HABERLER>POLİTİKA
18 Ocak 2021 Pazartesi - 13:56

İnce'nin yeni partisinde İzmir'den kimler yer alacak?

Memleket Hareketi İzmir temsilcisi Cüneyt Oğuz, yeni kurulacak partiye İzmir'den çok sayıda kişinin katılacağını belirtti. Oğuz, "Bizimle aynı düşüncede, aynı fikirde olan tüm milletvekillerimizi biz hareketimize davet ediyoruz. İzmir'de de partimize katılacak isim Mehmet Ali Çelebi de olabilir, birçok milletvekili de olabilir. Ben şu anlık sadece bunu ifade edeyim" dedi.

İnce nin yeni partisinde İzmir den kimler yer alacak?

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi içinde Muharrem İnce ile başlayan yeni parti söylemleri hız kesmeden devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde aralarında CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'nin de bulunduğu bazı CHP'li milletvekilleri parti yönetimine mektup göndererek parti yönetiminin attığı adımları eleştirmişti.

CHP'li isimler tarafından yöneltilen eleştirilere genel merkezin cevap vermemesi üzerine, mektubu İzmir milletvekili Mehmet Ali Çelebi sosyal medya hesabından paylaşmış ve HDP ve Abdullah Gül ile olan bağlara dikkat çekmişti.

Sıkça parti içi eleştirilerde bulunan Çelebi'nin ise bazı yayın organlarında Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ile Yalova Milletvekili Özcan Özel ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi'nden ayrılarak 'Memleket Hareketi'ni başlatan ve yeni parti kuracağını açıklayan Muharrem İnce'nin kuracağı partiye geçeceği iddia edilmişti. Milletvekillerinin iddialar karşısında sessiz kalması dikkat çekmişti.

"HAREKETİMİZE DAVET EDİYORUZ"
İzmir'de yaşanacak gelişmeleri gazetemize değerlendiren Memleket Hareketi İzmir temsilcisi CHP eski İl Başkan Yardımcısı Cüneyt Oğuz, çok sayıda ismin kendilerine katılacaklarını açıkladı.

Mehmet Ali Çelebi'nin kendilerine katılacağı iddiaları hakkında konuşan Oğuz, "Mehmet Ali Çelebi bizim için çok kıymetli. Gerçekten vatansever ve vatanperver bir kişidir kendisi. Haksız yere bir takım kumpaslar nedeni ile bedel ödemiş bir milletvekilimizdir kendisi. Bizimle aynı düşüncede, aynı fikirde olan tüm milletvekillerimizi biz hareketimize davet ediyoruz. İzmir'de de partimize katılacak isim Mehmet Ali Çelebi de olabilir, birçok milletvekili de olabilir. Ben şu anlık sadece bunu ifade edeyim" dedi.

İnce'nin kuracağı yeni partide İzmir İl Başkanlığı için isminin geçmesini de değerlendiren Oğuz, "Merkez Yürütme Kurulu'nun, ilk önce partinin kurulması ve sonrasında merkez teşkilatın kurulması olacak. Bunlara göre de bir görev dağılımı yapacağız. Tabi şu anda İzmir'de yük bende" ifadelerini kullandı.

"UYGUN OLUNDUĞU BİR ANDA İZMİR ZİYARETİMİZİ DE YAPACAĞIZ"
Muharrem İnce'nin İzmir programı hakkında bilgi de veren Cüneyt Oğuz, henüz net bir tarihin olmadığını söyledi. Oğuz, "Programı sayın İnce ve ortak arkadaşlarımız ile yapıyoruz. Bu güne kadar 48 tane il gezdik. Bu illeri 81'e çıkartıp tamamlayacağız. Ancak elimizde olmayan bazı sebepler de bu sürecin gecikmesine neden oldu. Pandemi de bizi geri bıraktı. 30 Ekim tarihinde kurucular kurulunu basın önünde tanıttı Muharrem Bey. O hafta aslında biz İzmir'i  planlıyorduk ancak maalesef ki bizim toplantımızdan birkaç saat sonra İzmir'de çok üzücü bir deprem yaşandı. Biz tekrar bu planlamaları yapacağız. Tekrar gezilere de başlandı ufak ufak. Bu süreç içinde uygun olunduğu bir anda İzmir ziyaretimizi de yapacağız" diye konuştu.

"BİRKAÇ AY İÇERİSİNDE PARTİYİ KURMUŞ OLACAĞIZ”
Oğuz ayrıca yeni parti ile ilgili tüzük çalışmalarında sona gelindiğini belirterek "İzmir'de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İzmir özelinden ziyade genel anlamda çalışmalar yapıyoruz. Görüşleri ve raporlar hazırlıyoruz. Bunları parti programı olarak bir araya getireceğiz. Bu hafta sonu ise bir şehirde kampa giriyoruz. Burada çok önemli kararlar alınacak. 4 gün sürecek kamp sonrasında zaten bizzat Muharrem Bey tarafından kapsamlı bir açıklama yapılacak. Partileşme çalışması devam ediyor. Birkaç ay içinde de partimizi kurmuş olacağız. Tüzük çalışmamızda ise son noktaya geldik. Bunları tamamladıktan sonra parti konusunda nihai sonuçla partiyi kurmuş olacağız. Merkezden taşraya doğru örgütlenmemizi tamamlayacağız" dedi.

 
18 Ocak haftası bizi neler bekliyor?
 
Bakan Varank'tan yerli aşı açıklaması: Son viraja girdik
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Murat demir 22 Ocak 2021 Cuma 01:19

CHP hak etigini göre medi koltuk sevdalısı Kemal bey adami harcadı adam davasinda hakli seninleyiz muharrem ince

Yorumu oyla      2      3  
Nasuh yalpı 19 Ocak 2021 Salı 16:36

Memleket hareketimizi destekliyoruz Burdurdan selamlar

Yorumu oyla      2      3  
Adnan 19 Ocak 2021 Salı 12:28

K.k trolleri yorum yapmayın biz k.k ile ilgili yorum yapmayız eleştiri hakkımızı kulandık belki yarin yine beraber olcaz

Yorumu oyla      2      3  
Fadime sever 19 Ocak 2021 Salı 11:07

Ülkede her şeyin çığırından çıktığı ülke dahada kabile devletine doğru gittiği ve tek adam rejiminin cumhuryet rejimini sonlandırmak için 100 yılında 2023 hedef alıyorsa ve tam bu zamanda gerçek Atatürkcü lere Atatürkün şu sözünü hatırlatmak istedim ülkenin ve devrimlerin içeriden ve dışarıdan gelebilecek tehlikelerdenkorunması içn bütün uluscu ve cumhuryetci güçlerin Bir yede toplanması gerek (1931) özellikle ülkemizin şu günlerde bölünmeye değil birleşmeye ihtiyacı var kişisel çıkar ve hırs peşinde komaya değil ülke çıkarı için birleşmeye ihtiyaç var bölenden değil birleştiren olacağım ülkem için ve gerisi sonra gelir

Yorumu oyla      2      3  
Fikran Eroğlu 19 Ocak 2021 Salı 00:23

ÇOK güzel gelişmeler oluyor . Partinin kurulmuş olmasını istememizin sebebi . Bir baskın seçimde yer almamız gerekiyor düşüncemizdir. Dört gözle bekliyoruz . Hepinize KOLAYGELSİN.

Yorumu oyla      3      3  
Üniversiteli 18 Ocak 2021 Pazartesi 21:38

Memleket Hareketi, bir tek adam hareketi değil ortak akıl hareketidir.Biz parti için muhalefet hareketi hiç değiliz. Bizim derdimiz; iktidarı eleştirmek, muhalefete muhalefet etmek hiç değil.Salıdan salıya karşılıklı 45 dakikalık suçlamalarla Türkiye'yi yöneteceğini sananların karşısındayız.12 Eylül ürünü Siyasi Partiler Kanunu değişmeden Türkiye'nin sorunları çözülemez. Katılımcı demokrasi kurmalıyız. Türkiye'deki siyasi partiler ortak akılla değil genel başkan aklıyla yönetilmektedir.İZMİR GÜMBÜR GÜMBÜR SİZLERLEDİR...

Yorumu oyla      4      3  
Abbas. Aydın 18 Ocak 2021 Pazartesi 20:39

30. Yılık. Pardıcıyım. Dıyorsun partının her kademesinden gürev alıyorsun cumhur başkanı adıyı oluyorsun gıdıp sarayına gürüşüp partı kuruyorsun CHP oy beklıyorsun sana oy mu yok

Yorumu oyla      2      5  
Levent 18 Ocak 2021 Pazartesi 19:47

Her partide olması gereken,partisine değer katan biri.Keşke CHP'de kalıp unutulmasaydı.

Yorumu oyla      3      3  
sezarın hakkı sezara 18 Ocak 2021 Pazartesi 17:47

Adam kazandı ahahahhah .

Yorumu oyla      2      3  
Yorgun demokrat 18 Ocak 2021 Pazartesi 15:55

Herkes sırça köşkünün derdinde. Bir program yok düşünce yok plan yok.. Tek söz ben daha iyiyim.

Yorumu oyla      8      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eski İl başkanı içini döktü: Beni AK Parti'nin casusu ilan ettiler!
Gelecek Partisi'nin görevden ayrılan üçüncü İl Başkanı Cüneyt İşçilik, ...
İzmir siyasetini karıştıran 'telegram' paylaşımı!
CHP Çiğli İlçe Başkanlığı’nın Telegram grubunda,  ABD’de Donald Trump ...
Tayfun MARO yazdı... Menemen Vakası
Tayfun MARO yazdı... Menemen Vakası
 
CHP’li Nalbantoğlu’ndan AK Parti'ye metro çıkışı: İzmir’i cezalandırmaktan vazgeçin!
CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, hükümetin yapmayı taahhüt ...
Erdoğan'dan Selçuk Özdağ'a geçmiş olsun telefonu
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, evinin önünde silahlı ve sopalı bir grubun ...
İşten çıkarmalar meclis gündeminde!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Pandeminin başlamasıyla birlikte ...
 
Bergama'da kesilen ağaçlar için soru önergesi
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Bergama Orman İşletmesi tarafında gençleştirme ...
CHP'nin Menemen için yol haritası belli oldu!
Başkan Vekilliği AK Partiye geçen Menemen Belediyesi'ndeki seçim süreci ...
DEVA İzmir'de 10 ilçe başkanı görevine başladı
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İzmir’de Konak, Bergama ve Menemen’de ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva