HABERLER>POLİTİKA
4 Nisan 2019 Perşembe - 11:58

İtfaiye erliğinden belediye başkanlığına...

Küçük yaştan itibaren pazarcılıktan şoförlüğe kadar birçok işte çalışan Fatih Gürbüz, 8 yıllık itfaiye erliğinin ardından henüz 37 yaşında Foça Belediye Başkanı seçildi. Başkan Gürbüz ve eşi, seçimi kazandıktan sonraki ilk ziyaretlerini İzmir İtfaiyesinin Foça Grubu'nda görev yaptığı eski mesai arkadaşlarına gerçekleştirdi.

İtfaiye erliğinden belediye başkanlığına...

İzmir'de kesin olmayan sonuçlara göre CHP'den Foça Belediye Başkanı seçilen Fatih Gürbüz, küçük  yaşlardan itibaren pazarcılıktan, şoförlüğe kadar pek çok işte çalıştıktan sonra  8 yıl önce başladığı itfaiye erliği görevinden istifa ederek girdiği belediye başkanlığı yarışında ipi göğüsleyerek genç yaşında başkan olmanın mutluluğunu yaşıyor. 

Foça ilçesinde dünyaya gelen bir çocuk babası 37 yaşındaki Gürbüz, hayat mücadelesine 13 yaşında pazarcılık yaparak başladı.

Futbola olan tutkusuyla dikkati çeken Gürbüz, Foça Spor'da başladığı amatör futbol hayatını Göztepe, Ankara Demirspor ve Gençlerbirliği'nde sürdürdü.

Sakatlık geçirmesinin ardından çok sevdiği futbolu bırakarak Foça'ya dönmek zorunda kalan Gürbüz, siyasete 2009 yılında Foça CHP İlçe Gençlik Kolları'nda başladı.

Bir süre gıda toptancılığı yaptıktan sonra taksi şöförlüğü ve özel bir bankada güvenlik görevlisi olarak çalışan Gürbüz, 12 yıl önce hayatını Seçil Gürbüz ile birleştirdi.

İzmir İtfaiyesi'nin Foça Grubunda 2011 yılında itfaiye eri olarak çalışmaya başlayan Gürbüz, ekip arkadaşlarıyla beraber 8 yıl boyunca ilçede çıkan birçok yangına müdahale etti.

İSTİFA EDİP ADAY OLDU
Doğup büyüdüğü kent olan Foça'ya Belediye Başkanı olmaya 2014 yılındaki yapılan yerel seçimlerin ardından karar veren genç belediye başkanı Gürbüz, geçen ağustos ayında çok sevdiği itfaiyecik mesleğinden istifa ederek belediye başkan aday adayı oldu.

Çalışmaları sırasında eşinin hamile olduğunu ve ikiz kız çocukları dünyaya getireceğini öğrenen Gürbüz, ayrı bir mutluluk yaşadı. 

Seçimde kesin olmayan sonuçlara göre en yakın rakibi MHP'li Serdar Mersin'i 2 bin 519 oyla geride bırakan Gürbüz, Foça Belediye Başkanı olmayı başardı.

Gürbüz, seçim galibiyetini Foçalılarla beraber kutlarken eşiyle beraber ilk ziyaretini ise yıllarca beraber yangınlara müdahale ettikleri itfaiyeci arkadaşlarına yaptı.  Onlarla hasret gideren Gürbüz, belediye başkanı adayı olması için kendisine destek veren eski çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

"TÜM FOÇA'YA HİZMET ETMEK İSTİYORUM"
Fatih Gürbüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada Foçalı hemşehrilerinin desteğiyle belediye başkanlığı hayalini gerçekleştirdiği için mutlu olduğunu söyledi. 

Severek yaptığı her işte başarılı olduğunu belirten Gürbüz, "6 yıl boyunca futbol oynadım. İtfaiye erliğini de çok severek yaptım. İtfaiye arabası kullanıyordum çok kutsal bir görevdi. Orada da vatandaşa hizmet ediyordum yetmedi, tüm Foça'ya hizmet etmek istedim. Bunu da başardım. Ben bir şeyi kafama koyarsam mutlaka yaparım. Şimdi tüm Foça'ya hizmet edeceğim. Herkes bana çok inanıyor." dedi.

Gürbüz, belediye başkanlığı için aday adayı olma kararını ilk önce eşi ve itfaiyedeki arkadaşlarıyla paylaştığını, onların kendisine inandığını ve büyük destek verdiğini ifade etti. 

Mazbatasını alıp hemşerilerine hizmet etmek için sabırsızlıkla beklediğini anlatan genç belediye başkanı şunları kaydetti:

"Foça'nın her mahallesini bilirim. İlçemde bir çok kişiye dokundum. İnsanlarla göz göze gelmeye önem gösteririm. Vatandaşların istediği samimiyet. Foçalılar zaten beni tanır. Adaletli, hoşgörülü ve herkese hak ettiği gibi davranan bir belediye başkanı olacağım. Üzerimde tüm Foça'nın sorumluluğu var, ilçemin şehr-i eminiyim. Görev sürem boyunca sokaklarda olacağım. Siyasi hedeflerim var, bunları 2 dönem belediye başkanlığı yaptıktan sonra paylaşacağım."  

"EŞİMİN HER ZAMAN YANINDA OLACAĞIM"
Seçil Gürbüz de eşinin çok hırslı bir insan olduğunu, yıllarca yaptığı farklı birçok meslekte hep başarılı olduğunu aktardı.

Hamile olmasına rağmen seçim çalışmaları sırasında eşini bir an bile olsun yalnız bırakmadığını dile getiren Gürbüz, "Seçim kazanmak çok güzel bir duyguymuş, çok çalıştık emek harcadık ama sonunda kazandık. 10 yaşında bir oğlumuz var, Allah nasip ederse 4 ay sonra iki kızımız daha dünyaya gelecek. Eşimin her zaman yanında olacağım." ifadelerini kullandı. 

Gürbüz ile 8 yıldır beraber görev yapan itfaiye çavuşu Fadayi Arabacı, itfaiye teşkilatında bir belediye başkanının çıkmasının kendilerin çok mutlu ettiğini belirterek," Siyasete bizim aramızda girmeye karar verdi. Başkan olunca da ilk ziyareti bize yaptı. Fatih çok çalışkan ve zeki bir insandır. Yeni görevinde başarılar diliyorum." dedi. (AA)

 
NATO’nun 70’inci kuruluş yıl dönümü İzmir'de kutlandı
 
Bedenini kadavra için DEÜ'ye bağışladı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BAYRAKLI SEVDALISI 4 Nisan 2019 Perşembe 17:51

BAYRAKLI 1. POSTA İTFAİYECİLERİ OLARAK FATİH KARDEŞİMİZİ TEBRİK EDİYORUZ YOLUN AÇIK OLSUN

Yorumu oyla      5      5  
Bornovalı 4 Nisan 2019 Perşembe 13:41

Bildiğimiz şu : İlk Okul Öğretmeni Fatoş hanım yeni başkan için şöyle söyledi : Düzgün ve çalışkan bir öğrenciydi'.

Yorumu oyla      5      5  
ayhan 4 Nisan 2019 Perşembe 13:37

tebrikler halkın içinden çıkan biri umarım foça tarihine geçersin tebrikler fatih başkan umarım foçanın gururu olursun.

Yorumu oyla      6      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer’den ziyaret mesaisi: Bu kez en yüksek oy aldığı mahallede!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, en düşük oyu aldığı Kiraz ...
AK Parti'den seçim değerlendirme toplantısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ...
Bergama’nın yeni başkanı Koştu: Başarı tesadüf değil!
İzmir’in Bergama İlçesi’nde belediye başkanlığı koltuğuna oturan AK Partili ...
 
ABD ile Türkiye arasında 'Twitter'da reste rest!
Türkiye ile ABD arasındaki F-35 ve S-400 gerginliği devam ediyor. Konuya ...
Mehmet KARABEL yazdı... Sandık boykotçusu 500.000 izmirli aslında kimlere ders verdi?
Mehmet KARABEL yazdı... Sandık boykotçusu 500.000 izmirli aslında kimlere ders verdi?
İmamoğlu: Rakibimin sözleri beni üzdü!
İstanbul'da yapılan yerel seçimlerde en çok oyu alan CHP'li Ekrem İmamoğlu, ...
 
Binali Yıldırım: Mazbata kime verilirse başkan odur
Binali Yıldırım, "Mazbata kime verilirse başkan odur. Şimdi soruyorum ...
Ankara'nın 11 ilçesinde oylar yeniden sayılıyor!
Ankara'nın 11 ilçesinde büyükşehir belediye başkanlığı için kullanılan oylar yeniden sayılıyor.
Kiraz’da bir garip seçim hikayesi: Rakiplerden ilginç mesajlar!
Küçük Menderes Havzası’nda yer alan Kiraz’da 31 Mart yerel seçimleri oldukça ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva