HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Temmuz 2019 Perşembe - 17:15

İYİ Partili Başkan 100 gününü anlattı: İsraf düzenini bitirdik!

Tire Belediye Başkanı Duran, 100 gününü değerlendirirken borçların azaltıldığını açıkladı. Duran, “İsraf düzeninin sona ermesiyle 31 Mart 2019 tarihinde devralınan borçtan 2 milyon 500 bin TL’lik bir azalma sağlandı. Belediye alacaklarından 3 milyon 321 bin TL’lik tahsilatla iyileştirme sağladık” dedi. Duran ayrıca belediyenin işlettiği bazı mekanların zarardan kara geçtiğini kalem kalem açıkladı.

İYİ Partili Başkan 100 gününü anlattı: İsraf düzenini bitirdik!

Tire Belediye Başkanı İYİ Partili Salih Atakan Duran 31 Mart yerel seçimlerde göreve gelmesinin ardından geçen ilk 100 günde yapılanları anlattı. Belediye Başkanı Duran sosyal medyadan yaptığı paylaşımla kamuoyuna bilgilendirmede bulundu.  

Başkan Duran, Tire Belediyesi’nin ilk 100 günü için ‘’meclis toplantılarımızı internet aracığıyla canlı olarak halkımızla paylaştık. Tire Belediyesi’nde kapalı kapılar ardında karar alma dönemini kapatarak, aldığı kararları halkından saklamayan, halkına anlatan, halkıyla paylaşan şeffaf bir belediye haline getirdik. Belediyeyi har vurup havran savrulan halden, tasarruf eder bir hale getirdik, israf düzenine son verdik’’ dedi.

‘’Seçimler öncesi Tire için dile getirdiğimiz bir hayalimiz vardı’’ diyen Duran ‘’O da işçisi, çiftçisi, esnafı, çalışanı, genci, yaşlısı ile mutlu insanların yaşadığı bir ilçe hayaliydi. Mutlu insanların yaşadığı Tire hayalimizde ilk yüz günü geride bıraktık. Geride kalan 4,5 yıl boyunca bu hayalimizi gerçekleştirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz’’ açıklamasında bulundu.

Duran şunları söyledi:

MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKTIK
İlk 100 günümüzde Milli ve manevi değerlerimize sahip çıktık. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yapılan stada Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adını verdik ve yıllardır belediyemizde bulunmayan TC yazısını hak ettiği yere yazdırdık. Tüm yazışmalarda T.C ibaresini kullanıyoruz. Milli mücadele kahramanı Sunullah Efendi’nin büstünü de (Kaldırıldığı depodan alarak) yakıştığı yere Tire Kent Müzesi’nin önüne koydurduk. Mübarek Ramazan ayında her gün başka bir mahallede düzenlediğimiz sokak iftarlarıyla vatandaşlarımızla beraber iftarımızı yaptık.

BELEDİYEYE İDARİ VE MALİ DİSİPLİN GETİRDİK
Göreve geldiğimizde yaptığımız incelemelerde, mevzuattan ve ciddiyetten uzak, ahbap çavuş ilişkisine dayalı bir yönetim anlayışının olduğu, mali yönden tükenme noktasına gelmiş, tamamıyla keyfi uygulamalarla yönetilmiş bir belediye yapısı ile karşılaştık. Bu yüzden önce idari ve mali yapılanmaya gittik.

Belediye personelinin büyük bir bölümü mesaiye geç gelmeyi ve mesaiden erken çıkmayı alışkanlık haline getirmiş hatta mesai saatleri içerisinde özel işlerini yapar hale gelmişti. Anında idari konuda disiplin uygulamalarına giderek bu durumun önüne geçtik. Kurallara uymayanlar hakkında gerekli işlemleri yaptık. Bu konuda asla taviz vermeyeceğimizi personele anlattık. İdari disipline giderken işçimizin haklarını da unutmadık. Sendika ile anlaşma yaparak işçilerimizin haklarını yasa ile koruma altına aldık. Böylelikle seçimden önce bizler için söylenen ‘’Belediyeye sendikal haklar verilmeyecek sözünü de boşa çıkarmış olduk.

Mali durumu düzeltmek için belediye adına alımları olması gerektiği gibi satın alma birimi üzerinden yaptırdık. Eskiden her birim neye ihtiyacı varsa çıkıp alıyorken bunu tek birime indirerek, mal alım konusunda kontrolü sağladık, piyasada en uygun teklif veren firmalarla çalıştık. Belediye işletmelerine ne alınmış, alınan malzemelerle ne yapılmış bununla ilgili tek bir doküman dahi yoktu elimizde. Şimdi işletmeler için ne alındığı, nerelerde ne kullanıldığını biliyor, takibini yapıyoruz.

İSRAF DÜZENİNE SON VERDİK
Belediyeyi har vurup havran savrulan halden, tasarruf eder bir hale getirdik, israf düzenine son verdik. Belediye alacaklarının takibini yaptık.

İsraf düzeninin sona ermesiyle 31 Mart 2019 tarihinde devralınan borçtan 2 milyon 500 bin TL’lik bir azalma sağlandı. Belediye alacaklarından 3 milyon 321 bin TL’lik tahsilatla iyileştirme sağladık. Bu hususta görevlerini en iyi şekilde yapan belediyemiz bürokratlarına ayrıca teşekkür etmek istiyorum.

ZARAR EDEN İŞLETMELER KAR ETMEYE BAŞLADI
Göreve geldiğimizde Toptepe, Derekahve, Gölet gibi işletmeler zarar ediyordu. İdari ve mali disiplin sağlayarak işletmelerimizin kar etmesini sağladık.

1 Ocak 2019- 31 Mart 2019 tarihleri arasında Sadece Gölet Restoran’ın zararı 156 bin 328 TL

Göreve geldiğimiz 05 Nisan 2019’dan Gölet Restoran’da 327.968,00 TL Gelir elde edilmiş, zarar ise 156 bin 238 TL’den 7 bin 60 TL’ye düşürülmüştür. Gölet’teki tadilatlar için 3 bin 525 TL inşaat malzeme alımı yapılmıştır.

1 Ocak 2019-31 Mart 2019 tarihleri arasında Toptepe Aile Gazinosu’nun zararı 12 bin 382 TL iken

Ramazan ayı boyunca gazino kapalı olmasına rağmen 3 aylık dönem karı 37 bin 98 TL’dir.

Gazinoda 76 bin 127 TL’ye WC tadilatı yaptırılmıştır. Bu tadilat rakamı da gider olarak işlenmiştir. Yani işin aslına baktığımızda toplam kar 113 bin 226 TL’dir. Demek ki oluyormuş.

1 Ocak 2019-31 Mart 2019 tarihleri arasında 109 bin 902 TL zarar eden Derekahve işletmemiz, bizim dönemimizde 3 ayın sonunda 136 bin 356 TL gelir elde etmiş ve dönem zararı 109 bin 902 TL’den 18 bin 663 TL’ye gerilemiştir.

BELEDİYE ARAÇLARI SADECE HALKIMIZA HİZMET İÇİN KULLANILIYOR
Yine göreve geldiğimizde belediye araçları keyfi olarak adeta şahıs aracı olarak kullanılıyordu. Araba, motor vs. ne varsa hepsini tek bir birim altında topladık. Şimdi bir araç nereye gidiyor, kimle ne için gidiyor, iş ne zaman bitmiş ve dönmüşler hepsini biliyoruz. Bunların hepsini belediyemizde yaptığımız organizasyon şeması ile sağladık. 3 belediye başkan yardımcımız ile çalışıyoruz. Bazı müdürlüklerde değişikliklere gittik. Bazı müdürlüklerde ise yeni koordinatör arkadaşlar atadık. Bu sayede hem belediyeden hem de belediyeye bağlı işletmelerden daha da verim almaya başladık. Aksaklık gördüğümüz her yerde değişiklikler devam edecek.

ARTIK KÖYLERİMİZ SEÇİMDEN SEÇİME HATIRLANMAYACAK
Seçimler öncesinde bilhassa köylerimizde, vatandaşlarımıza seçimden seçime hatırlanmayacaklarının sözünü vermiştim. Her Salı halkımızla iç içe olmamızın yanı sıra her ortamda ve her zaman ulaşılabilen bir başkan oldum.

Yüz günlük süre içerisinde Gökçen, Kahrat, Kızılcahavlu, Peşrefli, Yeğenli, Yemişler, Büyükkemerdere, Küçükkemerdere, Çayırlı, Akyurt, Akçeşehir, Kurşak, Yeniçiftlik, Alaylı, Alacalı, Yenioba, Eskioba, Mahmutlar, Turgutlu köylerimizi ziyaret ettim, dertlerini dinledim, problemleri yerinde görüp çalışmalara başladık.

Şu an Mahmutlar, Eskioba, Akçeşehir, Işıklı, Akkoyunlu, Doyranlı, Gökçen, Kahrat, Büyükkale, Çukurköy ve Dağdere’de belediyemiz ekip, ekipman ve araçları çalışıyor.

Ayrıca şehir merkezinde bulunan Cumhuriyet, İstiklal, Kurtuluş, Atatürk, Yeni ve Fatih mahallelerinde yol yapım, düzenleme ve tamirat çalışmaları tamamlandı. İlçe merkezinde bulunan (Tedaş, Doğalgaz, Telekom vs…) gibi kuruluşların yaptığı kurum kazılarının da asfaltlanması İzmir Büyükşehir Belediyesi ile koordine sağlanarak yaptırıldı. Çakallı Mevkii’nde bulunan ova yolu düzenleme çalışmalarımız ise devam ediyor. İlk yüz gün içerisinde toplamda 5 bin 460 metrekare kilit taş döşeme işi, 5 bin 450 metrekare asfalt serimi ve 320 metrekare taş duvar örme işi yapılmıştır. Bundan sonra da yol yapım, bakım ve tamir çalışmalarımız hız kesmeden devam edecektir.

İLÇEMİZİN KÜLTÜR-SANAT VE SPOR HAYATINA KATKI SAĞLADIK
Göreve geldiğimizden bu yana ilçemizin kültür, sanat ve spor yaşamına katkı sağladık. Turizm Haftası, Çocuk Şenliği, Gençlik Şöleni, Milli Mücadelenin 100. Yıl kutlamaları, Hıdrellez, Dağcılık Festivali ve Girit’ten Tire’ye Lezzet ve Kültür Festivali gibi önemli organizasyonlara imza attık. Gençlerimizi spora teşvik etmek ve geleceğimiz sporcularını yetiştirmek için her branşta spor okulları açtık. Kadın danışma Merkezi’nde kadınlarımız için çok sayıda kurs açarak ev ekonomilerine katkı sağlamaya çalıştık.

 
AK Parti İzmir’de 5 ilçeye genç başkan atandı
 
PKK'ya peş peşe ağır darbe
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer tarih verdi: İzmir'de o gün herkes eline süpürgeyi alacak
Radyo Ege’de “İzmir Soruyor” programına katılan İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
Ödemiş'te Alışveriş Günleri başladı
İzmir'in Ödemiş ilçesinde, esnafa destek vermek, ekonomiyi canlandırmak ...
Başkan Batur: Lozan, bağımsızlığımızın sembolüdür
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Lozan Barış Antlaşması’nın Türkiye ...
 
Başkan Engin derneklerle buluştu
Narlıdere’de “ortak akıl ve işbirliği” toplantılarına devam eden Narlıdere ...
Karabağlar'da renkli aşıklar şöleni
Karabağlar Belediyesi tarafından kültürümüzün parçası olan Aşıklar’ı geleceğe ...
Başkan İduğ'dan spora destek sözü
Altay Spor ve Eğitim Vakfı Başkanı Cihangir Marmara ve yönetim kurulu ...
 
Başkan Soyer’den ‘turizm’ mesajları ve özeleştiri: Bugüne dek Bitlis’te yaşamış gibi yaşadık
İzmir’in turizmde hak ettiği yere gelemediğini belirten Büyükşehir Belediye ...
Başkan Tugay’dan Alaybey zirvesi
Katılımcı belediyecilik anlayışıyla proje ve hizmetlerine yön veren Karşıyaka ...
İzmir'de artık öncelik yayanın
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı'nın 'Öncelik Hayatın Öncelik ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Dön evine bitsin bu çile' demek yeter mi?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Uzlaşma, akıl ve kızıl düve üzerine!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva