HABERLER>GÜNCEL
15 Aralık 2022 Perşembe - 17:40

İmamoğlu'na İzmir desteği!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na hapis cezası ve siyaset yasağı kararı verilmesinin ardından 6'lı Masa tarafından düzenlenen miting başladı. İzmir'den yola çıkan CHP'li belediye başkanları, ilçe başkanları ve partililer de İstanbul'daki mitingde yerini aldı.

İmamoğlu na İzmir desteği!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine  'ahmak' dediği iddiasıyla yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak kararı verildi.  İmamoğlu'nun çağrısı üzerine yüz binlerce İstanbullu Saraçhane'de bir araya geldi.

Alana girişte bomba araması yapıldı. Konuşmaların yapılması için kurulan platforma "Millet iradesine sahip çıkıyor" ifadelerine yer verildi. İmamoğlu'na destek için altı partinin yanı sıra Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve sendikalar da alanda.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in başkanlığında İzmir'den yola çıkan, milletvekilleri,  il yöneticileri, ilçe belediye başkanları ve partililer de mitingteki yerini aldı.  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yanı sıra Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal,  Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Menderes Belediye Başkanı Vekili Erkan Özkan, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin de mitingte yerini aldı. 

KADIN BAŞKANLAR DA YERİNİ ALDI
İzmir’in Cumhuriyet Halk Partili 3 Kadın belediye başkanı da konuşmaları dinledi, demokrasi mücadelesine destek verdi. Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ve Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, alandaki yüzbinlerce vatandaş gibi yağmura aldırış etmeden Ekrem İmamoğlu ve 6’lı Masa Genel Başkanlarının konuşmalarını dinledi.

İMAMOĞLU'NDAN TARİHİ KONUŞMA
İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Demokrasiye inanan hemşerilerim, hanımefendiler, beyefendiler, gençler, çocuklar... Demokrasiye inanan yüce Türk milleti! Evinize hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.

Burası Saraçhane, burası sizin eviniz. Burası milletin evi. Burada siz ne derseniz o olur.

"BU SORUNUN CEVABINI VERMENİZİ İSTİYORUM"
Ama önce sizlere soru sormak istiyorum. Bana bu sorunun cevabını vermenizi istiyorum. Bu ülkeyi yönetenlerin milletimizle, sizinle ne alıp veremediği var?

Sizden ne istiyorlar? 31 Mart'ta oyunuzu kullandınız, saymadılar. Zarfa attığını dört oy pusulasından üçü geçerli, büyükşehir belediyesi için kullandığınız oy ise geçersizdir dediler. Sizin tertemiz, helal oyunuzu iptal ettiler. Seçimi yenilediler. Sizin seçtiğiniz büyükşehir belediyesine eskiden bizden bizden bir gün önce, kamu bankalarından bol bol kredi verirlerdi. Sizin seçtiğiniz yönetime tam 3.5 yıldır, bu millete ait bankalardan 1 kuruş vermiyorlar.

Sizin seçtiğiniz yönetim, çok daha uygun koşullarda dışarıdan fonlar bulup getiriyoruz. Bu defa da uydurma bahanelerle aylar geçiyor, yıllar geçiyor, bir imza atıp onay vermiyorlar. Sizinle alıp veremedikleri ne var bunların? 16 milyon insanımızdan ne istiyorlar?

Hepinizin çok yakından bildiği, mesela eskiden bu şehirde taksilerle ilgili kararları belediye verirdi. Artık taksi ile ilgil kararlar Ankara'dan alınacak diyorlar.

Siz ne yaptınız? Bir kere değil, iki kere üst üste belediye başkanı seçtiniz.

"YOK ÖYLE KOLAY KAÇMAK YOK"
Sizin seçtiğiniz belediye başkanınız görevden alıp hapsetmek için mahkemeden karar çıkardılar. Üstelik baktılar mahkemenin hakimi istedikleri gibi karar vermeyecek, onu sürüp başka bir hakim getirerek karar çıkardılar. Allah aşkına bu ülkeyi yönetenlerin, ey vatandaşlarım sizinle ne dertleri var?

Yok öyle kolay kaçmak yok. Onları gönderecek altı siyasi partinin lideri burada.

Sizlere söyleyeyim, bunlar milletin iradelerine karşı alerjisi olan insanlar. Milli irade başka türlü şekillenirse bütün arızalar başlıyor. Milli iradeyi geçersiz kılmak için ellerinden geleni yapıyorlar ama yapsınlar. Nafile, nafile...

Ne hukuk ne ahlâk gözetiyorlar. Ne din ne iman gözetiyorlar. Her şeyi yok sayıyorlar!

Gözleri hiçbir şey görmüyor. Bugün burada büyük kalabalığı harekete geçiren sizlerin ortak vicdanıdır. Hepimiz birbirimizin için, haksızlığa karşı, adaletsizliğe karşı buradayız.

Demokrasi ve özgürlük için hak, hukuk, adalet için ayağa kalkıyor.

Dün de oldu, şimdi de oluyor. Milletin iradesine alerjin varsa, seçim sonuçlarını hazmedemiyorsan, tavsiyemiz ne biliyor musunuz? Siyaset miyaset yapmayacaksınız. 16 milyon İstanbullu senin gözünde bir ve eşit değilse, 85 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşımızı bir ve eşit görmüyorsanız, memleketi idare ediyorum diyemezsiniz.

Sadece birtakım çıkar gruplarını, seçilmiş dernekleri, birtakım karanlık odakları yönetiyorsunuz. İstanbul'da bir israf düzeni kurdular ve sonsuza dek sürsün istiyorlar. Bir avuç insanın zenginliğine zenginlik katan, İstanbul'un canına okuyan bir düzendi bu. Ben seçimde hemşirelerimden yetki isterken yetkiyi verin, bu israf düzenini yok edelim dedim. Şeffaflıktan asla vazgeçmeyeceğimizi ilan ettim.

Kişilere, gruplara, cemaatlere, partilere, kişisel yakınlığınızın olduğu bu tarz grup ve kurumlara yakın olmayacağız, herkese eşit olacağız dedik. İstanbullular beni bunun için seçtiler. İsraf düzenine bu şekilde son verdik. Bütçemizi 16 milyon İstanbullunun hizmetine sunduk. Bir avuç insan yalan oldu yalan. Avuçlarını yaladılar.

Bu sadece israf düzenine son vermekle kalmadık. Bir şey daha yaptık. İstanbul'da insaf düzeni oluşturdu.

İstanbul 3.5 yıldır vicdana ve mantığa uygun şekilde yönetiliyor. Artık İstanbullunun vicdansız, adaletsiz, kısacası insafsız bir düzene tahammülü yok.

Kim olursa olsun, hangi partiden olursa olsun halkın oylarıyla seçilmiş bir yöneticiyi haksız, hukuksuz biçimde görevden almak haddini bilmemektir. 100. yılına girerken umutla yürüdüğümüz Türkiye Cumhuriyeti bu ülke vatandaşlarının kanıyla canıyla, bin bir emeğiyle kurulmuştur. Cumhuriyet bu topraklarda yaşayan herkes bir ve özgür olsun diye kuruldu. Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Atatürk'ün dediği gibi toplumda en yüksek hürriyetin, en yüksek eşitlik ve adaletin sağlanması ve korunması için cumhuriyet kuruldu.

Altılı masanın en çalışkan neferi olacağım. Altı genel başkana hepinizin huzurunda söz veriyorum.

Ben ortak aklın iradesine inanıyorum. Toplumun barış içinde, ortak bir geleceği inşa edeceğine inanıyorum. Onların dikte ettirdiği yok hükmündeki kararlardan asla korkmuyorum.

Ben ortak aklın iradesine inanıyorum. Toplumun barış içinde, ortak bir geleceği inşa edeceğine inanıyorum. Onların dikte ettirdiği yok hükmündeki kararlardan asla korkmuyorum.

"BU DAVA ÜLKE DAVASI"
Birlikte bu karanlık günleri aşacağız. Asla üzülmeyeceğiz. Asla öfkeye kapılmayacağız. Ama hep birlikte kararlı olacağız. Bu dava bana açılmış bir dava değil. Bu dava ülke davası. Bu dava adalet davası. Bu dava eşitlik davası!

2023 çok güzel olacak. Yalnız benim ya da senin için değil. Hepimiz için çok güzel olacak. Bütün vatandaşlarımız için çok güzel olacak. Herkes kazanacak. Çocuklarımız kazanacak. Gençlerimiz kazanacak. Hepinizi çok seviyorum. Hep birlikte mücadelemize devam edeceğiz. Her şey çok güzel olacak!"

KILIÇDAROĞLU 11 MADDEYİ SAYDI!

İmamoğlu’nda sonra kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 11 maddede şunları dedi:

* Mevlana der ki “Adalet kutup yıldızı gibidir yerinde sabit durur ve kainat onun etrafında döner.” Bugün bizi bir araya getiren yaşadığımız adaletsizliktir. Hepinizin huzurunda söz veriyorum. Adalet ya gelecek ya da getirilecek.

* Adalet dağıtacak kişi hukukun üstünlüğü ve vicdana göre kanaat vermek zorundadır. Adaleti dağıtacak kişi kralın sofrasına asla oturmayacak çünkü sofraya oturan alimin verdiği fetva yanlıştır ve doğru olmaz.

* 1924 ve 1921 anayasalarının ilk maddesi şudur. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. 16 milyonun iradesine bir yargıç aracılığıyla darbe vurulmuştur.


* Adalet artık temel bir Türkiye sorununa dönüşmüştür çünkü sokakta herhangi bir vatandaşa sorun büyük bir kısmı yoktur diyecek. Bu ülkeye adaleti mutlaka getireceğiz.

* Bugün Türkiye’de hukukun üstünlüğü değil üstünlerin hukuku var. Bir genç tweet attığı zaman sabaha karşı kapısı çalınıyor ve gözaltına alınıyor.

* Yargıyı itibarsızlaştıranlar var. Ağacın kurdu kendi içindedir. Uyuşturucu baronlarına ses çıkarmazlar, parti teşkilatlarından gelenleri hakimlik, savcılık koltuğuna oturturlar. O kurtları tek tek temizleyeceğiz. Adaletin ağacı görkemli ve sağlıklı olacak.

* Öteden beri bu ülkede zulüm var. Milletvekillerimiz, gazeteciler tutuklandı, İstanbul il başkanımız da siyasi yasak kapsamına alındı. Bu tablo zulmün arttığı bir tablodur. Yakında onları göndereceğiz

* İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen karar asla ve asla kabul edilemez. Toplumun vicdanını yaralamıştır. Toplumun vicdanı kanamıştır. Bize geri adım attırmamıştır. Kararlılıkla başkanın arkasında duracağız. Bizim kupon arazi, yeşil alanları betonlara dönüştürmek gibi bir niyetimiz yok. Hakka hizmet halka hizmettir biz kuralı böyle biliriz. Hiçbir güç Ekrem İmamoğlu’nu İstanbul’a hizmet etmekten alıkoyamaz. Görevini şerefiyle yapacak.

* Göndereceğiz. Hiç endişe etmeyin altılı masa kararlı bu ülkeye huzuru ve adaleti getireceğiz.

* Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın. Maratonun sonuna geldik. Altı ay sonra maraton bitecek. Bereketli bir Türkiye’yi göreceksiniz.

* Asla başınızı öne eğmeyin. Altı ay kaldı geliyoruz. İktidar olmak için geliyoruz.

Son Dakika... Ali Babacan: Bu hukuksuzluğu reddediyorum

BABACAN: BU HUKUKSUZLUĞU REDDEDİYORUM
DEVA lideri Ali Babacan: "Biliyorum çok öfkelisiniz, hepimiz çok öfkeliyiz. Olanları kabul etmiyorum. Bu haksızlığı, hukuksuzluğu reddediyorum. Ekrem İmamoğlu kardeşime yapılan hukuksuzluğu reddediyorum. Birkaç evvel Canan hanıma yapılan hukuksuzluğu reddediyorum. Demirtaş'a yapılan hukuksuzluğu reddediyorum. İktidarın seçimi kaybettiği belediyelere atadığı kayyumlarla rövanş almasını reddediyorum.

İsyanımızı, feryadımızı tüm İstanbul, tüm Türkiye d uysun diye buradayım. Nedir bu çektiğimiz ya! Devlet gücünü eline geçiren başlıyor aşağıdakilerini ezmeye, Kendi rakibini kendi sevmediklerini ezmeye, zulmetmeye. Üste çıkan alttakini eziyor. Başlıyor zorbalığa. Daha dünün ezileni sayın Erdoğan, üste çıkınca başkalarını ezmeye başlıyor, zulmetmeyle başlıylor.

Sandık günü hep beraber cevabını vereceğiz inşallah. Sayılı gün çabuk geçer. İşte biz bu ülkede yaşanan nöbetleşe zorbalığa karşıyız. Adalet olsun istiyloruz. Bu millet 27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat, 15 Temmuz'da silah, topla, tüfekle demokrasiye kast edenleri tarihin tozlu sayfalarına gömmüş millettir. Nazım Hikmetlere, Ahmet Kayalara, Necip Fazıllara, Halide Ediplere zulmedenleri tarihin tozlu sayfalarına gömen millettir.

Bu millet yargı oyunlarıyla kendi irad esini görmezden gelenlere en iyi cevabı ilk sandıkta verecektir. Çok yakında verecektir. Biz herkes için adalet demek içni buradayız. Herkes için özgürlük demek için buradayız. Kürt, Türk, Sünni, Alevi hiç fark etmez. Yaşam farkı, inansın, inanmasın farketmez, hep beraber Türkiye'yiz.

Yıl 2002. Şu andaki iktidar 3 Y ile mücadele edeceğim diye başa gelmedi mi? 3 Y neydi? Yolsuzluk, yasaklar ve yoksullukla mücadele. İş döndü dolaştı 3 Y bu milletin başına çöktü. Yolsuzluk, yoksulluk, yasaklar var mı? Ekrem İmamoğlu kardeşimizi yasaklamaya çalışan zihniyet. Kendi mücadelesini unutan aynı sıkıntıyı başkalarına yaşatan zihniyetle karşı karşıyayız.

Devlet gücünü kullanan, süreyle ve hukukla sınırlı olmalıdır. Üç dönem kuralı vardı. 2015'de doldu bu üç dönem. Uçaktan gelirken yok bırakmam demiyor. Yetmiyor, şu andaki iktidar partisinin kuruluş akitinde vardı. Süre doldu. Ne zaman ki devlet gücünü kullanan hukuku tanımaz işte o andan itibaren güç yozlaştırması olur. 2018'den sonra bütün yetkiyi elinde toplayan, tek imzayla ülkeyi yöneten ülkeyi bataklığın içine düşürmüş durumda.

Farklı fikirlerden, kimliklerden, dünyadan korkmayan Türkiye istiyoruz. Özgürce konuşan cesur ve zengin Türkiye istiyoruz. Endişeye mahal yok, biz buradayız. halkın ylanındayız, hakkın yanındayız.

Bu meydan var ya bu meydan. Yarına nasıl bir ülke bırakacağımıza karar verecek meydan. Korku mu, umut mu? Depresyon mu, mutluluk mu? Açlık mı, zenginlik mi? Çatışma mı, barış mı? Baskı mı, özgürlük mü? Otokrasi mi, demokrasi mi? Birileri cevabı alsın. Nasıl bir Türkiye'de yaşayacağımızı bu meydan ilk seçimde karar verecek.

Sözlerime son verirken, 95 milyon 1'den büyüktür, Türkiye 1'den büyüktür diyorum, hepinize saygı ve selamlar."

DP LİDERİ UYSAL: GENÇLERİM ADINA BÜYÜK ÜZÜNTÜ İÇİNDEYİM
DP lideri Gültekin Uysal: "Kalk yiğidim dağ başını duman almış. Aslan payını aslan olmayanlar almış. Aziz İstanbul, Fatih'in emaneti kutsal şehir. Aziz İstanbullular, kıymetli genel başkanlarım. Demokrasi mücadelesini yılmaz savunucuları öncelikle hepinizi en derin saygılarımla selamlıyorum.

Bir tarihi günde buradayız. Aya ilk ayak basan astronotun dediği gibi 'Benim için küçük ama insanlık tarihi için büyük adımdır' dediği gibi. Türk milletinin tarihi yürüyüşünde önemli kilometre taşının bulunduğu noktadayız.

Bir büyük üzüntü içerisindeyim. Bir büyük hüzün içerisindeyim. Milletim için, üzüntü içerisindeyim. Bu büyük devlet için üzüntü içerisindeyim. Gençlerim adına büyük üzüntü içerisindeyim. Evlatların geleceğini göremeyen annelerin, babaların adına üzüntü içerisindeyim.

Bu büyük ülke, bu büyük millet bu kadar kötülüğü hak etmiyor. Zalim zulmünü celladına yaptırırmış. Zalime, onun cellatlarına, uşaklarına karşı bir büyük mücadeleyi burada başlatıyoruz. Yekvücut oluyoruz, hep beraber 'yeter söz milletinh' diye haykırıyoruz.

2019 yılında aslında Türk demokrasisinin çok partili hayata geçmemizden itibaren darbelere, kesintilere rağmen, sandıkla ilgili bir büyük tartışma olmamış. 6 Mayıs 2019, Türk demokrasisi için bir büylük kırılmanın yaşandığı tarihtir. Demokrasisinin ana kolunun çökertildiği tarihtir. İstanbul'da milletin iradesiyle belediye başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu'nun yetkisinin alındığı tarihtir.

Ama milletimiz milli iradenin önüne set çekilmez, duvarlar örülmez, milletin gücü, azmi, kararlılığı her daim önüne örülmüş o duvarları yıkıph atmıştır. Türk demokrasisi işte bunun tarihidir.

İşte bugün de bu bitmez kin ve garezin, İstanbul'da millete yaslanarak iktidar olanların zaman içerisinde devletin tahakküm eden gücü ile beraber milletin iradesinin üzerine hakimiyetsiz kayıtsız şartsız milletindir iradesi üzerine kayıt ve şart koymak için dün Ekrem İmamoğlu'na, İstanbul şehremenine bu cezayı verdiler.

Ama bilsinler ki, bu kararın nokta kadar milletin vicdanında bir karşılığı yoktur.

Bu kararı alanları biliyoruz. Aldıranları biliyoruz. Bilmiyor muyuz, her kesin bildiği bir sır biliyoruz. Demokrasiyle, hukuk ile bu iktidar sahiplerinin ufuklarını gördük. Bakmayın isimlerine Adalet ve Kalkınma Partisi dediklerine. Adaletleri batanları çok olduk. Onların adaleti Deniz Feneri davalarında zaten batmıştı.

Buradan haykırıyorum, adaleti sistematik bir şekilde bu memlekete uygulayanlara haykırıyorum, adınız ak olacağına alnınız ak olsaydı. Yarınlarda göreceğiz, bu ülkenin kaldırım taşlarında İstanbul başta olmak üzere, bu kararları alanları alnı dik, başı dik şekilde dolaşamayacaklar.

Nasıl Yassıada'da 'sizi burayı tıkan irade böyle istiyor' diyorlarsa burada ortadaki çarpıkları ifşa edercesine hakim karar veriyor. Zaman zaman bu iktidarın hukuk reformundan bahsettiğini biliyoruz. Yakınlarda bütçe görüşmelerinde TBMM'de ifade ettim, siz reform yapmayın, siz organize kötülük yapmaktan vazgeçin, FETÖ'cülerinh size bıraktığı hukuksuzluk icat etmekten vazgeçin.

İşaret fişeğini buradan yaktığımız hukuk mücadelemizin, demokrasi mücadelemizin, eninde sonunda milletin iradesiyle, tarihin tecelli edeceği gün milletimiz iradesini ortaya koyacaktır. Onların tek bir iddiası, ideali ve davaları var. Onlar bir kişinin, ailesinin ve şurekasının iktidarı ve mutluluğu için kavga veriyorlar. Oysa bizler bugün ne kadar haklı, doğru olduğumuz ortaya çıkıyor. 6'lı Masa etrafında biraraya gelmiş olanlar. Bugün burada bulunanların demokrasi diye kavgası var. Korkusuzca yaşama hürriyeti adına meselesi var. Bu ülkede fırsat eşitliği diye kavgası var. Herkesin hukukundan emin olduğu bir Türkiye'yi kurmak gibi ideali, mücadelesi kavgası var.

Bugün buradan attığnız adımla beraber büyük Atatürk'ün 1919'da Bandırma vapuruyla İstanbul'dan Samsun'a giderken tarihe düştüğü gibi kaydı not düşüyorsunuz. Kızkulesi açıklarında Bandırma vapuru aranmak istenir. Büyük Atatürk aranmasına müsaade eder. En nihayetinde bir şey bulamazlar. Bandırma vapuru usul usul Karadeniz'e açıldığında, işte bizim için de mihenk, kılavuz olan tarihi sözü nakşetmiştir: Onlar zannediyor ki, biz Anadolu'ya mühimmat ve silah götürüyoruz. Oysa bilmiyorlar ki, biz Anadolu'ya mühimmat ve silahtan daha önemli bir şey götürüyoruz. Anadolu'ya cesaret ve irade götürüyoruz demiştir.

Bugün buradan sadece İstanbulumuz değil, çatlamış toprakların hasretini dindirmek için her birimiz Türkiye'nin üzerine örülen kademe kademe her gün rengi koyulaşan bu örtüyü atıp kaldırmak adına bu cesareti ve iradeyi taşımalıyız.

Allah'ın izniyle taşıyacağız. Gün görünmez ordularla buluşma günüdür. Bu büyük Cumhuriyetin tarihi yürüyüşle bize bahşettiği değerlere sahihp çıkacak. Yeter söz milletindir diyecek bu atanmış hakimlerin verdikleri kararları Allah'ın izniyle hep beraber yerle bir edeceğiz.

Bugün burada bu tarihi ana şahitlik etmekten dolayı çok mutluyum. Bu mutluluğumu şu sözlerle tamamlamak istiyorum; bugün bu büyük ülkenin herşeyini çalanlar, çaldıkları yetmedi sandığı çalmaya karar verdiler. Ama bilsinler ki, günümüzü çalanlara yarınlarımızı asla çaldırtmayacağız."

AKŞENER: SARAY SİZİNSE SARAÇHANE BİZİMDİR!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek için İstanbul Saraçhane’de düzenlenen “Millet, İradesine Sahip Çıkıyor” mitinginde; “Gençler diyor ki; ‘Yaşasın hürriyet, kahrolsun istibdat.’ İşte bu sese kulaklarını kapasalar da size, bize terörist deseler de haksız yere Ekrem kardeşimi yargılasalar da cezalandırsalar da bu irade, ses, yürek, cesaret, iyilik, bu demokrasi aşkı, bu sandıkta verilecek cezanın ortaya konduğu irade gösteriyor ki artık 16 milyon İstanbullunun ortaya koyduğu irade gösteriyor ki artık 16 milyon İstanbullunun dışında 85 milyon Türkiye’nin de senin yanında olduğunu burada Saraçhane’den görüyoruz” dedi.

Mitingde konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, konuşmasına başlamadan önce boynundaki atkıyı İmamoğlu’na hediye etti.

Akşener, İmamoğlu’nun yanında durmasını isteyerek yaptığı konuşmasında şunları söyledi:  

“BU HAKSIZLIĞI LANETLEYEN GENCECİK KIZIMIZIN ATKISI, BİLİYORUM EKREM BAŞKAN ONU BİR EMANET GİBİ SAKLAYACAKTIR”

  • Öncelikle aziz milletim, İstanbullular, kalbimiz, beynimiz her şeyimiz gençler bugün burada bir büyük haksızlığı iadesi için toplandık. Öncelikle bu atkının hikayesini sizle paylaşmak istiyorum, dün buradan ayrılıp giderken genç bir kızımız, adı Kıymet Doğan’dı, arabamın camını çaldı boynundaki atkıyı çıkardı dedi ki; ‘Ekrem başkanıma vereceksin Meral abla, onun için dua edeceğim.’ Dolayısıyla bu atkı Kıymet’in atkısı, kalbinden dualar eden ve bu haksızlığı lanetleyen gencecik bir kızımızın atkısı, biliyorum Ekrem başkan onu bir emanet gibi saklayacaktır. Buradan ayrılma senin için buradayız.

“SARAY SİZİN İSE SARAÇHANE BİZİMDİR. ZULÜM, HAKSIZLIK SİZİN İSE SANDIK BİZİMDİR”

  • 100 yıl önce olduğu gibi bugün de egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir diyenler burada, Saraçhane’de. Ama o 100 yıl önce verilen kararın, o ilkenin, iradenin temsilcileri kadınlar, erkekler, gençler, yaşlılar burada ve İstanbul’dan ‘egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diye haykıranların, o sesi duymayanların, onların saraylara kapandığı anda milletin sesini duymadığı anda biz Saraçhane’deyiz. Bir tiyatroya, bir haksızlığa, kara cübbelerini saranlara buradan seslenen İstanbullular, diyorsunuz ki saray sizin ise Saraçhane bizimdir. Diyorsunuz ki; zulüm, haksızlık sizin ise sandık bizimdir. 16 milyon İstanbullunun iradesi burada. Ve millet burada, demokrasi, irade burada ve Ekrem kardeşimin yanında.

“16 MİLYON İSTANBULLUNUN DIŞINDA 85 MİLYON TÜRKİYE’NİN DE SENİN YANINDA OLDUĞUNU BURADA SARAÇHANE’DEN GÖRÜYORUZ”

  • Gençler diyor ki; ‘Yaşasın hürriyet, kahrolsun istibdat.’ İşte bu sese kulaklarını kapasalar da size, bize terörist deseler de haksız yere Ekrem kardeşimi yargılasalar da cezalandırsalar da bu irade, ses, yürek, cesaret, iyilik, bu demokrasi aşkı, bu sandıkta verilecek cezanın ortaya konduğu irade gösteriyor ki artık 16 milyon İstanbullunun ortaya konduğu irade gösteriyor ki artık 16 milyon İstanbullunun dışında 85 milyon Türkiye’nin de senin yanında olduğunu burada Saraçhane’den görüyoruz.

“GELDİKLERİ GİBİ SİZİN İRADENİZLE GİDECEKLER”

Akşener, konuşmasının son bölümünde ise İmamoğlu’nun elini tuttu ve “Hiçbir haksızlık sonsuza kadar sürmez. Hele aziz milletimizde hiç sürmez. Geldikleri gibi giderler, geldikleri gibi gittiler. Geldikleri gibi sizin iradenizle gidecekler. Allah’a emanet olun. Tekrar söylüyorum; demokrasi bizimdir, sandık bizimdir ve bu irade elbette ki bizimdir” diyerek sözlerini tamamladı.

Milli İttifakı liderleri, hakkındaki mahkeme kararının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek için İstanbul Saraçhane’de düzenlenen Millet, İradesine Sahip Çıkıyor” mitinginde vatandaşlara hitap etti.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, hakkındaki mahkeme kararının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek için İstanbul Saraçhane’de düzenlenen “Millet, İradesine Sahip Çıkıyor” mitinginde; “Bu yolla bizi korkutmak istiyorsanız işte buradan demokrasi aşığı 85 milyon adına söylüyorum korkmadık, korkmuyoruz, korkmayacağız. 24 saat geçmesine rağmen, daha bu konuda hiçbir söz söylememiş olan Erdoğan’a ve iktidarın sözcülerine sesleniyorum, sakın ha bize; ‘tarafsız ve bağımsız mahkeme karar verdi’ demeyin, inanmayız. Biz bu kararı tanımadık, tanımıyoruz, tanımayacağız. Meselemiz kimin hangi mevkiye geleceği meselesi değildir. Biz mevkilerin, makamların peşinde değiliz. Meselemiz Türkiye’nin geleceğini gençlerimizin hiçbir zaman terk etmeyi düşünmeyeceği yeni bir ülke olarak inşa etmektir” dedi.

“85 MİLYON ADINA SÖYLÜYORUM KORKMADIK, KORKMUYORUZ, KORKMAYACAĞIZ”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu şunları söyledi:

  • Meselemiz sadece İmamoğlu’nun hakkettiği makamı korumak değildir. Meselemiz, İstanbul seçmeninin iradesini Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik değerlerini korumaktır. Dün yargı bir kez daha siyasallaştı. Bizim meselemiz siyaset üstü bir meseledir. Farklı siyasi partilerdeyiz. Ama hepimiz aynı gür sesle insan onuru, temel hak ve özgürlükler, demokratik hukuk devleti diyoruz…
     
  • 21 Nisan 1998’de Büyükşehir Belediye binasında hangi değeri savunduysam, 15 Temmuz 2016 akşamı televizyon ekranlarında, ulusal ve uluslararası basında hangi değerleri savunduysam yine aynı değerleri savunmak için buradayım ve burada olacağım.
     
  • Buradan güç sahiplerine sesleniyorum, sakın sahip olduğunuz mutlak güç sizi aldatmasın. Geçmişte nice mutlak güç sahipleri aldandılar… Onlar gitti ama milletimizin demokrasi aşkı kaldı ve kalacak. O avcunuzda tuttuğunuz güç var ya o güç; onu kaybetmemek için sıktığınız her anda kordan bir ateş gibi sizi yakar, milletin vicdanına dönünüz.
     
  • 2023 seçimlerine de ipotek koyarız, diyorsanız; bu yolla bizi korkutmak istiyorsanız işte buradan, demokrasi aşığı 85 milyon adına söylüyorum korkmadık, korkmuyoruz, korkmayacağız.

“BİZ BU KARARI TANIMADIK, TANIMIYORUZ, TANIMAYACAĞIZ”

  • Sakın ha, seçim sandığı üzerinden siyaseti dizayn etmeye çalışmayın. 24 saat geçmesine rağmen daha bu konuda hiçbir söz söylememiş olan Sayın Erdoğan’a ve iktidarın sözcülerine sesleniyorum, sakın ha bize ‘tarafsız ve bağımsız mahkeme karar verdi’ demeyin, inanmayız… Biz bu kararı tanımadık, tanımıyoruz, tanımayacağız. Değerli yargı mensupları omuzunuzda tarihi bir yük var alacağınız her karar bir belediye başkanını, bir siyasi parti genel başkanını ilgilendirmeyecek, Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğini şekillendirecek. Zor bir döneme giriyoruz. Şerefli Türk yargısının mensupları size sesleniyorum, hiçbir siyasi talimata asla uymayın. Yargı mensuplarının tek aidiyeti vardır, o da adalettir.
     
  • Dün Türk yargısı için kara bir gündü. Ümit ederim ki siyasi baskılar sebebiyle Yüksek Seçim Kurulu başta olmak üzere seçime giderken hiçbir yargı mensubu baskı altına alınmaz. Ama baskı altına alınırlarsa bilsinler ki o yargı mensuplarının arkasında 6 siyasi parti olarak dimdik duracağız. Cesur olsunlar siyasi talimata asla teslim olmasınlar.

“ÖZELLİKLE AK PARTİ SEÇMENİNE SESLENİYORUM, MİLLİ İRADEYİ ESİR ALANLARA KARŞI SESİNİZİ YÜKSELTİN”

  • İktidar partilerine gönül veren seçmenlere de sesleniyorum: Basiretle davranın asla tahriklere kapılmayın. Özellikle AK Parti seçmenine sesleniyorum: Milli iradeyi esir alanlara karşı sesinizi yükseltin. Değerli AK Parti’yi destekleyen seçmeler, sizin kazanımlarınız yozlaşmış bir iktidarın teminatında olamaz. Sizin kazanımlarınızın teminatı demokratik hukuk devletidir.
     
  •  Buradan Milliyetçi Hareket Partili seçmenlere de sesleniyorum: Milli birlik, istikbalimiz kendisi gibi düşünmeyen herkesi terörist ilan etmekle korunmaz. Milli hakimiyetin esası, milli iradedir. Kim ki milli iradeye el uzatırsa gerçek terörist odur. Milli irade olmadan vatan korunamaz millet birleştirilemez, devlet güçlü kılınamaz.

“KURTLAR SOFRASINA KARŞI HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN”

  • Biliniz ki biz ayaktayız. Biz, yeni bir Türkiye için yola çıktık. Hedefimiz; çiftçilerimizin, esnafımızın, işçilerimizin, kadınlarımızın, gençlerimizin, emeklilerimizin başı dik dolaştığı bir ülke inşa etmektir. Hedefimiz kimsenin düşüncesini ve inancını herhangi bir şekilde gündeme getirirken teröristim gibi bir suçlama ile suçlanmadığı yeni bir Türkiye’yi hep beraber inşa edeceğiz. Altılı masa Türkiye’nin, milletin masasıdır. Bu altılı masayı dillerine dolayanlara sesleniyorum, Türkiye’de iki sofra var. Birisi çıkar için herkesin birbirini yediği, marinalara çökülen, arsalara çökülen bir kurtlar sofrası var. Biz o kurtlar sofrasına karşı bir Halil İbrahim Sofrası kurduk. Kurtlar sofrasına karşı Halil İbrahim Sofrasına buyurun. Bu sofrada haram lokma, yetim hakkı olmayacak. Bu sofranın aşı inandığımız değerlerdir, özgürlüktür, adalettir, refahtır, eşitliktir, siyasi ahlaktır. Siyasi ahlakı egemen kılmaya geliyoruz. İkinci Yüzyılının il yazını, gelecek yazını kimsenin kışa çevirmesine asla izin vermeyeceğiz.

“MESELEMİZ TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNİ GENÇLERİMİZİN HİÇBİR ZAMAN TERK ETMEYİ DÜŞÜNMEYECEĞİ YENİ BİR ÜLKE OLARAK İNŞA ETMEKTİR”

  • Bu seçim sadece bir iktidar değişimi değildir, cumhuriyetimizin mayasının demokrasi ile taçlanacağı bir seçimdir. Yolsuzluk düzenine karşı temiz siyaset, yoksulluğa karşı insanca onurlu yaşama düzeninin, yasaklara karşı özgürlüklerin seçimidir. Bu seçim sonucunda kimse kaybetmeyecek. Hep beraber yeni bir ufka azimle yürüyeceğiz. Biz Anadolu, Trakya toprağına sevgi tohumları ekmeye geliyoruz. Meselemiz kimin hangi mevkiye geleceği meselesi değildir, biz mevkilerin makamların peşinde değiliz. Meselemiz Türkiye’nin geleceğini gençlerimizin hiçbir zaman terk etmeyi düşünmeyeceği yeni bir ülke olarak inşa etmektir.

 
8 yaşında 18 gündür yaşam mücadelesi veriyordu... Hayata tutunamadı!
 
Sürücü koltuğunun altından sahte paralar çıktı
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tuna 16 Aralık 2022 Cuma 10:27

hiç zahmet edip istanbullara taşınmayın Aday kılıçdaroğludur imamoğlu ister evde otursun ister hapişste yatsın farketmez Aday kılıçdaroğludur. İmamoğlu çok ileri gitti artık sesini kesme zamanıdır

Yorumu oyla      4      4  
16 Aralık 2022 Cuma 10:25

Ilçe belediyeleri böyle bir günde İzmir'de kalıp, kaldırım yapmalıydı.

Yorumu oyla      3      3  
haydar haydar 16 Aralık 2022 Cuma 08:10

bravo izmirdeki işleri bitirdiniz sıra istanbula desteğe geldi. yağmur berekettir anlayışıyla büyüyen insanları yağmurdan soğuttunuz verdiğiniz sözü tuttuğunuzu gören yok ama istanbula destek çok. bravo efendiler nerde şov siz orda olmaya devam edin.

Yorumu oyla      9      4  
Gürkan 16 Aralık 2022 Cuma 02:57

Kazandığı seçim iptal edilmiş, ahmak denmiş, cevap vermiş, üstüne ceza almış ama alttaki trollere göre mağduru oynuyormuş, yargıya saygı duymak zorundaymış. Kocaoğlu da 397 yılla, çete lideri diye yargılanıyordu. Siz hangi saygıdan bahsediyorsunuz! Yavaş'a, Soyer'e yapılanlar dün gibi. Edilmedik hakaret, iftira kalmadı. Seçilmiş belediye başkanına hakaret etmek ne zamandan beridir suç değil? Bugün yine atanmış bir devlet memuru, seçilmiş belediye başkanına aciz diyor. Bir Tarkan konseri, bir de İstanbul'un kaybedilmesi bir türlü unutulamıyor.

Yorumu oyla      5      9  
Vatandaş 15 Aralık 2022 Perşembe 23:38

Hizmet dışında seyahat,aksiyon,gerekli ve gereksiz toplantılar,deme?ki hizmetler böyle oluyor,her zaman destek verdiğimiz partiden daha mantıklı ayakları yere basan projelendirme çalışmalar yapılmalıdır hakkımız değil mi?...

Yorumu oyla      8      4  
ATATÜRKÇÜ 15 Aralık 2022 Perşembe 23:29

6 li masa ve imamoğlu üzüldümü sevindimi bu karara anlaşılmıyor..KOMEDİ..

Yorumu oyla      6      4  
Halk 15 Aralık 2022 Perşembe 22:14

Birisi demokratım der, oturduğu koltuğa beton döker... Birisi milliyetçiyim der, teröristlerle kahvaltı planları yapar, Hele o masada 3 tane numune var ki, muhafazakar iddiasıyla öne çıkar ama abdestsizlerle saf tutar... Hepsinin tek ortak noktası var. O da batı emperyalizminin çıkarları uğruna mandacı eğilimle memleketi peşkeş çekmekle sınırlıdır. Uyan ey ehli vatan! 1947'den bu yana devam eden ve Erdoğan tarafından tasfiye edilen ABD sömürüsüne yeniden çanak tutan işbirlikçilerin yalanlarına, dolanlarına, iftiralarına ve içi boş vaatlerine aldanma! Memleketin İstiklali ve torunlarımızın İstikbali, senin göstereceğin duruş ile şekillenecek! Mehmet Çetin

Yorumu oyla      12      6  
Vatandaş 15 Aralık 2022 Perşembe 21:25

Her hafta genel merkeze kalabalık heyetler halinde belediye başkanları güven mektubu sunuyorlar şimdi artık istanbul'a gidebilirler,belediye hizmetleri otomatiğe bağlı olarak gidiyor dolayısiyle hizmet olmuş mu olmamış önemli değil önemli olan genel merkez memnun olsun nasıl yeter ki bir daha seçimde başkan olsun diye...

Yorumu oyla      14      7  
Vatandaş 15 Aralık 2022 Perşembe 21:08

Hem verilen karardan dolayı bayram ediyorlar Hem de Türkiye de adalet yok diyorlar Tuhaf.

Yorumu oyla      13      6  
Hayrettin balcova 15 Aralık 2022 Perşembe 20:46

Atıp tutmak kolay yargı ya şimdi mağduru oynamak mahkeme kararına saygı duymak zorunda bu anlayış böyle hakaret et sonra mağduru oyna sahte çevreci tavırları bunlar iyi oyuncular

Yorumu oyla      11      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Evlat nöbetine bir aile daha katıldı
Diyarbakır Annelerinin evlat nöbetine bir aile daha katıldı. Oturma eylemindeki ...
KADES kullanıcısı 4,5 milyonu aştı!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kadın Destek Uygulamasının bugüne kadar ...
Ekmekçilerin Sendika Başkanı için istenen ceza belli oldu
"Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir" diyen Ekmek Üreticileri ...
 
İnsansı Robot Müzesi kapılarını açtı!
İnsansı Robot Müzesi, Türkiye’nin Robotik markası olan Akın Robotics tarafından ...
İzmir'de kızını boğarak öldüren anneye 'iyi hal' indirimi!
İzmir'de, kızı Zeynep Vural'ı (29) boğarak öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu ...
Şüpheli ölümler... 2 gencin cesetleri bulundu!
Niğde'de üniversite öğrencisi İrem Polat (20) ile Mehmet Selim Yaşar (20), ...
 
Bakanlık duyurdu: 2 PKK'lı terörist teslim oldu
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyinden kaçan 2 PKK'lı teröristin ...
Eşini yakarak öldürmüştü... Müebbet hapsi onandı!
Kayseri'de kayıp ihbarı yaptığı eşi Fatma Birgül Yalçınkaya'yı (52) televizyon ...
Feci kaza... Tanker, araca çarptı: 2 ölü, 1 yaralı!
Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde, sürücüsünün kavşaktan hatalı dönüş yaptığı ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva