HABERLER>GÜNCEL
28 Nisan 2021 Çarşamba - 22:38

İçişleri Bakanı Soylu'dan alkol yasağı açıklaması!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tam kapanma süresinde alkol satışının yasaklanması ile ilgili, "İngiltere'de, Fransa'da, Almanya'da birçok örnekleri var" dedi.

İçişleri Bakanı Soylu dan alkol yasağı açıklaması!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Tam Kapanma' olarak açıklanan kısıtlamalar süresince uygulanacak alkol satış yasağı hakkında açıklama yaptı.

Soylu, "Geçen kısıtlamada da bu tartışmayı yaptık. Bütük kısıtlamalarda ne varsa aynı. Kural aynı sadece süre uzadı. Cumartesi-Pazar kısıtlamasından hiçbir farkı yok. İngiltere'de, Fransa'da, Almanya'da birçok örnekleri var.  Biz bunları değerlendirerek bütün adımları attık" dedi.

Bakan Soylu'nun bir canlı yayın programında yaptığı açıklamalar şöyle:

Kamu düzeninden hiçbir şekilde taviz verilmeyecek. 

Milletimiz, sağlıkçılarımız, güvenlikçilerimiz, esnafımız büyük fedakarlıklar yaptı. Türkiye'yi görünenle değerlendirenler her zaman yanılmışlardır.

Türkiye görünenin çok fazlasıdır. Türkiye bu süreçte ölçerek, biçerek vatandaşlarımızın devletten, hükümetten beklediğini yerine getirerek elinden geleni ortaya koymuştur.

Bütün üretim şartları düşünülerek hareket ediliyor.

KREŞLER AÇILACAK MI?

Milli Eğitim Bakanımızın kararı, ilk kararda duruyor, açmamak konusunda. Bazı Avrupa ülkelerinde açma konusunda esneklik var. Bütün çalışma şartlarını düşünerek bir değerlendirme yapıyoruz. Aile Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı değerlendiriyor. Aile Bakanlığı bir çalışma yapıyor, kendilerine gelen taleplere yönelik bir karar verecekler.

Kapanma olmasaydı bayram için hareketlilik olacaktı. Aşılar sayesinde Haziran sonunda iyi bir noktada olacağız. 

TAM KAPANMADA KİMLER MUAF OLACAK?

e-başvuru bakanlığın internet adresinden yapılabiliyor. Çalışmak zorunda olanlar e-başvuruyla izin alabilecekler.

Cenazeler için kolaylıklar getirildi.

Otel rezervasyonunu kapanmadan önce alanlar perşembe günü gidebilirler. Seyahat izin belgesini alanlar, onunla dönebilme imkanına sahip olurlar. 

BAKICILAR MUAF OLACAK MI?

Yaşlı ve hastalar için raporla izin alabilecekler.

KRİPTO PARA VURGUNU SORUŞTURMASI

82 kişiye yönelik bir gözaltı kararı çıktı, 77 kişi göaltına alındı, halen gözaltında olanlar var. Bu hadise ortaya çıkar çıkmaz bir kırmızı bülten kararını Adalet Bakanlığı'na iletti. Biz hemen Innterpol'e ilettik, ertesi gün kırmızı bülten çıkarıldı. Arnavutluk İçişleri Bakanlığı ile görüştük.  4 ülkede ekiplerimiz çalışma yapıyor. soruşturma yürüyor.

Biz üniversite 4'teyken bir 3 arkadaş para piyasalarına merak sardık. Şirket kurduk, temel ve teknik analiz yapıyorduk. 93'e yaptım ve bıraktım. Para piyasalarıyla ilgili bir bilgim var. 2 milyar dolar haberi çıktı, bu büyük bir para. Para piyasalarıyla ilgilenenlerden bekledim bu büyük bir para olur mu demelerini. Arkadaşlarımızın şu ana kadar öğrendikleri 108 milyon dolarlık bir portföy var. İşlem hacmi ve portföy ayrı şeylerdir. Muhasebewcisinden bilgisayarlarından bu bilgiyi çıkardık. 2 milyar dolarlık bir bulgu sözkonusu değil. 

Buraya Eryaman'dan geldim, iftara gittim. İnsanlar sokakta benle fotoğraf çektirdi. Ne diyeyim siz suçlu olabilirsiniz fotoğraf çektirmiyelim mi diyeyim. Benim bugün 22 randevum vardı, işimi yaptım. Biz koruma kulelerini içinde yaşayan birileri değiliz. Vatandaş fotoğraf çektirmek istediğinde veya makama geldiğinde fotoğraf çektirmek istediğinden çektirmeyecekmiyim. Kimseden çekinmem, potansiyel olara herkesi suçlu görmüyorsam fotoğraf çektiricem. Herkesin elinde telefonlu fotoğraf makinesi olduğu bir çağda, soğuk savaş döneminin suçlamalarıyla karşı karşıya kalacak halimiz falanda yok. Bunu da hiç önemsemem yani.

İSTANBUL'DA KATLİAM ÖNLENDİ

Bugün İstanbul polisi çok önemli bir katliamı engellemiştir. Emniyet istihbaratımıza ve İstanbul polisimize teşekkür ediyorum. PKK terör örgütü elemanları 5 kilo patlayıcı getirdiler, polisimizin otogardaki dikkati sayesinde bir aracın altına yerleştirilen patlayıcı tespit edildi. Bunu yerleştiren teröristler yakalandı.

Uzun zamandır Türkiye'nin takip ettiği Diyarbakır Anneleri'nde yarın 25. buluşma gerçekleşecek. Diyarbakır annelerinden biri daha evladıyla buluşacak. Fatma Yetkin evladıyla buluşacak. 15 yaşında çocukları Recep'i kaçırıyorlar. Yıllar geçiyor Diyarbakır'da HDP binasının önünde, terör örgütüne meydan okudular. Evlatları da ikna çalışmaları sonucu bugün teslim olan 6 kişiden biri oldu.

Dört buçuk yıl önce ikna çalışmalarına başladık. Ailelerle görüşülüyor, onlara evlatları adalete teslim olurlarsa, onlara destek olunacağı, yardımcı olacağı anlatılıyor.

İkna çalışmalarımız PKK'yı tuz ruhunun erittiği gibi eritiyor.

Kırmızı listeden bir ismin 17-18 gündür ifadesinin alıyoruz. Önemli şeyler söyledi. Dost bildiklerimizin bize nasıl ihanet ettiklerini, arkamızdan nasıl kumpaslar çevirdiklerini anlattı.

Terör örgütüne bu yıl katılanların toplam sayısı 5'i Türkiye'den toplam 10. Bizim ikna yoluyla bu yıl terör örgütünden kopardığımız sayı 63.

 
Sağlık sistemine 7 milyar lira ek kaynak aktarıldı
 
Irak'ın kuzeyinde 1 şehit 2 yaralı!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
süleyman 29 Nisan 2021 Perşembe 07:44

Yasal dayanağı yok.Cenaze törenleri yasak.Ama İçişleri bakanı en önde.

Yorumu oyla      2      3  
29 Nisan 2021 Perşembe 01:24

lebaleb kongre örnekleri de birçok ülkede var mı? salgın bahanesiyle eğlence yerleri aylardır kapalıydı, şimdi de alkol satışı yasaklandı. Daha önce de trenlerde yasaklanmıştı. Böyle böyle, aşama aşama ülke İranlaştırılıyor. Eğlence yerlerinden bulaşan virüs camilerden bulaşmıyor mu da camiler serbest? Kuran kursları da serbest. Böyle saçmalık olur mu?

Yorumu oyla      2      3  
Selami Şahit 29 Nisan 2021 Perşembe 00:22

Başka ülkeleri alkol de örnek alacağınıza.Örnek aldığınız ülkelerin esnafına,vatandaşına sağladıklarını örnek alın.Milleti kandırmayın..

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sağlık sistemine 7 milyar lira ek kaynak aktarıldı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, sağlık sistemine koronavirüs salgını ...
ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı!
ABD Merkez Bankası (Fed), beklentiler dahilinde politika faizini değiştirmeyerek ...
Bakanlık'tan lise sınavları için flaş açıklama!
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, liselerde ikinci dönem tek sınav olacağını ...
 
10. Cumhurbaşkanı adayı koronaya yenildi
Mail Büyükerman (93), koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.
TCDD'den sefer düzenlemesi: Bölgesel trenler duruyor!
TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü, 29 Nisan'da başlayacak olan 18 günlük ...
Tam kapanmada bankaların durumu belli oldu!
Türkiye Bankalar Birliği, 'tam kapanma' çerçevesinde bankacılık işlemlerine ilişkin duyuru yaptı.
 
Akşener, Karamollaoğlu ile görüştü
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel ...
Türkiye GP tekrar Formula 1 takviminde
Formula 1'de 2021 sezonunda 13 Haziran'daki Kanada Grand Prix'si yerine Türkiye takvime alındı.
Son 24 saatte 341 can kaybı, 40 bin 444 yeni vaka!
Türkiye'de son 24 saatte koronavirüs salgını nedeniyle 341 kişi yaşamını ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva