HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Temmuz 2015 Çarşamba - 15:29

İnci'den Bakıcı'ya UNESCO tebriği

Selçuk’ta yaklaşık 6 yıl görev yaptıktan sonra İnegöl Kaymakamı olarak tayini çıkan, daha sonra da atama ile Kocaeli Vali Yardımcısı olarak ataması yapılan Selçuk'un eski Kaymakamı Aziz İnci, geçtiğimiz günlerde Efes'in dört bileşenle UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesine girmesi çerçevesinde Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’ya tebrik ziyaretinde bulundu.

İnci den Bakıcı ya UNESCO tebriği

İZMİR - Selçuk’tan ayrıldıktan sonra da ilçe ile bağını koparmadığını dile getiren Selçuk'un eski Kaymakamı ve şimdiki Kocaeli Vali Yardımcısı Aziz İnci,Selçuk ilçesine ayrı bir sevgi duyduğunu, bu bağlamda Selçuk’u sık sık ziyaret ettiğini, özellikle de tatil günlerini Selçuk'ta geçirmeyi tercih ettiğini kaydetti.Vali Yardımcısı Aziz İnci; "Selçukbenim için sadece tatil maksatlı olarak geldiğim yer değil. Burada aynı zamanda dostlarımı ve mesai arkadaşlarımı görüyorum” dedi.

ESKİ PROJELERİ TAKİP EDİYORUM
Selçuk’ta görev yaptığı süre zarfında içinde olduğu ve takip ettiği bazı çalışmaların nasıl geliştiğini takip ettiğini belirten İnci; “Bu görev yeri ile oluşan ve devam eden duygusal bir bağdır. Tıpkı birlikte yetiştirmeye çalıştığınız bir fidanın nasıl geliştiğini, nasıl büyüdüğünü ürün verip vermediğini görmek gibidir. Böyle duygusal bir bağımız da var Selçuk’ta. Dolayısıyla Selçuk’la ilgili olarak kamuoyunun bildiği ya da bilmediği çeşitli çalışmalar yadaprojelerin devam edip etmediği, ediyorsa da sürecin nasıl geliştiğini görme imkânı da bulmuş oluyorum” dedi.

UNESCO SÜRECİNİ HEP TAKİP ETTİM
Selçuk’un UNESCO’ya giriş sürecini Selçuk’ta görev yaptığı yılların dışında da takip ettiğini belirten İnci; 5 Temmuz’da UNESCO Dünya Kültür Mirası Komite Toplantısı’nda çıkan karardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Takip ettiği konuların içerisinde en önemlisinin de Efes’in Dünya Kültür Mirası Listesi’ne dahil olması gerektiğini her zaman ifade ettiğini belirten İnci; "Efes Antik Kenti ile birlikte Ayasuluk Kalesi, Meryem Ana Evi, ÇukuriçiHöyük'ü dünya mirası listesine alınması gerçekten Selçuk için olduğu kadar İzmir ve ülkemiz için de önemli bir gelişmedir. Bu 21 yıllık sürecin içerisinde çalışan, emek veren, destekleyen birçok kişi ve kurum var. Efes'in tarihi ve arkeolojik önemi dikkate alınması gerekiyor. Çünkü bana göre Efes Antik Kenti bu listede çok daha önceki yıllarda yerini alması gerekirdi” diye konuştu.

BUNDAN SONRAKİ SÜREÇ DE BAŞARIYLA GEÇECEK
Efes'in UNESCO’ya girişini Selçuk için bir dönüm noktası olarak değerlendiren Vali Yardımcısı Aziz İnci; “Ben bu yolda başta Belediye Başkanımız Zeynel Bakıcı ve ekibi olmak üzere süreci destekleyen herkesi yürekten kutluyum.  Bu Selçuk için bir dönüm noktasıdır. Bu kararın alınması şüphesiz Selçuk’u çok daha ileriye taşıyacaktır. Selçuk ilçesinin ve İzmir’in adının daha çok duyulmasını sağlayacaktır. Sonuçta daha çok turist ziyaretini cezbedecek bir gelişmedir” dedi.

Bu kapsamda Selçuk’ta seçilmiş, atanmış tüm idarecilere ve yetkililere daha fazla sorumluluk yükleyen ve çalışma temposunu kesinlikle artırmayı gerektiren bir süreç başladığını ifade eden Aziz İnci; “Sürecin gelişmesinden sonucun alınmasına kadar konan irade, kararlılık, birlikte çalışma arzusu, koordinasyon ve sabrın sonucu alınmıştır. Ben bundan sonra da bu konunun takibinin de yoğun olacağını düşünüyorum ve sürecin de en sağlıklı bir şekilde yürütüleceğine inanıyorum.Tekrar hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim” dedi.
Selçuk'un eski Kaymakamı ve Kocaeli Vali Yardımcısı Aziz İnci'nin yaptığı bu ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı,"Sayın Vali Yardımcımızla 2009 yılındaki yerel seçimlerde adaylık sürecinde tanışmıştım. Kendisinin Efes Meslek Yüksek Okulunun Selçuk'a kazandırılması ile ilgili önemli katkıları olmuştur. Ben bu anlamda Sayın İnci'nin ilçemize yapmış olduğu katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Kendisini tanımaktan mutluluk duyduğum ve kendisini Selçuk'ta görmekten dolayı da çok mutlu oldum" dedi.
 

 
Duvarlar yüzey tasarımlarıyla canlanıyor
 
Canlı bombanın babası konuştu: Kimler tarafından…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Başkan Abdülhamit tablosunu küçülttü!
Yerel seçimin ardından Torbalı'yı CHP'li belediyeden devralan AK Parti ...
Karşıyakalı gençlerin tercihi paintball
Alternatif spor branşlarına önem veren Karşıyaka Belediyesi tarafından ...
Urla’nın köyleri turizmle ayağa kalkacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Koleji ve Urla Belediyesi işbirliği ile ...
 
Bornova'nın minik yıldızları Türkiye Şampiyonu
Bornova Belediyespor Hentbol Minik Kız Takımı, Alanya’da Türkiye Şampiyonu ...
Konak’ta lastik sanatı: Hem çevreci hem estetik
Mevcut park ve yeşil alanları kendi fidanlığında ürettiği bitki ve çiçeklerle ...
Çiğli'nin yaz spor okullarına büyük ilgi
Çiğli Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da yüzlerce çocuğun spor yapacağı ...
 
Karabağlı çocuklar gezmeye devam ediyor
Gerçekleştirdiği sosyal etkinliklerle de adından söz ettiren Karabağlar ...
Büyük proje yola çıkıyor: 800 ağaçlı Park İzmir!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı Mansuroğlu mahallesindeki 37 bin ...
Yargıtay’dan flaş karar: Büyükşehir’de toplu sözleşme düğümü çözüldü
İZELMAN için yapılan itirazları değerlendiren ve yerel mahkemenin kararını ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva