HABERLER>GÜNCEL
30 Haziran 2022 Perşembe - 17:01

İlçe Yönetimi toplantısı ringe dönmüştü… Darp istifası!

CHP İzmir’de ringe dönen Buca İlçe Başkanlığı İlçe Yönetim Kurulu toplantısı istifa getirdi. Bir çok ismin darp edildiği olayda Buca İlçe Başkanı Hacer Taş’ın yaşanan olayların üstünü örtmeye çalıştığı iddiası ile gündeme gelen toplantı sonrası, somut adımların atılmaması gerekçesi ile İlçe Yöneticisi Elif Hasdoğan Taşkıran görevinden istifa ettiğini duyurdu

İlçe Yönetimi toplantısı ringe dönmüştü… Darp istifası!

EGEDESONSÖZ - Son dönemlerde ilçe yönetimi ve ilçe başkanlığı arasında yaşanan çatlak ve tartışmalar ile sık sık gündeme gelen Cumhuriyet Halk Partisi Buca İlçe Başkanlığı'nda geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen ilçe yönetim kurulu toplantısında yumruklar konuşmuştu.

İlçe yönetimi arasında gerilimin olduğu Buca'da ilçe yönetim kurulu toplantısı esnasında yaşanan tartışmada küfürleşmenin yaşanması sonrası Buca Gençlik Kollar Başkanı İrem Gökmen'in söz alması ve küfürlü konuşmaya tepki göstermesi sonrası tartışma fiziki müdahalelere dönerken, Ali İhsan Yıldız, Mustafa Nalkıran'ın göğsüne vurduğu, arbedede Hasan Kurt'un gözünden, Hakan Dedebal'ın ise bacağına darbe aldığı iddia edilmişti. Yaşanan tartışmaları İlçe Yöneticisi Elif Hasdoğan Taşkıran sosyal medya hesabından paylaşırken, Taşkıran, Buca Seyfi Demirsoy Hastanesine giderek darp raporu almış ancak yaşanan sürecin İlçe Başkanı Hacer Taş tarafından üstü kapatılmaya çalışıldığını iddia etmişti.

SÜREÇ İSTİFA GETİRDİ 
Darp olayı sonrası parti içinde hiçbir adım atılmazken, Elif Hasdoğan Taşkıran ‘feodalite’ baskın çıktı diyerek yaptığı eleştiriler ile ilçe yönetiminden istifa ettiğini duyurdu. Hacer Taş’a yönelik de eleştirilerde bulunan Taşkıran istifasını şu ifadeler ile duyurdu;

“Yönetim kurulu üyeliğimden bugün itibariyle istifa ettiğimi kamuoyunun bilgisine sunarım.

Yapacağım açıklamaların partimi tartıştırmak için değil, partimin kurumsal kimliğini ve adını şahsi hedef ve hırsları yüzünden zedeleyenlerin bir nebzede olsa önüne geçebilmek için olduğunu belirtmek isterim.

17.05.2022 tarihinde yaşanan olayın üzerinden günler geçmesine rağmen feodalite baskın çıkmıştır ve herhangi bir karar alınmamıştır.

İlçe yönetim kurulu üyesi olarak ilk günden bugüne dek siyaset üretme çabası içinde oldum. Partimin menfaatleri ve örgütümüzün sesi olabilmek için verdiğim mücadele dışında, kendim, ailem yada yakınlarım için hiçbir ekonomik talebim olmadı. Bulunduğum görevi kendi menfaat ve çıkarlarım doğrultusunda kullanmadım. Tehdit ve şantaj aracı olarak görmedim, kapalı kapılar ardında pazarlıklar yapmadım.

 Örgütün emanetinin hor kullanılmamasını, seçim sürecinde insanların bulundukları makam ve mevkileri sadece kendi ikballeri için kullanmamasını, sen ben bizim oğlan edebiyatıyla örgütün dizayn edilmesini, mahalle delege seçimlerini kontrol altına alabilmek adına yığma üyeliklerin yapılmasını, sığ ekip siyaset anlayışıyla ilçemizdeki örgüt emekçilerinin bir kenara konup başka ilçelerden insanların belediyede istihdam edilmesini dert ettim. Dert ettim de ne oldu?

Bir insan olarak (Maniple edenlere söylüyorum) Sizin dediğiniz gibi olsun kavganın arasında kalayım, gerçi o şahıs koluma vururken karşısında kim olduğunu biliyordu, koluma darbe aldım 2 parmağım şişti darp raporum var, peki hani adaletiniz, bu konuyla ilgili karar verilmesi için daha ne kadar beklemem gerekiyordu?

Yönetim kurulu üyesi güven Kılıç arkadaşım ile İlçe başkanı arasında yaşandığı iddia edilen ancak İl yönetiminin oluşturduğu komisyon raporuna ve İl disiplin kurulunun kararına göre Fiziksel saldırı ve şahıslara küfür yoktur kararının çıktığı süreçte AKP medyasına servis edenler, şiddete hayır diyerek tepkisini ortaya koyanlar neredesiniz?

Daha fenası ise Cumhuriyet Halk Partisi Buca İlçe Başkanı tarafından siyasi tarihte görülmemiş bir şekilde güven Kılıçla ilgili tutulan tutanağı Buca belediyesine teslim edildiği resmi olarak Buca Belediyesi tarafından verilen evrakta beyan edilmesine, İlçe yöneticisinin isten atılmasına sebep olunduğu çok açıkken sessiz kalanlar neredesiniz? Soruyorum bütün bunlar yaşanırken seçime gitmiyor muyduk?

Peki bana neden "Elife hanım gündeme almadık, daha önemli konular var seçime gidiyoruz" deniyor. Bugün bizlerin başına gelenler yarın sizlerin de başına gelebilir. Birilerinin ekibi olup her yanlışa doğru deyince mi haksızlık yapılmayacak?

Sonuç olarak sabırla bekledim, o zamanda söyledim şimdide söylüyorum, önce olaya karışanlarla ilgili sonrada benimle ile ilgili gereğini yapabilirsiniz. Fakat kimseyi kollamadan, başta onca yaşanana rağmen tüzüğü ihlal edip tutanak tutmayan İlçe başkanı olmak üzere, sadece kendi kendine küfür edeni değil, bizzat kavgaya girenlerin hepsinin disipline verilmesi gerekiyordu.

Kimseyle Sulh olmadığımı buradan açıkça belirtiyorum.

Genel başkanımızın da söylediği gibi " Bazen insanlar bedel öderler, haksız yere ödenen bedel, o kişinin de ailesinin de şerefidir"

Kadına şiddetin olduğu, kavga ve küfürlerin olduğu bir olayda, tekrar soruyorum ne bekleniyor?

Benim en büyük devrimci eylemim, bu memlekete aklı hür, vicdanı hür aslan gibi iki evlat yetiştirmek ve partimin ilkelerine sonuna kadar menfaatsiz bağlı kalmak olacaktır.

Haksızlığa, adaletsizliğe, ötekileştirmeye karşı tepki olarak görevimden istifa etsem de, her zaman olduğu gibi mücadeleme devam edeceğimi, Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olarak partime hizmet etmekten onur ve gurur duyacağımı bildirmem isterim.

Partimin ,misyonunu, kurumsal kimliğini şahsi hedef ve hırsları yüzünden zedeleyenlerin hiçbir zaman başarıya ulaşamayacaklarının bilinmesini isterim.

Saygılarımla.”

 
'Bu muhtıra diplomatik bir zaferdir'
 
Temassız ödemede limit arttı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Çok bilmiş. 1 Temmuz 2022 Cuma 09:04

Kimse yorum yazmadığına göre demek ki HERKES kafasına kuma gömmüş. Değil mi. Bildiğini yazmayan dilsiz şeytandır.

Yorumu oyla      3      3  
Bahriyeli 30 Haziran 2022 Perşembe 23:26

Elife taşkıran hanımefendiyi kutluyorum gerçekten doğruları söylemiş fakat göreve geldiği günden beridir bahsetmiş olduğu konular hep aynıydı barış yoktu,huzur yoktu yoldaşlık olacağına yandaslik çoktu o zaman neden sessiz kaldı baştan yapması gerekmez miydi yinede il başkanlığı bu yaşananlarla ilgili gereğini yapması gerekirdi şunu çok iyi bilsinler Buca''da CHP üyesi herkes bu konuları doğru bir şekilde biliyor ört baş yapılsa da fark etmez

Yorumu oyla      3      3  
Bucalı 30 Haziran 2022 Perşembe 20:11

Helal olsun elif hanım bucada kendine destek verenler ve belediyeyle hareket edenler bir kenarda destek vermeyen partililer (ötekileştirilen) partililer bir kenarda. Ama önceden isime bakmadan 6 oka oy atar ve attırırdım ama artık öyle değil ilk önce adaya bakarım sonra oyumu atarım.

Yorumu oyla      3      3  
Buca 30 Haziran 2022 Perşembe 17:29

Bucalı hizmet bekliyor hizmet..! Bundan haberiniz var mı? Pastayı mı bölüşmediniz..! Yazıktır

Yorumu oyla      2      4  
Buca.lı 30 Haziran 2022 Perşembe 17:18

Bucadaki Yönetim baskı zulüm yönetimidr. Hacer Taş olsun İl yönetşimindeki Çağdaş Kaya olsun İ.Yüzer olsun her dönem aynı oyunlar ile gündemde kalmayı oraları parsellemeyi severler. yeter artık insanları rahat bırakın bitmediniz gitti. Çağdaş Kaya Belediyeyi Yedi Bitirdi, Tüm Akraba Eş Dostları Belediyede artık önüne geçin genel merkez

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'e LGS'e gururu!
LGS'de tüm soruları cevaplayarak 18 öğrenciden biri olan İzmirli öğrenci ...
Bakanlık başvuruda bulundu… TEOS Limanı için 40 milyonluk yatırım!
İzmir’in turizm merkezleri arasında yer alan Seferihisar’da, Sığacık Mahallesi ...
Eşinin hayatını kabusa çevirmişti...Ödül gibi ceza!
İzmir'de pompalı tüfekle yaraladığı karısının sol bacağının kesilmesine ...
 
Teknede fenalaşmıştı... İmdadına helikopter yetişti!
İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında balıkçı teknesinde fenalık geçiren ...
Soylu açıkladı: İşte yurt içindeki PKK'lı sayısı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "PKK'nın bugün yurt içindeki tüm silahlı ...
Erdoğan'ın dünya liderleriyle temasları sürüyor!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi kapsamında, ...
 
Atatürk'ün çizdiği yoldan yürüdü, Türkiye'nin gururu oldu
Jeofizik alanında geliştirdiği yöntem ve çalışmalarıyla bilim dünyasına ...
Mahkeme 'durdurma' kararı vermişti... Bakanlık'tan ÇED onayı!
Mahkemenin arama ruhsatı ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdiği ...
DEÜ'den hastane açıklaması: Devri söz konusu değil!
İzmir Aliağa’da kaba inşaatı tamamlanan Mesleki ve Çevresel Hastalıklar ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ölmeyen aşk!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva