HABERLER>GÜNCEL
30 Ağustos 2023 Çarşamba - 16:58

İNGEDER Başkanı Karabulut kararı değerlendirdi: İkinci bayram oldu!

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) İzmir Şubesi’nin, İnciraltı planları ile ilgili açtığı davada mahkemelerin yürütmeyi durdurma kararını reddetmesini değerlendiren İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, “Bu saatten sonra İnciraltı’nın önüne engel koymak ihanettir. Kimsenin buna fırsat vermemesi gerekir.” dedi

İNGEDER Başkanı Karabulut kararı değerlendirdi: İkinci bayram oldu!

Diren ÇELİK/ EGEDESONSÖZ -  İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, Ziraat Mühendisleri Odası'nın plan iptali için açtığı davada hem yerel idare mahkemesinin hem de bölge idare dava dairesinin verdiği yürütmeyi durdurma ret kararlarını yorumladı. 

İnciraltı’nda toprak sahipleri olarak ikinci bir Zafer Bayramı’nı yaşadıklarını ifade eden Karabulut, “Ülkemizde bugün yaşanan 30 Ağustos Zaferi’ni aynı zamanda AK Parti Milletvekilimiz Mahmut Atilla Kaya’ya çok teşekkür ediyoruz. Bu planlama sürecini bizzat takip ettik. Hukuka göre ilerlemesi için son iki senedir çok gecikmeler yaşadık. 2013 yılında yaşadığımız iptale dönüşmemesi için bakanlar ve bürokratların hassasiyetini görüyorduk." dedi.

'BÖLGEDE TARIM BİTMİŞTİ'
Bölgenin tarım vasfını yitirdiğini belirten Karabulut "Ziraat Mühendisleri Odası’nın açtığı davada da tarım konusunda Şube Başkanımız Hakan Çakıcı aslında gerçeği biliyor. Her geçen gün tarım vasfınınsın yitirilmesi ile ve ardından Narlıdere Metrosu’nun yapılması ile artık bölgede tarım bitmişti. Bölgede ZMO’nun ideolojik çıkışlarından dolayı yapılan planlara ‘tarım dışı’ kullanım izin belgesinin iptali için mahkemeye başvurmuştu. Hukuka sürecin başından beri inandık çünkü hukuka uygun bir şekilde ilerliyordu. Karar, nihayete ermeden içimiz rahat değildi. Bugün gördük ki, vatandaşı, 5 nesildir hak sahibi olan toprak sahiplerini sevindiren kararı duyduk. İnşallah önümüzdeki günlerde de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İnciraltı Planlarının onanmasını da bekliyoruz. Artık İzmir adım adım İnciraltı’nı ekonomik, çevre, turizm yönünden de kazanarak İzmir’i sıçrama noktasına taşıyacak yegâne mihenk taşıdır.Tüm İzmir İnciraltı Planlarında el ele vererek kendi insanına düşmanca bakmayarak bir an evvel yüksek sesle katkı koymalı” diye konuştu.

‘ENGEL OLMAK İHANETTİR’
İnciraltı planları kapsamında İzmirlilerin 590 bin metrekare yeşil alan kazanacağını kaydeden Karabulut, “Sağlık turizmini de Dünya’ya sunma fırsatını ve 100 bin nitelikli turiste bu planla kavuşulacak. İzmir’de genç işsizlik oranının da yüksek olmasına olumlu anlamda 35 bin yeni istihdamla katkı koyacak. Bu saatten sonra İnciraltı’nın önüne engel koymak ihanettir. Kimsenin buna fırsat vermemesi gerekir. Katkı koyan herkese çok teşekkür ederiz” ifadelerine yer verdi.

 
İYİ Parti Sözcüsü Zorlu'dan yeni 'aday' açıklaması!
 
Bisiklet değiştirme tartışması cinayetle bitti!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
fl 31 Ağustos 2023 Perşembe 08:58

son yeşil alanda AKP ye hediye ediliyor İzmirin imar sorunu olan çok yeri var,ancak en büyük rant İnciraltında

Yorumu oyla      2      3  
Mehmet Yörük 30 Ağustos 2023 Çarşamba 22:45

Gazo ;inciraltı ndaki mülk 100 küsür senedir ailemin, vergisini düzenli ödüyoruz, senin konuyla ilgili aynı zamanda inciraltı planı ilgili belli ki hiç bir bilgin yok.....bizler senin betonuna karışıyormuyuz seni gidi gazzzzcı troll!!!!!

Yorumu oyla      2      3  
Mehmet Yörük 30 Ağustos 2023 Çarşamba 21:49

Bu süreci gayet doğru ve faydalı yöneten ve yönetmeye devam eden ilgili Bakanlık lar,sayın Mahmut Atilla Kaya vekilimiz,sayın Tayfun Karabulut başkanımız ve tüm çaba emek harcayanlar konuya vakıf olmazdan gelen tüzel ve tekil istemezükçülere doğru dürüst olmayı,kışilerin özbe öz kendi mülkleri olan ve güzel İZMİR e büyük değer ve istihdam katacak bu projeyi defalarca anlatmalarına rağmen;sosyal medyada kamuoyunu yanlış bilgilendime çabası içinde olan malum kişi ve kişilere cevabı yüce TÜRK ADALETİ vermiştir.Inşallah bu süreçte ivedilikle tamamlanır.asıl görevi şehir in ihtiyaçları olan temel gereksinimleri yapmak olan tunç soyer artık bir düşün yahu....podyumlarda boy gösterip bu güzel İZMİR için ne yaptınız???Bornova belediyesinin ağaçlık bölgeye yaptığı katliama ne tepki verdiniz,yerel seçim yaklaştı...Artık ciddi olarak İzmir in bir halkı olduğunu farkına varın.siz partinizin içinde taht oyunları (game of thrones) oynarken İzmir sahipsiz kalmaz diye düşünüyorum.

Yorumu oyla      3      7  
İsmail 30 Ağustos 2023 Çarşamba 21:29

Her iki mahkemenin kararı da yasalara olduğu kadar gerçeklere, insan haklarına ve vicdalara uygun olup, mahkelerimize ve planlama konusunda çok gayret içinde olan Sayın vekil ile başkan Tayfun kardeşimize, çevre ve şehircilik Bakanlık yetkililerine sonsuz teşekkkürler. engel olmaya çalışan tüm insan ve kurumlarada hakkımızı helal etmiyoruz.

Yorumu oyla      3      8  
gazo 30 Ağustos 2023 Çarşamba 20:50

tabi ya siz rant uğruna inciraltını beton yığını yapın zengin olun kent yok olsun ,hepiniz zaten zenginsiniz dahada zengin olacaksınız.

Yorumu oyla      8      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği'nden 'alkol yasağı' açıklaması!
İstanbul Valiliği, sosyal medyada umuma açık alanlarda, piknik ve mesire ...
Samanlık küle döndü... 2 can gitti!
İzmir'in Tire ilçesinde samanlıkta çıkan yangında 2 küçükbaş hayvan telef ...
İzmir'in asayiş raporu: 10 şüpheli yakalandı!
İzmir'de polis ekiplerinin yaptığı asayiş uygulamasında, aranan 10 şüpheli yakalandı.
 
Savaş gemileri İzmir'de ziyarete açıldı
30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü etkinlikleri ...
İnciraltı’nda toprak sahiplerini sevindiren karar... Oda'nın talebine ret!
Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) İzmir Şubesi’nin, İnciraltı planları ile ...
74 gün sonra dönmüştü... Tina da aramaya katılacak!
Balıkesir'in Gönen ilçesinde 74 gün önce kaybolan ekonomist Korhan Berzeg'in ...
 
MEB'den özel okullara ücretsiz ders kitabı incelemesi
Milli Eğitim Bakanlığı, bazı özel okulların ücretsiz ders kitaplarını ...
CHP İzmir’den alternatif tören… Soyer: Bizim için başka vatan yok!
30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında alternatif tören düzenleyen Cumhuriyet ...
Evleri ve meyve bahçelerini su bastı
Van'da dün akşam etkili olan sağanak, sele neden oldu. İpekyolu ilçesine ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onun adı artık: İklim Cehennemi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Damlaya damlaya yok oluyor Damlacık!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette Meral Akşener gündemi...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva