HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
12 Nisan 2012 Perşembe - 12:58

İşte İzmir'in kültür sanat ve etkinlik rehberi

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO), bu hafta dünyaca ünlü bir keman ustasını ağırlayacak. İZDSO'nun yarın akşam Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde vereceği konseri şef Hansjörg Schellenberger yönetecek.

İşte İzmir in kültür sanat ve etkinlik rehberi

İZMİR - İzmirli sanatseverler, konserde dünyaca ünlü Keman virtüözü Alexandre Da Costa'yı dinleme olanağını bulacaklar. 1979 yılında doğan ve henüz 9 yaşındayken piyano ve kemanla sergilediği performans ile müzik çevreleri tarafından ''dahi çocuk'' olarak kabul edilen Da Costa, konserde Schubert ve Çaykovski'den eserler seslendirecek.

İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB) ise bu hafta sanatseverlerin karşısına tek gösteri ile çıkacak. İZDOB'un Elhamra Sahnesi'nde bu akşam ''Çakırcalı Efe'' adlı dans tiyatrosu izleyiciyle buluşacak. İzmir'in Ödemiş ilçesinde 1872 yılında doğan ve 1912 yılında öldürülen Çakırcalı Mehmet Efe'nin hayatının anlatıldığı danslı oyununun koreografisi Kadir Bengier'e ait. Müzikleri Cem İdiz tarafından yazılan oyunda, orkestrayı Ali Hoca yönetiyor.
    
İzmir Sanat, bu hafta iki konsere evsahipliği yapacak. İzmir Sanat Büyük Salon'da 16 Nisan Pazartesi akşamı, kışın sona ermesi ve baharın gelişi ''Bahar Konseri'' ile kutlanacak. Sanatseverler, konserde kemanda Ayla Erduran, viyolonselde Alexander Rudin ve piyanoda Ayşegül Sarıca'yı dinleyebilecekler. Aynı Salon'da 18 Nisan Çarşamba akşamı ise Güray Başol piyano resitali verecek.

İZDT'de bu hafta
İzmir Devlet Tiyatroları (İZDT) ise bu hafta 4 salonda perdelerini açarken, 17 Nisan Salı akşamı ise Konak Sahnesi'nde ''Budala'' adlı oyunun prömiyerini yapacak. 
     
Bursa Devlet Tiyatrosu'nun ''Karmakarışık'' adlı oyunuyla bugün, yarın ve 14 Nisan Cumartesi akşamı konuk olacağı Konak Sahnesi, 17 Nisan Salı akşamı yeni oyunu ''Budala''yı izleyicinin beğenisine sunacak. Dostroyevski'nin ölümsüz eserini, İzmir'de Bozkurt Kuruç sahneye koyuyor. Oyun, çevresindeki tüm kötülüklere rağmen iyilikten vazgeçmeyen Mişkin karakterinin başından geçen olaylarla birlikte, ''İyi olmak mümkün müdür-'' sorusuna yanıt arıyor.Konak Melek Ökte Sahnesi, hafta boyunca ''Halktan Biri'' adlı oyuna evsahipliği yapacak. Sam Bobrick'in yazdığı, Metin Oyman'ın yönettiği oyunda, hayatından ve ülkesinin gidişatından mutsuz olan, bu mutsuzluğunu da ABD başkanlarına yazdığı sayısız mektupta dile getiren Travis Pine'ın, CIA ajanlarının evine yaptığı ziyaretle değişen hayatı anlatılıyor.

Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesi'nde ise tiyatroseverler, ''Don Kişot'un Maceraları'' adlı oyunu izleme olanağını bulacaklar. Hans Ostarek'in yazdığı, Yunus Emre Bozdoğan'ın yönettiği oyunda, Cervantes'in ölümsüz karakteri Don Kişot'un efsaneleşmiş maceraları, onu kaybettikten sonra değerini anlayan dostları tarafından anlatılıyor. Karşıyaka Oda Tiyatrosu ise 17 Nisan Salı ve 18 Nisan Çarşamba akşamları ''Henry ve Alice'in Gizli Yaşantısı'' adlı oyunu izleyiciyle buluşturacak. David Tristram'ın yazıp, Sinan Pekinton'un yönettiği iki perdelik oyunda, iletişim sorunu yaşayan çiftin öyküsü anlatılıyor.  

Doğaçlama Tiyatro Festivali
Türkiye'nin ilk doğaçlama tiyatro festivali, bugün Ege Üniversitesi MÖTBE Salonu'nda başlayacak. Türkiye'de ''tiyatro sporu'' olarak adlandırılan doğaçlama tiyatro türünü uygulayan üç gruptan biri olan Oyun Hamuru Tiyatro Grubu, Türkiye'nin ilk doğaçlama tiyatro festivalini düzenliyor. MÖTBE Salonu ve Sanak Kafe'de düzenlenecek gösterilere, 7 tiyatro grubu katılacak. Festival, çeşitli oyunlarla 4 gün sürecek.

14. Tüyap Kitap Fuarı
TÜYAP Tüm Fuarcılık tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle bu sene 17.'si düzenlenen İzmir Kitap Fuarı, 14 Nisan Cumartesi günü Uluslararası İzmir Fuar Alanı'nda okurlarla buluşmaya hazırlanıyor. Yaklaşık 350 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenecek fuar, dokuz gün süresince söyleşi, panel, şiir dinletileri, dans gösterisi ve çocuk etkinlikleriyle 120'den fazla organizasyona ev sahipliği yapacak. Fuarın onur konuğu 1947 yılında İzmir'de doğan gazeteci yazar Yaşar Aksoy olacak. İzmir ve Çeşme başta olmak üzere, Ege kültür tarihine yaptığı araştırmalarla önemli katkılarda bulunan Aksoy, fuar süresince çeşitli etkinliklerde konuşmacı olarak İzmir Kitap Fuarı'nda olacak.

Sergiler, etkinlikler
Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Sanat Galerisi'nde 28. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması sergisi, 19 Nisan'a kadar gezilebilecek.  İzmir Devlet Resim Heykel Müzesi, Emine Bıyıklı'nın ''Bir Yitik Zaman'' adlı resim sergisine ev sahipliği yapıyor.  Sanatseverler, Konak Belediyesi Neşe ve Karikatür Müzesi'nde ''Kadın Konulu Karikatürler'' karma sergisini gezebilecekler. 
     
Atlantis Sirki, bugün ve yarın Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü karşısında, eğlenceli ve heyecanlı dakikalar yaşatmak için minikleri bekleyecek. Konak Belediyesi Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde, Figen Onat, Zeynep Türkileri, Tülay Baytosun, Emel Say, Özgül Evren Atasoy, Hüseyin Çaygül, Funda Yalçın, Fatma Atagan, Erengül Mülayim'in çalışmalarından oluşan karma resim sergisi İzmirlilerin beğenisine sunuluyor. Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi, her cumartesi olduğu gibi bu hafta da Deniz Özgökbel'in Karagöz-Hacivat gösterisine ev sahipliği yapacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da iki genç yetenek sahnede
Ülkemizin önde gelen genç sanatçılarından flütist Bülent Evcil ve piyanist ...
Dizileri 41 ülkede ekranlara yansıdı
İkinci Bahar, Asmalı Konak ve Muhteşem Yüzyıl gibi Türk televizyon tarihinin ...
Fazıl Say'a 'dini değerlere hakaret' soruşturması
'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik' ve 'dini değerlere hakaret' suçlamaları ...
 
2012'nin 'Kral adaylar'ı belli oldu
Bu yıl 18’incisi düzenlenen Kral Müzik Ödülleri’nde yarışacak adaylar belli oldu.
Engelliler de 'Aşk' dedi
Görme engelliler için başlatılan ‘Telefon Kütüphanesi’ projesinde en çok tercih edilen ‘Aşk’ oldu.
Nuri Bilge Ceylan'a Fransa'dan bir ödül daha
Fransa'daki Sinema Yönetmen ve Yapımcıları Derneği, yönetmen Nuri Bilge ...
 
İzmir Film Festivali 11 yıl sonra dönüyor
İzmir'de 1989-2000 yılları arasında kesintisiz düzenlendikten sonra ara ...
Sinematek tiyatro arasından sonra yeniden İzmir Sanat'ta
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Sinematek gösterimleri, Cuma akşamı “Sesin ...
Karşıyaka'da bir gökyüzü konseri
İzmirli müzik profesörü Berrak Taranç’ın besteleriyle hazırlanan “İzmir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva