HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
19 Nisan 2023 Çarşamba - 08:43

İki kez iptal edilmişti… Karabağlar'daki ayrıntılı planlar yeniden askıda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm bölgesi ilan edilen Karabağlar’daki 540 hektarlık alan içinde ilk etap olarak belirlenen 101 hektarlık alanın parselasyon planları üçüncü kez askıya çıktı. Bakanlık, tüm ayrıntıların yer aldığı planın son halini değerlendirmeye sundu.

İki kez iptal edilmişti… Karabağlar daki ayrıntılı planlar yeniden askıda!

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ- Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın İzmir’de ilan ettiği en büyük kentsel dönüşüm bölgesi olan Karabağlar Uzundere Bölgesi’ndeki 540 hektarlık alan içinde yer alan 101 hektarlık ilk etap ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Planları daha önce ilan edilen bölgenin ayrıntılı parselasyon planları askıya çıktı.

Büyük ve küçük ölçekli planları şekillenen planların sokak, cadde, meydan ve ayrıntılı yerleşim düzenini gösteren parselasyon yerleşim planı görücüyü çıkartıldı. Bakanlık, yerleşim planının 17 Mayıs 2023 tarihine kadar askıda kalacağını duyurdu.

Bakanlığın 101 hektarlık planlama alanında; Cennetçeşme, Salih Omurtak, Bahriye Üçok, Limontepe, Ali Fuat Erden, Umut, Gazi, Özgür, Yüzbaşı Şerafettin ve Devrim Mahallelerini kapsayan 540 hektarlık riskli alanın bir kısmı bulunuyor. Bakanlık etaplar halinde tamamını planlamayı düşünüyor. 

Öte yandan parselasyon planı İzmir merkezli Öztürk Harita İnşaat Mühendislik Şirketi’ne yaptırıldı. Bakanlık onayının ardından 3194 sayılı İmar Kanununun 18. Madde uygulamasına dair parselasyon planı, parselasyon planı açıklama raporu, özet cetveli ve dağıtım cetvelleri, imar adaları listesinin duyurusu yapılmış oldu.

DOP KESİNTİSİNE DÜZENLEME
Plan açıklama raporunda “DOP hesabının %45'in üzerinde çıkmasından dolayı arazi ve arsa düzenlemeleri yönetmeliği uyarınca D.O.P. ın aşan miktarı maliye hazinesine ait 2846/49 parseldeki hissesinden 10.143,93 m² kapanan tescil harici arazilerden ihdas edilen 50.246,77 m² olmak üzere toplam 60.390,70 m² karşılanmıştır. bu karşılanan miktarlar ile DOP dan oluşturulması gereken (eğitim tesisi, sağlık tesisi, belediye hizmet alanı, kültürel tesis ve sosyal tesis v.s) imar ada ve parsellerine direk tahsisler yapılarak ve kalan kısım ise bedelsiz kamuya terk edilerek dop oranı %45 e düşürülmüştür.” ifadeleri yer aldı. Önceki planlarda yüzde 51 oranında kesinti yapılmıştı. Raporda yeni parselasyon planların dava kararları doğrultusunda hazırlandığı ifade edildi.

DAVA AÇILMIŞTI
Bakanlık tarafından daha önce hazırlanan parselasyon planları da mahkeme tarafından iki kez iptal edildi. Hak sahipleri tarafından açılan davalarda İzmir 1’inci ve 6’inci İdare mahkemeleri tarafından verilen kararlarla söz konusu planlar kamu yararı olmadığı gerekçesiyle planları iptal etmişti. Dönüşüm alanında Uzundere köylülerinin yanı sıra, Megapol İnşaat, Vaha Konut Yatırım, İller Bankası, Maliye Hazinesi’ne ait parseller bulunuyor.

20 BLOKLU YENİTEPE KONUTLARI DİKİLDİ
Söz konusu plan alanı kentsel dönüşüm kapsamına alındığında boş bir alandı ve bakanlık bu alana rezerv konut oluşturmak için harekete geçti. Kat karşılığı inşaat yaptırılması ihalesini kazanan Nuhoğolu, İlbankası’nın desteği ile bu bölgeye Yenitepe ismini verdiği 20 blokluk konutları dikti. Konutların bir kısmı Nuhoğlu ve bir kısmı da TOKİ tarafından satışa çıkarıldı.

EN BÜYÜK KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİNDEN BİRİ
Karabağlar’daki Cennetçeşme, Salih Omurtak, Bahriye Üçok, Limontepe, Ali Fuat Erden, Umut, Gazi, Özgür, Yüzbaşı Şerafettin, Devrim Mahallelerinin tamamı ile Yurtoğlu, Abdi İpekçi, İhsan Alyanak, Uzundere, Peker Mahallelerini kısmen kapsayan 540 hektarlık alan 31 Aralık 2012’de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında “Riskli Alan” ilan edilmişti. Bu bölgede 100 bine yakın insan oturuyor.

 
Büyükşehir’de memurlardan TİS'e onay... Anlaşma maddelerinde neler var?
 
Eşini 6 kez bıçaklamıştı... Pişkin savunma!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Emrah 23 Nisan 2023 Pazar 00:55

İnsanları mağdur etmeyin elinizi vicdanınıza koyarak iş yapın.konutlari dikip insanları perişan ettikten sonra bırakın riskli bölge olarak kalsın.100 bine yakın insanın hakkına giren kim olursa olsun Allah belasını versin

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Merkez Bankası açıkladı... Satışlar düştü, fiyatlar uçtu!
Merkez Bankası'nın açıkladığı verilere göre İzmir'deki konut fiyatları ...
TÜİK verileri açıkladı... Konut satışlarında büyük düşüş!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2022 yılı Mart ayında ...
Mart ayı konut satış rakamları açıklandı
Türkiye genelinde konut satışları mart ayında bir önceki yılın aynı ayına ...
 
Mahkeme 'dur' demese ne olurdu? Beton Aya Yorgi!
Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı verdiği Çevre, Şehircilik ve İklim ...
TOKİ'de indirim kampanyası başlıyor
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 24 Nisan'da ...
İnşaat maliyet endeksi şubatta arttı!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; inşaat maliyet endeksi, ...
 
Kurum açıkladı: Deprem konutlarında ilk teslim bayramda!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bayramda 11 ...
Binalara periyodik muayene geliyor!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Yapı Sağlığı ...
Sosyal konutlarda yeni kura süreci başladı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva