HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Haziran 2022 Çarşamba - 16:26

İZENERJİ çalışanları Büyükşehir'e yürüdü... 'Fedakarlık zamanı belediyelerde!'

Genel İş üyesi İZENERJİ işçileri sosyal haklara dair ödemelerin gecikmesi üzerine eylem yaparken işçiler adına açıklama yapan Şube Başkanı Arif Yıldız “En büyük fedakârlığı biz işçiler olarak geçmiş dönemde yaptık. Bugün fedakârlık yapma zamanı belediye işverenlerindedir” açıklamasında bulundu.

İZENERJİ çalışanları Büyükşehir e yürüdü...  Fedakarlık zamanı belediyelerde!

EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait İZENERJİ şirketi bünyesinde çalışan belediye emekçileri toplu iş sözleşmelerinde yer alan ikramiye ve gıda kartı gibi sosyal hakların ödemelerinde yaşanan gecikmelerden dolayı basın açıklaması yaptı.

Üyesi oldukları DİSK Genel İş İzmir 2 Nolu Şube’nin çağrısıyla Basmane Meydanı’nda bir araya gelen İZENERJİ işçileri Büyükşehir Belediyesi’nin Kültürpark’ta hizmet binasının önüne yürüdüler.

Şube Başkanı Arif Yıldız,  ekonomik krizin belediyeleri de dar boğazın eşiğine getirdiğini belirterek “Bu sürecin sorumlusu biz olmadığımız gibi elbette belediyeler de değildir. Ancak; bugün emekten yana sosyal demokrat belediyecilik anlayışına düşen görev bu kriz koşullarda her türlü kaynağın öncelikle çalışan emekçilerine ve emekçi halka kullanmasıdır. Belediye işçileri olarak kışın sıfır altında, yağmurda, yazın 40 derecede güneşin altında, yangın, sel, deprem demeden salgın, ölüm demeden çalıştık, ürettik. Çalışırken öldük ağır bedeller ödedik. Fedakârlıksa en büyük fedakârlığı biz işçiler olarak geçmiş dönemde yaptık. Bugün fedakârlık yapma zamanı belediye işverenlerindedir.” dedi.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

Ülkemizdeki sermaye ve onun iktidarı AKP'nin yarattığı ekonomik kriz yerel yönetim olan il, ilçe belediyeleri ve büyükşehir belediyelerini de darboğaza sokmuştur. Bu sürecin sorumlusu kuşkusuz ki gecesini gündüzüne katarak yağmur çamur, salgın pandemi demeden çalışan, emek üreten, kentin değerine değer katan biz işçiler, emekçiler değiliz, bedeli de ödemeyeceğiz!

Ülkenin içinde bulunduğu kriz giderek derinleşmekte. Uzun süredir devam eden temel tüketimimiz olan yaşamsal ihtiyaçlarımıza gelen zamlar her yeni günde de katmerleşerek devam ediyor. Öte yandan TÜİK ve iktidarın tüm baskılarına rağmen ülkedeki bağımsız kuruluşların araştırmalarına göre enflasyon % 72'in üzerindedir. Yılın 5. ve 6. aylarından başlayarak artan oranlı vergi kesintileri enflasyon ve döviz kurlarındaki ani yükseliş karşısında ücretlerimiz eriyor. Kira, taksit, kredi kartı borçlarını ödemekte zorlandığımız gibi artan hayat pahalılığı karşında yaşam çekilmez hale gelmiştir. "Ekonomiyi şahlandıracağız, Türkiye'yi dünyanın en büyük ekonomilerine sahip on ülke içine sokacağız" diyenler, şimdi "dışarda en düşük işçi ücretleri bizim ülkemizde" diyerek işçileri ucuz iş gücü olarak pazarlıyorlar. Bizler, halkı, işçileri ve emekçileri köle olarak uluslararası şirketlere pazarlayan sermaye ve onun iktidarı olan AKP'ye karşı mücadelemizi her alanda sürdüreceğiz. Sorunların çözümü, işçi, emekçi, üretici tüm halkın birleşerek taleplerini hep birlikte, güçlü bir şekilde dile getirmesinden, mücadele etmesinden geçiyor.  

İZENERJİ işçileri olarak imzalamış olduğumuz sözleşmelerdeki maddi kazanımlarımızı daha almadan eriyip gitti. Ülkedeki ekonomik krizin yükü altında ezilen, yoksullaşan biz işçilerin bir de imzaladığımız toplu sözleşmeden kaynaklı sosyal haklarımız olan ikramiye ve diğer ücretlerimizin aylardır geciktirilerek ödenmesi üzerine kıt kanaat geçinen ödeme planlarını da altüst etmiştir.

Toplu sözleşmedeki kazanılmış ikramiye, avans ve diğer hakların geciktirilerek ödenmesi sorununun İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bürokratları ve sorumlularıyla diyalog yolu ile çözülmesi için her düzeyde yönetici ile görüşüp yollar aradık. Biliyoruz ki ülkedeki ekonomik kriz Belediyeleri de dar boğazın eşiğine getirmiştir. Bu sürecin sorumlusu biz olmadığımız gibi elbette belediyeler de değildir.

Ancak; bugün emekten yana sosyal demokrat belediyecilik anlayışına düşen görev bu kriz koşullarda her türlü kaynağın öncelikle çalışan emekçilerine ve emekçi halka kullanmasıdır. Belediye işçileri olarak kışın sıfır altında, yağmurda, yazın 40 derecede güneşin altında, yangın, sel, deprem demeden salgın, ölüm demeden çalıştık, ürettik. Çalışırken öldük ağır bedeller ödedik. Fedakârlıksa en büyük fedakârlığı biz işçiler olarak geçmiş dönemde yaptık. Bugün fedakârlık yapma zamanı belediye işverenlerindedir.

Tüm bunlar yetmezmiş gibi son zamanlarda belediye hizmetlerinin her bir köşesine yeniden taşeronlar sokulmaya başlanmıştır. Bu uygulama farkındayız ki istisnasız tüm belediyelerde yaygınlaşmaktadır. 696 sayılı KHK ile belediyelerde çalışan taşeron işçilerin belediye şirketlerine geçişi sağlanmış ve daha kurallı, güvenceli ve sendikalı bir çalışma düzeni başlamıştır. Şimdi İhale mevzuatının boşluklarından yararlanarak, farklı adlar altında belediye hizmetleri yeniden taşerona verilmek istenmektedir. Belediyelerin hizmetlerini sürdürebilmesi için elinde hazır bir iş gücü bulunmaktadır. Eksiklik varsa bunlar taşeronlara aracılığıyla değil yeni işçi istihdamı yapılarak sağlanmak zorundadır. Şunu açıkça ifade ediyoruz. Taşeron illetinin yeniden belediye hizmetlerini ele geçirmesine izin vermeyeceğiz. Bu konuda her türlü fiili ve hukuksal mücadelemizi vereceğiz.

Değerli mücadele arkadaşlarım, değerli basın emekçileri; AKP iktidarının yarattığı ekonomik kriz içinde zaten geçinemiyoruz. Emeğin ve alın terinin karşılığı olan ücretlerimizin geciktirilerek yatırılması kabul edilebilir bir durum değildir. Alacaklarımız zamanında ödensin diye sesleniyoruz. Bu uyarı eylemimizle, hakkımız olan toplu sözleşme alacaklarımızın eksiksiz ve zamanında ödenmesi talebimizi bir kez daha dile getiriyoruz. Bugün buradan uyarıyoruz. Ödemeler ile ilgili sıkıntılar devam ederse yarın binler on binler oluruz, sabrımızı sınamayın! Ücretlerimiz ve sosyal haklarımız zamanında ödensin bu kente huzurlu ve güvenli hizmet üretilsin.

Birleşe birleşe kazanacağız! Gücümüz birliğimizden gelir!

 
Açık havada sinema keyfi başlıyor
 
Büyük Birlik Partisi'nden Çerçioğlu'na ziyaret
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Metin 3 Temmuz 2022 Pazar 10:26

Sendikacilik bitmis partilerin arka bahcesi olmus temsilciler kurulunda baski ile alinmis kararin eylemi bu yoksa sendika yonetimi boyle ise imza atmaz ve tabiki avaneleri bir ton para iniyor sendikaya ve elde ne var hic birsey insan merak etmiyor degil harbiden daga mi gidio bu aidatlar devamli soylenirdi disk le ilgili ama bilmiyoruz hic bir aciklama yok mali konularla sube baskani ne kadar aliyor bi ara en yuksek isci maasini gecemez diye reklam yapiyorlardi simdi agizlarini bicak acmio

Yorumu oyla      2      3  
izmirli 30 Haziran 2022 Perşembe 08:48

hiç bir iş yapmıyorsunuz yan gelip yatın.allahtan teşoron şirketler var onlarda olmassa bittiksiniz

Yorumu oyla      2      5  
yazık.. 29 Haziran 2022 Çarşamba 20:51

hepsini kovacaksın; kıdemlerini verip asgari maaşla yenilerini alacaksın.. milyınlar işsiz..

Yorumu oyla      3      10  
İŞÇİ 29 Haziran 2022 Çarşamba 20:14

İzmir Büyükşehir Belediyesi sözde adaletin olduğu bir belediye! Adaletli olsaydı 15 tane şirkette 30 tane ayrı maaş olur muydu? Özellikle belediye kime göre neye göre sözleşmeli memur alıyor belli bile değil! Şirket personelleri olup aynı üniversitelerden mezun aynı işi yapan yanyana çalışan personellerden biri 7-8 bin lira alırken (asgari ücret 6.000? olarak düşünülürse) diğer aynı işi yapan sözleşmeli memur ve memurlar işten kaçtığı halde 14-15.000? maaş alıyor! Buyrun size ADALET! İşçiye mobingin de cabası!

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Açık havada sinema keyfi başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi “Yeniden Sinematek” yaz dönemi gösterimlerine ...
Federasyondan Başkan Çerçioğlu'na ziyaret
Türkiye Satranç Federasyon Asbaşkanı Halil Hilmi Darı ve beraberindeki ...
Bayraklı'da yaz konserleri devam ediyor
Eğlenceli kültür-sanat etkinlikleriyle binlerce yurttaşı bir araya getiren ...
 
ESHOT otobüslerinde gazilere özel düzenleme
ESHOT'ta “Şehitlerimize ve gazilerimize saygı ve minnetle… Lütfen gazilerimize ...
Karşıyaka Madımak'ı unutmuyor!
Karşıyaka Belediyesi, Sivas Madımak Katliamının 29. yılı dolayısıyla "Canlar ...
İZSU'nun çevreci yatırımı onayı kaptı!
İZSU Genel Müdürlüğü'nün yenilenebilir enerji konusunda başlatmış olduğu ...
 
İzmirli 'Demir Lady' Hollanda'da dördüncü oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü adına mücadele eden ...
Çiğli Belediyesi atık pil toplamada öncü oldu!
Çiğli Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 25. ...
Başkan Selvitopu çalışmaları yerinde denetledi!
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, ilçenin dört bir yanında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva