HABERLER>GÜNCEL
10 Ekim 2021 Pazar - 14:21

İnciraltı’nda büyük tehlike uyarısı: İzale-i şuyu davası!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından planlama süreci devam eden İnciraltı’nda bulunan mülk sahipleri son dönemde büyük bir tehlike ile karşı karşıya kaldı. İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut arsa simsarlarının hisseli yerleri satın alarak sonrasında izale-i şuyu davası açarak geri kalan kısımları hukuk yoluyla ele geçirdiğini anlattı.

İnciraltı’nda büyük tehlike uyarısı: İzale-i şuyu davası!

EGEDESONSÖZ- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yıllardır planlama süreci devam eden İnciraltı’ndaki çalışmalarda sona yaklaştı. Bakanlığın, ilgili kurum ve kuruluşlarla koordineli yürüttüğü çalışma sürerken İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut uzun süredir gündemde olan büyük tehlikeye dikkat çekti. Karabulut, arsa simsarlarının hisseli tapulardan pay alarak mahkemeye başvuru yaptıklarını sonrasında geri kalan hisseleri ise izale-i şuyu davalarıyla ele geçirdiğini söyledi.

Karabulut'tan odalara sert çıkış: Siz kimsiniz?

Karabulut yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“İzale-i şuyu davası, genelde miras yolu ile kalan ve tek bir kişi veya ailenin kullanımına uygun olan taşınmaz malın paylaşımı noktasında tarafların uzlaşamaması nedeniyle açılan dava türüdür.  Bugünlerde sıkça duymaya başladığımız; hak sahibi olmuş (hisse almış) bazı sermayedarlar tarafından açılan izlale-i şuyu davaları konusunda uyarmak istiyoruz.

Son yıllarda bazı arsa simsarlarının bölgemizde sadece hisseli yerleri alarak, sonrasında hukuktan alınan hakları da kullanıp , beş nesildir hak sahibi komşularımıza izale-i şuyu davası açarak mağdur etme girişimleri bugünlerde maalesef artmıştır.  Sahibi olduğunuz tapuda bulunan her bir hissedar hukuken ortağınız, bir kardeşiniz gibidir. Tapunuzda bulunan bir hissedarın, hakkı  1 metrekare dahi olsa, yabancı bir kişiye satması veya aranızdaki bir kişinin kötü niyetli olması ile yarın ortağınız olarak (sizin rızanızı beklemeden) tüm tapunun icra yoluyla satışını talep edebilir.

Hissedar olduğunuz tapudaki tüm tarafları tanımalı ve diyalog içerisinde olmanız başta kendi çıkarınız için çok önemlidir. Planların askıya çıkmasıyla ve sonraki aşamalarda hep birlikte ortak hareket edebilmek, omuz omuza olabilmek çok önemlidir.

Bugün veya ilerleyen süreçlerde imkansızlık veya başka tür sebeplerle hissedar olduğunuz tapuda bulunan haklarınızı satmak istediğinizde, ilk başta tapuda yıllardır ortak olduğunuz hissedarlara danışarak, bilgi vererek (almak ister mi) hareket etmeniz, sizin ve diğer hissedarların geleceği için çok çok  önemlidir. İlerleyen dönemlerde planların tamamlanması ile hak anlaşmazlıkları veya paylaşımları nedeniyle bu tür davalar (izele-i şuyu) elbet olacaktır. Ancak bugünden (ucuzken) imkanı olmadığını bilip, İzmirli toprak sahibinin ağlayarak atalarından kalma tapusunu elden alma çabası en hafif tabirle “Hak Yemektir”. Bu süreçte bunu yapan sermayedarları kamuoyuna da açıklamaktan çekinmeyeceğimizi de bildiririz.

İzale-i şuyu davası açılan veya bilgi sahibi olmadan sahibi olduğu tapudan yabancıya satılan hisseler için toprak sahibimizin de , elbette hukuki hakları vardır. Konuyu hafife almadan , muhakkak hukuki hakların bilgisi için bir avukata danışılmalıdır.

Planlama bekleyen İnciraltı ve Bahçelerarası hak sahibi olan toprak sahibi sayısı  2700’den son 2 yılda  2100 civarına inerek 600 den fazla komşumuz, imkansızlık umutsuzluk veya bu tür davalar yüzünden satmak durumunda kalmıştır. Sadece İzmir’in değil, ülkemizin en değerli toprağı olan İnciraltı ve Bahçelerarası’nın planlama sürecinin, sonuna kadar geçen sürede;  fazla sayıda İzmirli hak sahibi ailelerin var olması başta izmir’in ve İzmirlinin çıkarınadır.

 İnciraltı ve Bahçelerarası’nı gecekondulaştırmayan , yıllardır tarım vasfı bitse de kanun nizamdan ayrılmadan , izmir’in yararına planlama olsun diye sabırla toprağını koruyup, mürvedini bekleyen , İzmirli hak sahipleri, bu şehrin has evlatlarıdır. Ve has İzmirli toprak sahiplerine sahip çıkmak , geciken planların fırsatından faydalan kötü niyetli sermayedarların önünde, bizleri yalnız bırakmamak, İzmir’in , İzmirlinin boynunun borcu olmalıdır”

 
AK Partili Kaya: Beceriksizliğinize kılıf aramaktan vazgeçin
 
'ABD terör örgütüyle mi, Türkiye'yle mi müttefik?'
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Balcova 14 Ekim 2021 Perşembe 12:06

Tayfun Bey en başından beri çok emek harcadı bu konuda. Fakat ısrarla düşük emsal düşük yoğunluk olması gerektiği üzerinde duruyor. Bunun sebebini anlamış değiliz. 0.6 - 0.8 Emsaller ile arsa sahipleri hayal kırıklığına uğrayacaktır.

Yorumu oyla      2      3  
Balcovali 13 Ekim 2021 Çarşamba 23:25

Merhaba,sayın balcova isimli okurumuz sizinle ayni fikirdeyim.suan örneğin,narlidere dönüşüme açılıyor,emsal oranı 1.7. Kat sayısı 5.Bence bu emsal inciraltinada yansımali.0.80 veya 0.60 emsallerde kimseyi mutlu etmez .Yani hakkını kimse veremez bölgenin yine olan mülk sahibine olur.zaten 40-45 oranında terk olucak,döviz,maliyetler çok arttı yatırımcı zaten kaygılı ,herkese yazık olur.basta mülk sahibine sonrası her kesime zararı olur.Farzedelim açıldı imara ,sonrası vergi artışı,bahsedilen mahkeme olayları iyice yıpratır her kesimi.herkes için faydalı bir formül bulunmalı yoksa mağdur olan çok olur,saygilarimla.

Yorumu oyla      3      3  
Balcova 13 Ekim 2021 Çarşamba 12:02

Sayın Balçovalı haklısınız. Dokuz eylül karşısı imara 0,6 emsal ile açıldı. Bu şu demek 1000 m2 alanınıza yasal terkler yapıldıktan sonra 360 m2 inşaat alanı kalması demektir. Hiç bir yatırımcı burada emsal değerlerden daha yüksek bir fiyat ile girmez. İnciraltı da aynen bu şekilde düşünülüyor. Aynı oranlar ile açılırsa sonuç aynı olacaktır. Üstelik eskiden tek tapu olan yerler şu anda en az 20 kişi ile şuulandırıldı.

Yorumu oyla      3      3  
Balçovalı 13 Ekim 2021 Çarşamba 09:36

Merhaba,Aşağıdaki bir Okurumuzun Yazdıgına Deyınmek İsterim.Hastane karşısı Bölge de İmara Açıldı Fakat ,Sayın okurun Dediği Gibi ,Ne Yatırımcı Geliyor Nede Değerinde Yatırım Yapmak İsteyen Kimse Yok.Teklif Edilen tutarlar İse Belediye Raiçi Altında Komık Rakamlar.Neden Popüler Bir Yer Olamadı Anlamıyoruz.İnciraltıda Düşük Emsalli İmara Acılırsa Aynı Burası Gibi Bekler Durur.Mal Sahipleri Büyük Sıkıntı Çeker,Yatırımcı İnşaat Maliyeti Açısından Gelmek İstemez , Herkes Ceker Sıkıntısını... Sırf Yaptık Dedik Diye Yapılmış olmasın,Herkese Yazık Günahtır...

Yorumu oyla      3      3  
Melahat 12 Ekim 2021 Salı 16:09

Osman bey daha ne kadar açık yazabilirdim bilmiyorum.ben oralar değersiz para etmez anlamında bi cümle kurmadım.yanlış anlaşılmaya mehal verecek imalarda da bulunmadım.orada benimde yerim var diyorumki sürekli kandıriliyoruz, surekli oyaliyorlar insan omrü 500 yil değil bu gun yarın derken yillar geçiyor insanlar hayallerinı mezara götürüyor.kim anlaşmış ? Görelim bakalım inşallah siz haklı çıkarsınız insanları manipüle etmek mi herkes herşeyin farkında zaten kim yaşıyor bu süreçleri uzaydakiler değil değilmi.hesaplayın bakalım kaç seçim gördünüz kaçına malzeme oldunuz.

Yorumu oyla      4      3  
Osman 11 Ekim 2021 Pazartesi 21:15

Melahat hanım tam olarak ne demek istediğiniz anlaşılmıyor? Bilgiye dayanmayan kaynaksız asılsız yazmışsınız. Bakanalık ve belediye anlaştı ve buranın imar planlarını yapıyor. Hem şehrin avantajlarını hem de toprak sahiplerini mağdur etmeyecek şekilde çalışıyorlar. Kimsenin umrunda değil dediğiniz arsalar şu anda İzmir'in en gözde arsaları. Bölgeyi bilmiyorsunuz herhalde. Bir gidin bakın kimsenin umrunda değil dediğiniz bölgeye. Kimsenin umrunda olmadığı için EXPO burada yapılacaktı zaten. Burada çıkmazın asıl sebebi bölgenin çok değerli ve özel olmasından kaynaklı. Hem ekolojiye katkısı anlamında hem de bölge anlamında bu dediğim. Seçimlere kalan bir iş yok. İzmir'de seçimlerin sonuçları bellidir. Sizin inciraltı meselesinden pek bir şey anlamadığınız belli. İnsanlara yanlış bilgi verip manipüle etmeyin.

Yorumu oyla      2      3  
Melahat 10 Ekim 2021 Pazar 21:01

Akp li vekilin röportajında spiker soruyor.inciraltı planları ne durumda? Beden dili daha çok beklersiniz diyor.soylediklerine kendi bile inanmıyor .az bekleyin diyor.insanlar beklerken ölüyor.cogu 50.60 yıllık evlerde veya kiralarda insanın kendine ait bir arazı için yıllarca beklemesi ve rantcilara teslim olması çok üzücü.orada birtane kodamanın yeri olsaydı şimdiye çoktan planlanmıştı.inciraltı toprak sahipleri işiniz seçimlere kaldı .ha yanlış anlamayın çözüm değil birkez daha kaldırılacaksınız.ayni durumu balcova arsa magdurlarıda yaşıyor gelen kandırıyor giden kandırıyor başta avukatları bir seçim malzemesi daha olunacak uyanın artık her toplayanın peşine takılmayın sizin arsalarınız kimsenin umurunda değil.

Yorumu oyla      3      4  
Balçova 10 Ekim 2021 Pazar 20:11

İnciraltı imara açılınca ne olacak? Ilıca bölgesi (dokuz eylül hastane karşısı) imara açılınca ne oldu? Tarla vergisi ödenen yerler şimdi arsa vergisi olarak ödeniyor. Ne alıcı var nede başka bir şekilde değerlendiren. İnciraltı da imara bu şekilde açılırsa aynı son orası içinde aynı olacaktır.

Yorumu oyla      4      4  
10 Ekim 2021 Pazar 18:29

buraya derhal beton dökülmeli

Yorumu oyla      2      3  
Kemal 10 Ekim 2021 Pazar 15:38

Yetkili makamlar bu kadar gecikmenin açıklamasını nasıl yapacaklar? Yaşanan bunca zorlukların, sıkıntıların, kayıpların, haksızlıkların hesabını nasıl verecekler? Bu mazlum ve mağdur ahali hak ve adalete ne zaman kavuşacak? Yetkili makamların hepsini tebrik etmek gerekir, bu kadar sıkıntı, zorluk, çözümsüzlük üreterek hak sahiplerinin mağduriyetini her geçen gün daha da arttırdıkları için. Hızlı ve adil çözümler üretmeleri gerekirken ahaliyi ezdikçe ezen bir durumla karşı karşıyayız. Bu kadar uzun süren bir çözümsüzlük ahaliye ister istemez "Adalet hak getire, bu zulümden bıktık artık!" dedirtiyor!.. Burada kimse satanları, satın alanları suçlamasın!.. Hükümet çözümsüzlüğü bu kadar uzatırsa, adil bir plan ve çözüm sağlamazsa, ahalinin kayıp ve haksızlıklara maruz kalması kaçınılmaz olur!..

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer'den İklim Acil Durumu çağrısı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Sürdürülebilir Kentler Ağı ...
İzmir'de dehşet dolu dakikalar! Kız arkadaşını öldürüp, intihar etti...
İzmir'in Buca ilçesinde evde bıçaklanmış bulunan iki kişiden biri hayatını ...
İsim ve soyisim düzeltmeleri artık e-Devlet'te
Yazım ve imla hatası veya düzeltme işareti kullanılmasından kaynaklanan ...
 
İzmir'de pitbullar dehşet saçtı!
İzmir'in Menderes ilçesinde İlhami Küçük'e (60) ait 2 pitbull, Murat Turan'ın ...
Önünü kestiği otomobile kurşun yağdırdı!
Şişli'de aracıyla önünü kestiği kişiye kurşun yağdıran zanlı, önce kameralara ...
Eğlence kanlı bitmişti... Arkadaş katili tutuklandı!
İzmir'in Konak ilçesinde, apartman dairesinde toplanıp, eğlenen arkadaş ...
 
Emekli öğretmen, eşini başından vurarak öldürdü
Konya'da tartıştığı eşini silahla başından vurarak öldüren emekli öğretmen polise teslim oldu.
Yeğenini ezdiğini fark etmemişti... Görüntüler ortaya çıktı!
İzmir'de bir rezidansın otoparkında 8 yaşındaki yeğeni Kutsal Hazar Eymen ...
Arkadaş eğlencesi cinayete dönüşmüştü.... Katil yaptıklarını itiraf etti!
İzmir'in Konak ilçesinde evde bir kişiyi bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva