HABERLER>EKONOMİ
15 Aralık 2015 Salı - 15:18

İTO Başkanı Demirtaş’tan vergide teşvik önerisi

İzmir Ticaret Odası, yeni yılla birlikte yürürlüğe girecek e- tebligat sistemini oda üyelerine anlattı. İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, yeni sistemin maddi yükümlülükleri arttırdığını söyledi. Demirtaş, Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan, geçiş için gerekli yazılım ve bilgisayar harcamalarının yüzde 50‘sinin hesaplanan geçici vergi ve kurumlar vergisinden indirilebilmesine yönelik teşvik istedi.

İTO Başkanı Demirtaş’tan vergide teşvik önerisi

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir Ticaret Odası, 2016 yılı Ocak ayı itibariyle geçilecek E-Tebligat uygulaması öncesi oda üyelerine sistemi anlattı. 
 
İzmir Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin katılımıyla gerçekleşen toplantıda İTO üyelerine  “E- Tebligat, E-Yoklama ve Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihazlar” konulu eğitim seminerinde yeni sisteme dair bilgiler verildi.


 
ARTIK GÖRMEDİM DUYMADIM YOK
Toplantıda sistemin katkıları hakkında görüşlerini aktaran İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, “Yeni yılda hepimizin uymak zorunda olduğu bir durum. Evraklar artık elektronik ortamda tebliğ edilecek. Artık görmedim duymadım yok. Bu güzel bir şey… Türkiye çağ atılıyor. Bundan 10 yıl önce mahkemelerde daktilo kullanılıyordu. Her yer evraktı. Şimdi artık hepsi elektronik ortamda kayıtlı... Bizim geçmemiz değil devletin geçmesi çok büyük önem taşıyor” diye konuştu.
 
YENİ SİSTEM İÇİN İNDİRİM ÖNERİSİ
Demirtaş, yeni sisteme geçişin ciddi maddi yükümlülüklerini aktırdığını söylerken Gelir İdaresi Başkanlığı’na vergi önerisinde bulundu. Demirtaş, “Geçiş işlemi her aşamasında harcama gerekiyor. Mali mühür ile başlayan süreçte mühür edinebilmek için başlayan harcamalar, donanım, depolama birimleri, yazılım, entegratör ücreti, saklama hizmet bedeli gibi masraflar var. Bu konuda Gelir İdaresi Başkanlığı’na bir girişim yapmıştık. Geçiş için gerekli yazılım ve bilgisayar harcamalarının yüzde 50‘sinin hesaplanan geçici vergi ve kurumlar vergisinden indirilebilmesine yönelik bir teşvik sisteminin uygulamaya konulması önerimizi ilettik. Tabi iş dünyası için birçok masraf yolda diyoruz ama bunların yanı sıra bir çok tasarrufta sağlanacak. E-dönüşüm çerçevesinde şirketlerin aldığı e-fatura, e-arşiv, e-defter ve e-imza gibi hizmetlerin elbette pek çok olumlu tarafı var. Dönüşüm sayesinde kağıt tüketimi azalıyor, yazıcı, kartuş, postalama, kargo, depolama ve arşiv masraflarının da azalması sonucu tasarruf sağlanıyor. E-dönüşüm, kayıt dışı ekonominin de giderilmesinde önemli bir rol oynuyor” ifadelerini kullandı.
 
İŞ DÜNYASINA ENTEGRE EDİLMESİNİ HER ZAMAN DESTEKLİYORUZ
Demirtaş konuşmasını şöyle sürdürdü: Oda olarak da teknolojiyi hizmetlerimize yansıtmayı her zaman hedefimiz olarak belirledik. E-oda ve elektronik ortamda verilen hizmetler konusunda öncü olan Odamız bilgi teknolojilerini etkin biçimde kullanıyor. Hizmetlerimizi hızla e-dünyaya aktararak hizmet kalitesini yükseltmeyi hedefliyoruz. Oda Sicil Üye Firma Sorgulama, Üye Aidat Borç Sorgulama ve Ödeme Servisi, Fuar Teşvik Başvurusu, Değerli Evrak ve Hizmet Satışı, Tır Karnesi Kontenjan Sorgulama, Sanal Fuar ve E-İmza Hizmetleri, E-İmzalı Belgeleri Sorgulama, Ticaret Sicil Arşiv Sorgulama ve MERSİS uygulamaları gibi Ticaret Sicil İşlemlerimiz elektronik ortamda yapılıyor. Bu anlayışla bilişim teknolojilerinin iş dünyasına entegre edilmesini her zaman destekliyoruz…

 
KSK’da kongre trafiği hızlandı!
 
'Kurtlar Vadisi Pusu'daki 'Doktor Gaye'nin acı günü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Travel Turkey yüzleri güldürdü!
10 - 13 Aralık 2015 tarihleri arasında düzenlenen 9. Travel Turkey İzmir ...
Kültürpark'ta Souvenir zamanı
Her yıl binlerce Egelinin büyük ilgi gösterdiği SOUVENIR Hediyelik Eşya ...
Flaş! Rakamlar açıklandı: İşsizlik yine çift hane
İşsizlik oranı son 6 ayın en yüksek seviyesine yükseldi. İşsizlik oranı ...
 
İTO reklam sektörü 2016 yılına hazırlanıyor
Geniş format baskı, serigrafi baskı, ticari baskı, endüstriyel reklam, ...
MÜSİAD İzmir’den ‘Küçükbay’ açıklaması
MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Ülkü’den ‘yeniden üyelik’ haberleri hakkında ...
İzmir'de TİS görüşmelerinde son viraj: Sendika ne istiyor?
DİSK Genel-İş Sendikası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında görüşmeleri ...
 
Ege-Koop Başkanı Aslan’dan dönüşüm çağrısı!
İzmir’de bin 127 hektar alanın yetkili kurumların dönüşüm sorumluluğunda ...
Travel Turkey'de Rusya ile kriz yorumu: Tek çare...
İzmir'de düzenlenen Travel Turkey İzmir Fuarı, Türkiye'nin hemen her bölgesindeki ...
Rusya ile kriz ihracatı vurdu: Fiyatlar tepetaklak!
Rusya'nın Türkiye'den meyve sebze alımında kısıtlamaya gitmesi fiyatlarının ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu adam yine mi başkan seçilecek?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
57 yıllık gururun şerefine!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva