HABERLER>POLİTİKA
9 Mayıs 2021 Pazar - 11:14

İYİ Partili Çıray'a fotoğraf eleştirisi: Devlet adamı olmak karakter meselesi!

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oruç tutmadığını ima ederek paylaştığı fotoğrafı "Düzeltiyorum. Sayın Erdoğan'ın bu fotoğrafı iftar sonrası çekilmiş" demesi üzerine AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan, "Devlet adamı olmanın bir koltuk değil de bir karakter meselesi olduğunun kanıtlarından biri de şu paylaşımlar" açıklamasını yaptı.

İYİ Partili Çıray a fotoğraf eleştirisi: Devlet adamı olmak karakter meselesi!

Aytun Çıray, sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki şahsi hesabından bir fotoğraf paylaştı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oruç tutmadığını ima etti. Çıray, söz konusu paylaşımdan sonra 40 dakika sonra yeni paylaşımda bulundu ve "Düzeltiyorum. Sayın Erdoğan'ın bu fotoğrafı iftar sonrası çekilmiş" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "81 ilden 560 gençle En Uzun İftar Sofrası" programına, Vahdettin Köşkü'nden videokonferans aracılığıyla bağlandı.

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, söz konusu programdan bir fotoğraf paylaştı ve Erdoğan’ın masasında su bulunduğunu belirterek oruç tutmadığını iddia etti.

Aytun Çıray, saat:20.09’da yaptığı paylaşımda, "Sayın Erdoğan'ın bu fotoğrafını eleştiremeyiz. Sebebi sağlıktır, zorlanmadır.. Oruç tutup tutmamak Allah'la kul arasında bir konudur. Lâiklik de bunu gerektirir. Eleştirilecek olan samimiyetsizliktir” iddiasında bulundu. Çıray, saat 20.09’da yaptığı paylaşımda ise; “Düzeltiyorum. Sn Erdoğan'ın bu fotoğrafı iftar sonrası çekilmiş” ifadelerini paylaştı.

AK PARTİLİ İNAN'DAN TEPKİ
AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan, Aytun Çıray’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında yaptığı paylaşımı eleştirdi ve “İftar sonrasının ve iftar esnasının iddiası açısından bir fark teşkil etmediğini de kavrayamamış herhalde. Ama utanma olmayınca!” dedi.

Eyyüp Kadir İnan, şunları söyledi:
“Devlet adamı olmanın bir koltuk değil de bir karakter meselesi olduğunun kanıtlarından biri de şu paylaşımlar. Önünü arkasını araştırmadan bir fotoğraf paylaşıyor. Kendince cumhurbaşkanımızın sağlığını ve ibadetini tartışmaya açıp sakil bir laiklik övgüsünde bulunuyor.”

“İşin aslı her açıdan yüzüne vurulunca aynı pişkinlikle kendini savunmaya devam ediyor. İftar sonrasının ve iftar esnasının iddiası açısından bir fark teşkil etmediğini de kavrayamamış herhalde. Ama utanma olmayınca!”
“Neyse, velhasıl bu şahıs bu ülkede bürokrasiden siyasete birçok makamda görev aldı. O makamları aslında işgal etmiş olduğunu bugün bir kez daha tecrübe ettik. Gençler bu vasatları gerçekten bilmeli...”

 
Balon balığı alımları bayramdan sonra başlıyor
 
Rusya'da Zafer Günü kutlaması
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 9 Mayıs 2021 Pazar 18:05

Bu konuda Aytun Çıray'ı savunacak değilim varsın oruç tutmasın bu yine bizi ilgilendirmezdi. İbadet kul ile Allah arasındadır geri kalanları ilgilendirmez. Fakat Sayın Kadir İnan madem bu durum bir devlet adamlığı işi, bu durum bir karakter meselesi. Bu tarz paylaşımlar yapan milletvekillerinize de bir tepki göstermeyi düşünüyor musunuz yoksa akp mensubu olunca bu tarz tepkilerden muaf mı kalıyorlar?

Yorumu oyla      2      3  
TC misafir 9 Mayıs 2021 Pazar 13:22

İnsan oruç tutabilir veya tutmayabilir, insanın dini değerleri olabilir veya olmayabilir bu hiç kimseyi ilgilendirmez. Önemli olan insanın nasıl biri olduğudur. Tayyip Erdoğan'ın oruç tutup tutmaması beni zerre ilgilendirmez kendi meselesidir. Ama, bir devleti hakkaniyetle yönetip yönetmediği, vatandaşlara bakış açısı, halkın refah ve kültür seviyesine katkısı, dış ülkelerin saygı duyması, adalete olan bağlılığı gibi konular ben ve benim gibileri ilgilendirir ve bizlerin eleştirdiği konular bunlardır. Siyasetçiler gerçekten o kadar seviye kaybettiler ki haberleri izlerken insanın içi kalkar oldu. İktidardan muhalefete tam bir seviye acizliği söz konusu. Halk olarak biz ne zaman bu insanları hak edecek duruma düştük anlamak gerçekten güç.

Yorumu oyla      4      3  
günün fıkrası 9 Mayıs 2021 Pazar 12:34

Her skandal sonrası "kandırıldık"! diyenler utanmadan bahsediyor. Yıllarca Sezer'in kadeh fotoğrafı servis edildi, durdu. Niye servis edildi? Bu ülkede oruç tutmayana baskı varken, tam tersi gibi bir durum varmış gibi mağdur edebiyatı yapılması ayrı bir olay.

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'e tepki
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya saldırısıyla ...
Erdoğan açıkladı: Yeni normalleşme takvimi yolda!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "17 Mayıs itibari ile başlayacak yeni ...
Bakan Akar'dan Mısır mesajı: Bazılarını korkutuyor
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Mısır ile ilişkilerimizin gelişmekte ...
 
AK Parti'den Seferihisar raporu: 'Hükümetimiz, İBB ve Seferihisar Belediyesi’nden daha çok yatırım yaptı'
Seferihisar Belediyesi’nin İsmail Yetişkin yönetimindeki 2 yılını değerlendiren ...
Torbalı'da CHP’li 17 üyeden açıklama!
Torbalı Belediye Meclisi'nin 17 CHP'li üyesi bir araya gelerek yeni bir ...
Depremden sonra evleri yıkılan aileye güçlendirme kredisi
İzmir depreminden beş gün sonra Bayraklı’da yıkılan ev için aileye deprem ...
 
AK Partili Dağ'dan animasyon filminin kaldırılmasına ilişkin açıklama
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti'nin sosyal medya ...
AK Parti Torbalı'dan 'seçim' açıklaması: CHP'nin telaşı, suçluluk psikolojisinden!
Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur'un vefatının ardından Belediye Meclisi'nde ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'yeni anayasa' açıklaması
Aşı patenti tartışmalarına yönelik açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva