HABERLER>GÜNCEL
2 Ağustos 2021 Pazartesi - 14:44

İGC Onursal Başkanı İsmail Sivri unutulmadı

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin (İGC) unutulmaz başkanlarından, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) kurucu başkanı Gazeteci-Yazar İsmail Sivri, aramızdan ayrılışının 14. yılında Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ndeki heykeli önünde anıldı.

İGC Onursal Başkanı İsmail Sivri unutulmadı

Anma törenine İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İGC Yönetim Kurulu Üyeleri, Konak Eski Belediye Başkanlarından Erdal İzgi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanı İlyas Özgüven, Gazeteci – Yazar Okan Yüksel, İsmail Sivri’nin çocukları Hikmet Sivri, Talat Sivri ve aile üyeleri, İzmir’i Sevenler Platformu Koordinatörü Cevat Maruflu, basın temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören öncesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Sivri, yaşamını yitiren tüm gazeteciler ve birkaç gündür devam eden orman yangınlarında yaşanan kayıplar adına saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törenin açılış konuşmasını Cevat Maruflu yaptı. İsmail Sivri için “Her zaman bizlere örnek olmuş, saygın bir büyüğümüzdü” diyen Maruflu sözlerine şöyle devam etti:

“İsmail Sivri birçok gazeteciye örnek olmuş, onların yetişmesini sağlamıştır. Sadece gazeteciler için değil çevresindeki bütün gençler için yol gösterici bir bilge olmuştur” 

Törende konuşma yapan CHP İzmir Milletvekili, İGC Onursal Başkanı Atila Sertel İsmail Sivri’nin örnek kişiliğini vurgulayarak şöyle konuştu:

“İsmail Sivri, yaşamı boyunca, gazeteci ve yazarlığının yanı sıra hepimize örnek olan mütevazı bir dost, yol gösteren bir ağabey, gençlere yardımcı olup ufuk açan önemli bir kişiydi. Sadece gazetecilere değil, İzmir’de yardıma ihtiyacı olan herkese el uzatan sevilen bir isimdi. Onunla tanışmış ve çalışmış olmaktan her zaman mutluluk duydum. Saygı ve rahmetle anıyorum”

Mesleğin Onurunu Bırakmadı
Atila Sertel’in ardından konuşma yapan İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Dilek Gappi, İsmail Sivri’nin İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olduğu dönemde çok önemli işlere imza attığının altını çizerek “Bizlere bıraktığı mirasa sahip çıkacağız” dedi.

İGC Başkanı Dilek Gappi konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Hem iyi bir gazeteci hem de sevilen bir insandı. Mesleğin onurunu hiçbir zaman bırakmadı. Önce iyi insan olmanın önemine hep inandı. Bizim için yol gösteren, ışık saçan bir örnekti. Cemiyet tarihimizin unutulmaz isimleri arasında yer aldı. Mirasına, öğrettiklerine sahip çıkacağız. Sizlerin huzurunda bir kez daha saygı ve minnetle anıyorum”

O Bizim İçin Bir Çınardı
Törende konuşma yapan isimler arasında İsmail Sivri’nin kızı Hikmet Sivri de yer aldı. Onun çocuğu olmak her zaman çok güzeldi diyen Hikmet Sivri, “Herkesin babası çok özeldir ama o bizim için bir çınardı. Bizleri insan, doğa ve Atatürk sevgisiyle yetiştirdi. Hâlâ ondan öğrendiklerimle yaşıyorum. Bizler de çocuklarımızı onun izinden yetiştiriyoruz. Dokunduğu herkesin hayatında önemli bir iz bıraktı. Her zaman ona layık olmaya çalışıyoruz. Bugün burada olduğunuz için çok teşekkür ederim” dedi.

İnsanlar Bıraktıkları İzlerle Hatırlanır
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İsmail Sivri için yaptığı konuşmada “Gazetecilik camiasına çok büyük emek veren İzmir'in en değerli insanlarından biriydi. Hepimizin hayatında çok önemli bir değere sahip. Aramızdan ayrılmasının üzerinden 14 yıl geçti. İnsanlar bıraktıkları izlerle hatırlanır. Ondan öğrendiklerimizi ve onu hiçbir zaman unutmayacağız. Saygıyla anıyorum” 

İsmail Sivri’nin dostlarından Gazeteci Okan Yüksel ve Erdal İzgi de Sivri’nin yaşamında insan ve doğa sevgisinin, demokrasi ve cumhuriyet değerlerinin önemini vurguladı.

 
Aydın'da damla sulama atağı
 
İzmir'de silahlı kavga... Mermiler havada uçuştu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pakdemirli: Gündoğmuş tahliye edilebilir
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ...
Manavgat'ta 6'ncı gün: Batı Toroslar tehlike altında!
Antalya'nın Manavgat ilçesindeki orman yangınları, 6'ncı gününe girdi. ...
Azra'dan kahreden haber: Katil her şeyi tek tek anlattı
Antalya'da 5 gündür haber alınamayan gazetecilik bölümü öğrencisi Azra ...
 
İzmir'de dehşetin günlüğü... Çocuğa tacize 'iyi hal' indirimi!
İzmir'in Bornova ilçesinde A.B.B. (16) adlı kız çocuğunun günlüğü, üvey ...
'Her yere gelişigüzel ağaç dikilemez'
Peşi sıra gelen orman yangınları, halkımızı ağaç seferberliğine yöneltse ...
İzmir'in hava raporu... Rekor sıcaklık kapıda!
İzmir, Ağustos ayına sıcak hava dalgası ile giriyor. Sıcaklıklar merkez ...
 
LGS 2'nci tercih sonuçları açıklandı
LGS birinci nakil sonuçları açıklandı. İkinci nakil tercih başvuruları ...
Trafik magandalarının yarışı kanlı bitti
İstanbul Sarıyer'de yarış yaptığı iddia edilen iki otomobil zincirleme ...
Mehmet KARABEL yazdı... Seri cinayet!
Mehmet KARABEL yazdı... Seri cinayet!
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva