HABERLER>GÜNCEL
14 Mart 2023 Salı - 14:45

Hülya’nın katilinden ‘darp’ savunması… Ayağım kaydı, çarptım!

İzmir’in Bornova ilçesinde eşi Hülya Şellavcı Yeğin’i öldüren Kaffar Yeğin’in cinayet öncesi Şellavcı’ya yönelik işlediği fiillerle ilgili dava görüldü. Kaffar Yeğin savunmasında, Şellavcı’yı darp etmediğini söyleyerek “iş yerinde yürürken ayağım yerdeki kumaş parçalarına takıldı, dengemi kaybettim, müşteki önümde yürüyordu ona çarptım. Hatta kendisi daha sonra bana olayı yanlış anladığını söyledi. Sinirlendi bana elini kaldırdı. Ben de eline vurdum” dedi. Sanık Yeğin ayrıca Ahmet Kaya’nın Kalan Kalır şarkısını Şellavcı’ya gönderdiğini de söyledi.

Hülya’nın katilinden ‘darp’ savunması… Ayağım kaydı, çarptım!

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- Işıkkent’te boşanma aşamasındaki eşi Hülya Şellavcı Yeğin'i katleden Kaffar Yeğin, cinayet öncesinde Şevvalcı hakkında tehdit ve tedbir kararlarını ihlal dahil olmak üzere işlediği iddia edilen fiillerle ilgili olarak yürütülen davada hakim karşısına çıktı.

Yeğin hakkında 13 yıl hapis cezasının istendiği davanın ilk duruşmasına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vekili de katıldı.

KUMAŞ PARÇALARINA TAKILIP KAYDIM
Mahkemede sanığın savunması ilk olarak alındı. Kaffar Yeğin savunmasında atılı suçlamaları kabul etmediğini söyleyerek “1 Ekim tarihinde Hülya hanımın iş yerine gittiğim doğrudur. Tehdit ettiğimi hatırlamıyorum. Müştekiye vurmadım, iş yerinde yürürken ayağım yerdeki kumaş parçalarına takıldı, dengemi kaybettim, müşteki önümde yürüyordu ona çarptım. Hatta kendisi daha sonra bana olayı yanlış anladığını söyledi. Sinirlendi bana elini kaldırdı. Bende eline vurdum, elini indir dedim. Darptan bahsedilen budur” dedi.

AHMET KAYA’NIN KALAN KALIR ŞARKISINI GÖNDERDİM
Sanık Yeğin ayrıca 1 hafta sonra Hüllya Şellavcı’nın dükkanına değil dükkanın karşısında bulunan kamyon garajına giderek kendisine gönderilen kayısıları aldığını söyledi. Yeğin savunmasında “8 Ekim tarihinde müştekinin iş yerine gitmiş olabilirim. 5-6 kez oraya gittim. Kamyon garajına 5-6 kere gittim. Malatya'dan yeğenim kayısı göndermişti. Kayısı almaya gittim, müştekinin iş yerinin kapısı kamyonların karşısındadır. Kapıda Yusuf'u görünce kim var diye sordum. O da müştekinin aşağıda olduğunu söyledi. Ben Yusuf'a bir şey söyleme diyerek oradan ayrıldım. Panik yapmasını istemedim. Olaydab önce kafeteryada görüştük ve bana dükkana gitme demişti. Ben gideceğim demiştim. Benim mesajlarım bu olaya yöneliktir.10 Ekimdeki attığım mesajı kabul ediyorum. Kardeşi Okan Şener ile telefon ederek hakaretlerde bulundu. O yüzden bu mesajları attım. 15 Ekim’de ben iş yerine gitmedim. İş yeri kamyon garajının karşısındadır. Çaycı beni gördüğü için öyle düşünmüş olabilir. Benden sonra kalır isimli şarkıyı mesaj olarak gönderdiğim doğrudur. İş yerine Yusuf'a konuştuğum olay dışında hiç gitmedim. Bu suçlamayı kabul etmiyorum” şeklinde konuştu.

Duruşmada sanığın ifadesinin ardından tanıkların dinlenmesine geçildi.

HÜLYA ABLA, YEĞİN’İ GÖRÜNCE POLİSİ ARADI
Tanık Y.A ise, “Türkçe biliyorum ama çok iyi bilmiyorum. Suriye vatandaşıyım. Huzurda bulunan sanığı Talip adıyla tanırım. Ben Hülya ablanın yanında çalışıyordum. 1 ay kadar sonra Talip dediğim bu şahıs geldi. Öğrendim ki evlenmişler. İş yeri 3 katlıydı ve ben en üst katta çalışıyordum. 5-6 ay kadar önce Talip bir kez iş yerime geldi. Cumartesi gelmişti, bana Hülya burada mı diye sordu. Ben de aşağıda müşterisi var dedim. Şahıs iş yerinden gitti. Dükkânın içerisine girmişti. İş yerinden gittikten sonra Hülya ablaya söyledim. Hülya abla da polis çağırdı. Ben konuştuğumda kapının önündeydim. Tesadüfen geçip geçmediğini bilmiyorum” dedi.

KÜFÜR EDİP TEHDİT ETTİ
Diğer tanık E.Y  ise yaşanan şiddet olayının gözlerinin önünde olduğunu belirterek  “Hülya Şellavcı ile daha önce 1-2 yıl aynı iş yerinde çalışmıştık. Olay günü yarım gün çalışıyordum. Hülya beni iş yerine çağırdı. Hülya'nın iş yerindeyken Kaffar iş yerine geldi. Bu sırada iş yerinde müşteriler de vardı. Müşteriler gittikten sonra Hülya ile Kaffar tartışmaya başladılar. Kaffar Yeğin bu böyle kalmayacak şeklinde sözler sarf etti. Bunun üzerine Hülya'nın KADES’i aramak için merdivenlere doğru gitti. Sanık da peşinden gitti. Hülya'ya tekme attı ve kolundan tuttu. Hülya'nın telefonunu alıp yere fırlattı. Bunun üzerine Hülya bana bu sırada KADES’i aramamı söyledi. Bunun üzerine sanık iş yerinden çıkıp gitti. Olaylar sırasında önce Kaffar Yeğin küfür etti. Bu böyle kalmayacak dedi. Hülya'ya hitaben o… dedi. Bunun üzerine Hülya, Kaffar giderken arkasından şerefsiz diye bağırdı” ifadelerini kullandı.

KIZI SÖZ ALDI: BİZİ TEHDİT ETTİ
Tanıklardan söz alan merhume Hülya Şellavcı Yeğin’in kızı Buse Aktürk ifadesinde “Anneme attığı tüm mesajlara şahit oldum. Görüşmeleri annem anlattı. Telefon görüşmelerine de şahit oldum. Annem telefonu açmıyordu, ısrarla annemi arıyordu. Telefon numarasını görüyordum. Annem de söylüyordu ayrıca bizi de tehdit etmiştir. Buna ilişkin ses kayıtları da mevcuttur, kendisinden şikayetçiyim” dedi.

AVUKAT AKTÜRK: 5 KEZ MÜRAACAT OLDU
Davada Hülya Şevvalci Yeğin’in ailesi adına savunma yapan Ensar Aktürk ise “Sanık iddianamede belirtilen suçları zincirleme şekilde işlemiştir. Buna ilişkin 5 ayrı kolluk beyanı mevcuttur. Ayrıca HTS kayıtları, mesaj ekran görüntüleri, tanık beyanları ile bu hususlar sabittir. Tehdit ve hakaretlerin boş olmadığı maalesef ortaya çıkmıştır. 21 Ekim tarihinde müvekkillerimin annesi öldürülmüştür. Sanık 1 Ekim, 8 Ekim ve 15 Ekim'de müvekkilimin iş yerine gitmiştir. 22 Ekim’de gitmesi beklenirken 21 Ekim’de Hülya Şellavcı Yeğin'i öldürmüştür. Sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz. Bugün burada bulunmamızın bir diğer sebebi de 5 kez kolluk müracaatı oldu. Kolluktan yeteri destek verilmedi. Bir kez savcılık ifadesi alındı. Savcılıktan yeterli destek verilmedi. Bir kez Aile Mahkemesi’nden hapsen tazyik kararı istendi ve buradan da sonuç alınamadı. Burada olmamızın sebebi kamu görevi yapan kolluk görevlileri hakim ve savcılardır” dedi.

 
İzmir'in asayiş raporu: 56 zehir taciri tutuklandı
 
CHP'li Özel, Bakan Soylu'ya tazminat ödeyecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in asayiş raporu: 56 zehir taciri tutuklandı
İzmir'de düzenlenen 75 uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 56 şüpheli tutuklandı.
Yeni evli çift otel odasında ölü bulundu
Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesinde bir otelde balayı ...
Deprem sonrası amatör telsizci başvuruları arttı
Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Telsiz İşletme Müdürü Kaptan Eralp Özkaya, ...
 
MEB'den 'Dersler Cepte' mobil uygulaması
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, lise 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerinin ...
İzmir'de yeni Tosucuk vakası! Çok sayıda gözaltı
İzmir merkezli 17 ilde düzenlenen kripto para dolandırıcılığı operasyonunda ...
Gönüllü sağlıkçılardan kırsaldaki depremzedelere gezici sağlık hizmeti
Depremden etkilenen Malatya'dan gelerek Elazığ'ın Baskil ilçesinin köylerinde ...
 
Depremde zemini kayan mezra tahliye edildi
Depremde zemini 1,5 metre kayan ve derin yarıklar oluşan Adıyaman'a bağlı ...
Çıkmalı binalar için kritik uyarı!
Uzmanlar, Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 80'ini oluşturan çıkmalı binaların ...
Bayraklı'daki konteyner kentte tahliye gerginliği!
İzmir’in Bayraklı ilçesinde 30 Ekim Depremi sonrası kurulan konteyner ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva