HABERLER>POLİTİKA
7 Kasım 2019 Perşembe - 12:50

İYİ Partili Kırkpınar’dan kongre ilanı: Evet, aday olacağım!

İzmir İl Başkanı Kırkpınar birbirinden önemli açıklamalara imza atarken gerçekleşecek il kongresinde aday olacağını söyledi. Geçmiş dönemde İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne iletilen CV’lere dönüş yapılmamasından dolayı sitemini dile getiren Kırkpınar şimdi ise, “10-15 gün sonra CV’lerini verdiğimiz arkadaşlardan çağrılanlar oldu. Tahmin ve ümit ediyorum ki çok uzun sürmez. Evet istihdam talebimize cevap bekliyoruz. Yürümeye başladı. Gelişme var” dedi.

İYİ Partili Kırkpınar’dan kongre ilanı: Evet, aday olacağım!

EGEDESONSÖZ- İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programına katıldı ve açıklamalarda bulundu.

Aslı Eren ile Mehmet İşler’in sorularını yanıtlayan İl Başkanı Kırkpınar ekonomi, parti içi kongre süreci, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne iletilen istihdam talebi konularında konuştu.

Net mesajlar veren Başkan Kırkpınar, Teşkilat Başkanı Koray Aydın’ın ilerleyen günlerde İzmir’de bir programa katılacağının bilgisini de aktardı.

Göreve geldiği tarihte partisinin İzmir’de 4 bin 800 üyeye sahip olduğunu söyleyen Kırkpınar güncel sayının 12 bine ulaştığını açıkladı.

Kırkpınar ayrıca konuşmasında flaş bir çıkışa imza attı ve kongrede aday olacağını ilan etti.

EKONOMİ İYİ GİTMİYORSA İKTİDAR SEÇİME GİTMEZ!
Türkiye’deki ekonomik krize değinerek sözlerine başlayan Kırkpınar, “Bizim gibi ülkelerde ekonomi iyiye gitmiyorsa iktidardaki parti seçime gitmez. Ama bugünkü şartlardan daha ağır şartlara evrilme varsa gitmeyi planlayabilir. Dış borçlanmaya dayalı bir sistem oluştu. O da inşaata dayalı yapıldı ve üretim politikanız yoksa bu işin dayanacağı yer burasıdır” dedi.

RAKAM VE MASA BAŞI İŞLERİNİ İYİ BİLİRLER
Enflasyon rakamlarının düşük çıkması üzerinden konuşan Kırkpınar, “Bir zamanlar bu ülke referanduma giderdi ‘hayır’ diyorsa ‘evet’ çıkardı. İstanbul’da 31 Mart’ta bir seçim oldu malumunuz… Rakam ve masa başı işlerini iyi bilirler. Daha ortada veriler yok, TÜİK’e sonuç aşamasına gelinmemiş, Berat Albayrak’ın ‘bakın burası çok önemli’ dediği şeyin dokuzuncusunu dinledi bu ülke yaşantısında bir iyileşme görmedi. Zam rutine bağlandı, zammın dışında vergiler var. Vergiler de tabana yayılmadı. Esnaftan işsizlik adı altında yüzde 1 oranında vergiler kesilecekmiş. İşsizlik fonumuzda ne kadar para var, bilmiyoruz. 1999 depreminden kalma bizden deprem vergisi adı altında kesintiler var. Depremin önlenmesi için ne gibi faaliyetler yapıldı? Deprem yönetmeliği sonrasında İstanbul’da yapılan okullar var. Denetimin yüksek olduğu dönemlerde yapılmış okullar var, 5.7 ile oturulamaz hale geldiler. Bunlar nerede?” açıklamasını yaptı.

TEK PARTİ VE TEK ADAM DÖNEMİNDEN FARK KALMADI
Boğazlar Yönetmeliğine değinen Kırkpınar, “Böyle bir komedi var. Konuşulacak bir konu değil. ‘Belediyeyi kaybeden Türkiye’yi kaybeder’ dediler İstanbul’a ilgili. İstanbul’u kaybettiler, şimdi boğazlardan başladıklar, tekrar geri almayı düşünüyorlar herhalde. Böyle bir şey olmaz! Tek parti döneminden ve tek adam döneminden hiçbir farkı kalmadı” dedi.

GÖREVE GELDİĞİMDE 4 BİN 800 ÜYEMİZ VARDI ŞİMDİ 12 BİN!
Kırkpınar, teşkilat çalışmaları hakkında bilgiler verdi. “İYİ Parti şu anda en dinamik olan partidir” diyen Kırkpınar, “Bizim ardı ardına kurultaylarımız oldu. Bunların hiçbiri olağan değildi. Son kurultayda alınmış bir yetki vardı. GİK sayımız 80’den 50’ye düşürüldü. Bu seçimde çarşaf listeyle seçime gidildi. Genel başkanımız 15 kişilik başkanlık divanını oluşturdu. Yeni bir uygulamaya gidildi. Yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı değil, yerel yönetimler başkanı gibi ifadeler getirildi. Biz 2 yıllık bir partiyiz. Bunun dışında teşkilatlarımızın dinamizmi var. Teşkilat Başkanı Koray Aydın’a bağlı 7 başkan yardımcısı Türkiye’deki 81 ilin 78’inden sorumlu tutuldu. Coğrafi bölgeler dikkate alınarak dağıtım yapıldı. Sürekli teşkilatlarla beraberler. Bunun dışında kalan İstanbul, Ankara ve İzmir doğrudan genel başkana bağlı. Sonrasında Koray Aydın Bey’e bağlıyız. Bunun kazandırdığı ivmeyi şöyle anlatabilirim; meclis Perşembe bitiyor, görevler tamamlandıktan sonra vekiller mutlaka bölgelerinde. Bu çalışmalar hiç durmadan devam edecek. Genel başkanımızın başlattığı bir üyelik kampanyası vardı. Biz bunu çok önemsiyoruz. Hafta sonu da olmak üzere hiç durmaksızın çalışıyoruz, stantlar açıyoruz. Bizim cesaret ve yürek sahibi yeni üyelerimiz olacak. Muhalefet partisine üye olmak kolay değildir. İnsanlar korkuyor. Buna rağmen üye kazandırmak kolay değildir. Ben 17 Ekim 2018’de il başkanlığına atanmıştım. 4 bin 800 üyemiz vardı, şu an 12 bin üyemiz var. İlçe başkanlarımız yarış halinde, bize sürekli rapor sunuyorlar” dedi.

İNSANLARA, ‘BAK İYİ PARTİLİLER GELİYOR’ DEDİRTECEĞİZ!
Kırkpınar ayrıca, “Erken seçim olursa olur, biz bugünden hazırlanıyoruz. Yerel seçimler bitti, önümüzde genel ve cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Siz eğer bugünden alanda olur çalışırsanız, heybeniz doluysa, anlatırsınız. Bugünden başlarsanız seçimde sonuç alıyorsunuz. Ama seçim atmosferine girildiğinde bir parti ağzıyla kuş tutsa, konjonktür de ondan yana olsa en fazla yarım, bir, bir buçuk puan fark eder. Biz yeni kurulduğumuzda, 8 aylıkken bir yere gittiğimizde, ‘daha önce neredeydiniz?’ diyorlardı. Daha partiyi yeni kurmuştuk. Şimdi siz bir gidiyorsunuz Kiraz’a, Bergama’ya, Torbalı’ya, insanlar bu kez ‘bak İYİ Partililer geliyor’ diyor. Bunu dedirteceğiz” diye konuştu.

KORAY AYDIN 17 KASIM’DA İZMİR’DE
İlerleyen günlerde İzmir’de gerçekleşecek parti programına dair bilgi veren Kırkpınar, “Teşkilat Başkanımız Koray Aydın 17 Kasım Pazar Günü İzmir’e gelecek. İsmet İnönü Kültür Sanat Merkezi’nde yeni katılımlarla ilgili bir buluşmamız olacak İzmirlilerle. Hem yeni üyelerimizin rozetlerini taktıracağız hem de Koray Aydın Bey’in İzmir halkına ve Türk halkına söyleyecekleri var” dedi.

EVET ADAY OLACAĞIM!
Kongre süreçlerine değinen Kırkpınar, “İYİ Parti’nin ilçe ve il kongreleri Şubat ayı içinde olacak. Bu süreç başladı sayılır. Hazırlıklarımız sürüyor. 2 yılı doldurup 3 yılı aşmamak kuralımız var. Vakti saatinde kongrelerimizi yapacağız” dedi. ‘Siz yeniden aday olacak mısınız?’ sorusunu yanıtlayan Kırkpınar, “Ya nasip! Biz kurultayı seviyoruz. Orada dediler ki, ‘çarşaf liste olsun’… Genel başkanımız da ‘evet çarşaf liste’ dedi. Demokratik hakkınızı bir siyasi partide kullanamıyorsanız o parti bence sorgulanmalı. Kurultayda çarşaf liste olacak. Buradan sesleniyorum, il ve ilçe kongrelerimiz şölen havasında geçecektir. Başkan olmak isteyenler en rahat zemini İYİ Parti’de bulacaklardır. Ben de o konularda cepheden konuşan bir adamım; evet aday olacağım!” ifadelerini kullandı.

ULUPINAR İLE BİR SIKINTIMIZ YOK!
İYİ Parti’nin kuruluş aşamasında İzmir’de il başkanlığı yapmış Yıldırım Ulupınar ve önce görev yapan isimlerle herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını söyleyen Kırkpınar, “Yıldırım Bey bizim kurucu il başkanımız. Medeni ilişkiler içinde ilişkimiz devam ediyor. Benim bir ağabeyim rahmetli oldu koşa koşa geldi, düğünümüz olsa ona da gelir. Bizim sıkıntımız yok. Biz kim nereden geldi, nereye gitti buna bakmıyoruz. Bizim bir söylemimiz var. Biz kimsenin nereden geldiğine bakmıyoruz, nereye gideceğine bakıyoruz. Biz kimsenin diline, etnik kimliğine, mezhebine dönüp bakmayız. Bakarsak bu iş olmaz. Biz Türkiye’nin tamamını kucaklamalıyız. Biz tüm Türkiye’den oy alıyoruz. Bizim her yerde belediyelerimiz var” açıklamasında bulundu.

CV ÇIKIŞI İÇİN KONUŞTU: GELİŞME VAR, TAHMİN VE ÜMİT EDİYORUM Kİ UZUN SÜRMEZ
İşsizlik hakkında önemli açıklamalar yapan Kırkpınar konuşmasında zaman zaman rakamlara da yer verdi. Sorunun ortadan kalkması için Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminden vazgeçilmesi gerektiğini vurgulayan Kırkpınar geçtiğimiz haftalarda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e CV’ler üzerinden yönelttiği sitemin hatırlatılması sonrasında konuştu. Kırkpınar, “O dönemde böyle bir ifadede bulundum. 10-15 gün sonra CV’lerini verdiğimiz arkadaşlardan çağrılanlar oldu, mülakat için. Mülakat oldu ertesi gün işbaşı diye bir şey yok. Soruşturmalar falan var. Bu biraz zaman alır. Tahmin ve ümit ediyorum ki çok uzun sürmez. Arkadaşlarımızdan ilk etapta işbaşı yapanlar olur. Evet istihdam talebimize cevap bekliyoruz. Bunu da zamana bırakıyoruz. Olacak inşallah. İşleyen bir süreç var. Yürümeye başladı. Gelişme var” dedi.

İZMİRLİLERİN VE TÜRK MİLLETİ’NİN TAKDİRİNE BIRAKIYORUM!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in tepki çeken “Kıbrıs’ı Kıbrıslılara bırakalım” açıklamasına değinen Kırkpınar, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer konuyla ilgili demeçler verdi. Konuyla ilgili bir yanlış anlaşılma olduğunu söyledi. 2 yıl önce sakin şehir ile ilgili yaptığı açıklamada sadece öyle bir ifade kullanıldığını söyledi. Ben öyle anladım. 2-3 yıl sonra da bunun farklı servis edildiğini söyledi. Ben onu İzmirlilerin ve Türk Milleti’nin takdirine bırakıyorum. Kim nereden bakarsa öyle görür” ifadelerini kullandı.

TİRE’DE 40 KİŞİ İŞE ALINMIŞ 20’Sİ İYİ PARTİLİ 20’Sİ CHP’Lİ!
Tire’de 31 Mart sonrasında kazandıkları iktidar hakkında konuşan Kırkpınar, işe alımlar noktasında da önemli bir açıklama yaptı. Kırkpınar, “Salih Atakan Duran Bey iddialı, çalışkan bir arkadaşımız. Kendisi sıkıntıyla başladı ama Türkiye’de bir tek ekonomi var ve bundan etkilenmeyecek kamu kuruluşu yoktur. İlçeler özellikle bunu ağır olarak yaşıyor. Buradan çıkma gayretlerini görüyorum, gayet de iyi gidiyor. Geçmişte işe alımlarda CHP İlçe Başkanı İsmail Bey bir açıklama yapmıştı. Bunun öyle olmadığını söylemiştim. Deniz Bey ile de paylaştım. Tire Belediyesi’nde 40 kişi işe alınmış bunun 20 tanesi CHP’li 20 tanesi İYİ Partili” dedi.  

ERKEN SEÇİM OLMASI GEREKİYOR!
Erken genel seçim yapılması gerektiğini vurgulayan Kırkpınar, “İzmirliye ve tüm Türk Milleti şahit olsun ki İYİ Parti geliyor. İyi günler çok uzak değil. Huzurlu olmaya gayret edin. Bu 17 yıllık süreç öbür yılın sonunda yeni iktidarla tanışacak. Erken seçim olması gerekiyor. Ama iktidar bunu kabul eder mi? Etmez, etmemeli. Çünkü her şey kötü... Dibe vurur” ifadelerini kulandı.

 
O görüntüler ele verdi... İzmir'de seri cinayetlere tutuklama!
 
İzmir'de uzman çavuşun acı sonu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sındır'dan 'bütçe' tepkisi: Yoksuldan alınıyor, zengine dağıtılıyor!
CHP İzmir Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Kamil Okyay Sındır, ...
AK Partili gençlerden münazara turnuvası
AK Parti İzmir Gençlik Kolları'nın hazırladığı münazara turnuvası "Fikirler ...
Fatih YAPAR yazdı... Serkan Ferdinand!
Fatih YAPAR yazdı... Serkan Ferdinand!
 
CHP’li Sertel: Sayıştay artık ‘denetler-miş’ gibi!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi ...
Erdoğan'dan UEFA'ya sert tepki!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye olarak UEFA'nın Milli Takımımıza ve kulüplerimize ...
CHP’li Kılıç: Tarım Bakanı'nın şirketi de icralık olmaktan kurtulamadı
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, Tarım ...
 
Erdoğan'ın ABD kararı belli oldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump telefonda ...
Türkiye'den İsrail'e 'yasadışı yerleşim' tepkisi
Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in işgal altında tuttuğu Filistin topraklarındaki ...
İYİ Partili başkan trafik kazasında öldü
Yozgat'ta, sürücüsünün kontrolünden çıkarak takla atan hafif ticari araçtaki ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva