!
Ege’nin iki yakası Lozan Mübadelesi’nin 99. yılında Bornova’da buluştu. ...
Bergama’da EMITT Fuarı için turizmcilerle toplantı
UNESCO Dünya Mirası, tarihi ve kültürel değerleri ile bir dünya markası ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva