HABERLER>SAĞLIK
12 Nisan 2021 Pazartesi - 16:23

İsrail BioNTech aşısının verilerini açıkladı!

İsrail'de yapılan bir araştırma, BioNTech / Pfizer aşısının iki dozunun Güney Afrika varyantına karşı tam koruma sağlamayabileceğini ortaya koydu. 800 gerçek kişi üzerinde yapılan araştırmada, aşının iki dozunun İngiliz varyantına karşı koruma sağladığı bildirilirken tek dozunun koruma sağlamadığı belirtildi.

İsrail BioNTech aşısının verilerini açıkladı!

İsrail’de yapılan çalışmaya göre, BioNTech / Pfizer tarafından geliştirilen Covid-19 aşısının Güney Afrika varyantı olarak bilinen B.1.351’e karşı tam olarak koruma sağlamadığı açıklandı.

İsrail’de yapılan gerçek kişiler üzerinde gerçekleştirilen çalışmada, bir veya iki doz aşı olmuş, aşının üzerinden 14 ve daha fazla gün geçtikten sonra Covid testi pozitif çıkmış 400 kişi ile, hiç aşılanmamış 400 Covid-19 hastası incelendi.

Tel Aviv Üniversitesi ve İsrail'in en büyük sağlık hizmeti sağlayıcısı Clalit tarafından yapılan çalışmada, Güney Afrika varyantı B.1.351'in, incelenen tüm Covid-19 vakalarının yaklaşık yüzde 1'ini oluşturduğu tespit edildi.

İKİ DOZ AŞI OLANLARIN YÜZDE 5,4’Ü
800 kişinin verileri incelendiğinde iki doz aşı almış hastalar arasında varyantın yaygınlık oranı yüzde 5,4 olurken aşılanmayanlarda bu oran yüzde 0,7 olarak bulundu.

Araştırmanın sonucunu açıklayan bilim insanları, BioNTech / Pfizer tarafından geliştirilen Covid-19 aşısının, diğer bütün türlere nazaran Güney Afrika varyantında daha az etkili olduğunu belirtti. Verilere dayanarak yapılan bir diğer tespite göre ise bir doz aşı olanların İngiliz varyantına karşı tam koruma altında olmadığı bildirilirken, iki doz aşı olanların tam olarak korunduğu bildirildi.İKİ DOZ AŞI OLANLARDA AŞILANMAYANLARA GÖRE SEKİZ KAT DAHA FAZLA
Tel Aviv Üniversitesi'nden Adi Stern araştırmayla ilgili, “Aşılanmamış gruba kıyasla, iki doz aşılanan insanlar arasında Güney Afrika varyantının yaklaşık sekiz daha yüksek olduğunu tespit ettik. Bu, Güney Afrika varyantının aşının korumasını bir dereceden sonra kırabileceği anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.

Araştırmacılar, İsrail'de nadir sayıda Güney Afrika varyantı ile enfekte olan kişi olduğunu ve bu araştırmanın küçük ölçekli bir çalışma olduğunun altını çizdi.

1 NİSAN’DA ETKİNLİK YÜZDE 91 OLARAK AÇIKLANMIŞTI
BioNTech / Pfizer, altı aya kadar aşılanmış katılımcıları içeren güncellenmiş deneme verilerine atıfta bulunarak 1 Nisan'da, aşılarının Covid-19'u önlemede yaklaşık yüzde 91 etkili olduğunu açıklamıştı.

Daha önce yapılan araştırmalarda, BioNTech / Pfizer aşısının Güney Afrika varyantı B.1.351’e karşı corona virüsün diğer varyantlarına göre daha az etkili olduğunu ancak yine de sağlam bir savunma sunduğunu belirtilmişti.İsrail’in 9,3 milyonluk nüfusunun yaklaşık yüzde 53'ü iki doz BioNTech / Pfizer aşısı olurken ülke son haftalarda ekonomisini büyük ölçüde yeniden açmıştı. İsrail’de enfeksiyon oranları, ağır hastalıklar ve hastaneye yatışlar hızla düşerken salgının etkilerinin her geçen gün azaldığına dikkat çekildi.

 
İzmir'de Ramazan dayanışması ağı: Koli de var, yemek paketi de...
 
Torbalı’da iftar sofrası kapılarda
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de okullar S.O.S. veriyor: Korona patlaması!
Eğitim-Sen İzmir 2 Nolu Şube düzenlediği basın açıklamasında, İzmir’de ...
Ramazan ayında sağlıklı uyku nasıl olmalı?
Tüm Uyku Tıbbı ve Araştırmaları Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Vural Fidan, ...
Koronayı atlatanlara oruç uyarısı!
Koronayı atlatanlara oruç uyarısı!
 
Hızla yayılan balon balığında yeni tehlike!
Akdeniz'de hızla yayılan balon balıklarında daha önce Akdeniz'de rastlanılmayan ...
860 gramdı... 'Parmak bebek' Ali Doğan hayata tutundu
İzmir'de 860 gram olarak dünyaya gelen Ali Doğan bebek, 117 günü yoğun ...
Kovid hastalarına sıcak duş uyarısı
Yoğun bakımda Kovid-19 hastalarının tedavisini üstlenen Uzm. Dr. Serpil ...
 
Randevuya gelinmeyince Biontech aşıları ziyan oldu
İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, Biontech aşısı için ...
Prof. Dr. Ceyhan: Tam kapanma olacağını sanmıyorum
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, "Tam kapanma nedir? Vaka sayılarındaki artışa ...
Mehmet KARABEL yazdı... Uzaydan kanatlı dinozorların mı gelmesini bekliyoruz?
Mehmet KARABEL yazdı... Uzaydan kanatlı dinozorların mı gelmesini bekliyoruz?
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva