HABERLER>POLİTİKA
17 Eylül 2020 Perşembe - 10:32

İYİ Partili Kırkpınar'dan '2024 seçimi ve müzakere' mesajı: İzmir'de 15 ilçeyi alırız!

2024 yılında yapılması planlanan yerel seçimler ile ilgili açıklamalarda bulunan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar oylarının artmaya devam ettiğini söyledi. Kırkpınar  "Bugünden o güne tahmin yürütmek doğru değil ancak şunu görüyorum, İzmir'de 2024'de 30 ilçenin yarısını alırız diye düşünüyorum. Biz şuan yüzde 11.3 aldık. Şuan ki oyumuz İzmir'de yüzde 14 oldu. Yarın öbür gün bu oyumuzu 20'lere taşıdığımızda şartlar değişir ve müzakerelerdeki ilçelerde farklı olur" diye konuştu.

İYİ Partili Kırkpınar dan  2024 seçimi ve müzakere  mesajı: İzmir de 15 ilçeyi alırız!

Oktay GÜÇTEKİN/ EGEDESONSÖZ - İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, gündeme dair açıklamalarda bulundu. COVİD-19 pandemisinden erken seçimlere, Büyükşehir Belediyesi'nin pandemi karnesinden 2024'teki yerel seçimlerdeki hedeflerine kadar birçok konuda değerlendirmeler yaptı.

Şuan İzmir'de Millet İttifakı'nın ortağı olarak bir ilçe belediyesini yönetmenin sayı olarak yetersiz olduğunu ifade eden Hüsmen Kırkpınar, gelecek yerel seçimlerde tahminlerinin 15 ilçe belediyesini yönetmek olduğunu açıkladı. 

30 İLÇENİN YARISINI ALIRIZ
İzmir'de oylarının her geçen gün arttığını söyleye Hüsmen Kırkpınar, seçimden sonra partisinin kazandığı bir ilçe yönetimini kimsenin yeterli bulmayacağını söyledi. Kırkpınar "O günkü şartlara bağlı olarak belediye sayısı değişecektir. Bir seçime gireceğiz ve oradan bir oy alacağız. O seçimin sonucun üzerinden konuşmalar ve görüşmeler yapılır. İki ilçede desteklendik ve birini kazandık. Sayının 1'de kalmasını hiçbir kimse istemez. Bugünden o güne tahmin yürütmek doğru değil ancak şunu görüyorum, İzmir'de 2024'de 30 ilçenin yarısını alırız diye düşünüyorum. Biz şuan yüzde 11.3 aldık. Şuan ki oyumuz İzmir'de yüzde 14 oldu. Yarın öbür gün bu oyumuzu 20'lere taşıdığımızda şartlar değişir ve müzakerelerdeki ilçelerde farklı olur" diye konuştu.

İzmir'deki pandemiyi de değerlendiren Kırkpınar, "İzmir Tabip Odası'nın verilerine göre günlük  ortalama 500 vaka sadece İzmir'de oluyorsa akşamları Sağlık Bakanlığı'nın veya Bilim Kurulu'nun açıkladığı rakamlar bin 500 vakanın 500'ü İzmir'de ise eğer söylemek istemiyorum ancak açıklanan rakamlara inanamıyorum. Güvenmiyorum diyemiyorum çünkü bu rakamları devlet açıklıyor, bizim devlete güvenebilmemiz lazım. Hükümete de güvenmemiz lazım… Ancak 500 vaka sadece İzmir'de çıkıyorsa bin 500 vakanın Türkiye genelinde yaşandığını resmi olarak açıkladığınız zaman Türkiye'nin diğer illerinde toplam bin kişi mi var? İzmir ili vaka sayıları içerisinde en kötü 5 ilin içerisinde değilken, nasıl oluyor da İzmir'de 500 oluyor? Kalanında sadece bin vaka olabiliyor? Buna inanmak zor" dedi.

SOYER ELİNDEN GELENİ YAPTI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in pandemi sürecindeki çalışmalarını başarılı bulduğunu ifade eden İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, ilçe belediyelerinde yeterli çalışmayı yürüttüğünü söyledi. Kırkpınar "İzmir'de 30 ilçe belediye başkanı ve bir tane de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı var. Büyükşehir Belediye Başkanımız pandemi sürecinde halka ne gerekliyse o desteği vermek için azami ölçüde elinden gelen yapmaya çalıştı ve ben kendi adıma çalışmalarını oldukça başarılı buldum. Diğer ilçe belediyelerinde de bu başarıya ortak olacak performansların da sergilendiğini gördük. Ben muhalefet ya da iktidar partisi önemli değil, 30 ilçe başkanı da üzerine düşeni yaptığı yönünde bir kanaat oluştu bende" diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR’E PERSONEL ALIMI ÇIKIŞI: BİR KISIM İNSAN HALA BEKLİYOR
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde gerçekleştirilen işe alımlar ile ilgili konuşan Hüsmen Kırkpınar, teşkilat içinde hareketlenmelerin olduğunu söyledi. Kırkpınar "Büyükşehir Belediyesinin ihtiyaç duyduğu insan kaynağının temininde bizim talebimiz olan listenin dışında kimleri aldılar, hangi partili, hangi kökenli, kimleri alıp almadığı ya da aldıkları sayıyı bilemem. Bilmekte istemem zaten. O benim işim değil. İttifak yaptık, belediyenin kendi iç işleyişine, kendi bütçesine bağlı olarak istihdam edeceği ihtiyaç duyduğu alanlardaki personel alımlarında kamuoyunun duyduklarını bizde duyuyoruz. HDP'ye yakın insanların işe alımlarda yakınlık tanındığı konusunda… Kimin hangi partiye mensup olduğunu ben bilemem ancak durduk yere de bu söylemler çıkmamıştır diye düşünüyorum. Biz ittifakın bir ortağıyız. Resmi olarak kamuya da duyurdum ki biz bir liste verdik ve arkadaşlarımızın bir kısmı işe alındı, bir kısmı halen bekliyor diye. Burada sayı vermek sayının üstünden gitmek doğru değil. Çünkü bizim ittifakımızın başlangıcı demokrasi yolculuğu… Biz parlamentoya girdik, destek verdik. Sonrasında da birçok ilde bu ittifakın kudretini ve kuvvetini millet nezdinde ortaya koymuş olduk ve bazı illeri kazandık. Parti tabanında alımlarından kaynaklı olarak oluşan algının yansımaları farklı. Kendi açımızdan baktığımızda tabanda, teşkilatımızda adı geçen alımlarla ilgili hareketlenmeler oluyor ve telefonlar alıyoruz" dedi.

O SOY İSMİ TEK BİR KİŞİ ALMIŞTI
Cumhuriyet Halk Partisi'nde  İsntanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile başalyan "Atatürk" söylemi krizi hakkında da konuşan Hüsmen Kırkpınar, Atatürk soy isminin tek bir kişide olduğunun altını çizdi. Kırkpınar "İttifak partisinin İstanbul İl Başkanı'nın Mustafa Kemal demesine karşı ‘Gazi Mustafa Kemal Cennet mekan Atatürk’ derim ben. Başkalarının ne dediği beni çokta ilgilendirmez. Ancak ilgilendirdiği bir konu var o da Türkün atası Atatürk'tür. O soy ismi de tek bir kişi almıştır. O Türk'ün atası olduğu için Mustafa Kemal derseniz kimden bahsettiğiniz belli olmaz. ‘Gazi Mustafa Kemal Cennet Mekan Atatürk’ diyoruz biz. Böyle denmeli diye de düşünüyoruz. Bunların üzerinde çokta takılıp kalmamak lazım" ifadelerini kullandı.

3'NCÜ OLAĞAN KURULTAYA İKTİDAR ORTAĞI OLARAK GİDECEĞİZ
İYİ Parti'de hafta sonu gerçekleştirilecek kongre hakkında da bilgi veren İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, bir sonraki olağan kurultaylarını iktidarın ortağı olarak gideceklerine inandıklarını söyledi. Kırkpınar "Bizim ilçe başkanlarımızın kongreleri 8 Mart tarihinde tamamlanmıştı. Pandemiden 3 gün önce. Biz İl Kongresini de pandemi de en kısa kongreyi yaptık. Çok şükür ki kongreyi takip eden 14 içinde hiçbir arkadaşımız da olmadı. Kurultayımız da maalesef bu süreçte geçiyor. 20 Eylül'de gerçekleştirilecek kurultay da Bakanlığı, Valiliğin, Bilim Kurulu'nun açıkladığı bazı tedbirler var. Onların açıkladığı önlemlerin üzerine boşluk kalan alanlarda ise biz kendi önlemlerimizi aldık. Sonucunun da hem partimize hem de milletimize hayırlı olmasını diliyoruz. Kurultay öncesi aldığımız kararda toplu taşıma ile birlikte gelimler yapılmayacak. Ancak bir grup üye birleşerek araç tutarak gelebilir. Gelenlerinde mola yerlerinde inmemesini yönünde uyarıda bulunduk. Otobüslerin mola verdiği yerlerde mola vermemelerini ve ihtiyaçlarını orda gidermemeleri konusunda uyarılarımız oldu. Alanda bir çok görevli ve tıp insanı orada bulunacaklar. 150 kişilik gruplar halinde oy kullanılacak. 40'a yakın sandık kurulacak ve çarşaf liste olarak seçimi gerçekleştireceğiz. Bizim 2'nci olağan kurultayımız bu, 3'ncü olağan kurultayımızı da iktidar olan Millet İttifakı'nın ortağı olarak gideceğiz. Buna inanarak söylüyoruz" diye konuştu.

PARLEMENTER SİSTEMİ SAVUNMAK NİYE İHANET OLSUN?
Pandemiden önce Ekim veya Kasım ayında erken seçim olacağını düşündüğünü söyleyen İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, pandemi ile birlikte bozuk olan ekonomik sistemin iyice çöktüğünü söyledi. Kırkpınar "Pandemi çıkmadan önce kişisel olarak Ekim, Kasım gibi seçim olacağını söylemiştim. Çünkü pandemiden önce bizim hükümetimizin uygulamalarından tek adam rejimine geçtiğimizden, Mart ayına kadar bir ekonomik kırılganlık zaten vardı. Üzerine pandemi de gelince işler zaten sarpa sardı. Bugün kepenkler kapatıyor esnaf. Çiftçi tarım alanında emeğinin karşılığını bulamıyor. Üniversite mezunu arkadaşlarımız artık iş aramaktan yorulduğu için iş aramayı bıraktı.  Bu ülkeye Cumhur İttifakının çok iddia ile araksında durduğu bir şey var… Cumhurbaşkanlığı yönetim sitemine karşı olmak vatana ihanettir. Niye ihanet olsun? 2018'e kadar ihanet içinde miydik? Pekala parlamenter demokratik sisteme tekrar dönülebilir" dedi.

BAKAN AKAR MEİS’İN ETRAFINDA TUR ATMALIYDI
Yunanistan Cumhurbaşkanı'nın Meis adasında askeri tören ile karşılanması konusunda konuşan Kırkpınar, Milli Savunma Bakanı Akar'ın, yetkililer gidene kadar ada etrafında tur atması gerektiğini söyledi. Kırkpınar, “Meis Adası’na kim geldiğiyse Yunanistan'dan bence bu adanın etrafında sayın Akar'ın bir hücum bot ile dolaşmasını beklerdim, adanın karşısında oturmasını değil. Kendi sınırlarımız içerisinde o adanın etrafında dolaşmasını beklerdim. Biz uluslar arası hukukun içinde kalarak kendimizi savunmamız gerekiyor ancak bizim uluslar arası hukuk içinde kaldığımız gibi Yunanistan'ın da bu kurallar içerisinde kalması gerekir.  Ancak ben o adayı Yunanistanlı yetkililer terk edene kadar Akar'ın ada etrafında tur atmasını beklerdim” dedi.

 
Cilt bakımı yaptırdı, tanınmaz hale geldi!
 
CHP'li Polat'tan bakanlığa 'tıbbi cihaz' sorusu!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hasan Hüseyin Kurt 17 Eylül 2020 Perşembe 20:30

Yapmayın sayın başkan, biraz gerçekçi olun

Yorumu oyla      2      4  
gültepeli 17 Eylül 2020 Perşembe 15:37

Başkan harika gidiyorsunuz çok doğru çevremde konuşulanlar yıllardır başka partilere oy verenler geneldede yereldede sizlere dönüş var inanın hele yerelde tek başınıza girin seçimlere bir çok ilçeyi alırsınız bakıyorumda millet beklediğini bulamadı arayış buyuk yolunuz açık olsun

Yorumu oyla      3      3  
Vedat Saygın 17 Eylül 2020 Perşembe 15:17

Marlon Brandonun başrolünü oynadığı mafia filminin adı neydi?

Yorumu oyla      2      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Kılıç'tan İESOB'ye ziyaret: Esnaftan hükümete 5 talep!
CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, 33. Ahilik Haftası nedeniyle ...
Kentsel dönüşümde ‘İzmir Modeli’ arayışı
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Narlıdere Belediye Başkanı Ali ...
Kılıçdaroğlu'ndan Tabipler Birliği'ne destek
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, koronavirüs vakalarına dikkat çekmek ...
 
Devlet Bahçeli'den 'siyah kurdele' tepkisi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk Tabipler Birliği'nin sağlık kurumlarında ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Menderes, Zorlu ve Polatkan için mesaj yayımladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Merhum Menderes, Polatkan ve Zorlu'yu ...
AK Partili Dağ, Kılıçdaroğlu'na yüklendi: CHP'de Atatürk'ün askerleri sindirildi!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CHP İstanbul İl Başkanı Canan ...
 
CHP PM üyesi Çelik’ten ‘yeni dönem’ vurgusu: İzmir’de siyaset yapma biçimi Soyer ile değişti!
CHP PM üyesi Devrim Barış Çelik, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç ...
AK Partili Bekle'den kentsel dönüşüm çıkışı!
AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, İzmir'in ve Roman vatandaşların ...
'İnterneti, televizyonu olmayan öğrenci nasıl eğitim alacak?'
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Devlet okuluna giden 3 milyon 17 bin ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva