HABERLER>POLİTİKA
17 Ekim 2015 Cumartesi - 09:58

Hotar’la gündem: CHP’ye ‘mühür’ ve saha çıkışı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hotar ülke, kent ve seçim gündemini değerlendirirken çarpıcı açıklamalarda bulundu. Karşıyaka’daki stat inşaatında belediyenin yaptığı uygulamayı eleştiren Hotar, CHP’li adayları sahada göremediklerini söyledi.

Hotar’la gündem: CHP’ye ‘mühür’ ve saha çıkışı!

EGEDESONSÖZ - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili ve Adayı Nükhet Hotar, Kanal 35’te yayınlanan Farklı Açı programında Egedesonsöz Genel Yayın Yönetmeni Fatih Yapar ve Çağdaş Yılmazer’in sorularını yanıtladı.



AK Parti İzmir Milletvekili Nükhet Hotar sözlerine Euroleague’de İspanyol devi Barcelona’yı deviren Pınar Karşıyaka’yı bir kez daha tebrik ederek başlarken, Karşıyaka Belediyesi’ne de ‘mühür’ çıkışında bulundu.

DESTEK OLMUYORSUN BARİ KÖSTEK OLMA!
Ülkenin üzücü bir süreçten geçtiğini belirten AK Parti İzmir Milletvekili Hotar, “Böyle zaferler böyle günlerde bizi motive ediyor, biraz da olsa yüzümüzü güldürüyor. Bir kez daha tebrik ediyorum, dünya devi Barcelona’yı çok güzel bir oyunla yendiler. Gurur duyduk…” dedi. AK Parti İzmir Milletvekili yapımına başlanan yeni stadın mühürlenmesini de gündeme getirerek Karşıyaka Belediyesi’ni eleştirdi. Hotar, “Maçın devre arasında heyecanla galibiyeti beklerken Karşıyaka Belediyesi’nin inşaatı mühürlediğini sonra da 1 Kasım’a kadar açtığını öğrendik. Gerçekten trajikomik bir durum… Eğer yasal yönden bir sorun varsa neden 1 Kasım’a kadar? Ya da böyle kalabiliyorsa neden bırakılmıyor? Bırak Karşıyaka özlediği salona kavuşsun. Destek olmuyorsun bari köstek olma!” dedi.

Hotar, 102 kişinin yaşamını yitirdiği Ankara katliamı ve Almanya Başbakanı Angela Merkel’in kritik Ankara ziyareti nedeniyle önce ertelenen sonra da kapsamı değişen Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun İzmir mitingi hakkında da bilgilendirme yaptı.

PROGRAM NET DEĞİL
Hotar, Davutoğlu’nun programının henüz netleşmediğinin altını çizerek şunları söyledi: Aslında miting belirlenen tarihte yapılacaktı ancak Merkel çok önemli bir ziyaret için Türkiye’ye geliyor. Miting yerine daha etkin, daha faydalı ne program olabilir diye konuşuldu. Şuan nihai bir karar yok, bunun detayları konuşuluyor. Mitingler tümüyle iptal edilecek mi bölge bazlı mı olacak o da net değil… Ama Sayın Başbakan İzmir’e gelecek. Ülke ve dünya gündemi göz önüne alındığında bir kişinin tüm bunları yetişmesi mucize… Bu nedenle Sayın Başbakan önem sırasıyla her yere yetişmeye çalışıyor…



HALK BÖYLE BİR İMKAN VERDİ AMA…
7 Haziran sonrası koalisyon görüşmelerinden sonuç alınamamasıyla oluşan belirsizlik ortamı ve ülkenin artan terör olaylarıyla sarsılması nedeniyle 1 Kasım sürecinin diğer seçimlere göre daha sakin bir atmosferde geçmesi hakkında değerlendirme yapan Hotar, “Ben bu seçim sürecini sessiz bir süreç olarak niteliyorum. Her ne kadar alışılmışın dışında bir tablo varsa da, ülke gündemi nedeniyle fazla coşkulu çalışmalar yapılamasa da neticede fiili bir seçime giriliyor ve bu seçim ülkemizin geleceğini, istikbalini etkileyecek. Hem halkımızın hem de teşkilatımız rahat bir nefes alsın diye büyük uğraşlar verdik ama koalisyon denemeleri olumsuz sonuçlandı ve karşımıza yeni bir seçim çıktı. Bu aslında bizi daha da motive etti. Teşkilatta ‘Böyle bir süreci hak etmiyoruz, ülkenin istikrarı adına kazanımlarımızı kaybetmek istemiyoruz’ şeklinde bir motivasyon var. Halkımızda da şöyle bir hava var. Katılım oranı çok yüksek bir seçimin ardından tercihlerini yaptılar, koalisyon tablosu çıktı. Bir imkan sundular fakat diğer partiler bu konuya gayriciddi yaklaştı. Partini biri her şeye ‘hayır’ diyerek elini taşın altına sokmadı, diğeri de sanki birinci parti çıkmış gibi her şeyi ben bilirim tavrıyla süreci bugünlere getirdi. Ben vatandaşın bu durumdan rahatsız olduğunu ve yeniden istikrarı tercih edeceğini düşünüyorum” dedi.

Hotar, ‘7 Haziran sonrası yaşananların sahaya nasıl yansıdığı’ sorusuna ise “Vatandaş 7 Haziran öncesi 3-4 yıllık süreçte terörün bittiği, anaların ağlamadığı, terörün dolaştığı dağlarda barış pikniklerinin yapıldığı günleri yaşadı. Olması gereken de buydu. Bundan geri adım atılıyormuş gibi bir göründü halkı da bezdirdi. O bölgelerden geri bildirimler de bu şekilde… Bize ‘Sakın terörle mücadeleyi bırakmayın, bizi yine barış dolu günlere götürün’ diyorlar. Kendi bölgemizde de bir parti demokratik olarak temsil edilsin diye tercih yapanlar oldu. Ama baraj aşıldıktan sonra yok ‘sırtımızı Kandil’e dayadık’, yok ‘özerklik’ gibi Türkiye Cumhuriyeti bütünlüğüne aykırı söylemlerde bulunuldu. Dolayısıyla o partiye oy verenler de bence mutlu değil… Hem birlik-beraberlik adına hem de ülke istikrarı ve ekonomik dengelerin bozulmaması adına bir takım beklentileri var, inşallah partimize destekleri de olacak. Bu seçim hayati bir seçim… Onun için diğer partilere oy veren kardeşlerimize seslenmek istiyorum, oylarına karşılık partilerinin genel başkanlarını tutumlarını göz önüne alsınlar… Sorumluluk üstlenmek yerine her şeye hayır diyen ya da her şeyi ben bilirim diyen tavırların karşılığını versinler” yanıtını verdi.

SÜRECİ BİTİRMEK NE DEMEK!
7 Haziran sonrası ‘buzdolabına kaldırıldığı’ ifade edilen çözüm süreci hakkında da açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili, koalisyon görüşmelerinde sürecin iptalini şart koşan MHP’yi ve tavrın isim vermeden eleştirdi. Söze sürecin revize edilip edilmeyeceği konusu üzerinden konuşarak başlayan Hotar, “Bunu zaten meclis kapanmadan önce çıkardığımız kamu güvenliği yasasıyla yaptık. Asıl olan kamu güvenliğidir dedik. Boşluk olarak görülen noktayı doldurmuştu olduk. Bu süreç denen şeyi biraz tanımlamak lazım… Kamu güvenliğini sağlamak da devletin görevi insanların özgürce yaşamasını sağlamak da devletin görevi… Bu ikisinden herhangi birini önceleyemezsiniz. Türkiye Cumhuriyeti’nin bayrağı ve resmi dili tektir, amaç ülkede yaşayan herkesin kendini tanımladığı şekilde ve bu sınırlan içinde yaşamsına ortam hazırlamaktır. Bu kapsamda kalkınmada geri kalmış, bazı haklarını alamamış ya da yok sayılmış, güvenlik güçleriyle PKK arasına sıkışmış halkın haklarını önceledik. Hem yol, su, baraj, havalimanı gitti, hem de insan hakları teslim edildi. Süreç bu hedeflerle de devam edecek. Ama süreci sona erdirmek ne demek? OHAL mi ilan edilecek, Kürtçe konuşmak mı yasaklanacak, insanlar evlerine mi kapanacak? Ne yapılacak” dedi. Hotar partisinin 78 milyonu temsil ettiğini belirterek, “Biz her vatandaşımıza eşit mesafedeyiz. Bu sandık sonuçlarından da belli olan bir şey… Parti yetkilerimizin tamamı ülkenin her yerine ikişer, üçer kez gitmiştir. Ama rakiplerimiz de böyle bir bütünlük yok” diye de ekledi.



VAATLERİ ANLATTI: BİZ TAAHHÜT EDİYORUZ!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı partisinin seçim beyannamesini değerlendirirken kendi alanı içine giren vaatleri de anlattı. Hotar, ‘AK Parti çalışan kadınlara ne vaat ediyor?’ sorusuna da yanıt verdiği açıklamasında şunları söyledi: Biz de 7 Haziran’da ertelediğimiz ya da geç kaldığımız konuları tamamladık. Bunun çok olumlu yansımasını görüyoruz. Emekliye, gençlere, asgari ücretle çalışanlar ve çiftçilere çok güzel destekler taahhüt ediyoruz. Zaten bugüne kadar yapılan uygulamaları vardı, şimdi daha da güçlenmiş oldu. Aynı şekilde kadınlarımıza, özellikle çalışan kadınlarımıza yönelik çok güzel imkanlar sunuyoruz. ‘3 çocuk’ sloganına karşı ‘kadınlar eve kapansın deniyor’ şeklinde bir algı yaratıldı. Biz de bu tutmayan algıyı politikalarımızla da çürütmek istiyoruz. Çalışan anneler için en önemli iki konu güvenli yer ihtiyacı ve mesaide esneklik… Bu nedenle belediyelere kreş açma zorunluluğu getirdi. Ayrıca çalışma şartlarının esnekliği adına çok sayıda imkan sunduk… İşvereni de mağdur etmiyoruz, yarım gün çalışma talebi için ‘Yerine eleman çalışsın, parasını devlet ödesin’ diyoruz.

Hotar beyannamelerin vaat yarışına dönüşmesi hakkında da “Şunu söylemek istiyorum bizim dışımızdaki partilerin sundukları şeyler vaat… Buna 2 karşılık verilebilir. Bir, bu vaatleri verenler daha önce iktidarda yada yerine getirebilecekleri koltuklar da görev aldı. O zaman neden yapmadılar… İkinci ise kaynakları ne?... Ama bizim beyannamemizde vaat değil taahhüt var. Çünkü herkes bizim yapabileceğimiz şeylerin sözünü verdiğimizi biliyor. Onlar ne derse desin hem ellerinde örnek yok hem de sürekli birbirlerini ortadan kaldıran açıklama ve söylemleri var” yorumunu yaptı.



YEREL SEÇİM HAVASI VAR ÇÜNKÜ…
Hotar İzmir’de sürecin daha çok yerel seçim havasında geçmesini de yorumladı. AK Parti İzmir Milletvekili, “Sorunlar günlük hayatımızı etkilediği için ister istemez gündeme geliyor. Mesela buraya geç kalarak geldim çünkü inanılmaz bir trafik var. Bunu 10 yıl önce öngöremezdik. Kentte hep bir karışıklık var. Bir yerde tramvay inşaatı bir yerde marina… Ben Ankara’da daha uzun yaşadığım için görüyorum bir geçit 2 ay içinde bitiyor. Burada çok uzun sürüyor. Bir kentkart kaosu yaşanmış mesela… 4 aydır kim ne kadar kart bastı, ne kadar bilet kullanıldı belli değil… Vatandaş sorununu bize taşıyor, soruyor. Biz de gündeme getirmek zorunda kalıyoruz. Yoksa kimse hesabını sormuyor! Böyle olunca de yerel seçim havası oluşuyor. Bizim amacımız bu değil ama böyle oluyor. Bir de yapılması gereken hizmetlerin büyük kısmını hükümetin yapması gerekiyormuş gibi bir algı oluşmuş. Bunu yıkmak için dile getiriyoruz. İstememize rağmen bu hali alıyor” diye konuştu.

SAHADA YOKLAR!
Hotar son olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile aynı bölgede yarışa girmesini değerlendirirken rakibe sert mesajlar gönderdi. AK Parti İzmir Milletvekili, “Ben fiilen bırakın Kılıçdaroğlu’nu CHP’nin hiçbir adayını sahada görmedim. Sadece isimlerimize yönelik komik çıkışlarını okuyorum. Adaylarını bile görmediğimiz ortamda genel başkanlarıyla yürütecekleri politika onların takdiri… Bir genel başkanın bence memleketinden aday olması çok daha doğru algılanırdı. CHP’li seçmenlerin de zaman zaman söylemleri bu şekilde… Görmüyor olmaktan da üzüntü duymuyoruz doğrusu çünkü seçimdem seçime gelen, seçilen ve giden bir tavır içinde olduklarını biliyoruz. Ama ben özellikle CHP’ye oy verenlerin bunları görmesini rica ediyorum. Sizden oy istiyor, alıyor, seçiliyor ve yine gidiyorlar. Buna son vermenin zamanı geldi diye düşünüyorum” dedi.

 
Davutoğlu'ndan flaş açıklama: Piyonları tespit ettik
 
MHP’li Kılıç’tan çarpıcı mesaj: Her patlayan bomba…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Davutoğlu'ndan flaş açıklama: Piyonları tespit ettik
Başbakan Davutoğlu, Ankara'daki terör saldırısına yönelik başlatılan soruşturma ...
Gül’den ‘Demirtaş’a başsağlığı’ eleştirilerine sert yanıt!
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara'da yaşanan bombalı saldırı sonrası ...
Kılıçdaroğlu: Anlatsaydım Davutoğlu zor durumda kalırdı!
Star TV'de katıldığı canlı yayında soruları yanıtlayan CHP Genel Başkanı ...
 
CHP İzmir o ilçe için kararını verdi
İl Yönetim kurulu toplantısında geride kalan hafta istifalar nedeniyle ...
Hotar’dan Karşıyaka’ya tebrik mesajı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Adayı bir mesaj ...
Türkiye’den hem AB’ye hem Rusya’ya sert mesaj!
Türkiye'den Suriye konusunda, hem Rusya'ya hem de Avrupa Birliği'ne çok ...
 
Düşürülen araçla ilgili hükümetten ilk mesajlar
Suriye sınırında milliyeti belirsiz İnsansız Hava Aracı'nın düşürülmesiyle ...
Bakan Topçu’dan İzmir’de sitem: Kuzu otlatmaktan gelmedik ki!
Atatürk Müzesi'nden kaybolan tarihi halının akıbeti ve restorasyon bekleyen ...
CHP’den Ödemiş çıkarması: Hem açılış hem ziyaret
Büyükşehir’in Ödemiş’e yapılan yeni hizmet binası açılışını yapacağı gün ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu adam yine mi başkan seçilecek?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
57 yıllık gururun şerefine!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva