HABERLER>EKONOMİ
11 Kasım 2015 Çarşamba - 15:26

İTO’daki istifa depreminin perde arkası: ‘İkinci adam’ neden bıraktı?

Oda 15 yıldır başkan yardımcılığı görevi yürüten Akın Kazançoğlu’nun bu koltuktan istifasıyla sarsıldı. Kazançoğlu ile Demirtaş arasındaki ayrışmaları bomba karar sonrası gün yüzüne çıkarken, İTO’nun muhalif kanadından da sürece ilişkin önemli açıklamalar geldi.

İTO’daki istifa depreminin perde arkası: ‘İkinci adam’ neden bıraktı?

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ – İzmir Ticaret Odası haftanın ikinci günü istifa depremiyle sarsıldı.

Kurumda 15 yıldır aralıksız Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı görevi yapan Akın Kazançoğlu görevinden ayrılma kararı aldı.
 
Yoluna meclis üyesi olarak devam edecek Kazançoğlu İTO çatısı altında önemli projelere imza atmış, Ekrem Demirtaş’ın listesinin güçlü ismi son dönemde başkanla çeşitli konularda ayrışma yaşamıştı. Kazançoğlu’nun istifası beraberinde İTO’da önümüzdeki dönemde yapılacak başkanlık tartışmalarını da beraberinde getirdi.
 
NEDEN İSTİFA ETTİ?
Yakın dönemde İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde alınan kararlardan dolayı Demirtaş’tan ayrılan Kazançoğlu, Demirtaş tarafından İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyeti görevinden de alınmıştı. 
 
Bomba kararın ardından Egedesonsöz’e konuşan Akın Kazançoğlu, Demirtaş’la İzmir Ekonomi Üniversitesi’ndeki işleyiş ve yeni hizmet binası yapımı konularında karşı karşıya geldiklerini söyledi.



Kazançoğlu yaptığı açıklamada, “Benim yönetimden ayrılmamın başlıca nedenleri var.  Çok uzun zamandır sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde yaşananlar, odada alınan bazı kararların bu istifada etkisi oldu. Son dönemde Ticaret Odası’nın yapımı devam eden yeni hizmet binasının ihalesi ve işleyişinde yönetimle ayrışmalar yaşadık. Ben bugüne kadar dürüst kişiliğimle geldi. Beni herkes dürüst kişiliğimle bilirler. Benim her şeyden önce miras bırakacağım bir ismim var. Bunu düşünerek istifa ettim” açıklamasını yaptı.

Bu arada Demirtaş’ın yaklaşık bir buçuk yıldır başkan yardımcıları Kazançoğlu ve Jak Eskinazi’nin imza yetkilerini aldığı öğrenildi. İmza krizinde Balçova’da üniversite için alınan arsanın da etkisi olduğu ifade edildi.



YENİ BİNAYA NE HARCANDIĞINI BİLMİYORUZ!
İTO’nun muhalif kanadından Kazançoğlu’nun istifasına dair önemli açıklamalar geldi. Bir önceki başkanlık yarışında Demirtaş’a rakip olan Meclis Üyesi Salih Özçiftçi, “Yeni binamızın yapımında birçok şey yanlış gidiyor. Bir takım şeylere oda üyelerinin büyük bölümünden itiraz geliyor. Yeni bir oda binası yapılıyor, ne harcayacağımızı bile bilmiyoruz.  Öncelikli olarak böyle bir binaya ihtiyaç var mıydı onun tartışılması lazım. Ama yeni bina yapılacaksa bir şartname hazırlanır, açık şeffaf bir ihaleye giderdik. Biz de odanın parasının ne olduğun bilirdik. Biz binaya ne harcandığını bilmiyoruz. Ekrem Bey parça parça önümüze getiriyor” ifadelerini kullandı.


 
YILLARCA DEMİRTAŞ’IN KARARLARINA BİAT ETMİŞ BİRİNİN…
Özçiftçi ayrıca Kazançoğlu’nun önümüzdeki oda seçimlerinde Demirtaş’ın listesine rakip olacağını düşünmediğini söyledi. Özçiftçi, “Ben Akın ağabeyin şimdiye kadar Ekrem Demirtaş’ın hiçbir yanlış kararında ‘bu yanlıştır’ dediğini görmedim.  Yıllarca Ekrem beye başkan yardımcılığını yapmış, hayatı Ekrem Demirtaş’ın kararlarına biat etmekle geçmiş birinin muhalif olarak çıkacağını düşünmüyorum” dedi.
 
BAŞKANLIK İÇİN HAZIRLANIYOR
Bir diğer muhalif ses İTO Meclis Üyesi Necmi Çalışkan ise, “Ekrem Demirtaş başkan yardımcılarıyla son bir buçuk yıldır sorunlar yaşıyordu.  Bu sorunların içerisinde yeni bina, üniversite gibi birçok tartışma var. Akın Kazançoğlu yakın dönemde İzmir Ekonomi Üniversitesi mütevelli heyetinden çıkarılmıştı. Bu ne kadar doğru bir karar tartışılır. Ama benim gördüğüm Akın Bey önümüzdeki dönem başkanlık için hazırlanıyor” şeklinde konuştu. 
 
TARİHİ SİT ALANLARINA DEMİRTAŞ’IN ADINI KOYMAK GEREKİR!
Çalışkan, Kazançoğlu’nun olası adaylığı ile ilgili konuşurken İTO’nun önümüzdeki seçimlerde gençlerin yönetimine bırakılması gerektiğini söyledi. 

Kazançoğlu ve Demirtaş’ın uzun yıllardır görev başında olduğunu ve yaşlarının ilerlediğini söyleyen Çalışkan, “Ekrem bey çok yoruldu ve yıprandı. Normalde insanların projelerini üretmesi için on sene yeterlidir. Ama Ekrem Bey yaklaşık 30 yıldır İTO’da başkanlık yapıyor.  İTO çok önemli bir kurum. Ekrem Bey 70, Akın Bey 71 yaşında...  Bu kadar genç nüfusun olduğu, genç ve dinamik bir şehirde İzmir’in önemli kurumunda torununu sevecek yaşta insanların başta olması doğru değil... Bence önümüzdeki seçimde İzmir’in dinamizmini bilen, dil bilen, dünyayı bilen arkadaşların talip olması lazım. Maalesef statükoyu devirmek çok zor… İzmir neden böyle sorusunun cevabı da burada! İzmir’in bu makus tarihini yenmesi için değişim şarttır. Bu gidişle  Ekrem Demirtaş’ın adını SİT alanı ilan etmemiz gerekecek” diye konuştu.

 
EBSO’dan kritik asgari ücret uyarısı
 
Bodrum'da iki mahalleye daha rüzgar santrali
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hür düşünce 12 Kasım 2015 Perşembe 12:37

Bir başkan neden 30 yıl başkanlık yapıyor ? Anlamk mümkün değil- Esasında 30 yıldır onu Başkan olarak seçenlerde kabahat var. 8 - 10 yıl tamam , ancak 30 yıl çeyrek yüzyıldan da fazla.Hakiki başkan zamanında bırakmasını bilendir.İsmini duymaktan yorulduk.

Yorumu oyla      12      6  
Erdem 12 Kasım 2015 Perşembe 11:38

Sayın Akın Beyi tebrik ederim. Ekrem Beyden geçte olsa kurtuldu. İnşallah Başkan olarak görür ve destekleriz.

Yorumu oyla      13      7  
Muzaffer demi 11 Kasım 2015 Çarşamba 22:56

Yıllardır beklenen Lider geliyor Bence Akın Abim en doğru kararı vermiş Ekrem Demirtaş sonu geliyor demektir

Yorumu oyla      14      9  
Osman Özvardar 11 Kasım 2015 Çarşamba 22:33

Ticaret odasının bir üyesi olarak Akın beyi onurlu davranışı için tebrik ediyorum. Kendisi Ticaret odasına Başkan olabilecek tek potansiyel kişidir

Yorumu oyla      15      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EBSO’dan kritik asgari ücret uyarısı
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, asgari ...
Milli Piyango özelleştirmesinde sona doğru!
12 yıldır gündemde olan Milli Piyango özelleştirmesinde sona gelindi gibi ...
Flaş! ‘1300 lira’ asgari ücret için tarih netleşti
Eski Çalışma Bakanı Çelik, "Hükümetin tavsiyesi 1 Aralık'ta komisyona ...
 
İzmir’de tartışmalı 2 altın madeni halkın kantarına çıkıyor!
Valilik Ödemiş’e yapılmasını planlanan altın madeni projesinin halkın ...
Soma’dan Türkiye’yi heyecanlandıran haber!
Enerji Bakanı Alaboyun, Manisa Soma'da, 100 ton altın rezervi bulunduğunu ...
Flaş! Cari denge etkisi: Dolar o seviyenin altında
Cuma günü ABD istihdam verisi ile 2.85'li seviyelerden 2.92'ye yükselen ...
 
İTO’da deprem: ‘İkinci adam’ istifa etti!
İzmir Ticaret Odası’nda son 15 yıldır aralıksız Yönetim Kurulu Başkan ...
Dolar, cari denge verisiyle 2,90'ın altına geriledi
Cuma günü ABD istihdam verisi ile 2.85'li seviyelerden 2.92'ye yükselen ...
Göçmen oto dönemi yeniden başladı!
Ekim ayında yurt dışından Türkiye’ye getirilen araçların yurt içinde kalma ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva