HABERLER>POLİTİKA
6 Ekim 2022 Perşembe - 14:10

İnce'den Kılıçdaroğlu'na: Erdoğan’ın ekmeğine yağ sürme

Memleket  Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü açıklamasına ilişkin, "Sayın Kılıçdaroğlu, bu kompleksini aş artık. İnsanları olmayan bir sorun üzerinden ayrıştırma. Erdoğan'ın ekmeğine yağ sürme. Ufak hesaplarla başörtüsü üzerinden rant elde etmeye çalışma. Senin Erdoğan'dan ne farkın var? Hiçbir farkın yok" dedi.

İnce den Kılıçdaroğlu na: Erdoğan’ın ekmeğine yağ sürme

Memleket Partisi Genel Başkanı İnce, 'Halk Buluşması' ziyaretleri kapsamında geldiği Kırşehir'de basın mensuplarına açıklama yaptı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü açıklamalarına değinen İnce, "Ana muhalefetin genel başkanı bir anda gündemi değiştirdi. Kapanmış, çözülmüş bir sorun. Geçtiğimiz günlerde Karadeniz'de çocuklar yanıma geldiler, fotoğraf çekinmek istediler. Benim çocuğumdan ufak bunlar. İkisi başörtülü biri açık. Fotoğrafımızı çektirdik, hiçbir problemleri yok. Toplum bunu çözdü ama ne yazık ki bir anda hayat pahalılığı, her şey unutuldu. Yeniden bir sorun varmış gibi gündeme geldi. Sayın Kılıçdaroğlu sıkıştığı zaman Erdoğan, imdadına yetişiyor; Erdoğan sıkıştığı zaman ise Kılıçdaroğlu imdadına yetişiyor" dedi.

Türkiye'deki muhalefeti eleştiren İnce, "İktidar muhalefetin, muhalefet de iktidarın destekçisi. Bu iktidarın karşısında gençlere umut olamayan, yeni şeyler söyleyemeyen ve her yaptığı icraatı iktidara yarayan bir muhalefet var. 20 yıldır başörtüsünden siyasi bir rant elde etmiş bir iktidar var. 20 yılın sonunda 'Bu siyasi ranttan ben de pay almaya çalışayım' diyen akılsız bir muhalefet var" diye konuştu.

'KILIÇDAROĞLU'NUN DA ERDOĞAN'IN DA TÜRKİYE'DEN HABERİ YOK'
İktidar ve muhalefet partilerine seslenen İnce, "Türkiye'nin dört bir yanını gece gündüz dolaşan birisi olarak söylüyorum. Kılıçdaroğlu'nun da Erdoğan'ın da Türkiye'den haberi yok. Biri sarayında yaşıyor öbürü de genel merkezindeki odasında. Toplumu görmüyorlar. Sokaklarda böyle bir sorun yok, okullarda böyle bir sorun yok, hastanede böyle bir sorun yok. Halkın geçim sıkıntısı var. Türkiye'de devlet çökmüş, kurumlar çökmüş ama cemaat sevici bir iktidar ile cemaat sevici bir muhalefet var. Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin böyle bir sorunu yok ama neden bunu yapıyor? Siyasi kompleksiyle yapıyor. Bu siyasi kompleksini ne yazık ki terk edemedi. Sayın Kılıçdaroğlu, bu kompleksini aş artık. İnsanları olmayan bir sorun üzerinden ayrıştırma. Erdoğan'ın ekmeğine yağ sürme. Ufak hesaplarla başörtüsü üzerinden rant elde etmeye çalışma. Senin Erdoğan'dan ne farkın var? Hiçbir farkın yok. İktidara ve muhalefete bir önerim var. Kadınlara yönelik iyi bir iş yapmak istiyorsanız Memleket Partisi'nden kopya çekin" dedi.

'CUMHURBAŞKANI ADAYI OLMAK İSTİYORUM'
Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayının kendisi olduğunu söyleyen İnce, "Bu millet bana 100 bin imza verirse cumhurbaşkanı adayı olmak istiyorum. Diğerleri gibi bizim partimizin grubu olmadığı için 20 milletvekili olmadığı için biz kolay aday olamıyoruz. İktidara sesleniyorum; imza vermeyi kolaylaştırmanız lazım. İlla seçim kuruluna gitme şartını kaldırmak lazım. Her işlemi e-Devlet üzerinden yapıyoruz. Neden bunu da e-Devlet üzerinden yapmıyoruz.? Bir diğer istemim de cumhurbaşkanı adayı olmak isteyenlerle de televizyonlarda tartışmak istiyorum. F-16, F-35, S-400, ekonomi, doğal gaz, mazot, tarım; bunları televizyon ortamlarında onlarla tartışmak istiyorum" dedi. (DHA)

 
Seferihisar’da başlayan hikaye Kadifekale’de taçlandı
 
Bakan duyurdu: Dış hat uçuş ağı genişledi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'den CHP'ye yeni Anayasa tepkisi!
AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
CHP'li Yücel'den AK Parti'ye: Bize saha mesajı vermeleri komik!
CHP İzmir İl Başkanlığı, İzmir’in 30 ilçesinde sürdürdüğü saha çalışmaları ...
CHP'li Bakan'dan Soylu'ya 'intihar' tepkisi!
Son iki günde beş polis memurunun intihar etmesi üzerine açıklama yapan ...
 
AK Partili Kaya Selçuk'taki çalışmaları inceledi: Yatırım rekoru kırıldı!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Selçuk'ta gerçekleştirdiği ...
Uyuşturucu kabusu meclis gündeminde... CHP'li Kılıç'tan 'acil' çağrı!
CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, “Bir anne olarak sesleniyorum; ...
'Yeni bir başlangıç yapma zamanı gelmiştir'
Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, "Artık yeni bir başlangıç yapma ve ...
 
İYİ Parti ilçe başkanı görevden alındı
İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş ve ilçe yönetiminin görevden alındığı bildirildi.
CHP Lideri, Erdoğan'a tazminat ödeyecek!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir konuşmasında kişilik haklarının ...
Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a şartlı kabul
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva