HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Aralık 2023 Cuma - 11:31

İEKKK'da deniz taşkını masası... Soyer açıkladı: İstinat duvarı önlemi geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu (İEKKK) toplantısında kentte yaşanan deniz taşkınına değindi, Mavişehir'de yapılan istinat duvarı sayesinde taşkınların önüne geçildiğini belirtti. Soyer açıklamasında "Bu istinat duvarı benzeri bir çalışmayı İzmir’in nerelerinde yapmamız lazım, İzmir’in başka hangi sahillerinde benzer tehditler var, bu konudaki önlemler üzerine çalışıyoruz. Bundan sonraki bir oturumda bu çalışmaların sonucunda vardığımız noktayı paylaşacağız” dedi.

İEKKK da deniz taşkını masası... Soyer açıkladı: İstinat duvarı önlemi geliyor!

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’nun (İEKKK) 122’nci toplantısı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğinde Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde yapıldı. Oturumda kentte yaşanan deniz taşkını gündeme geldi. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğretim Görevlisi Dr. Doğan Kısacık taşkınla ilgili bilimsel sunum yaparak kurul üyelerini aydınlattı. Ardından İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu Dönem Başkanı Mehmet Ali Kasalı tarafından üyelerin önerileri dinlendi. Toplantıda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentte yürüttüğü raylı sistem yatırımları da gündeme geldi.

“MAĞDURİYET YAŞAYANLARIN YANINDA OLACAĞIZ”
Yaşanan deniz taşkını hakkında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Geçen 5 yıl içinde daha ne felaket yaşayabiliriz diye düşündüğümde artık aklıma başka bir şey gelmiyor. Son denizin kabarması da hiç beklemediğimiz bir başka felaketti. Hızlı aksiyon alabildik. Hasar tespitlerini tamamlıyoruz. 680’in üzerinde esnafımızın mağduriyeti var. Bunlarla ilgili meclis kararını aldık. Aralık ayı içinde de hasarlarını gidermeye yönelik ödemelerini yapmış olacağız. Kısacası üzerimize düşen neyse bu mağduriyeti yaşayan arkadaşlarımızın yanında olacağız” dedi.

“MAVİŞEHİR’DE DENİZ TAŞMASININ ÖNÜNE GEÇEBİLDİĞİMİZİ GÖRDÜK”
Mavişehir’de hayata geçirilen kıyı çalışması kapsamındaki tedbirleri örnek gösteren Başkan Soyer, “Mavişehir’de 3 sene öncesine kadar senede 2-3 kez deniz taşması yaşanırdı. Orada o zaman 37 milyon liraya mal olan bir istinat duvarı yaptık. 4 metre suyun altına inen ve 2,2 kilometre uzunluğunda… Bunu da üstüne yaklaşık 160 santimetre kaya istinat duvarı olabilecek şekilde yapmıştık. Yaklaşık 3 senedir Mavişehir’de zaman zaman yaşanan su baskını, denizin taşması hadisesinin önüne geçebildiğimizi gördük” diye konuştu.

“ADIMLARI ATMIŞ OLACAĞIZ”
İzmir’in kıyılarında yürütülecek çalışmalara dair bilgi veren Başkan Soyer, “Bu istinat duvarı benzeri bir çalışmayı İzmir’in nerelerinde yapmamız lazım, İzmir’in başka hangi sahillerinde benzer tehditler var, bu konudaki önlemler üzerine çalışıyoruz. Bundan sonraki bir oturumda bu çalışmaların sonucunda vardığımız noktayı paylaşacağız” dedi.

BİLİM İNSANI KISACIK’TAN UYARI
Toplantıya katılan İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğretim Görevlisi Dr. Doğan Kısacık da kentte yaşanan deniz taşkınına ilişkin konuşarak, İzmir’in mevcut kıyı çizgisi üzerinden bilgilendirmede bulundu. Hidrodinamik koşullara dikkat çeken Kısacık, kıyı koruma yapılarının önemine değindi. Kısacık yeni dönemde deniz taşkınlarıyla karşılaşma ihtimalinin yüksek olduğunu sözlerine ekledi ve uyarılarda bulundu.

“KENDİ KENDİNİ AMORTİ EDECEK”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentteki raylı sistem projelerinden de bahsederek “Ankara’dan onaylanmış olan sadece Örnekköy-Çiğli Tramvayı var. Kemalpaşa ile ilgili istedikleri değişiklikleri yapmış olmamıza rağmen henüz dönüş alamadık. Gaziemir-Karabağlar metrosuyla ilgili 2 senedir dönüş yok. Hâlbuki orada ciddi yol alındı. Projeleriyle, sondajlarıyla hepsi tamamlandı. Üçünde de bu noktadayız. Narlıdere Metrosu’nu 7 Şubat’ta, Çiğli Tramvayı’nı 14 Şubat’ta açıyoruz. Buca Metrosu ile ilgili de inşaata başladığımızda 4 yıl bir süre öngörmüştük. Ama daha önce bitirebileceğimize dair veri var elimizde. Zeminin yapısı itibariyle daha hızlı yürüyebiliyoruz. 2 TBM kullanarak yapacağımızı düşünmüşken üçüncüsünü de devreye almak mümkün oldu. 4 seneden önce tamamlamış olacağız. Günde 400 bin kişiyi taşıyabileceğiz. Bu 400 bin yolcu yılda 45 milyon euro civarında bir işletme getirisi anlamına geliyor. Tamamlayıp işletmeye aldığımızda işletme geliri elde ederken sağladığımız finansmanın geri ödemesi başlayacak. Kimsenin cebinden para çıkmadan, hiçbir vatandaşımızın cebinden para çıkmadan, Büyükşehir Belediyesi'ni hiçbir şekilde etkilemeden kendi kendine dönen, maliyetini karşılayan proje olacak” dedi.

 
Kahve telvesinden mantar üretildi!
 
Resmi nikah için 47 yıl oyaladı... Tazminat ödeyecek!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Liyakat 2 Aralık 2023 Cumartesi 00:38

EYYYYY BAŞKAN kamudan emekli ŞBK kamudan emekli1 1/4 den kim işe aldı o b kadar elektrik,elektronik,bilgisayar,bilişi mühendisi varken hemde Akepeli olduğu tescilliyi kim işealdı bunun hesabını sor ,ver sonra git

Yorumu oyla      2      3  
Alo 1 Aralık 2023 Cuma 21:19

Gel gl tunç başkan bekleme etrafını temizleyerek git

Yorumu oyla      3      3  
KARABAĞLI 1 Aralık 2023 Cuma 20:25

İZMİR DENİZ KENTİ AMA SOYER YÖNETİMİNDE HERYERE ÇİN SEDDİ ÇEKİLİYOR ÇARESİZLİKTEN..DENİZİ GÖREMEYİZ YAKINDA..ÇÖZÜM ALTYAPI AMA NAFİLE...

Yorumu oyla      4      3  
Huseyin yilmaz 1 Aralık 2023 Cuma 20:24

Neyi onlediniz beyler sokaklarında yüzen pelikanlari görmediniz sanırım. Sport lnternatonal ln dibindeki denizle birleşik kanalin duvarlarını yükseltmek yeni mi akliniza geldi su bastıktan sonra! Diz bilesik kaplar kuralını Lisede ogrenmediniz mi? Bunun için mühendis olmaya gerek var mı ? Belediyenizdeki mühendisler ne işe yarıyor? Bütün gün masa basinda bulmaca mi çözüyor? Bir de durup mavishir de deniz basmasını onledik diyorsunuz.

Yorumu oyla      2      3  
Çiğlili 1 Aralık 2023 Cuma 14:50

Bahsedilen tahkimat duvarı 25.11.23'te işe yaramadı.

Yorumu oyla      5      3  
Peyami 1 Aralık 2023 Cuma 14:37

Ulan sizden belediye başkanı olmaz denizi niye doldurdunuz şimdide rant için istinat duvarı yazık ulan vatandaşın parasına chp li olarak size oy moy yok artık hep hırsızlık düzeni nasıl cep doldururum planı.

Yorumu oyla      3      5  
Vatandaş 1 Aralık 2023 Cuma 12:19

Günaydın günaydın... Göreve geldiğinden beri aklın neredeydi diye sorarlar adama!!

Yorumu oyla      5      5  
Lombak 1 Aralık 2023 Cuma 12:15

Kordon'da 18 yıl önce sahil yolu dolgusunu zemin kat barların manzarasını kestiği gerekçesiyle kaldırtan zihniyet şimdi iklim değişikliği gerekçesiyle istinat duvarı getiriyor. Aceyip yaratıcııı!

Yorumu oyla      4      4  
izmirli 1 Aralık 2023 Cuma 12:00

Tamam sen üzülme senden sonraki başkan çözecek, sen bisikletle gez emekliliğin tadını çıkar yorma kendini bunları düşünmek için geç oldu.

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’da çocuklar hayalleri gerçek oldu
Karşıyaka Belediyesi’nin BİSAN ile birlikte sürdürdüğü dönüşüm projesi ...
Büyükşehir'den Kiraz'da dere seferberliği... Burası çöplük mü?
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü şiddetli yağışlarda yaşanabilecek ...
Müfettişler inceleme yaptı… Başkan Oran hakkında soruşturma talebi!
İçişleri Bakanlığı müfettişleri hakkında yıkım kararı verilen 12 yapıyı ...
 
Başkan Oran, Ildırı için belgelerle konuştu: Bakanlık dönüş bile yapmadı!
Başkan Oran, Ildırı’da Balıkçı Barınağı yapılması hususunda Tarım ve Orman ...
İzmir'in barajlarında Kasım bereketi
İzmir'de, etkili olan yağışlarla birlikte barajların doluluk oranları ...
Bornova'nın filosuna yeni amiral gemisi... Tam 28 metre!
2019 yılında yaptığı tasarruf hamlesiyle belediye hizmet araçlarında kiralamadan ...
 
Deneyimli Bürokrat Budak'dan istifa kararı... Selçuk için yola çıkıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi İlçe Hizmetleri Daire Başkanı Şerafettin Budak ...
Başkan İduğ’dan Özel’e ziyaret… ‘500 bin euro hibe kazandık’
Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ...
Ekrem Oran’dan miting gibi adaylık başvurusu!
Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Çeşme Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva