HABERLER>EKONOMİ
7 Ocak 2015 Çarşamba - 09:54

İstanbul’un Balık Patronu’na Urla’da dev tesis vizesi

İstanbul İhracatçı Birlikleri Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Sagun’a ait Kemal Balıkçılık Şirketi’ne Urla’da su ürünleri paketleme ve depolama tesisi izni verildi. Sagun, Urla’da deniz ürünlerini işleyip satacak.

İstanbul’un Balık Patronu’na Urla’da dev tesis vizesi

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Valiliği Yarımada Bölgesi’nde deniz ürünleri işleme tesisi konusunda çalışma yapılacak bir projeye onay verdi. 

Türkiye’nin en büyük su ürünleri ihracatçılarından birisi olan İstanbul İhracatçı Birlikleri Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Sagun’a ait Kemal Balıkçılık Şirketi’nin Urla’da yapacağı “Su Ürünleri İşleme, Paketleme ve Depolama Tesisi” için sunulan proje uygun bulunurken ÇED sürecinin başlatılmasına karar verildi.
 
Urla Altıntaş Mahallesi Küpalanı Mevkii’nde 17 bin 507 metrekarelik alanda kurulacak olan tesisin Urla Belediyesi’nin planlarına göre “tarımsal niteliği korunacak özel mahsul alan” olarak görüldüğü belirtildi. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün olumlu görüş verdiği projede soğuk hava depoları, üretim bölümü ve bölüme ait makine, tezgahlar, idari bölüm, yemekhane yer alacak. Kemal Balıkçılık, tesiste yıllık 200 ton orkinos, bin ton alabalık, 2 bin ton çipura, 2 bin ton levrek, 200 ton hamsi, 200 ton uskumru, 200 ton kalamar, 200 ton ahtapot, 200 ton midye işleyecek.
 
KURBAĞA VE SALYANGOZ DA İHRAÇ EDİYOR
Fransa, Almanya, İsviçre, Polonya, İtalya, Rusya, ABD, Japonya, Kanada,  Güney Kore ve Çin gibi ülkelere ihracat gerçekleştiren Kemal Balıkçılık 2004, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011 ve 2012 yıllarında su ürünleri sektörü ihracat birinciliği ödülü, 2009 ise yılında su ürünleri sektörü seçkin ihracatçı belgesi ile ödüllendirildi. Deniz ürünlerinin yanı sıra kurbağa, mantar, salyangoz gibi ürünlerin de ihracatını gerçekleştiren firmanın geniş ürün yelpazesi bulunuyor.
 
TORBALI’YA TAŞ OCAĞI-BETON TESİSİ GELİYOR
Valilik, denizden sonra bir de karada yeni bir projeyi uygun buldu. Torbalı İlçesi, Karakuyu Köyü sınırları içerisinde, Surtaş İşletmeleri İnş. San. ve Nak. Ltd. Şti. tarafından Kalker Ocağı, Kırma-Eleme ve Hazır Beton Tesisi için sunulan projenin ÇED süreci başlatıldı. İşadamı Mustafa Taşova’ya ait olan tesis 223 hektar alanda kurulacak.  Köyde, Kırma-Eleme Tesisi (KET), Hazır Beton Tesisi (HBT), stok alanı, bitkisel toprak depolama alanı, şantiye alanı, idari, kantar vb. üniteler oluşturulacak.
 
İzmir, Manisa, Tire ve Bayındır çevresinde kum ocağı işletmeciliği ve inşaat sektöründe hafriyat faaliyetleri yürüten SURTAŞ, 2002 yılına kadar yıkama eleme tesisleri ile başta Hazırbeton Şirketleri olmak üzere, bölgenin kum malzemesi taleplerini karşılıyor. İnşaat sektöründe ise baraj ve regülatörlerde taşkın önleme setleri, yol düzenlemesi ile büyük inşaat projelerinin hafriyat ve dolgu işleri yapıyor. Şirket, Batıbeton ve Çimbeton'un hazır beton dağıtım faaliyetlerini altı ayrı tesiste yürütüyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BALIK BAŞDAN KOKAR 7 Ocak 2015 Çarşamba 10:09

EĞRİ DURUP DOĞRU KONUŞMAK GEREKİRSE,İZMİR TÜRKİYEDE DENİZ KONUSUNDA EN İYİ YER,AMA ÜRÜNLERİNİ BAŞKA BİR İLDEN GELEN ŞİRKET YAPACAK RAKAMLARA BAKINCA HESAP ORTADA BU İŞİ İZMİR DE YAPACAK ŞİRKETTE İNSANDA COK YA KORKUYORLAR YADA İZİN ALAMIYORLAR,İŞADAMLARI İSE BİRLEŞEMİYOR LAFA GELİNCE SÖYLEMEDİKLERİ KALMIYOR BUNUN KOKUSU**URLA'ACIKLARINA **BALIK HAVUZLARI** KONULDUĞU ZAMAN CIKACAK..BU KADAR BALIK'I NASIL BULACAK NASIL DEPODA SAKLIYACAK,NASIL NAKLİYE YAPACAK..SAYGILAR..

Yorumu oyla      18      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Reza Zarrab 2011'de 8 milyon zarar etmiş!
Reza Zarrab’ın sahibi olduğu Royal Denizcilik’in son olarak 2011 yılında ...
Gıda fiyatları enflasyonun çok üstünde
2014 enflasyonu yüzde 8,17 oldu. Ancak gıda fiyatları bunun çok üstünde. ...
İzmir’de turizm dip yaptı!
Turizmde 5 milyon yabancı misafir hedefleyen İzmir, bu hedefe yaklaşamadığı ...
 
İTO’dan İzmir’e bomba projeler: 2 stat, 3 tünel!
İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir’in stat ve trafik sorununu ...
Ender Yorgancılar'dan enflasyon çıkışı!
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, 2014 ...
İzmir’de Başkanlar zirvesi: Gündem stat ve Yüce Divan!
İzmir’deki işadamları örgütlerinin eski ve yeni başkanlarının katıldığı ...
 
Otomotiv ihracatını AB sırtlıyor
Otomotiv sektörünün 2014 yılında gerçekleştirdiği 22 milyar dolarlık ihracatın ...
KOSBİ arıtma tesisini büyütüyor
Hayata geçirdiği arıtma tesisiyle çevre OSB’lere de örnek teşkil eden ...
İzmir’in efsane pastanesi kapandı!
Alsancak’ın efsane pastanelerinden olan Efes Pastanesi kapandı. 40 yıldır ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva