HABERLER>GÜNCEL
18 Aralık 2022 Pazar - 10:48

Hülya'yı hayattan koparmıştı... Tehditlere hapis cezası!

İzmir'in Bornova ilçesinde boşanma aşamasındaki eşi Hülya Şellavcı Yeğin'i (52) öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan Kaffar Yeğin (59) hakkında, cinayet öncesindeki 'tehdit', 'hakaret', 'ısrarlı takip' ve 'basit yaralama' gibi suçlardan 13 yıla kadar hapis cezası istendi. Hülya Şellavcı Yeğin'in damadı, avukat Ensar Aktürk, "Cinayet davası için adli tıp raporu bekleniyor. Bizim asıl beklentimiz, cinayetten en ağır cezayı alması. Sanığın ağırlaştırılmış müebbet almasını istiyoruz" dedi.

Hülya yı hayattan koparmıştı... Tehditlere hapis cezası!

Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi'nde ayakkabı nakış atölyesi sahibi 2 çocuk annesi Hülya Şellavcı Yeğin'e ulaşmayan yakınları, 22 Ekim'de iş yerine gitti. Burada saat 00.30 sıralarında kanlar içinde bulunan Yeğin'in, tabanca ile vurularak öldürüldüğü belirlendi. Polis, şüpheli olarak kadının boşanma davası açtığı ikinci eşi Kaffar Yeğin'i yakalamak için çalışma başlattı. Hülya Şellavcı Yeğin'in, 6 ay önce evlendiği Kaffar Yeğin hakkında tehdit edildiği gerekçesiyle 4 kez suç duyurusunda bulunduğu ve uzaklaştırma kararı aldırdığı ortaya çıktı. Olaydan 3 gün sonra İzmir 16'ncı Aile Mahkemesi'nce Kaffar Yeğin hakkında 30 günlük zorlama hapis kararı verildi. Ayrıca Kaffar Yeğin'in, Hülya Şellavcı Yeğin'in öldürüldüğü atölyeye yakın görüntüleri ortaya çıktı.

18 GÜN SONRA GÖZALTINA ALINDI
Kaçan Yeğin'in bulmak için çalışma başlatan polis, şüphelinin Konak ilçesi Fatih Mahallesi'nde saklandığını belirledi. Tam yer tespiti için 800 saatlik görüntü izleyen ekipler, Kaffar Yeğin'in arkadaşı M.G.'nin (67) evinde kaldığını tespit etti. Ekipler, 8 Kasım'da şüpheliyi operasyonla gözaltına aldı. Tabanca ile öldürülen kadına ait tabanca da ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerİ sonrası adliyeye sevk edilen Kaffar Yeğin tutuklandı, arkadaşı M.G. de serbest bırakıldı.

Cinayetten önce hakkında çeşitli suçlamalar bulunan Kaffar Yeğin ile ilgili iddianame hazırlandı. Yeğin hakkında 'kadına karşı tehdit', 'hakaret', 'ısrarlı takip' ve 'basit yaralama' gibi suçlardan 13 yıla kadar hapis cezası talep edildi. İddianame, 50'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

CİNAYET DAVASI İÇİN GÖZLER ADLİ TIPTA
Hülya Şellavcı Yeğin'in damadı, avukat Ensar Aktürk, "Sanık hakkında ilk dava; daha önce işlediği tedbir ihlalleri, kasten yaralama, hakaret ve tehdit gibi suçlarla ilgili asliye ceza mahkemesinde açıldı. Cinayet davası için adli tıp raporu bekleniyor. Hazırlanan bu iddianamede ise sanığın 13 yıla kadar hapsi isteniyor. Üst sınırdan ceza alması için davanın takipçisi olacağız. Bizim asıl beklentimiz, cinayetten en ağır cezayı alması. Sanığın ağırlaştırılmış müebbet almasını istiyoruz. Çünkü hem planlayarak hem de eşe karşı işlenmiş bir suç var" diye konuştu.

'BAŞKA KADINLAR ÖLMESİN DİYE TAKİP EDECEĞİZ'
Hülya Şellavcı Yeğin öldürülmeden önce sanık hakkında tedbirleri ihlal ettiği için tazyik hapsi talebinde bulunduklarını ancak bu kararın kayınvalidesinin ölümünden sonra çıktığını hatırlatan Aktürk, "Hakim, karşı tarafı dinlemeden bu kararı uygulayamayacağını belirtmişti. 15 Aralık'a tarih verildi. 15 Aralık geçti, Hülya Şellavcı hayatta değil. Bunun yanında HSK ve ihmali bulunduğunu düşündüğümüz polis memurları hakkında soruşturma sürüyor. 'Başka kadınlar ölmesin' diye takip edeceğiz" dedi. (DHA)

 
Bakanlık duyurdu: 3 terörist etkisiz hale getirildi
 
İzmirli Efe, Balkan Şampiyonu oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakanlık duyurdu: 3 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Suriye'nin kuzeyinde 3 PKK/YPG'li teröristin ...
Kaçak kazı operasyonunda 3 tutuklama
Eskişehir'de düzenlenen kaçak kazı operasyonunda gözaltına alınan 3 şüpheli tutuklandı.
Yılbaşı hazırlığı... 12 ton sahte içki yakalandı!
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen sahte içki operasyonunda ...
 
Kamyonetle otomobil çarpıştı: 2 ölü, 7 yaralı
Erzincan'ın İliç ilçesinde otomobil ile kamyonetin çarpışması sonucu 2 ...
Gıda Mühendisleri’nden bakanlığa ‘Kemalpaşa’ çağrısı: Teşhir edilsin, ceza uygulansın!
TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu, Kemalpaşa’da ...
Kemal ANADOL yazdı... 'Siyasi davalar ve siyasi yasaklar'
Kemal ANADOL yazdı... 'Siyasi davalar ve siyasi yasaklar'
 
Kömür ocağında vagon raydan çıktı... 1 işçi öldü!
Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde, özel bir maden ocağında raydan çıkan kömür ...
Kaza zannediliyordu, katil yenge çıktı!
Konya’da aracın çarptığı Kamil Yanar hayatını kaybetti. Kaza sanılan olay ...
Minibüs ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 4 yaralı
Samsun'un Canik ilçesinde, otomobil ile minibüsün çarpışması sonucu 1 ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva