HABERLER>POLİTİKA
27 Nisan 2023 Perşembe - 11:08

İçişleri görevden almıştı… Kayalar’ın iddianamesinde dikkat çeken detaylar!

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınmasına neden olan operasyonun ardından savcılık iddianameyi hazırlayarak mahkemeye gönderdi. 19 Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen dosyada şikâyetçi olarak otel sahibi Zafer Süral ile Nivent Kurtuluş yer aldı.

İçişleri görevden almıştı… Kayalar’ın iddianamesinde dikkat çeken detaylar!

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Menderes İlçesi’nde CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınmasına neden olan operasyon sonrasında savcılık iddianameye son şeklini verdi. Menderes Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Hüseyin Daşdemir’in koordinasyonunda İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar ve Mali Şube ile birlikte yürütülen soruşturmada çok sayıda kişi gözaltına alınmış ve daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

DETAYLI İDDİANAME HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Savcılık, yaptığı araştırma ve soruşturmaların ardından iddianameyi 19. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.  16 Haziran’da yargılamasına başlanacak Başkan Kayalar ve beraberindekilerle ilgili süreç netleşti.  İzmir adliyesinde; yağma, irtikap (memurların görevini kötüye kullanması), resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık, hileli iflas suçları ile 10 yıldan fazla hapis cezaları veya müebbet cezası ile cezalandırılan suç davalarına bakmakla yükümlü mahkemede yargılanacak olan isimler seçimlerin ardından hakim karşısına çıkmış olacak.

AYRINTILAR NETLEŞİYOR
Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, eşi Aslı Kayalar ve kayınpederi Ruhi Durak’ın isminin karıştığı savcılık soruşturmasında banka kayıtları ve tapu dökümlerine yer verilirken Antalya merkezli Bien Otel’den rüşvet alındığı iddia edilmişti. Menderes Özdere’de yer alan bir otel yatırımının kaçak katlarına göz yummak, usulsüz işlemleri görmezden gelmek karşılığında aynı şirketin Bodrum’da bulunan villalarından iki tanesi Başkan Kayalar’ın kayınpederi Ruhi Durak’ın üzerine geçirilmişti.

Egedesonsöz'ün ulaştığı bilgilere göre, savcılık iddianamesinde; şikâyetçi isimler dikkat çekti. İddianamede Antalya’da faaliyet gösteren Victory Be Mine Hotel Sahibi Zafer Süral ile Nivent Kurtuluş’un adı ihbar edenler kısmında yer aldı.

Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın 1 numara olarak yargılanacağı dosyada, İçişleri Bakanlığı tarafından Kayalar ile birlikte görevden alınan Belediye Meclis Üyesi Ertan Güleç de iki numara olarak yer aldı.  Bien Otel’in sahibi Nurullah Ercan, Ali Bektaş, Ruhi Durak ve Songül Van da sırasıyla kayıtlara geçirildi.

Kayalar ve Güleç’in “rüşvet alma” suçlarından cezalandırılması talep edilirken,  Otel Sahibi Ercan ve Bektaş’ın “rüşvet verme”,  kayınpeder Durak ve Bien Otel’in işlerine aracılık eden emlakçı Songül Van’ın ise “rüşvet suçunu açığa çıkarmayı engelleme” suçlarından yargılanması istendi.

Menderes Özdere’de bulunan otel inşaatı ve Bodrum Akyarlar’daki villaların satışları, tapu kayıtlarının merkezde olduğu yargılama sürecinde dönemin parasıyla 3 milyon 750 bin TL olan bir villanın 350 bin TL’ye, 5 milyon 800 bin TL olan diğer villanın ise 450 bin TL bedel ile kayınpederin üzerine geçirilmesi konusunun altı çizildi. Bodrum’da villaların piyasa değerinin 20 milyon TL’den başlaması da dikkat çekti.

Bien Mimarlık ve Otel Sahibi Nurullah Ercan ile BEK Mimarlık Sahibi  Ali Bektaş’ın işlemlerinin Songül Van tarafından yürütüldüğü anlatılırken rüşvetin Kayalar ve kayınpederine verildiği dile getiriliyor.  Öte yandan mali hazinesinin de sürece müşteki olarak eklenmesi düşünülüyor.

Savcılık, İzmir Adliyesi’nde yer alan 7. İdare Mahkemesi ve 4. İdare Mahkemesi’ndeki bazı davaları da yakın markaja aldı. Mahkemeye yazıların gönderilmesi beklenirken tapu kadastroya da yazılar yazıldı. Rüşvete konu olan villaların şu anda kimlerin üzerinde olduğu incelenmeye başlandı.

Ayrıca,  Burak Kasım Kaçmal, Serhat Turan, İbrahim Yalca, Ömer Bayram ve Gürsel Rüzgar’ın da tanık olarak dinlenmesine karar verildi. 

 
AK Partili Sürekli'den ihracat raporu: 21 yılda 14 milyarlık artış
 
Başkanvekili Özkan'dan depremzedelere ziyaret
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kemal 29 Nisan 2023 Cumartesi 21:10

Eğli keyfe keyf verir kahvenin kaynaması, koca eşşeği baştan çıkarır sıpanın oynaması. Nurrullah Ercan rüşvetle milleti baştan çıkarıyor

Yorumu oyla      2      3  
Menderesli 27 Nisan 2023 Perşembe 21:21

Her şey ortada net daha ne bekleniyor,usulsüz yapılan otelin avukatı da bir milletvekilidir yeni dönemde de milletvekili olacaktır,ılişkiler çıkarı sapmadan devam ediyor...

Yorumu oyla      3      3  
EMRE 27 Nisan 2023 Perşembe 14:01

utanma olmalı insanda

Yorumu oyla      4      3  
davut kaya 27 Nisan 2023 Perşembe 14:01

rezalet

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Sürekli'den ihracat raporu: 21 yılda 14 milyarlık artış
AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Kerem Ali Sürekli Çiğli’de, ...
‘Sahtekar, zafer hırsızı, utanmaz’… İYİ Parti’de yüksek gerilim!
İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ile İYİ Parti İzmir Milletvekili ...
İYİ Partili Dervişoğlu ’bize güvenin’ dedi: Her sandığın başında olacağız!
TBMM İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, ...
 
Yurt dışında ve sınırda oy verme işlemi başladı
14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimleri ...
AK Partili Kırkpınar'dan mitinge telefonlu davet
AK Parti İzmir Milletvekili Kırkpınar, Aliağa’da vatandaşları telefonla ...
Bakan Soylu: Biz yaptıklarımızı anlatacağız
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Eyüpsultan'da AK Parti temsilcileriyle ...
 
AK Partili Kurtulmuş: Bu seçim asrın seçimidir
 AK Parti Genel Başkan Vekilli Numan Kurtulmuş, "Türkiye 14 Mayıs'ta tarihi ...
Mehmet KARABEL yazdı... 'Ekmeğin 'helali' neden bayrağın 'hilali' kadar kutsaldır?'
Mehmet KARABEL yazdı... 'Ekmeğin 'helali' neden bayrağın 'hilali' kadar kutsaldır?'
Erdoğan'ın programları iptal edildi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kandemir: Akkuyu Nükleer Santral törenine ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva