HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Ekim 2021 Cuma - 14:03

İklim temalı öykü yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iklim değişikliğine dikkat çekmek için öğretmenlere yönelik düzenlediği “İklimin Senin Elinde” adlı öykü yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. Dereceye giren öyküler kitap haline getirildi.

İklim temalı öykü yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından iklim krizine dikkat çekmek, çevrenin ve doğal zenginliklerin korunmasının önemine vurgu yapmak amacıyla düzenlenen “İklimin Senin Elinde” isimli öykü yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ile İZELMAN işbirliği ile öğretmenlerin katılımına açık yarışmada iki kategoride ilk üçe girenlere ödülleri Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen törenle verildi. Törene İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız Devran, İZELMAN A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Adnan Oğuz Akyarlı, İZELMAN A.Ş. Genel Müdürü Burak Alp Ersen, İzmir Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Çevre Koruma Kontrol Dairesi Başkanı Şükran Nurlu, ödül kazanan öğretmenler, jüri üyeleri, öğrenciler ve velileri katıldı.



Türkiye’ye örnek
Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız Devran, iklim krizinin önlenmesinde yerel ölçekli çözümlerin önemine değinerek, “Yerel ölçekli çözüm konusunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in önderliğinde İzmir Büyükşehir Belediyesi gerçekten Türkiye’ye örnek çalışmalar yapıyor. Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılması, elektrikli otobüsler ve araçlar, atıktan enerji üreten tesislerimiz, çatılara kurduğumuz güneş enerji panellerinin yanı sıra pek çok çalışma yürütürek İzmir’de iklim krizinin etkilerini azaltmaya çalışıyoruz” dedi.

“İklim bizim elimizde”
Yarışmanın jüri üyesi ve İZELMAN A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Adnan Oğuz Akyarlı ise  “İzmir doğru yönetilen bir kent. Bu yönetimin en önemli bileşenlerinden birisi de çevreye, doğaya karşı son derece duyarlı olması, vizyon projeleriyle, ortaya koyduğu stratejilerle bunu yaşama geçiren bir başkana sahip olması” dedi. Akyarlı, geleceğin kentlerini yönetecek gençlere çevre duyarlılığını aktarmada öğretmenlerin önemine değindi.

İlk kategorinin  “Çevre Bilinci” konusunda birincisi Nurcan Erol İşeri, ikincisi Nuriye Sinem Yılmaz, üçüncüsü Ebru Yetim oldu. “Enerji Verimliliği” konusunda ise birinci Esma Ayça, ikinci Ayşenur Yavuz, üçüncü ise Sevda Yıldırım seçildi. “Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Kullanımı” konusunun birincisi Esma Ayça, ikincisi Ayşenur Yavuz, “İklim Değişikliği” konusunun birincisi Zeynep Alak, ikincisi Seyhan Yolcu Acar,  üçüncüsü ise Özge Bayrakdar oldu. İkinci kategoride  “Çevre Bilinci” konusunda birinci Seçkin Murtaza, “İklim Değişikliği” konusunda birinci Özcan Evrensel, ikinci Demet İpek, üçüncü Mehmetcan Şahin seçildi. Öğretmenler ödüllerini aldıktan sonra kitaplaştırılarak ciltlenen öykü kitaplarını imzaladı.



74 katılımcı başvuru yaptı
İki kategoride düzenlenen yarışmanın ilk kategorisinde İzmir genelindeki İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullar ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı eğitim kurumları, eğitim öğretim hizmetleri sınıfında fiilen görev yapan okul öncesi-anasınıfı ve ilkokul sınıf öğretmenleri, ikinci kategoride ise ortaokul Türkçe ve Fen bilgisi öğretmenleri olmak üzere 74 katılımcı başvuru yaptı. Katılımcılar, çevrimiçi “Ekolojik Okur-Yazarlık” eğitimleri alarak teorik ve pratik eğitimlerini tamamladı. Katılımcılar eğitim sürecinin ardından öyküler jüri tarafından puanlanarak dereceye giren öyküler belirlendi. Yarışma kapsamında birincilere dizüstü bilgisayar, ikincilere tablet bilgisayar, üçüncülere ise e-kitap okuyucu hediye edildi.

 
DİSK İzmir'de eylemde: Asgari ücretten vergi kesilmesin!
 
Bakanlar Gümrükçü'yü Aristonikos'a benzetti: Deden değil dimi?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer 2.5 yılını anlattı: En çok yatırım yapan belediyeyiz
İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu toplantısında Başkan Tunç ...
Karabağlar'da bayram coşkusu erken başladı!
Karabağlar Belediyesi’nin Cumhuriyetimizin 98. yılı kutlamaları kapsamında ...
'Doğanın İzinde' fotoğraf yarışması sonuçlandı
Çeşme Belediyesi tarafından, Birds of Alaçatı- Alaçatı Kuşları Sivil Çevre ...
 
İzmir'de grevsiz gün... Büyükşehir TİS'in detaylarını açıkladı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzmir Metro A.Ş. ile Demiryol İş ...
Kıyı Ege’de üç yılın bütçesi tamam!
Kıyı Ege Belediyeler Birliği’nin 2022, 2023 ve 2024 mali yılı bütçesi ...
Özuslu'dan anlamlı destek: Her zaman yanınızdayız!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Çiğli’de bulunan Özel Vasfiye Orhan Akyıldız ...
 
Başkan Koştu'dan 'Millet Bahçesi' açıklaması: Önceki dönemle aynı olmayacak
Sosyal yaşam alanlarının kısıtlı oluşundan şikayetçi olan vatandaşların ...
Buca Dijital Dershane’de okul öncesi sınıfı açıldı
Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için hayata geçirilen Buca Belediyesi ...
Başkan Erdoğan'dan Sürekli'nin 'dezenformasyon' iddialarına yanıt
30 Ekim 2020’de meydana gelen 6,9 şiddetindeki depremde Karaburun ilçesinde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva