HABERLER>POLİTİKA
18 Nisan 2021 Pazar - 14:30

İYİ Parti'den 'çatlak' iddialarına açıklama: CHP'nin her kabulüne 'evet' diyemeyiz

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde İYİ Parti ile Cumhuriyet Halk Partisi arasında fikir ayrılığına neden olan ve 'Millet İttifakı'nda çatlak' olarak belirtilen 'Büfe' maddesiyle ilgili İYİ Parti'den iddialara yanıt geldi. 'Çatlak' söylemelerini değerlendiren İYİ Parti İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, " Ben bu kararı çatlak olarak değerlendirmiyorum. CHP'nin her kabulünü bizde kabul edeceğiz diye bir şey yok" ifadelerini kullandı. İYİ Parti Grup Başkanvekili Kemal Sevinç ise konuyla ilgili, "Ret oyu vermemizin nedeni bu anlaşmaların ihale yöntemiyle yapılması gerektiğini düşünmemizdir" dedi.

İYİ Parti den  çatlak  iddialarına açıklama: CHP nin her kabulüne  evet  diyemeyiz

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - 16 Nisan tarihinde gerçekleştirilen İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde gündeme gelen Büyükşehir ile Büfeciler ve Kantinciler Odası arasında imzalanacak protokol maddesi Millet İttifakı'nda çatlağa neden olmuştu.

AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi'nden oluşan Cumhur İttifakı, ilgili meclis gündemi maddesine 'ret' oyu verirken, Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti'den oluşan Millet İttifakı'nda ise fikir ayrılığı yaşanmıştı. İYİ Parti, AK Parti ve MHP ile birlikte 'ret' oyu kullanırken, Cumhuriyet Halk Partisi ise meclis gündemi için 'kabul' oyu kullanmış ve ilgili madde Büyükşehir Meclisi'nden oyçokluğu ile geçirilmişti.

KONU CHP İLE İYİ PARTİ ARASINDAKİ İTTİFAKA ZARAR VERECEK BOYUTTA BİR ŞEY DEĞİL
Mecliste yaşanan fikir ayrılığı sonrası ise gözler CHP ile İYİ Parti arasında sorun olup olamadığına çevrildi. Yaşanan gelişmeler sonrası açıklamalarda bulunan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, "Ben bu kararı çatlak olarak  değerlendirmiyorum. Sonuç olarak Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti'nin farklı kurumsal kimlikleri var. İttifak çok farklı bir şey… CHP'nin her kabulünü biz de kabul edeceğiz diye bir şey yok. Partimizin Grup Başkanvekili Kemal Bey'de oldukça tecrübeli bir kişidir. Belediyecilik ve yerel yönetim yönünden, hukuk yönünden çok tecrübelidir. Bu konu henüz gündeme gelmeden önce de biz kendisi ile görüşmüştük ve bunun sonunda 'zimmet' çıkar diye değerlendirdik. Sonrasında ilgili avukat arkadaşlara konuyu sorduğumuzda onlar da bize 'zimmet çıkar' dediler.  Bundan dolayı da karşı oy kullanılmış olabilir. Ancak bu CHP ile İYİ Parti arasındaki ittifaka zarar verecek boyutta bir şey değil" diye konuştu.

FAALİYET RAPORU ZATEN TASDİKTİR
İYİ Parti Grubu'nun aynı meclis oturumunda  Faaliyet Raporu'na 'kabul' oyu verdiğine de dikkat çeken Kırkpınar, "Faaliyet raporuna oy vermek zaten tasdiktir. Yani sizin yaptığınız çalışmaları destekliyoruz anlamındadır. Ancak ilgili gündem maddesi ise kamuya ait alanın ihalesiz bir şekilde verilmesinin ileride sorun yaratacağını ve oy veren herkese ileride 'zimmet' çıkacağını düşünüyoruz" dedi.

HER MADDEYE 'EVET' VERECEĞİZ DİYE BİR ŞEY SÖZ KONUSU DEĞİL
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi İYİ Parti  Grup Başkanvekili Kemal Sevinç ise,  "Bizim 'ret' oyu vermemiz gayet normal. Her maddeye 'evet' vereceğiz diye bir şey söz konusu değil. Bazen bazı maddeler Meclisimizden oyçokluğu il geçebilir. Büfeler ile ilgili de AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi ve bizler İYİ Parti olarak maddeyi uygun görmedik. Bu ilgili madde zaten Cumhuriyet Halk Partisi'nin oylari ile oyçokluğuyla kabul edilmiş oldu" diye konuştu.

İHALE YÖNTEMİ İLE YAPILMALI
İttifakta çatlak söylemlerinin doğru olmadığını belirten Sevinç, "CHP evet dediği için İYİ Parti her konuya evet diyecek diye bir şey söz konusu değil.  Bunu 'ittifakta çatlak' gibi algılamak doğru değil, sonuç olarak bizler İYİ Parti olarak 2020 yılı Faaliyet Raporlarına 'evet' oyu kullandık. Bizim burada 'ret' oyu vermemizin nedeni bu anlaşmaların ihale yöntemi ile yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu tür büfelerin ihale ile verilmesi gerekiyor, yani meclis kararının değil ihalenin burada belirleyici olması gerekiyor" dedi.

AK Parti'nin alanların 'kamu alanı' söylemlerinin sorulması üzerine de konuşan Sevinç, "Kamu alanı da olsa, belediye alanı da olsa ihaleli verilmesi gerekiyor. Bizim düşüncemiz net" diye konuştu.

 
Karşıyaka'da kaptan sevinci
 
Belçika'da Kürt ve Çeçen gruplar çatıştı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Millet... 18 Nisan 2021 Pazar 18:30

Siz zaten Milletitifakından çoktan ayrıldınız sebeb arıyorsunuz nasıl uygun bir dile söylemek için...

Yorumu oyla      2      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Bakan'dan hayvan hakları yasası çıkışı: Neyi bekliyorsunuz?
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, hayvan hakları yasası için, “Neyi ...
CHP İzmir'de o isim partiden ihraç edildi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'ın Büyükşehir Belediyesi ...
'Saray’ın bana atadığı trollerime başarılar dilerim'
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Troller bu ...
 
İbrahim Kalın: Canı sağolsun
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, besteleyip seslendirdiği "Hiç ...
Erdoğan: 20 milyon doz aşı uygulaması yaptık
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hasankeyf-2 Köprüsü Açılış Töreni'ne ...
Vali Köşger’den açıklama: İzmir’de vakalarda düşüş yok!
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kentte Kovid-19 vaka sayılarına ilişkin, ...
 
CHP’li Bakan'dan ‘Gördes Barajı’ isyanı: Bunun hesabını soracağız!
DSİ 2’nci Bölge Eski Müdür Yardımcısı Dr. Hasan Baykal’ın yıllardır su ...
Soylu 'yetkim var' dedi: İptal ederim, acımam!
İçşleri Bakanı Süleyman Soylu, "Turistik faaliyetler kapsamında kısa süreliğine ...
Başkan Tugay'dan Lider'e ziyaret
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Ankara'da Kemal Kılıçdaroğlu'nu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva