HABERLER>EKONOMİ
15 Kasım 2016 Salı - 11:51

İş dünyası İzmir’de buluşuyor: Başbakan da katılacak!

BASİFED Başkanı Akgerman, hafta sonu İzmir’de gerçekleştirilecek olan 20. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi’nde TÜRKONFED çatısı altında bulunan iş adamlarını bir araya getireceklerini bildirdi. Zirveye Başbakan Yıldırım da katılacak.

İş dünyası İzmir’de buluşuyor: Başbakan da katılacak!

Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) Başkanı Levent Akgerman, hafta sonu İzmir’de gerçekleştirilecek olan 20. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi’nde TÜRKONFED çatısı altında bulunan iş adamlarını bir araya getireceklerini bildirdi.

Türkiye’de 24 federasyon, 186 yerel ve sektörel derneklere üye 24 bin iş insanını aynı çatı altında toplayan Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu’nun (TÜRKONFED)20. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi, 18-19 Kasım tarihleri arasında Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) ev sahipliğinde İzmir’de gerçekleştirilecek. Düzenlenecek olan zirve öncesi BASİFED Merkezi’nde düzenlenen toplantıya BASİFED Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akgerman katıldı. Akgerman yaptığı konuşmada zirveye programda herhangi bir değişiklik olmaması halinde Başbakan Binali Yıldırım’ın da katılacağını söyledi.



Kaya İzmir Thermal Otel’de düzenlenecek olan zirvede, TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, Avrupa Yatırım Bankası Türkiye Temsilcisi MassimoD'Eufemia, Londra Borsası Elite Programı İcra Kurulu Başkanı Luca Peyrano gibi ekonomi alanında kendisini kanıtlamış önemli isimlerin yer alacağını ifade eden Akgerman, “Biz BASİFED olarak, İzmir’e daha fazla katma değer sağlamak amacıyla bu tür çalışma ve projelerin bu kentte hayata geçmesi için çalışıyoruz. Ege’nin incisi İzmir’in bir liman kenti olması ve Avrupa’ya coğrafi yakınlığından dolayı ticaret hacminin daha fazla artması için tüm iş dünyasını bir araya getirmeyi amaçlıyoruz. Biz güçlerimizi tek çatı altında birleştirip ülkemizin ekonomisi için ne yapılması gerekiyorsa hepsini yapmak istiyoruz. Ekonomik ve politik açıdan yaşadığımız zorlukların üstesinden gelmek için birlik olmaktan başka şansımız yok" dedi.

"TÜRKİYE İÇİN ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMALIYIZ"
Üretimde katma değeri artırmak ve iş hacmini genişleterek Ege’nin işleyen dinamosunu İzmir’i daha iyi yerlere taşımak için herkesin elini taşın altına koymak zorunda olduğunu sözlerine ekleyen Akgerman, “Bu sebeple, TÜRKONFED 20. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi, ekonomimiz ve işadamlarımınız yapacağı ikili görüşmeler açısından büyük önem arz ediyor. 18 Kasım Cuma günü, Ticaret Köprüsü kayıt işlemleri ile saat 13:00’da başlayacak. İlk gün üyeler arası ikili iş görüşmeleri oturumu yapılacak ve federasyon ve dernek başkanlarının siyasi ve ekonomik gündeme yönelik değerlendirmeleri konuşulacaktır. Ayrıca, etkinliğin ilk günü Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın konuk konuşmacı olarak yer alacak ve TÜRKONFED Ekonomi Danışmanı Pelin Yenigün Dilek üyelere bir sunum gerçekleştirecek. Zirvede, global oyuncu olarak aile şirketlerinin durumları da masaya yatırılacak. Türkiye’nin önemli aile şirketlerinden İnci Holding Yönetim Kurulu Üyesi Perihan İnci ve Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Feyhan Yaşar da Aile şirketlerindeki kurumsallaşmanın öyküsünü bize anlatacaklar. Aile şirketlerinin halka açılırken dikkat etmesi gereken konular işlenecek; aile üyelerinin işte devamlılığı ve şirketlerin sürdürülebilirliği arasındaki denge tartışılacak" diye konuştu. (DHA)

 
Göztepe’nin zirve hesabı!
 
Bornova'da KHK şoku sonrası jet hamle: DOST Bilimevi Projesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rakamlar açıklandı... İşsizlik 19 ayın zirvesinde!
İşsizlik oranı ağustosta yüzde 11,3'le Ocak 2015'ten beri en yüksek düzeye ...
İzmir’in tarihi çarşısına grev darbesi!
Grev nedeniyle İZBAN’ın devre dışı kalması kent ekonomisini olumsuz etkiledi. ...
Özdilek İzmir'de 15. yaş gururu
Özdilek Holding yatırımı olarak 15 Kasım 2001 tarihinde açılan ve açıldığı ...
 
İzmir iş dünyasını sarsan ölüm!
Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Üyesi Mehmet Murat Bilgi, geçirdiği trafik ...
Dolar hız kesmiyor: Yeni haftaya nasıl başladı?
Dolar/TL, haftaya yükselişle başlayarak 3,26'nın üzerinde işlem görüyor.
AK Partili Başkan balık çiftliğini 9 kat büyüterek Sığacık’a taşıyor!
AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Oğuz Tabaoğlu’nun Urla Gerence Körfezi’ndeki ...
 
Bakan Zeybekci'den asgari ücret açıklaması
Sendikaların asgari ücretin bin 600 lira olması talebine yönelik açıklama ...
Kuru meyve ihracatına Noel dopingi!
Hristiyan geleneklerinde Noel ve yılbaşı sofralarında yoğun olarak tüketilen ...
Kredi kartından vatandaşın cebini rahatlatan karar!
Merkez Bankası, Türk lirası ve yabancı para cinsinden kredi kartı işlemlerinde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva