HABERLER>İŞ DÜNYASI
29 Haziran 2022 Çarşamba - 18:34

İş dünyasından asgari ücret artışına ‘ama’lı destek!

Haziran ayı olağan meclis oturumunu gerçekleştiren İzmir Ticaret Odası’nda gündem asgari ücret oldu. Meclis konuşmasını gerçekleştiren İZTO Başkanı Mahmut Özgener, Türkiye’nin gündeminde olan asgari ücret ile ilgili değerlendirmelerde bulunurken, asgari ücret artışını desteklediklerini ancak bu yükün sadece işverenlere yüklenmemesi gerektiğini belirtti.

İş dünyasından asgari ücret artışına ‘ama’lı destek!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Ticaret Odası, Haziran ayı olağan meclis oturumunu gerçekleştirdi. İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz başkanlığında gerçekleştirildi.

Oturumda açıklamalarda bulunan İZTO Başkanı Mahmut Özgener Türkiye’nin gündeminde de yer alan konular hakkında değerlendirmeler yaptı. Asgari ücrette beklenen enflasyon artışı hakkında vatandaşların zorlandığını ve artışın kaçınılmaz olduğunu dile getiren Özgener, hükümete de çağrıda bulundu.

BAŞARILI BİR DÖNEM GEÇİRMESİNİ DİLİYORUM
Talat Papatya’nın TFF’nin Yönetim Kurulu Üyeliği’ne getirilmesini tebrik eden ve yaşanan olayın önemine dikkat çeken Özgener, “İZVAK ve Göztepe Başkan Vekili Sayın Talat Papatya’nın, 16 Haziran’da gerçekleşen Türkiye Futbol Federasyonu Genel Kurulu'nda, Sayın Mehmet Büyükekşi başkanlığında oluşan Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği'ne seçilmesi oldu. Benim Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olduğum dönemden 11 yıl sonra yönetimde İzmir'i temsilen yer alan, başta Sayın Talat Papatya olmak üzere yeni seçilen Federasyon Başkanı Sayın Mehmet Büyükekşi ve Yönetim Kurulunu tebrik ediyor, başarılı bir dönem geçirmelerini diliyorum. Türkiye Futbol Federasyonu'nun yanı sıra Türkiye İhracatçılar Meclisi'nde de Haziran ayı içerisinde bir bayrak değişimi yaşandı. TİM’in yeni kaptanı Sayın Mustafa Gültepe’yi tebrik ediyor, yeni görevinin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Yönetim Kurulu’nda kentimizi temsil edecek Sayın Birol Celep’e de başarılar diliyorum” dedi.

MAAŞ ARTIŞLARININ YETERSİZ KALDIĞI…
Asgari ücret artışı konusunda da değerlendirmelerde bulunan Özgener, “Ülkemizin yüzde 7,3’lük birinci çeyrek büyümesi, büyük ihtimalle yine G-20 ekonomileri içindeki en yüksek büyüme oranlarından bir tanesi olacak.  Fakat büyümenin kompozisyonunun iki açıdan sıkıntılı olduğunu ifade etmek isterim. Büyümenin ağırlıklı olarak tüketimle sürdürüldüğünü gözlemliyoruz. Bu durumun kalıcı olmadığı ve cari açıkla ilgili sorun yarattığı birinci çeyrek verilerinden de görünüyor. Diğer önemli bir problem ise Türkiye’de yüksek büyüme oranlarının gittikçe daha fazla gelir eşitsizliği yaratması. Pozitif büyüme oranlarının yüksek enflasyonla birleşmesi ise gelir dağılımının hızlı şekilde bozulmasını beraberinde getiriyor. Yüksek büyüme oranlarına rağmen gelir dağılımı dengesizliği 2021’de arttı ve bu eğilim 2022 yılında da devam edecek. Mevcut büyümenin gelecek dönemlere bıraktığı en önemli sorunun genç nesillerin fırsat eşitliğinin azalması olacağı; bu durumun da önümüzdeki dönem büyümesinde potansiyeli aşağı çekecek ve sosyal olarak problemler yaratacak darboğazlar oluşturacağı öngörülüyor. Bu aşamada enflasyondaki yükselişin sürmesi nedeniyle asgari ücret, kamu personeli ve emeklilerin maaş artışlarının  yetersiz kaldığı konusu hepimizin gündeminde” diye konuştu.

TEK BAŞINA YÜKLENMELERİ MÜMKÜN DEĞİL
Devletin işverenlere asgari ücret artışı ile ilgili destek vermesi gerektiğini de vurgulayan Özgener, “Sayın Cumhurbaşkanımız konuyu Pazartesi günkü kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızdan işveren tarafıyla görüşülerek asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istediğini ve asgari ücret artışı yapılırken Bakanlığın özellikle belli sayıya kadar personel çalıştıran işverenleri gözetecek bir yöntem de geliştireceğini açıkladı. Konuyla ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Biz de çalışanlarımızın ve siz değerli meclis üyelerimizin ekonomik zorluklar yaşadığını, artan ürün ve hizmet fiyatlarına karşı çalışanlarınızın maaşlarının yetersiz kaldığını görüyoruz. Bu anlamda, şirketlerimizin çalışanlarımızın maaşlarını gözden geçireceklerini düşünüyoruz.  Ancak işverenlerimizin böyle bir yükü tek başlarına üstlenmeleri mümkün değil, devletimizin bu konuda destek paketi oluşturması da taleplerimiz arasında yer alıyor. Asgari ücret başta olmak üzere tüm çalışanlarımızın maaşlarında artışa gidilmesini ama bu iyileştirmeler yapılırken enflasyon ile de kararlı bir şekilde mücadele edilmesinin ülkemiz ekonomisi için büyük önem taşıdığı düşüncesindeyiz” dedi.

GÜÇLÜ BİREYLER YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ
Güzelbahçe’de hayata geçirilecek kampüs ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Özgener, “İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı 2021 yılı Olağan Mütevelli Heyet Toplantısı’nı geçtiğimiz hafta Salı günü gerçekleştirdik. Genel Kurulumuz’da ilk kez Üniversitemizin yeni yerleşkesinin yarışma sonucunu paylaştım. Kentimize dünya çapında, çevreci ve son teknolojiye sahip bir yerleşke kazandırmak hedefiyle başlattığımız İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzelbahçe Yerleşkesi Mimari Proje Yarışması”na 177 ön kayıt yapıldı. Oluşturduğumuz 19 kişilik, alanlarında uzman, çok kıymetli jüri üyelerimiz; modern, çevreci, sürdürülebilir ve son teknolojiye uygun mimari anlayışı benimseyen projeler arasından seçimini yaptı, 20 Haziran itibarıyla çalışmalarını tamamladı. Türkiye genelinden 52 proje arasında titizlikle yaptığı inceleme neticesinde, başkanlığını Mimar Kerim Miskavi’nin yaptığı proje birinci seçildi. Eğitimi bir bütün olarak görüyor, öğrencilerimizin hem sosyal yaşamda hem de kültür ve spor alanında güçlü bireyler olarak yetişmesini istiyoruz. Bunun da ancak tüm ihtiyaçlara cevap verebilecek, iyi ve donanımlı bir yerleşke alanı ile mümkün olduğunun farkındayız. Karbonsuzlaşma hedefimiz doğrultusunda yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretme teknolojilerinin kullanıldığı, enerji verimliliği uygulamalarından faydalanan ve enerji performansları optimize edilmiş binaların yer aldığı, yerleşke içi ulaşımın karbon emisyonsuz araçlarla yapıldığı ve atık yönetiminin etkin bir şekilde sağlandığı, sosyal ve spor alanlarıyla her türlü imkanı öğrenciye sunan yerleşkemizi 3 yılda hayata geçirmeyi hedefliyoruz. 1 Temmuz Cuma günü düzenlenecek ödül töreninde projelerimiz sergilenecek ve ödül almaya hak kazanan projelere ödüllerini hep birlikte takdim edeceğiz. Tüm üyelerimizi ödül törenimize bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 
Yönetim Kurulu'nda yoğun gündem
 
Bahçeli'den Madrid mutabakatıyla ilgili açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sezarın hakkı sezara 29 Haziran 2022 Çarşamba 22:51

efendim bunu diyenler bu odada asgari ücrete 20 tane iş yaptırdıkları güvenlikleri taşeron olarak çalıştırıyorlar. adamlar hem memur. hem vale. hem danışma. hem teknik servis. sonrada çıkıp asgari ücret artışını destekliyoruz ama sadece bize yüklemeyin diyorlar.

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2021'in sanayi üretim karnesi açıklandı
Türkiye'de 2021'de 1 milyon 64 bin 226 otomobil, 12 milyon 80 bin 549 ...
Milyarlık hisse savaşında yeni perde!
ENDA Enerji Holding’te, A grubu imtiyazlı hisse sahibi Egeli ünlü iş insanları ...
Komisyon toplanıyor: Masada 3 formül var
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ara zam talimatı sonrası harekete geçen Çalışma ...
 
e-Ticaret düzenlemesi Meclis'te
AK Parti, elektronik ortamda haksız rekabetin önüne geçmek için düzenlemeler ...
Asgari Ücret Komisyonu yarın toplanacak
Milyonlarca işçi ve işverenin gözü asgari ücret düzenlemesinde. Cumhurbaşkanı ...
Mahkeme kararını verdi... Marketlere kötü haber!
Ankara İdare Mahkemesi, 5 zincir market ve 1 tedarikçinin Rekabet Kurumu'nun ...
 
Kasalı’nın aile şirketi iflas etti!
İzmirli iş insanı Mehmet Ali Kasalı'nın aile şirketi Kasalı Nakliyet iflas etti.
TL mevduatları için 'stopaj indirimi' uzatıldı
Türk Lirası mevduatları cazip kılmak, birikimlerin Türk Lirası mevduat ...
3 sanayi ürününde gümrük vergisi sıfırlandı
Resmi Gazete'de yayımlanan karar göre, bazı sanayi ürünlerinin ithalatında ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Ayıptır söylemesi' denilirken…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva