HABERLER>GÜNCEL
15 Nisan 2024 Pazartesi - 09:29

İlk üç açıklandı... Gençlik'ten İnciraltı'na proje önerileri!

İnciraltı Gelişim Derneği Gençlik Platformu, kamuya terk edilecek 2 milyon 200 bin metrekare alanda ilk adımda kongre ve opera binası, Atatürk Müzesi ve Gençlik Projesi yapılması için Bakanlık, Valilik, Büyükşehir ve Balçova Belediye Başkanlıklarına başvuracak. Başkan Tayfun Karabulut, ikinci ve üçüncü adım projeleri daha sonra açıklayacaklarını duyurdu.

İlk üç açıklandı... Gençlik ten İnciraltı na proje önerileri!

EGEDESONSÖZ - İnciraltı Gelişim Derneği (İNGEDER) Başkanı Tayfun Karabulut, İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahibi ailelerin çocuklarını bir araya getirerek İNGEDER Gençlik Platformu oluşturduklarını, platformun kamuya terk edilecek 2 milyon 200 bin metrekarelik alanda hangi projelerin hayata geçirilmesi gerektiği konusunda çalışma yaptığını bildirdi. Karabulut, en yenisi üç, en eskisi beş kuşaktır bu toprakların sahibi olan ailelerin çocuklarından oluşan platformda, İzmir ve İzmirli gençler yararına neler kazandırılabilir sorusuna yönelik cevap arandı, fikir ve öneriler ele alındığını söyledi.

KARABULUT: BELEDİYE BAŞKANLARINI İNCİRALTI'NA DAVET EDİYORUZ
İlk adımda üç proje üzerinde durulduğunu ve o projelerin ilgili makamlara iletileceğini açıklayan Başkan Karabulut, gençlerin vizyonel çalışmasının çok kıymetli olduğuna vurgu yaparak şu değerlendirmelerde bulundu:

"Planlama aşaması tamamlanmış, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 18 uygulaması ihalesinde de sona gelinmiş İnciraltı’nda artık sürecin sonuna gelindi. Bu müjdeyi, AK Parti Başkan Yardımcısı Hamza Dağ geçtiğimiz günlerde duyurmuştu.18 uygulama sürecinin tamamlanması ile bölgede nihai hakkı olan biz toprak sahipleri, tapulu topraklarımızdan 2 milyon 200 bin m2 büyüklüğünde bir alanı kamuya terk olarak vereceğiz. Bu alanlarda; yollardan, eğitim tesislerine, sosyo-kültürel merkezlerden nitelikli yeşil bölge ve parklara kadar tüm şehrimizin faydasına olacak bir dizi bileşeni tüm İzmir kazanacak. İNGEDER Gençlik Platformu ortak çalışma toplantısından harika fikirler çıktı. İnciraltı’nda kamuya ayrılan alanlar için İzmirli toprak sahipleri ve İNGEDER Gençlik Platformu üyeleri olarak, küresel iyi örnekleri de inceleyerek hazırladığımız, İzmir markasına katma değer sağlayacak önerilerimizi, projeler için uygun olduğunu düşündüğümüz yerleri ve büyüklükleri teknik grubumuz raporlayarak, tasarım örnekleriyle hükümetimize, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımıza, İzmir Valimize, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Balçova Belediye Başkanımıza bizzat sunarak aktaracağız. Bunun için kendilerini İnciraltı ve Bahçelerarası’na davet edeceğiz. İzmir’in ve İzmirli gençlerin yıllardır eksikliğini çektiği, İzmirli hemşerilerimizin hayalleri İnciraltı’nda gerçekleşecek. Önümüzdeki günlerde bu vizyonumuzu sivil toplum örgütleri ve meslek odaları ile karşılıklar görüşmeler gerçekleştirerek, davetlerde bulunarak kamuoyu ile paylaşacağız."

İNGEDER Başkanı Tayfun Karabulut, Gençlik Platformu'nda 9 başlık altında topladıkları öneri ve projelerin ilk etabında yer alan üç projeyi kamuoyuyla paylaşırken, diğer iki adımda yer alan 6 projenin daha sonra açıklanacağını bildirdi. Karabulut, ilk adımdaki projeleri şöyle özetledi:

1 - İZMİR KONGRE &OPERA MERKEZİ
20 bin m2 üzerinde yapılabilecek Kongre ve Opera Merkezi’nde;

3500 kişilik kongre salonu

1200 kişilik opera salonu

600 kişilik tiyatro salonu

Farklı işlevlere göre düzenlenebilen sergi,söyleşi ve birçok kültür sanat etkinlik alanı yer alacak.

Kadim şehrimiz İzmir, sanatın yıllar boyunca suskun kalan notalarını bu merkezle bir orkestra gibi canlandıracak.

Miami Beach Convention Center, örnek alınmıştır.

2 - 9 EYLÜL ATATÜRK MÜZESİ
8500 metrekare alan üzerine yapılacak 9 Eylül Atatürk Müzesi, milli mücadele ruhunu yeni nesillere aşılayacak bir müze olacak. İnciraltı'nda yapılacak 9 Eylül Atatürk Müzesi, Türkiye Cumhuriyeti yüzyılının bir hazinesi gibi İzmir'in kalbinde yer alacak.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milli mücadele tarihinin kadim şehrimiz İzmir’de sevgi ve saygısının ayrıca yaşatılacağı ve İzmir’imizin kurtuluşu 9 Eylül mücadelesinin ilk kurşununun memleketine yakışan müze, İzmir’in göbeği İnciraltı’nda olmazsa olmaz olacaktır.

9 Eylül Atatürk Müzesi, şehrin tarihine ışık tutacak ve gelecek nesillere bırakılacak bir miras gibi yaşayacaktır.

3 - GENÇLİK BAHÇESİ
30 bin metrekare alan üzerinde yer alacak‘Gençlik Bahçesi’nde festivallerin yapılacağı, etkinlik ve gösterilerle tüm İzmirli gençlerin keyifli vakit geçirebileceği alanlar olacak.

Gençlik Bahçesi, İzmir'in genç ruhunu baharın çiçekleri gibi canlandırarak, gelecek için umut dolu bir alan olacak.

İzmir Gençlik Bahçesi vizyonumuzla örtüşen güzel örneklerden biri Almanya’nın Münih kentinde “English Garden” adıyla yer alıyor.

 
Muğla'da korkutan deprem!
 
Selçuk'ta yeni dönemin ilk meclisi gerçekleştirildi
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ruşen 17 Nisan 2024 Çarşamba 13:38

İnciralti bu durumdan kurtulsun izmirin fuarı basmane çukuru inciralti balçova mağdurları limontepe kentsel dönüşüm imar planları artık biran önce yapılmalı gecekondu yakışmıyor izmir e

Yorumu oyla      0      0  
Metin Karagül 16 Nisan 2024 Salı 22:09

Bütün öneriler muhteşem.. Gülüşan biricik Er''in önerisi de çok önemli gerçekten.. Kesinlikle Türkiye''nin imreneceği, İzmirli yüzücülerin uluslararası bir olimpik havuzda antrenman yapabileceği bir tesis çok faydalı olur.. İnciraltı, bu gidişle İzmir''in gurur duyacağı örnek bir bölge olacak gibi.. İstanbul''da yaşayan bir İzmir''li olarak şimdiden gurur duyuyorum..

Yorumu oyla      0      0  
Taner D 15 Nisan 2024 Pazartesi 17:11

Müthiş projeler İzmire yakışır ve değer katar belki daha yaratıcı fikirlerde olabilir varsa İNGEDER in kapısı herkese açık. Tebrikler...

Yorumu oyla      0      0  
Metin 15 Nisan 2024 Pazartesi 15:20

Arkadaşlar bu nedir yahu proje dendiği zaman muze ve opera geliyor insanların aklına acaba opera binası yapanlar bu yıl kaç defa operaya gitmişler.yq da en son hangi kitabı okumuşlar..siz önce oradaki mezbelligi kaldirin musambayq sarılmış restoranlar.kacqk işletmeler.izmir e yakışıyor mu.sonra bu projeleri uzmanları üretsin Siz hangi bilgi ve analizle bizim paralarımızı harcıyorsunuz.

Yorumu oyla      0      0  
Gülüşan Biricik Er 15 Nisan 2024 Pazartesi 14:29

Izmir''de yüzme sporu ile uğraşan lisanslı ,profesyonel çocuklar var. Yaz,Kış havuz antrenmanları yapıyorlar. Sadece yaz mevsiminde değil 12 ay sabah akşam antrenmanları var. Ve yüzecek havuz yok koskoca İzmirde. Sadece lisanslı yüzuculer için değil, yaşlı, çocuk , Sağlık için HERKES için 50 metre OLİMPİK KAPALI-AÇIK HAVUZ yapılsın buraya . YARIŞLAR, MÜSABAKALAR yapılır. İzmir için de prestij ve gelir kaynağı olur üstelik. İZMİRDE OLİMPİK BİR HAVUZ YOK. Farkındalık ve Bakış açısı ne kadar önemli. Bir BOLU, MERSİN, TRABZON ,ISPARTA DA BULUNAN OLİMPIK 50 metre yüzme havuzlarına bakın. Bir de İZMİR'' e bakın . İzmitde yüzme sporunda ne kadar başarılı Çocuklar var, emekleri var. Ülkelerini bu sporda temsil etmek için nasıl çalışıyorlar, havuzu olmayan İZMİR de çalışacak havuz arayarak ,

Yorumu oyla      1      0  
Merhaba 15 Nisan 2024 Pazartesi 14:10

Merhaba Benimde Buradan Bir önerim olacaktır Naçizane; Çocuklarımız İçin Tematik Park,Su Parkı, Hatta mini Aquapark Bile Düşünülebilirse Kentimiz için çok faydalı olacağını düşünüyorum... Saygılarımla..

Yorumu oyla      1      0  
Turan ayhan 15 Nisan 2024 Pazartesi 14:08

Çok etkileyici ve ihtiyaç dolu bir proje kesinlikle yapılmalı tebrik ediyorum ingeder i.

Yorumu oyla      1      0  
ülker 15 Nisan 2024 Pazartesi 13:32

Bu projelerle İzmir uçacak.Muhteşem..

Yorumu oyla      1      0  
15 Nisan 2024 Pazartesi 11:00

Denizin dibinde boş alan bırakmayın, oraya da sokun betonarme bir şeyler rahatlayın.

Yorumu oyla      0      4  
İsmail Yıldız 15 Nisan 2024 Pazartesi 10:54

Bu güzel önerileri için İNGE-DER gençlik platformunu kutluyorum.. İzmir''in her bölgesinden çok kolay ulaşılabilecek İnciraltı''nın, geçmişten bugüne plansız bir beton kirliliği bölgesine dönmemesi, bütün bu işlerin temiz ve rahat yerleşimi şansı da veriyor.. Bu güzel projeler gerçekleştiğinde, havaalanın da sadece 20-30 dk''lık mesafede olması nedeniyle, hem Ulusal, hem de uluslararası etkinlikler için de bir çekim bölgesi olacağını tahmin ediyorum..

Yorumu oyla      1      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’in haftalık hava raporu… Bayram sonrası yağış ve fırtına!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden aktarılan verilere göre; İzmir’de hafta ...
Otobüs devrildi: 15 kişi yaralandı
Malatya'da otomobille çarpışan otobüs devrildi. Yaşanan trafik kazasında ...
İzmir'de silah kaçakçılarına bayram operasyonu!
İzmir dahil 74 ilde ruhsatsız silah taşıyan şahıslara ve silah kaçakçılarına ...
 
Alsancak'ta korku dolu anlar... Etrafını sarıp çantasını gasp ettiler!
İzmir'in Konak ilçesinde bir kişinin çantasını gasp eden ve yaşları 16 ...
Denizlerde av yasağı başlıyor
1 Eylül 2023'te başlayan 2023-2024 balıkçılık av sezonu bugün sona erdi. ...
Meclis'te seçim sonrası mesai yarın başlıyor
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yerel seçim nedeniyle ara verdiği ...
 
İzmir'de korkunç son... Kovalamaca ölümle bitti!
İzmir'de polisten kaçarken bir otomobille çarpışıp yola savrulan motosikletin ...
Oy kavgası: Muhtar adayı, ilçe başkanını vurdu
Kırıkkale'de AK Parti Balışeyh İlçe Başkanı Adem Irmak, yerel seçimlerde ...
Seçimlerin ardından ilk kez toplanacak TBMM'de gündem yoğun
TBMM Genel Kurulu, yerel seçimler dolayısıyla verdiği aranın ardından ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva