HABERLER>POLİTİKA
9 Kasım 2021 Salı - 13:10

Hurdacı isyan etmişti… Cezayı encümen üyeleri ödedi!

Gaziemir sınırları içerisinde hurda toplayan bir vatandaşa 427 TL para cezası kesilmesi ve konun medyada yer alması sonrası Encümen Üyeleri harekete geçmişti. Ceza ile ilgili bilgi alan Encümen Üyeleri, hurda toplayan vatandaşın cezasını ödeme kararı aldı. Ege'de Sonsöz'e konuşan CHP'li Encümen Üyesi Murat Serin, "Bir takım sansasyonlar, olaylar ile sürekli medyanın gündemine gelmek, sürekli basında olmak bizim ruhumuzu acıtıyor. Biz iyi projeleriyle, yapılan iyi etkinlikle, mutlu insanların yaşadığı bir Gaziemir'de basında olmak istiyoruz" dedi.

Hurdacı isyan etmişti… Cezayı encümen üyeleri ödedi!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Gaziemir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ilçe sınırları içerisinde yer alan İnönü Mahallesi'nde hurda topladığı gerekçesiyle bir vatandaşa 427 TL idari para cezası uygulanmıştı.

Bir sosyal medya platformu üzerinden paylaşılan cezada Belediye Yasakları Uygulama Yönetmeliği'nin 29'ncü maddesine dayandırıldığı görülürken, ceza kesilen vatandaş ise isyan etmişti.

'SURİYELİLERE KESİLMEYEN CEZA BANA REVA MI?'
Ceza kesilen vatandaş "Gücümüz yok gidip hesap sormaya hakkımızı aramaya Allah için sorar mısın bana bu cezayı kesen Sayın Encümen ve Zabıta Amirliği ne gerçekten vicdanları rahat mı? Sokaklarda hurda topluyorum diye bana bu cezayı kesmişler bu kadar motorlu Suriyeli, arabayla gezen Suriyeli varken, bana bu cezayı reva gören belediyeye hakkımı helal etmiyorum. Bu arada yanlış anlaşılma olmasın Suriyelileri şikayet veya karalamak değil amacım. Ama yasaksa herkese yasak olsun o halde" ifadelerini kullanırken, Gaziemir Belediyesi'nden flaş bir hamle geldi.

CEZAYI ENCÜMEN ÜYELERİ ÖDEDİ
Cezanın Zabıta ekipleri tarafından kesilmesi sonrası Gaziemir Belediyesi Encümen üyeleri cezayı onaylamak zorunda kalırken, onay sonrası ise encümen üyeleri Murat Serin ve Nevin Mutlu flaş bir karar alarak cezayı kendileri ödedi.

O VATANDAŞ ZATEN NE KAZANIYOR Kİ EVİNE EKMEK GÖTÜREBİLECEK
Böyle bir kararı almasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kağıt ve hurda toplayıcıları için yaptığı açıklamanın yer aldığını belirten Gaziemir Belediyesi Encümen Üyesi Murat Serin, "Benim bu konudaki inisiyatifi almanın en büyük çıkış noktalarımdan biri Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun hurda ve kağıt toplayıcıları ile ilgili ciddi bir söylem gerçekleştirmiş olması. Bununla ilgili inisiyatifi kullanmış olması ve aslında kağıt ve hurda toplayıcılarının ülkemizin ekonomisine ciddi katkılar sağladığını ve bu konuda büyük emekler verdiklerini belirterek bu vatandaşlarımız için bir düzenlemenin mutlaka yapılması gerektiğini vurgulamıştı. Gaziemir'de de  baktığınızda bir kamyonetle akşama kadar 100 kilo kağıt topluyor en fazla. Bundan da o vatandaş ne kazanacak ki evine ne götürebilecek" dedi.

RUHUMUZU ACITIYOR
Gaziemir Belediyesi olarak daha güzel konularla gündeme gelmek istediklerine de dikkat çeken Serin, "İcra makamında Sayın Başkanımız Halil Arda var. Başkanımızın da bir yönetim şekli var. Biz yönetim şekline müdahil olma şansımızı yok. Biz sadece telkinlerde bulunabilir, yapmaması gerektiğini düşündüğümüz şeyleri söyleyebiliriz. Ancak yönetim şekli ya da idare etme şekli tamamen başkanın inisiyatifinde. Başkanın bir düzeni var, bürokratik düzen var, zabıta düzeni var. Biz siyasiler olarak başkanın bu işleyişine sahip değiliz. Ancak biz isteriz ki daha yumuşak ve homojen, daha fazla sevginin hâkim olduğu, insanların mutlu yaşadığı, insanları bütün işlerinin gönül rahatlığı ile görüldüğü Cumhuriyet Halk Partili bir belediye de meclis üyesi olmak, CHP'li bir yapıya dahil olmak bizi onurlandırır, gururlandırır.  Ancak bir takım sansasyonlarla, olaylar ile sürekli medyanın gündemine gelmek, sürekli basında olmak bizim ruhumuzu acıtıyor. Biz iyi projeler ile, yapılan iyi etkinlikle, mutlu insanların yaşadığı bir Gaziemir'de basında olmak istiyoruz. Bu konuda da başkanın bizden beklentisi olursa sonuna kadar da başkanın yanında oluruz" diye konuştu.

BUNUN TEK SUÇLUSU GENEL İKTİDAR
Vatandaşların hurda veya kağıt toplamak zorunda kalmasının nedenin hükümet olduğunu da vurgulayan Serin, "Bu konun baş nedeni hükümet. Suçlu aranıyorsa bu zaman AK Parti iktidarı. Genel iktidar insanları çöpten ekmeklerini bulmaya rızkını çıkarmaya kadar düşürdüyse bunun tek suçlusu genel iktidardır" dedi.

 
Sosyal medya fenomenliği için yola yatıp, denize atlamış
 
ABD'de tüp bebek skandalı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
haydar haydar 9 Kasım 2021 Salı 16:03

adam burdan bile iktidara yüklenme peşinde. cezayı kesen kendileri değişlmiş gibi. yönetemiyorsunuz kardeşim iş üretmek icraat planlamak diye bir derdiniz yok. yerel yönetim anlayışınız tamamen yapmamak yaptırmamak ve Atatürkü kullanmak üzerine

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Arslan'dan 10 Kasım mesajı
10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle mesaj yayınlayan CHP Milletvekili ...
MHP Genel Merkez yöneticileri İzmir'e geliyor
MHP Genel Merkez yöneticileri İzmir’e geliyor. Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ...
AK Partili Sürekli'den odalara çağrı, Dervişoğlu'na destek
Harmandalı'da yaşanan doğa felaketi üzerinden meslek odalarına 'duyarlı ...
 
O şehit yakını İzmir'den mi gitti?
Lütfü Türkkan'ın hakaret ettiği şehit yakınının provokasyon için İzmir'den ...
Gaziemir'de 6 meclis üyesine uyarı istemi!
CHP İzmir İl Yönetim Kurulu toplantısında Gaziemir Belediye Meclisi üyesi ...
İYİ Parti'de Türkkan yerine gelen isim belli oldu
Bingöl'de şehit yakınına küfreden İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü ...
 
Ağıralioğlu: Türkkan'ı görevden çekiyoruz
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, "Partimiz kurulduğu ...
İYİ Parti'den Lütfü Türkkan açıklaması
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, şehit ağabeyine küfür ...
AK Parti'den Büyükşehir'e 'Harmandalı' çağrısı: Yeni 'Ümraniye' olmasın!
Çiğli'deki Harmandalı'nda yaşanan toprak kaymaları için yerinde basın ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva