HABERLER>İŞ DÜNYASI
15 Şubat 2023 Çarşamba - 16:31

İş Bankası Grubu’ndan deprem bölgesine destek

İş Bankası Grubu deprem bölgesi için AFAD’a 1 milyar TL bağış yaparken, inşa edilecek deprem konutları için de 1 milyar 750 milyon TL tutarında destek sağlayacağını açıkladı. Bölgedeki depremlerde hayatını kaybeden müşterilerinin tüm bireysel kredi borçlarını silme kararı da alan İş Bankası, bölgede yaraları sarmak, üretim ve istihdam seferberliğini başlatmak için de ilk aşamada 10 milyar TL’lik kaynak ayırdığını bildirdi

İş Bankası Grubu’ndan deprem bölgesine destek

İş Bankası Grubu, afetzedelere verilecek desteğe katkı sunmak için bölgedeki yardımları organize eden Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na (AFAD) toplam 1 milyar TL bağış yapma kararı aldı.

Banka, depremde ağır hasara uğrayan Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye illeri ve tüm ilçeleri ile İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde gerçek kişiler ile KOBİ’lere ve bu ölçekten küçük olan ticari işletmelere (çiftçi ve esnaf dâhil olmak üzere) de bir takım adımlar atacağını bildirdi.

Buna göre banka, belirtilen şubeleriyle ilgili sunulan genel bankacılık hizmetlerinden 31 Ağustos 2023’e kadar herhangi bir ücret ve masraf almayacağını, kullandırmış olduğu tüm bireysel ve ticari kredilerin ödemelerini (ek hesap, kredi kartı borçları ve gayrinakdi kredi komisyonları da dahil olmak üzere), talebe bağlı olmaksızın 31 Ağustos 2023’e kadar 6 ay süreyle faizsiz olarak ötelediğini duyurdu.

Yapılan açıklamaya göre, afet bölgesindeki diğer 5 ildeki gerçek kişiler, KOBİ’ler ve bu ölçekten küçük olan ticari işletmelerle ilgili olarak, bireysel ve ticari kredi, ek hesap ve kredi kartı borçları ile gayrinakdi kredi komisyonları, talebe bağlı olmaksızın 1 ay süreyle faizsiz olarak ötelendi.

1 ay süreyle söz konusu şubelerle ilgili sunulan genel bankacılık hizmetlerinden ücret ve masraf alınmayacağı aktarılırken, KOBİ ölçeğinden büyük firmalara ise olay ve başvuru bazında münferiden değerlendirilmek suretiyle en uygun çözümün üretileceği kaydedildi.

BORÇLAR SİLİNDİ
İş Bankası'ndan yapılan açıklamada, depremlerde hayatını kaybeden müşterilerin tüm bireysel kredi, ek hesap ve kredi kartı borçlarını anapara dâhil olmak üzere silineceği bilgisi verildi.

Bölgede depremden olumsuz etkilenmiş gerçek kişiler ile KOBİ’ler ve bu ölçekten küçük olan ticari işletmeler için hazırlanan 10 milyar TL büyüklüğündeki kredi destek paketleri kapsamında, depremin etkili olduğu illerde 6 ay ödemesiz, 36 aya kadar vadeli bölgeye özel, avantajlı faiz oranıyla kredi kullandırılacağı da yine verilen bilgiler arasında.

Öte yandan, banka, depremzede çocukların eğitimine de katkı sunma kapsamında, 2023-2024 ve 2024-2025 yılı eğitim dönemleri için, depremlerde annesini ve/veya babasını kaybetmiş çocuklardan Darüşşafaka’da okumaya hak kazanacak olanların tüm eğitim hayatı boyunca oluşacak eğitim masraflarını karşılayacağını açıkladı.

BAĞIŞLAR TAKSİTLENDİRİLİYOR
İş Bankası, AFAD, Türk Kızılayı, AKUT ve Ahbap Derneği’ne İş Bankası’nın tüm kredi kartlarıyla yapılacak bağışları da faizsiz olarak 6 ay taksitlendirecek. Kredi kartı sahipleri, taksitlendirmeyi İşCep, Maximum Mobil, Maximum İşyerim ve İnternet Şube üzerinden gerçekleştirebilecek.

Deprem bölgesine yapılan yardımlar ile ilgili bilgi de veren İş Bankası, depremlerin hemen ardından bölgeye yüzlerce araçla barınma, ısınma, gıda, enerji vb. öncelikli ihtiyaç duyulan malzemeleri gönderdiğini, deprem bölgesindeki çalışan ve yakınları için de yaşama hazır şekilde 300 konteyner temin ettiğini bildirdi.

Bankanın iştiraki Şişecam'ın da, depremzedelerin barınma ihtiyacının giderilmesi için, konteyner yaşam alanı da kurduğu belirtildi.

'ZOR GÜNLERİ EL ELE VEREREK ATLATACAĞIZ'
Toplumsal dayanışmanın, birlik ve beraberliğin, yardımlaşmanın önemine vurgu yapan Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, "Bölgedeki yaraların sarılmasının ne yazık ki uzun zaman alacağı anlaşılıyor. İlk günden bu yana milletçe ortaya koyduğumuz dayanışmayla, ayakta kalma mücadelesiyle eminim bu zor günleri de hep birlikte, el ele vererek atlatacağız. Biz de geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemiz için gövdemizi taşın altına koyarak gereğini yapmaya devam edeceğiz. Yitirdiğimiz tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, sevenlerine başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyor, yaşadığımız bu karanlık günlerin en kısa sürede geride kalmasını umut ediyorum" şeklinde konuştu.

 
Başkan Şahin'in rüşvet soruşturmasında gelişme
 
Darp edilen kadının fırlattığı taş ve terliğin silah sayılması istendi!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bankalar 15 Şubat 2023 Çarşamba 16:53

Çok isabetli karar olmuş. Umarım başta Devlet Bankaları olmak üzere tüm bankalarında buna benzer kararlar almasını bekleriz. hem deprem bölgesindeki halkın tüm borçlarını silsinler hem de oradaki müşterilerine destek olmak için hesaplarına bir miktar aktarsınlar ve konut yapmak içinde bütçe ayırsınlşar. her banka birkaç güçlü müteahitinde desteği ile bir ilçe yapar rahatlıkla

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cüruf dağları ile ilgili korkutan iddia... İzmir’in Çernobili, Aliağa’ya mı taşınacak?
Aliağa açılması planlanan ‘Batı Ege ve Güney Marmara Endüstriyel Atik ...
İzmir'in çatısına maden inadı!
Ödemiş Bozdağlar’da daha önce açmak istediği mermer ocağı için iki kez ...
Yorgancılar'dan Deprem Bakanlığı çağrısı!
Yıllardır Deprem Bakanlığı çağrısında bulunduklarını belirten EBSO Yönetim ...
 
Deprem uzmanı Görür riskleri anlatacak.... Oda - Borsalar tedbir için çalışacak!
Türkiye’yi yerle bir eden deprem felaketinin ardından bölgeye yardım ulaştırmak ...
Konut yapımında 'çelik konstrüksiyon' çağrısı!
Türkiye, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. Nüfus ve ...
İzmir iş dünyası yasta... Selçuk Yaşar hayatını kaybetti
Yaşar Holding A.Ş.’nin kurucusu ve onursal başkanı Selçuk Yaşar hayatını kaybetti.
 
İzmirli minibüsçülerden örnek hareket... Günlük kazanç depremzedeye!
Yardım ekiplerini deprem bölgesine götüren 12 minibüsün orada da hizmet ...
TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı!
Türkiye'de işsizlik oranı, Aralık 2022'de bir önceki aya göre 0,1 puan ...
Egeli ihracatçılar da araçları ile deprem bölgesinde!
Türkiye’de lojistik altyapısı en güçlü sektörlerden biri konumunda olan ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva