HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Nisan 2018 Çarşamba - 11:05

İskeçeli Türkler’den Başkan Bakıcı’ya ziyaret

Batı Trakya’da yaşayan Türkler Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’yı makamında ziyaret etti.

İskeçeli Türkler’den Başkan Bakıcı’ya ziyaret

İzmir’e düzenledikleri gezi kapsamında Selçuk’a da gelen Batı Trakyalı Türkler, Selçuk Efes Rumeli Göçmeleri Dayanışma Derneği Başkanı Ali Akyüz ile birlikte Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’yı makamında ziyaret etti. İskeçe Türk Birliği Eğitim ve Gençlik Sorumlusu Bülent Hacı Salih ve Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Mümin Durmuş’un Batı Trakya’da yaşayan Türkler ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette bölgede yaşayan Türkler’in sorunları konuşuldu.

Batı Trakya’da yaşayan Türkler’in ziyaretinin çok anlamlı olduğunu ifade eden Başkan Bakıcı orada yaşayan Türkler’in eğitim ve din alanında yaşadığı sınırlamaların kalkmasının doğru olduğunu belirterek; “Ben insanların dünyanın neresinde olursa olsun; ibadetlerini özgürce yerine getirme hakkına sahip olması gerektiğini düşünüyorum; dillerini konuşma hakkına sahip olduğunu düşünüyorum. Sizlerin eğitim ve din alanında yaşadığınız sıkıntıları biliyoruz. Burada hem din açısından, hem dil açısından sınırlamaların kalkması doğrudur. İnşallah bu konudaki olumsuz tutumlar en kısa zamanda ortadan kalkar. Bizim temennimiz bu yöndedir” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin, sadece sınırları içerisinde yaşayan bir ülkenin ötesinde dünyanın değişik yerlerinde yaşayan Türklerle bütün bir ülke olduğunun altını çizen Başkan Bakıcı; “Kimliğimizi hiçbir zaman inkar etmeyeceğiz. İnsan olmanın en önemli özelliği kendi özgür iradesiyle hiçbir baskı altında kalmadan yaşamını devam ettirmesidir. Bu bir evrensel haktır. Dolayısıyla Batı Trakya’daki Türklerin de geleceklerini şekillendirmek, dillerini kullanmak, ibadetlerini özgür bir şekilde yerine getirmek en büyük haklarıdır” dedi.

YALNIZ DEĞİLSİNİZ
Batı Trakya Türkleri’nin yaşadığı sıkıntılarının Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin gücü ile aşılacağını söyleyen Başkan Bakıcı; “Türk Hükümeti olarak şu anda en güçlü konundayız. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve devlet büyüklerimiz hepsi elinden geleni yapıyor. Şu anda gerçekten yurt dışında bulunan bu vatandaşlarımız daha çok başları dik bir biçimde gururla gezebiliyorlar. Ülkemizle, milletimizle iftihar ediyoruz. Türk toplumu her zaman mazlumun, ezilenin yanında olmuştur; haksızlıkların karşısında olmuştur. Dünyada evrensel bakış açısını en iyi uygulayan ülkeler arasında önde geldiğimizi, özgürlükleri, demokratik yaşamı savunduğumuzu rahatlıkla ifade edebilirim. Batı Trakya Türkleri ile ilgili hükümetimiz gerekli çalışmaları yapıyor. Hiçbir zaman yalnız değilsiniz; Türk devleti büyük bir devlettir. Şu anda da gücünü herkes hissetmektedir. Ne mutlu ki; böylesine güçlü bir devletin çocuklarıyız. Bu gururu sizler de yaşıyorsunuz, bizler de yaşıyoruz” dedi.

BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR
Yurt dışında yaşayan Türkler’in varlığının Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için de bir güç olduğunu ifade eden Başkan Bakıcı; “Yurt dışında yaşayan tüm soydaşlarımızın varlığı bizim varlığımızdır. Biz sadece Türkiye Cumhuriyeti sınırlarından ibaret olan bir ülke değiliz. Tüm soydaşlarımızın olduğu noktalarda onların hak ve hürriyetlerin savunucusu olmaya devam edilecektir. Ben bu konuda gösterdikleri hassasiyetten dolayı İskeçe Türk Birliği ve Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Başkanları’na ve onları bizlerle buluşturan Selçuk Efes Rumeli Göçmenleri Dayanışma Derneği Başkanı Ali Akyüz’e teşekkür ediyorum. Birlikten kuvvet doğar; hep birlikte ışığa doğru aydınlığa doğru yürüyeceğiz” dedi.

İskeçe Türk Birliği Gençlik ve Eğitim Sorumlusu Bülent Hacı Salih, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Mümin Durmuş ve Selçuk Efes Rumeli Göçmenleri Dayanışma Derneği Başkanı Ali Akyüz Başkan Bakıcı’ya konu ile ilgili gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür etti. Ziyaretin anısına Başkan Bakıcı’ya ipek kozadan yapılmış bir tablo hediye etti.

 
Konak'a tramvay geldi... Fiyatlar uçtu!
 
Üreten kadınlardan Başkan Selvitopu’na teşekkür
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vatandaş istedi... Bornova'nın yeni merkezi için geri sayım
Atatürk Mahallesi’nde Sırrı Aydoğan Kültür Merkezi’ni ve Pınarbaşı Kültür ...
Otobüslerde 'gittiğin kadar öde' dönemi başladı: Sıra diğer ilçelerde...
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, “Gittiğin kadar öde” ...
Kılıçdaroğlu'dan Balçova'ya övgü: Sizi başarılı buluyorum
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ilçe yönetimi ile birlikte ...
 
Bayındır’da ev pansiyonculuğu sertifikaları verildi
Bayındır Belediyesi, Yahya Kerim Onart Kültür Merkezi’nde ‘‘Ev Pansiyonculuğu ...
Ödemişli kadınlara özel spor hizmeti
Ödemiş Belediyesi tarafından Türkmen Mahallesinde düzenlenen kadınlara ...
Bergama'da o mahalleye yeni meydan
Merkez ve kırsal mahallelerde çalışmalarını sürdüren Bergama Belediyesi ...
 
186 kent listede: İzmir'in 'en insani' ilçesi belli oldu!
İnsani Gelişme Endeksi, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından ...
İzmir'de kritik bölgedeki çalışma ne zaman bitecek? İşte o tarih!
Eskidiği için sürekli arızalara neden olan 2.5 kilometrelik Yeşildere ...
Karşıyaka'da çalışanlardan Akpınar'a sürpriz ziyaret!
Karşıyaka Belediyesi çalışanları, eski mahkûmların kadroya geçiş sürecinde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva