HABERLER>GÜNCEL
3 Mart 2018 Cumartesi - 17:11

İşte 2 Yunan askerinin ifadesi

Yunanistan sınırında görev yapan ve devriyeleri sırasında sınırı geçtikten sonra "casusluk" suçlamasıyla tutuklanan 2 Yunan askeri, ifadelerinde suçlamaları redderek sınırı yanlışlıka geçtiklerini söyledi.

İşte 2 Yunan askerinin ifadesi

Edirne'de Yunanistan sınırındaki Kastanies Karakolu'nda görev yaparken devriyeleri sırasında Türk tarafına geçtikleri için 'askeri casusluk' ve 'askeri yasak bölgeye girmek' suçlamalarıyla tutuklanan Teğmen Angelos Mitretodis (25) ile Astsubay Çavuş Dimitris Kouklazis (29), sınırı yanlışlıkla geçtiklerini ifade ederek casusluk suçlamasını kabul etmedi. Yunan askerlerden Teğmen Mitretodis, "Casusluk yapan kişi karlı havayı seçer mi? Zaten yürürken karda izimizi belli ediyoruz. Türk tarafına nasıl geçtiğimizi fark etmedik" dedi.

DHA'nın aktardığına göre Edirne'de Pazarkule Sınır Kapısı'nın karşısında bulunan Yunanistan'ın Kastanies Sınır Kapısı karakolunda görev yapan Teğmen Angelos Mitretodis ile Astsubay Çavuş Dimitris Kouklazis, önceki akşam yoğun kar nedeniyle beyaza bürünen sınırda Türk tarafına geçti. 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı sınır askerleri tarafından gözaltına alınan 2 Yunan askeri, jandarma ekiplerince işlemlerinin tamamlanmasının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

Savcılık ve mahkemedeki ifadelerine göre, Yunan askerleri 'casusluk' suçlamalarını kabul etmedi, Türk tarafına 'yanlışlıkla' geçtiklerini ve amaçlarının karda gördükleri ayak izlerini takip ederek göçmen kaçakçılığını engellemek olduğunu söyledi. Yunan sınır karakolunda teğmen olan Angelos Mitretodis, tercüman aracılığı ile mahkemede verdiği ifadesinde sınırı isteyerek ihlal etmediklerini ve casus olmadıklarını öne sürüp şöyle dedi:

"Biz kesinlikle kötü amaçla ve isteyerek sınırı ihlal etmiş değiliz. Ayak izlerini takip ettik, kaçak göçmen olduğunu sanarak, ayak izlerinin peşinden gittim ve görüntülerini askeriyenin bize verdiği telefonla çektim. Amacım üstlerime göstermekti. Biz devriye gezdiğimiz yolun hemen yan tarafında ayak izlerini görünce iki kişinin aynı izlere bastığını anladık. Sonrasında ayak izlerinin birbirinden ayrıldığını fark ettik. Hemen akabinde sarı idrar lekelerini de görünce hızlı hareket etmeye çalıştık. Hızlı şekilde yakalamak için ayak izlerinin peşinden gittik. Ayak izleri devriye gezdiğimiz yolun dışında olduğu ve ağaçlar da devrildiği için aralarından hızlı bir şekilde geçince Türk tarafına nasıl geçtiğimizi fark etmedik."

"SİLAHLARI BOŞALTTIK, TESLİM OLDUK"
Türk tarafına yanlışlıkla geçtiklerini anladıklarında silahları boşaltarak Türk askerlerine teslim olduklarını anlatan Mitretodis, "Durumu o zaman anladık, herhangi bir olay yaratmamak için de silahlarımızı boşalttık ve Türk askerine teslim ettik" dedi.

"SINIRI YANLIŞLIKLA GEÇTİK"
Yunan askerlerinden Astsubay Dimitris Kouklazis de casusluk suçlamasını kabul etmezken, kötü amaçla gelmediklerini söyleyerek kendisini, "Biz buraya kötü bir amaçla gelmedik. Kesinlikle üzerime atılı olan suçlamaları kabul etmiyorum. Yanlışlıkla sınırı geçtik. Sınırı yanlışlıkla geçtiğimi ve kötü amacım olmadığını ısrarla belirtmek isterim" diyerek savundu.

KAÇMA ŞÜPHESİYLE TUTUKLANDI
Edirne Sulh Ceza Hâkimliği tarafından tutuklanan 2 Yunan askeri için mahkeme, 'kaçma şüphesi'ni göz önüne aldı. Mahkeme kararında, şöyle denildi:

"Şüphelilerin Türkiye'de bir adreslerinin bulunmaması nedeniyle serbest bırakıldıklarında kaçma şüphelerinin bulunduğuna ilişkin kanaat, delillerin henüz tam toplanmamış oluşu ve elektronik materyaller konusundaki incelemenin devam etmesi nedeniyle delil karartma şüphesi bulunduğuna ilişkin kanaat, şüphelilerin üzerine atılı suçun vasfı ve mahiyeti, işleniş şekli nedeniyle adli kontrol tedbirlerinin somut olayda yetersiz kalacağı anlaşıldığından şüphelilerin tutuklanmasına karar verişmiştir."

Türk sınırına geçtikleri için tutuklanarak cezaevine konulan Yunan askerlerinin üzerinde bulunan cep telefonlarının incelenmesi sürüyor.(DHA)

 
Karşıyaka ateşle oynuyor!
 
Meral Akşener: CHP ile ittifak yok
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemalpaşa tek yürek tek bayrak
Kemalpaşa Belediyesi tarafından Suriye'nin Afrin bölgesindeki terör örgütlerine ...
İzmir'de şehide son veda!
Bingöl'de vatani görevini yaparken kaza sonucu vurularak şehit olan jandarma ...
Karşıyaka'da tramvay kazası: Yaşlı kadın fark edemedi!
Karşıyaka Tramvayı’nın hattına giren yaşlı bir kadın kazaya neden oldu. ...
 
Dikili'de 154 sığınmacı yakalandı aralarında bebekler de var
İzmir'in Dikili ilçesinden yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na ...
Can Yücel’in ismi daha büyük yerde yaşayacak
Konak Alsancak’ta bulunan Can Yücel Sokak’taki Can Yücel heykelinin kaldırılması ...
Dokuz Eylül Üniversitesi'ne büyük onur!
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) beş yılı ...
 
İzmir'i sevindiren su raporu!
Devlet Su İşleri (DSİ) 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker, İzmir'de 2018 yılının ...
İzmir'de Afrin şehitleri için mevlid okudular
Konak ilçesi Gültepe semti sakinleri, Afrin'de şehit düşen Mehmetçikleri ...
Afrin harekatı...Raco ele geçirildi
Zeytin Dalı Harekatı'nın 43. gününde TSK ve ÖSO güçleri stratejik nokta ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Uyutalım’ derken vicdanlar uyumasın!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva