HABERLER>POLİTİKA
10 Ağustos 2022 Çarşamba - 12:33

İYİ Partili Kırkpınar kararını verdi: Vekil adaylığına yeşil ışık!

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine kısa bir süre kala vekillik için ismi geçen İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar kararını verdi. Adaylık konusunda kararı ilçe teşkilatları ve il yönetiminin vereceğini belirten Kırkpınar, onların istemeleri halinde aday adayı olacağının altını çizdi.

İYİ Partili Kırkpınar kararını verdi: Vekil adaylığına yeşil ışık!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İzmir’in gündeminde yer konular ile ilgili soruları yanıtlayan Kırkpınar, birbirinden çarpıcı değerlendirmeler yaptı.

Başkan Kırkpınar, 2023 ve 2024 seçimleri ile ilgili olarak iddialı açıklamalarda bulundu.

EN AZ 15 İLÇE ALIRIZ
Yerel seçimlerin ardından İYİ Parti’nin İzmir’de hangi ilçelerde geriye düştüğü yönündeki soruya da yanıt veren Kırkpınar, “Hiçbir ilçemizde geriye düşme yok. Biz her bir ilçede iddialıyız. 15 ilçeyi alırız. Bu ilçeleri ilçe başkanlarımız da merak ediyor. Sonuç belli. En az 15 ilçe diyorum. Yüzde 25 oy bandı bizim en alt limitimiz. 35 plakaya yaklaşırız biz. Alırız da. İddiamız bu. Millet İttifakı yerel seçim ittifakı yaptı. Parlamenter Sisteme dönüş için yapıyoruz. Biz İzmir’de rekabet etmedik mi ittifak içinde? 3 ilçede yarıştık. 2 ilçede biz desteklendik, diğerlerinde biz onları destekledik” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANINI SEÇMEK HEPSİNDEN DAHA ÖNEMLİ
2024’te yapılması beklenen yerel seçimlerde ittifak olup olmayacağı konusunda ise önceliklerinin genel seçim olduğunu sile getiren Kırkpınar, “Biz Parlamenter Sisteme geçmek için cumhurbaşkanı seçeceğiz. Bu cumhurbaşkanını seçmek hepsinden daha önemli. 13’ncü Cumhurbaşkanı Millet İttifakı’nın adayı olduğunda her şey daha güzel olacak. İkinci önemli şey de kendi partimizin parlamentodaki temsili. Yani illerde ve ilçelerde alacağımız oylar. Bunları tamamlamadan hangi ilçede ne iddiamız olduğu gibi bir şey söylenebilir mi? Çıkar yarışırsınız” diye konuştu.

İKİ BÖLGEDEN 3-3 MİLLETVEKİLİ ÇIKARIRIZ
İzmir’de 2023 genel seçimlerinde parti olarak çıkaracakları milletvekili sayısı hakkında tahminini belirten Kırkpınar, “Şu an 3 -3 gözüküyor” ifadelerini kullanırken, mevcut sayıdan eksik kalan 4 milletvekili sayısını hangi partiden alacakları yönündeki soruya ise “Kaybeden partilere bakın. 30 Mayıs’ta biz açıkladık, AK Parti  yüzde 28’den yüzde 18’ düşmüş. Şimdiki yüzde 17,8… MHP'de aynı. Diğer siyasi partilere oy vermişler de var. Onlardan da bize geliyor. Bizim oyumuz İzmir genelinde yüzde 10’dan yüzde 23’lere geldi” diye  yanıt verdi.

Tecrübeli bir siyasetçi olarak İzmir’deki milletvekili dağılımının gelecek seçimlerde nasıl olacağı yönündeki soruya ‘oy oranları’ üzerinden yanıt veren Kırkpınar, “Onu bu işte kafa patlatanlara sormak lazım. Biz yüzde 26 ile 3-3 milletvekili çıkarırız diyoruz dimi? Koyalım üzerine 6 puan daha, ne yaptı? Yüzde 30 etti. Kaç isim çıkarılır böyle? Yani iş değişir. Ben röportajlara çıktığımda İzmir’de en kötü ikinci partiyiz diyordum. Genel Başkanımız çıktı ve bir televizyon programında ‘Biz birinci partiyiz’ dedi ve bende kapattım o konuyu. Biz birinci partiyiz demeye başladım. Teşkilat, millet bunu istiyor. O zaman önümüzde engel yok. Zaten lider sürüklüyor. Kuruluş aşamasından bugüne kara kare geçsek şaşırırsınız. Avukat üye sayımızda 200’ü aştık. Kendi partimiz içinde iller sıralamasında 2’nci sıradayız. Seçim sürecinde avukat arkadaşların vereceği mücadeleye inanıyorum. Onlarda inançlı ve kararlı” dedi.

TEŞKİLATA SORAR, ADAY ADAYI OLURUM
En az 3+3 milletvekili hedefleri içerisinde Hüsmen Kırkpınar’ın yerinin ne olacağını yönündeki soruya ise ‘teşkilat’ı işaret eden Kırkpınar, “Ben 2018'de 4’ncü sıra 2’nci bölge milletvekili adayıydım. Ben çok çalıştım. Sonrasında il başkanı olarak atandım, teşkilatları kurduk. 24 ilçemizin 12’si istifa etmişti. Şimdi 30 ilçede varız. Üye sayısında ise 27 bini aştık. Böyle bir kararı almadan önce yani istifa edip  milletvekili aday adayı olmaya karar vermeden önce, ilk başvurum ilçe başkanları ve il yönetimimedir.  İlk önce onlara sorarım, onlar tamam derse aday adayı olurum” diye konuştu

Hüsmen Kırkpınar olarak İzmir’de misyonunun tamamlanması için 1’nci parti olarak çıkmaları gerektiğini belirten Kırkpınar, “partimi 1’nci parti yapmam lazım. Yani ben olmasam da partimin 1’nci parti çıkması lazım. Allah yazmışsa olur. Teşkilata güveniyorum. Genel Başkanımızın takdirinde olan bir şey. Teşkilat ol derse olacağım” dedi.

İZMİR’DE OYLARIN YARISINI ALIRIZ
Büyükşehir Belediyesi için ‘İYİ Parti aday çıkarak mı’ yönünde sorulan sorulara ise ‘henüz erken’ sinyalini veren Kırkpınar, “Bizim kurulmamış sandıktan, çıkmamış oydan hesap ederek orada aday çıkarırız demek gibi lüksümüz yok. Bizim İzmir’de 1’nci parti olmamız farklı bir şey yaratır. 15 ilçe alırız İzmir’de gelecek yerel seçimlerde. Yani oyların yarısını alırız” diye konuştu

OY VERENLERE KARŞI SORUMLULUĞUMUZ VAR
Kırkpınar, yaklaşık 40 meclis üyesinin bulunduğu İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde İYİ Partili isimlerin zaman zaman Cumhuriyet Halk Partisi ile ters düşmelerinin ittifak ortaklarından eleştiri alıp almadığı yönündeki soruya da yanıt verirken, “Bugüne kadar böyle bir eleştiri gelmedi. Çok deneyimli bir grup başkanvekilimiz var. Biz Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilecek meclis üyeleri için tercihi ilçe başkanlarımıza bıraktım. Ben kimi görmek istiyorsanız cinsiyete, yaşa, mesleğe ve eğitime dikkat edeceksiniz  dedim. Bana hukukçu, mühendis, çevreci ve aynı zamanda mali ve iktisadi bilgisi olanları söyleyin dedim. Çünkü bu hazırlığı yapmamız lazım ki orada sıkıntı olmasın. Herkes kendi konusuna hakim. 40’a yakın meclis üyemizin hepsi bu şekilde ilçelerden gelmiştir. Biz durduk yere dik duruşluluk yapmıyoruz. Bu şehrin gerçekliği ve oy ermiş insanlara sorumluluğumuz var. Kemal Bey, Doğru Yol Partisinde belediyecilik yapmış, AK Parti’nin Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde yine bürokrat olarak görev yapmış bir insan. Bugün mecliste iktidar olan Millet İttifakıyla, muhalefet olan Cumhur İttifakı’nın tam ortasında duruyor. Bence herkese ağabeylik yapıyor” ifadelerini kullandı.

BİZ ÜÇÜNCÜ YOLU AÇTIK
Millet İttifakı’nın birlikte saha çalışması yapması gerektiği yönündeki yorumlara ‘eşyanın tabiatına aykırı’ diyerek yanıt veren Kırkpınar, “Bu siyasetin mantığına göre ters bir şey. Bizim ülkeyi yönetmek gibi bir talebimiz var. Bunun için milletten oy istiyor muyuz, istiyoruz. Millet “oyumu vereceğim ama sen ne yapacaksın” diye sormaz mı? Eğitimde, sağlıkta, adalette, sanayide, ticarette, dış politikada neler yapacağımızı kendi penceremizden, kendi politikalarımızı aktarmak durumundayız. Her konuda anlaştık diyelim, o zaman böyle bir partiye de ihtiyaç yoktur derler. Çeşitli partilerden ayrılmak üzere olan insanlar da gider CHP'ye üye olur. Biz bir 3. yolu tercih ettik, 3. yolu açtık. Siyasetteki kısır çekişmeyi, siyasetteki üslubu, siyasetteki tıkanmayı açmak için Genel Başkanımız böyle bir yol açtı, bizde arkasında saf tuttuk, yürüyoruz. Millet bizi çağırıyor” dedi.

TRAFİK KONUSUNDA DÜZENLEME YAPILMASI LAZIM    
Saha çalışmalarında gördükleri sorunları rahatlıkla yetkililere aktardıklarını ve olumlu dönüş aldıklarını belirten Kırkpınar, “Daha önce bir canlı yayında gittiğimiz yerlerden İZSU’dan şikayetler alıyoruz demiştik. Ben bunu hem Kemal Bey’e (Kemal Sevinç) ilettim, hem de ilgili mercilere ilettim. Özellikle muhtarlarla yaptığımız toplantılarda halkın kendisiyle görüştüğümüzde İZSU konusunda sıkıntıların olduğu söylenmişti. Trafik konusunda sıkıntılar yaşanıyor, bende yaşıyorum. 62 yıldır İzmir’de yaşayan birisiyim. Trafik konusunda yeniden bir düzenleme yapılması lazım. Şehir Plancılarının, ulaşım mühendislerinin bu konuda bir planlama yapması lazım. Bir şeyler yapmak lazım. Tıkanan bir trafik var, ne bekleniyor; çözüm. Çözüm dışında kimse bir şey diyemez ki. Gittiğimiz yerlerde Foça’dan tutun Beydağ’ına kadar herhangi bir yurttaştan gelen talepleri doğrudan başkan olmasa da yerel yönetimlerdeki il başkan yardımcımız belediyenin ilgili birimine arayıp sıkıntıyı iletiyor. Ben mesela; bir konuda ESHOT’tan ricacı oldum ve hemen çözdüler. Vatandaş bize iletti, bende ESHOT’a ilettim. Bunları dikkate alarak çözüm üretiyorlar. ESHOT’ta, İZSU’da, İZBETON’da bu çözümleri üretti. Halkın sorunlarını iletiyoruz, aracılık yapıyoruz. Sonuçta bizde oy verdik, seçmenimiz oy verdi. Seçmenimizin dışında da CHP’li ya da hiçbir partiden olmayan insanlarında talepleri olursa biz bunları iletiyoruz. Söylemeliyim ki ilettiğimiz sorunlar çözümleniyor” şeklinde konuştu.

ÇELEBİ YORUMU: MİLLET İTTİFAKINA HALEL GETİRECEK BİR DAVRANIŞA GİRMEYİZ
Önce Cumhuriyet Halk Partisi’nden sonra ise Memleket Partisi’nden istifa eden İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’ye İYİ Parti’nin kapısının açık olup olmadığı yönündeki soruya da yanıt veren Kırkpınar, “Varsayım üzerinden cevap vermek çok zor bir iştir. Ben Mehmet Ali Bey’in kendisini tanırım, sohbetimiz de olmuştur. Benim kadim dostum Yazar Yavuz Selim Demirağ ‘Teğmen Çelebi’ diye kitap yazdı. O kitabı ele aldığımda hayatıyla ilgili, yaşadığı 41 aylık cezaevi ile ilgili çok hazin ve dramatik şeyler var. Okumanızı tavsiye ederim. Seçilmiş bir milletvekilinin partisinden ayrılıp başka bir partiye gitmesi doğaldır, olabilir. Varsayım üzerinden bir cevap vermem mümkün değil. İyi bir insandır, ben öyle bilirim, öyle de tanıdım.  Bizim partimizin de bir dik duruşu var. Önemli bir davranış sahibiyiz. Millet İttifakına halel getirecek bir davranışa girmeyiz. İttifakın bir partisinden bizim partimize gelmeyi kabul etmek zor iş” dedi.

SİZ NE YAPACAKSINIZ MERTÇE SÖYLEYİN!
Son olarak İzmir’in gündeminde yer alan bir başka konu olan Atakent Anadolu Lisesi ile ilgili de değerlendirme yapan Kırkpınar, şu ifadeleri kullandı;

“Aynısını mı yapacaklar, yoksa köşedeki arsayı granitçiyle birleştirecekler mi? “Kupon arazilerde haberim olsun” sözünü bir yerden hatırlıyorsunuzdur. “Bir kupon arazisi satılacaksa benim haberim olsun” sözüdür. Ben de Karşıyaka’da yaşayan biriyim. O okuldan benim yeğenlerimden çok mezun olan var. Çok başarılı bir kadroya sahip, gözde bir okul. Ruhsatmış, evrak yokmuş… Ben uzunca bir zamandır 20 yıllık iktidarın yaklaşık 11-12 yılını bir yerde bir şey olacağı zaman arkasında başka bir şeyin çıkacağı duygusuna kapılarak yaşıyorum. Doğru mu yapıyorum bilmiyorum ama sürekli böyle düşünüyorum. Alanın bulunduğu yer paha biçilemez. Biz bunu sökeceğiz, yeniden yapacağız sözleri kamuoyunu tatmin etmez. Gerek Milli Eğitim Bakanlığı’nın gerekse devletin temsilcisi Sayın Valinin bu konuyla ilgili net, anlaşılabilir ve kabul edilebilir bir açıklaması olması lazım. Orası bir eğitim öğretim yuvası. Yanan ormanlarla ilgili insanlar fikirlerini ortaya koyuyorlar, son vay deniyor. Ne vayı? Yanan yerlerde koca koca devasa otelleri görmüyor muyuz biz? Devlete ait kamu kurumu olan yerlerde el değişiklerini görmedik mi? Tekel binalar vardı, şimdi yerinde Folkart var. Neden aynı insanlar neden? Bir partizan tutum ya da kayırmacı kollamacı bir tutum mu var? Ne istiyorsunuz? Orası güzide bir okul. Çürük, yıkıp yeniden yapacağız diyorlar. Boş verin onu, siz ne yapacaksanız mertçe söyleyin.”

SAO PAULO MESAJI: İZMİR’DE BU İŞ MEDENİ ŞEKİLDE GÜNDEME GELMESİ LAZIM
Kamuoyunda ‘Ölüm gemisi’ olarak da adlandırılan Sao Paulo gemisi hakkında değerlendirmelerde bulunan Kırkpınar, Asbestli bir eski savaş gemisinin Türkiye'de birileri tarafından satın alınıp Aliağa gemi söküm merkezine gelmesine bir süre var. Diyelim ki 30 gün sonra gelecek. Gelecek olan gemiye itiraz edenlerin temel sebebi nedir? Asbest, çevre ve insan sağlığı. O bölgedeki kanserli hasta sayısını dikkate alırsanız bu işin, ‘Hadi biz bu işe karşı çıkalım, çevreciymiş gibi görünelim’ meselesi olmadığını görürsünüz. Bunu Tabipler Odası, EGEÇEP gibi platformlar madde madde bunun çevre ve halk sağlığına etkisini açıkladı. Bizim yeraltı kaynak sularımız da kirlenmeye başladı. Cennet vatan diyoruz. Cennetliği de o akarsularından, ovalarından geliyor. Havası, güneşi, suyu… Bundan 30 yıl önce iklim krizi gelecek dendi şimdi ayak seslerini yaşıyoruz. Evvelden Küçük Menderes'te 30 metreden su çıkarken şimdi 200 metre. Su gelecekte belki petrolün belki de doğalgazın yerini alacak. Biz şimdiden hükümet kanadından gelen bir şeye sanki hazır kıta gibi ‘Hurra istemezükçü ‘ demiyoruz ki biz. Bu ülkede buna benzer neler yaşandı! Burada esas olan şey… Burası İzmir ise İzmir'de bu iş medeni bir şekilde Türkiye’nin gündemine oturmasını sağlamaktır. Bunun çeşitli platformları vardır. Bu işi Avrupa’ya da taşıyabiliriz. Avrupa çok etkili çevre örgütleri var. Bu işi BM'ye, Dünya Sağlık Örgütü’ne de taşımalıyız. Bu bile bile lades demek. Bu gemiyi getirip söktürdüğünüz zaman başta insanın sonra da çevrenin ne kadar zarar göreceği ortada” ifadelerini kullandı.

YEREL YÖNETİMDE BİZ OLSAYDIK ALİAĞA’YI AYAĞA KALDIRIRDIK
Milliyetçi Hareket Partisi’nden aday olarak seçime giren ve Aliağa Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan Serkan Acar’ın yerinde İYİ Partili bir belediye başkanının olması halinde nasıl bir tutum sergileyecekleri yönündeki soruya da yanıt veren Kırkpınar, “Yani ayağa kaldırıldık diye düşünüyorum. Türkiye'yi ayağa kaldırırdık. Aliağa ilçe belediyesi İYİ Parti’de olsaydı Aliağa halkını gemi sökümünün önüne götürür, demokratik bir hak olan insan ve çevre sağlığını koruma adına protesto gösterisini yapardık” ifadelerin kullandı.

 
AK Parti 21. kuruluş yıl dönümünü kutlayacak
 
İkinci el otoda kilometre sınırı geliyor
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
DUYARLI OL 10 Ağustos 2022 Çarşamba 15:55

.

Yorumu oyla      2      3  
tuna 10 Ağustos 2022 Çarşamba 14:26

Aklınız fikriniz vekillik hizmet falan hikaye di mi seni isteyen yok ama sanki istenen adammışsın gibi laflar bu mu siyaset

Yorumu oyla      4      7  
vatandaş 10 Ağustos 2022 Çarşamba 13:52

chp den rahatsız millet batının hdp si oldu millet akp korkusundan chp ye verdi izmirde çok başarılı olduklarından değil ama artık alternatifi IYI PARTİ OLDU chp nin bu şımarıklığı biter artık izmirde

Yorumu oyla      8      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti 21. kuruluş yıl dönümünü kutlayacak
AK Parti 21. kuruluş yıl dönümü programı "Bir Olduk 21 Olduk" teması ile ...
CHP’li Kılıç duyurdu: İşte İzmir’de yabancılara kaç konut sayısı!
CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, İzmir’de 2021 yılında yabancılara ...
'11 partiyle görüştüm' dedi... Net kararını verdi!
AK Parti'ye geçeceği yönünde iddialarla ilgili olarak açıklama yapan Bağımsız ...
 
Gaziemir'in 30 yıllık sorununda sona gelindi!
Gaziemir Sarnıç’ta ‘“2B Tapu Bilgilendirme” toplantısı yapan AK Parti ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 ülkenin lideriyle buluştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5. İslami Dayanışma Oyunları'nın açılış ...
Kılıçdaroğlu'ndan Edirne'de ayçiçeği mesajı
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Edirne'deki grup toplantısında, ...
 
Mehmet Ali Çelebi için yeni iddia: İzmir'i terk etti!
Memleket Partisi İl Başkanı Cüneyt Oğuz, önce CHP'den ardından partilerinden ...
İki vekilden ‘Mehmet Ali Çelebi’ mesajı: Ön seçim olsaydı bunlar yaşanmazdı!
Bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’nin isminin AK Parti ile ...
İYİ Partili Kırkpınar’dan ‘saldırı’ çıkışı: Hesap oy devşirmeyse…
Muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen aşure dağıtımı sonrası basın mensuplarının ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva