HABERLER>GÜNCEL
5 Mayıs 2011 Perşembe - 14:47

İşte Sayıştay'ın Büyükşehir raporu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik şok operasyona temel olduğu iddia edilen Sayıştay Raporu’nun detayları ortaya çıkmaya başladı. Raporda otobüs alımından asma tavan yapımına kadar 12 ayrı konuda belediyenin kusurlu olduğu görülüyor.

İşte Sayıştay ın Büyükşehir raporu!

İZMİR - Büyükşehir Belediyesi’nin son beş yılını mercek altına alan Sayıştay denetçileri, 5 yılda 10 milyar TL’yi aşan bütçeyi tek tek incelerken, 12 ayrı konuda usulsüzlük tespit edip, idarenin savunmasını istedi. Raporda mobil tuvalet ihalesinde bile usulsüzlük belirlendiği belirtildi.
 
Hafta başında polis baskını sonrası gözaltına alınan 35 kişi ise bu sabah saatlerinde ifadeleri alınmak üzere Adliye'ye gönderildi. İzmir Cumhuriyet Savcılığı'nın İzmir Büyükşehir Belediye'sine dönük soruşturması devam ederken Sayıştay, İzmir Büyükşehir Belediyesi genel müdürlüklerinden ESHOT'ta ciddi yolsuzluk iddialarını gündeme getirdi. Sayıştay denetçilerinin raporunda belediyeye bağlı İzmir Elektrik Su Havagazı Otobüs ve Troleybüs Genel Müdürlüğü'nün (ESHOT) incelesi sonucu 12 ayrı kalemde zarara uğratıldığı iddia edildi. 2009 yılı hesapları üzerindeki incelemeler sonunda Başkan Aziz Kocaoğlu'nun yargılanması için İçişleri Bakanlığı'ndan izin istendi. Sayıştay denetçileri madde madde kurumda yaşandığı iddia edilen zararları şöyle rapor etti:
 
OTOBÜSTEN 1.7 MİLYON LİRA ZARAR
ESHOT Genel Müdürlüğü ile BMC firması arasında bağıtlanan "200 solo otobüs alımı" ihalesinde 1.7 milyon Euro kamu zararı oluştuğu tespit edilmiştir. ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından işçilere İş Kanunu'nun ilgili hükümlerine aykırı şekilde yıllık 270 saat sınırını çok üstünde sürelerle fazla çalışma yaptırılması sonucu kamu 1.5 milyon lira zarara uğradı.

HATALI DEVİR ZARAR GETİRDİ
2009'da ESHOT'un, İZULAŞ'a ait araçları kullanan yolcular için İZULAŞ'a ödediği tutar 54.3 milyon liradır. İZULAŞ'a tanınan bu imtiyazlar karşılığı şirketin hasılatından bir bedel tahsil edilmediği gibi ESHOT tarafından yürütülen organizasyon için de herhangi bir bedel alınmamıştır.
 
HAKSIZ KAZANÇ
 İZULAŞ yükleniminde yürütülen Kart Kredi İptal Değerlendirme ve Otomasyon Sistemi İşinde 30 Temmuz 2008'de sistemin kesin kabulü yapılmasına rağmen depozito bedeli olarak alınan kart bedelinin ESHOT hesabına yatırılmadı. Yolculardan alınan depozito bedelinin yüklenicinin uhdesinde kalması sonucu 15.5 milyon lira yükleniciye haksız kazanç sağlandı. Elektronik Ücret Toplama Sistemi ile satılan bilet tutarının tamamının kurum hesaplarına yatırılmadığı anlaşılmıştır. 2009'da söz konusu hesaptan 273 milyon 435 bin lira çıkmasına rağmen ESHOT hesaplarına gelir kaydedilen tutar 271 milyon 856 bin liradır.
 
İŞÇİLERE FAZLA MESAİ
ESHOT ile İzelman A.Ş. arasında bağıtlanan "Sürücü ve Teknik Hizmetlerde Çalıştırılmak Üzere Personel Temini Hizmet Alımı (2600 Kişi) ihalesinde çalıştırılan işçilere idari şartname, teknik şartname, sözleşme ve 4857 sayılı İş Kanunu'nun ilgili hükümlerine aykırı şekilde yıllık 270 saat sınırının çok üstünde sürelerle fazla çalışma yaptırılması sonucu 6.4 milyon lira kamu zararı oluştu.
 
TAVANA FAZLA PARA
MRT Dekorasyon ve Asmatavan M.A.'ya yaptırılan taş yünü asma tavan yapım işinde metrajın fazla hesaplanması nedeniyle, bin lira kamu zararına sebebiyet verildiği tespit edilmiştir. Toirent A.Ş. yüklenimindeki "58 mobil tuvalet temini, bakımı ve temizliği ile 15 adet idareye ait tuvaletin bakımı ve temizliği" hizmet alım işinde, Kamu İhale Kanunu'nun temel ilkelerine aykırı olarak yapılan pazarlık usulü ihale ile 8 bin 878 lira kamu zararına sebebiyet verildiği tespit edilmiştir.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
deniz 6 Mayıs 2011 Cuma 09:55

her okuduğuna inanan bir toplumumuz var. ne beklersin ki? koyun gibiyiz

Yorumu oyla      11      5  
Nasıl 6 Mayıs 2011 Cuma 09:49

"İşte Sayıştay Raporu" bu başlıkla haber yayınlayıp haber niteliğinde değerlendiren arkadaşlara soruyorum; BU RAPORUN İLAMI nerede? ilamı çıkmayan bir raporu nasıl haber mehiyetinde değerlendirirsiniz bu bahsettiklerinizin savunmaları yapılacak SAYIŞTAY DAİRESİNDE görüşülecek gerekirse MAHKEMEYE gidilecek. Lütfen İzmirlileri dolduruşa getirmeyin "ATEŞ OLMAYAN YERDE....." demeyin Sayıştayın görevi bu tür uyumsuzları tespit edip raporlamak ve savunma almak bunlar uygulama hataları olabilir vb olabilir. Düzeltilecek işlemler... Sayın AKIN YAR'ın dediği gibi 700 POLİS ve BASKIN.....

Yorumu oyla      12      5  
İLYAS POLAT 5 Mayıs 2011 Perşembe 21:28

MOBİL TUVALETTE YOLSUZLUK....BIRAK İZMİR'LİNİN ÇİŞ'İ İLE UĞRAŞMA.İZMİR'Lİ ZORDA KALSA PET ŞİŞE İLEDE İHTİYACINI GİDERİR KİMSEYE BOYUN EYMEZ..SAYGILAR..

Yorumu oyla      24      6  
Işık Dikicigil 5 Mayıs 2011 Perşembe 16:13

VARSA BİR YOLSUZLUK ÇIKSIN , LAKİN İSTANBUL ASVALTLARI CİHAN KAMER NE OLDU, İKİDE BİR BOZULAN METROBUSLER NE OLDU. ANKARA DA , DOĞAL GAZ SAYAÇLARINI FAZLA PARA İLE VATANDAŞA SATMAK İŞİ NE OLDU .

Yorumu oyla      36      6  
akın yar 5 Mayıs 2011 Perşembe 15:35

Şu suçlara bakın: -Neymiş ESHOT'un hakkı İZULAŞ'a geçmiş. İZULAŞ kime ait ESHOT kime ait? ikisi de Belediyeye ait. Kamu zararı nerede? -Neymiş çalışanlara 270 saatin üstünde fazla mesai ödenmiş?. İş var ise çalışmak gerekiyorsa, kamu zararı nerede? Fazla mesai yapmayıp okula gidecek çocukları, işe gidecek işçiyi yolda bırakmış olsalardı Sayıştay Denetçileri mutlu mu olacaklardı? -Asma tavan içinde bin lira kamu zararı varmış? Ne büyük suç ? Firmadan geri istenir kardeşim!!! ödemez ise sorumlusu öder. O kadar basit -58 mobil tuvalette 8878 lira kamu zararı varmış. Ne büyük suç, atın keratayı içeriMillet ile dalgamı geçiyorsunuz , tespite göre firmanın teminatından kesilir para geri alınır. Alınamaz ise sorumluları parayı öder. Bunların hiçbiri 700 polis ile belediyeyi PKK'ya operasyon yapar gibi basmaya gerekçe olamaz.(700 polisle Belediye basmanın işleri durdurmanın maliyeti kaç para, buradakşi kamu zararı ne kadar? Bunun hesabını kim verecek) Kaldıki PKK ile organik bağını bağıra bağıra ifade eden Diyarbakır Belediyesine ilişmeye hiçbirinin cesareti yok. Hadi bakalım Organize suçlar ile ilgili oarak Diyarbakır Belediyesine hesap sorun Ankara Büyükşehir Belediye Spor ile ilgili olarak Ankara Belediyesine Melih Gökçekê hesap sorun da görelim.

Yorumu oyla      48      10  
izmirli 5 Mayıs 2011 Perşembe 15:23

yeksel çakmur ihalelere bizzat katılıyordu aziz bey nerede izimir de hakketmeyen partiyle ilişkileri bile olmayan insanları m vekili adayı yapmakla uğraşıyor m vekillikleridemi satışta

Yorumu oyla      17      22  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'in gönüllü savunma ordusu
Tamamen gönüllü avukatlardan oluşan Gönüllü Avukatlar Koordinasyon Kurulu ...
Bornova'da motosiklet kazası: 1 ölü, 1 yaralı
İzmir'in Bornova ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.
Çevreci solucanlardan organik gübre
Ege Üniversitesi (EÜ) Ziraat Fakültesi öğrencileri, ''Gediz Dostu Çevreci ...
 
Muhteşem koro çocuklar için sahnede
EBSO Vakfı Bayanlar Birliği Türk Sanat Müziği Korosu’nun öğrenci burslarına ...
Meteoroloji uyardı: Kuvvetli yağış bekleniyor
Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin ...
Erdoğan: Karşıyaka gelsin 'ucube'yi alsın
Erdoğan 'Ucube' diye nitelendirdiği Kars'taki heykel konusunda, dönemin ...
 
İfadeler tamamlandı söz savcılarda!
34 kişinin tamamının sorgulanması tamamlandı. İfadeleri alan savcılar ...
Kemalpaşa’da yangın paniği
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde, bir plastik eşya fabrikasının malzemelerinin ...
Valilikte centilmenlik anlaşması
İzmir Valiliği’nde seçim güvenliği ile ilgili toplantı yapıldı. Toplantıya ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva