HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Aralık 2022 Perşembe - 18:30

İhale tarihi belli oldu... Konak yeni binasına kavuşuyor!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Basmane Meydanı’nda yapılacak yeni hizmet binasının ihalesinin 9 Aralık 2022 tarihinde gerçekleşeceğini duyurdu. Binanın yapımı karşılığında Göztepe’deki otopark, Alanyalı Konak ve Tepecik’te pazaryeri mecliste tartışmalı bir şekilde İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmişti.

İhale tarihi belli oldu... Konak yeni binasına kavuşuyor!

Metehan UD / EGEDESONSÖZ – Konak Belediyesi Aralık ayı Meclis toplantısının ilk oturumu gerçekleştirildi. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde oturum Başkan Abdül Batur’un yönetiminde yapıldı.

Başkan Abdül Batur, oturum geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden CHP Konak İlçe Kadın Kolları Başkanı ve Konak Belediyesi Meclis Üyesi Nurten Serhadbeyi,anarak başladı. Meclisin açılışında Serhadbeyi’nin anısına bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Serhadbeyi’nden boşalan koltuğa ise Konak Seçim Kurulu tarafından ikinci yedek üye olan Mustafa Cinkılıç görevlendirildi. Kurul’un yazısı meclis üyelerine sunuldu.

Başkan Batur, bir önceki ay içerisinde belediyede yapılan çalışmaları meclis üyelerine detaylı bir şekilde aktardı. Kasım ayında 728 ton asfalt üretilerek ihtiyaç duyulan yol ve sokaklarda kullanıldığını belirten Başkan Batur, yama tutmayan yerlerde tüm sokağın asfaltlamasının yapıldığını söyledi.  1.Kadriye Mahallesi’nde yapım çalışmaları devam eden sosyal tesisin ise yılbaşında hizmete gireceğini müjdeledi. Başkan Batur, yıkılma riski olan yapılarla ilgili söylentilere de yaptığı açıklamalarla son noktayı koydu. 862 Sokak’taki metruk yapının önünde yayalar için çelik konstrüksiyonla tüp geçit yaptıklarını belirten Başkan Batur, alınan tedbirleri de anlattı ve şöyle konuştu:

“Yıkılma riski olan tarihi yapıları çelik konstrüksiyon kafesler ile koruma altına alıyoruz. Konak Belediyesi olarak korunması gereken binalara biz karar vermiyoruz. Bu kararı Anıtlar Kurulu alıyor; binanın tescilli olup olmadığı, korunup korunmayacağı, yıkılıp yıkılmayacağı konusundaki kararları İzmir’de sadece ve sadece Anıtlar Kurulu veriyor. Kurulun verdiği kararlara uygun olarak çalışmaları yürütüyoruz. Bu konuda her önüne gelen konuşuyor. 2863 sayılı yasa var, bu yasaya göre çalışmaları yapıyoruz. 826 sokaktaki metruk yapı önünde çelik konstrüksiyon ile tüp geçit yaptık. Tarihi binanın yıkımı veya kamulaştırılmasıyla ilgili bizim yapacağımız bir şey yok. Konak Belediyesi sadece yapacağı çalışmalarla buradaki güvenliği sağlar. Bu konu bize ilk geldiğinde kurula yazdık ve oradan gelen yanıtta da bu binanın yıkılmaması ve ilgili tedbirin alınması, diyor. Biz tedbir almak mecburiyetindeyiz. Yol kapanacaksa yolu da kapatırız, tedbiri alınca da açarız. Biz bir kurumuz, sorumluluğumuz var. Dışarıdan gazel okumak kolay. Biz burada tedbirimizi aldık, zaman içinde bir gelişme olursa gereğini yapacağız.”

YENİ HİZMET BİNASI İÇİN ÖNEMLİ ADIM
Başkan Batur Konak Basmane Meydanı’nda yapılması planlanan yeni hizmet binasının ihalesinin 9 Aralık 2022 tarihinde gerçekleşeceğinin bilgisini verdi. Batur ihale ilgili “Güzel bir haber. Önümüzdeki hafta içerisinde yeni binamızın yapım ihalesini gerçekleştireceğiz. Bu dönemin en önemli çalışmalarından bir tanesi olacak. Bu bildiğiniz gibi zaruretten ortaya çıkmıştı. Ama her kötülükten bir iyilik doğar derler. Burada, Konak’ımıza yakışan bir hizmet binasını hayata geçireceğiz” dedi.

İzmir Depremi’nin ardından orta hasarlı olduğu gerekçesiyle yıkılan belediyenin Basmane Meydanı’ndaki hizmet binasının inşası karşılığında Büyükşehir Belediyesi’ne Alanyalı Konak, Göztepe’deki otopark ve Tepecik’teki pazaryeri tahsis edilmişti.

Başkanlıktan ve meclis üyelerinden gelen gündem maddeleri ilgili komisyonlara gönderilirken yeni komisyonlardan gelen raporlar Meclis’ten de oybirliği geçti.



TARİHİ OTELİN PLANLARI KOMİSYONLARDA
Basmane’de bir dönem Osmanlıya sığınan Yahudilere de ev sahipliği yapan Manisa Akhisar Oteli’nin bir bütün halinde korunmasına yönelik hazırlanan imar planlarına yapılan itiraz meclisin gündemine sunuldu. Plana yapılan itiraz İmar, Tarihsel ve Kültürel Değerleri Koruma Komisyonu ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarına gönderildi.

İZMİR'İN BİR DEĞERİ DAHA KURTULUYOR!


ÇAKALOĞLU PLANLARI’NA ONAY

İzmir'in önemli hanlarından biri olan, daha önce restorasyon projeleri hazırlanan, mirasçıları bir araya getirilmediği için yıllardır onarılmayı bekleyen tarihi Çakaloğlu Han’a ait imar planları Konak Belediyesi tarafından onaylandı.

PLANLAR ONAYLANDI… ÇAKALOĞLU ‘TARİH’ OLMAYACAK!

SAHAFLAR ÇARŞISI KURULACAK
Öte yandan engelli bireylerin kent yaşamına erişebilir olmaları konusunda çalışmalar yapılması,  3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında etkinler yapılması, madde bağımlılığının önlenmesi ilgili çalışmalar yapılması, ilçenin turizm potansiyelini artırmaya yönelik çalışmalar yapılması ve Sahaflar Çarşısı’non kurulması ile ilgili de kararlar alındı.


KEMERALTI’NDAKİ SU BASKINLARI MECLİS’TE
Konak AK Partili Meclis üyesi Hakan Yıldız kuvvetli yağışlar sonrasında Kemeraltı’nda yaşanan su baskınlarına değinerek “İzmir tarihi anlamında da Konak İzmir'in kalbi.
İmkanlarımız ve yetkilerimizin sınırlı olduğunun farkındayız ama her seferinde söylüyorum. El birliğiyle Büyükşehir’in ve Valilik desteğiyle bütün binalar restorasyonu önem arz ediyor. Yine çok kıymetli bir alanda en büyük sorunlarımızdan biri sayın başkan. Her yağmur yağdığında maalesef Kemeraltı'nda ciddi bir sıkıntı yaşıyoruz. Yani bunun tabii ki sorumluluk sahası, İZSU’da ve Büyükşehir ama belki de bunun en büyük sıkıntısı belediyemiz, şahsınız, Fen İşleri’miz yaşıyor.” dedi.


BATUR: ÇALIŞMALAR HIZLANDIRILACAK
Kemeraltı’ndaki çalışmalara dair bilgi veren Başkan Abdül Batur şunları söyledi “Kemeraltı’nda ana kuşaklama kanalları tamamen bitti, ara kuşaklama çalışmaları başlayacak. Kemeraltı’ndaki bütün caddeler ve sokaklar kazılacak, ana kuşaklamaya bağlanacak. Biraz daha seri ve hızlı gitmesi noktasında Tunç Başkan gerekli talimatları verdi. Çalışmaları hızlandırarak oradaki esnafa sıkıntı yaşatmamanın çaresini arıyorlar”.

ROMAN ÇALIŞTAYI DÜZENLENECEK
Konak Belediyesi’nin kasım ayı çalışmaları arasında önemli yer tutan ve merak edilen yapılarla ilgili bilgi veren Başkan Batur, Kadın Sığınma Evi’nin mühendislik projelerinin hazırlanmasıyla ilgili hizmet alımın yapıldığını, Mimarlar Odası İzmir Şubesi ve İzmir Serbest Mimarlar Derneğiyle birlikte hayata geçirilecek İztazsyon Mimarlık ve Kent Etkinlikleri Merkezinin projelerinin ruhsat aşamasında olduğunu, Liman arkasındaki tarihi binanın mimari restorasyon projesinin hazırlandığını duyurdu. Başkan Batur, 14-15 Aralık tarihlerinde Konak Belediyesi ve Roman sivil toplum kuruluşları işbirliğinde Roman Çalıştayı gerçekleştireceklerinin de haberini verdi. 

 

 
Aydın'da firari hükümlü yakayı ele verdi!
 
Derbide güvenlik zafiyeti kamerada... Pankart içinde 'fişek' servisi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Engin'den mecliste 2023 mesajı: Üretmeye devam edeceğiz
Narlıdere Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.  ...
İzmir İktisat Kongresi'nde geri sayım... İş dünyası zirvesinde ilkeler belirlendi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Şubat 2023’te İzmir’de düzenleyeceği İkinci ...
Bergama Belediyesi Aralık meclisi yapıldı
Bergama Belediyesi Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. 
 
Mübadele söyleşileri kitaba dönüşecek
“Yüzüncü Yılına Yaklaşırken Her Yönüyle Mübadele Söyleşileri” Selçuk Efes ...
Adım adım İktisat Kongresi... Son paydaşlarla zirve!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Şubat 2023’te İzmir’de düzenleyeceği İkinci ...
Büyükşehir'den damping... İndirimli et satışı başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in “Başka Bir Tarım Mümkün” ...
 
Seyrek’teki ‘146’lık satış’ta yeni gelişme: İhaleye katılan yok!
Menemen Belediye Meclisi’nde AK Partili, MHP’li ve Bağımsız üyelerin oylarıyla ...
AK Partili Hızal'dan Soyer'e yanıt: AK Parti’nin hizmetlerine düşmanca engel olan...
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, ‘İzmir düşman toprağı değil’ diye ...
Selçuk Belediyesi'nden yakacak desteği!
Efes Selçuk Belediyesi soğuk kış günleri yaklaşırken ihtiyaç sahibi ailelere ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva