HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Ocak 2022 Perşembe - 12:22

Horeca 3'üncü kez kapılarını açıyor… Özuslu'dan 'Fuar İzmir' övgüsü

İzmir'de bu yıl 16-19 Şubat tarihleri arasında 3'üncüsü düzenlenecek olan Horeca Fair Uluslararası Otel Ekipmanları ve Ev Dışı Tüketim Gıda Fuarı'nın lansman töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, "Fuar dediğinizde fiziki altyapıya da ihtiyaç var. Yiyecek içecek, ulaşım, şehri tanıtılması… Şehirde kaç gün kalacaksa hayatı kolaylaştıracak fiziki imkanlar gerekiyor. Bizim bunun için Türkiye'nin en büyük fuarlarından biri olan Fuar İzmir'imiz var. İyi ki var. Elinizde böyle bir eser olmasaydı bunları yapma imkanımız olmayacaktı" dedi

Horeca 3 üncü kez kapılarını açıyor… Özuslu dan  Fuar İzmir  övgüsü

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Bu yıl 16-19 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Horeca Fair Uluslararası 3'ncü Otel Ekipmanları ve Ev Dışı Tüketim Gıda Fuarı'nın lansman töreni İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu'nun katılımı ile gerçekleştirildi.

CEYLAN: DİNAMİK BİR FUAR OLACAK
GL Platform Genel Müdürü Gül Ceylan hedeflerinin yaşayan bir fuar oluşturmak olduğunu vurgularken, "Pandeminin yoğun seyrettiği 2021 yılında tüm organizasyonlar gibi bizler de etkinliklerimiz gerçekleştiremedik. 2020 yılında 308 katılımcı firma fuarda yer aldı. Şehrimizde fuar döneminde yapılan konaklama toplamda 5 bin 178 konaklama olarak geçmiştir. 

İZTO'nun sağladığı teşvikler fuarımızın gelişimi açısından çok kıymetli ve önemli. Fuarımız 325 markaya ev sahipliği yapacak. Turizm sektörü dinamik bir sektör bu nedenle fuarımızda çok dinamik bir fuar olacak. Yaşayan bir fuar olması için çok çalıştık. Fuarımızın her gün her köşesinde ayrı etkinlikler olacak" dedi.

YILMAZ: ZİYARETÇİLER İLE BULUŞTURMAK İSTİYORUZ
Hedeflerinin yerli içerikli menüler oluşturmak olduğunu vurgulayan Türkiye Aşçılar Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Rahmi Yılmaz ise, "Bu serüven çok uzun bir serüven. İzmir uzun bir yolun sonunda. Kuşadası'nda başladığımızda küçük soluklu olacak dediğimiz ancak uzun soluklu olacağını bildiğimiz bir fuardı. Umarız buradaki yoğunlukta uluslararası yoğunluk her geçen fuar artarak devam eder.  Fuar dediğimizde gastronomi olmaz mı, tabii ki olur.  Bizim en çok yapmak istediğimiz konu yerli içeriklerden menüler oluşturmak ve bunları gelen ziyaretçiler ile buluşturmak" diye konuştu.

ÖZUSLU:  TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ FUAR KENTİ OLDUK
Son olarak kürsüye çıkan ve fuarın önemine dikkat çeken İBB Başkan Vekili Mustafa Özuslu, "Fuarlar bir kentin dünya ile entegrasyonunda ne önemli fırsat bağlarından biri. İzmir İktisat kongresinde bundan 99 yıl önce büyük Atatürk İzmir için 'Fuarlar şehir olmalıdır' misyonunu ortaya koyarken bu gerçekliğin altını koyu çizgilerle çizmiş oldu. O günden sonra İEF ve onun sağladığı olanaklar çok büyük işlev gördü ve Türkiye'nin en önemli fuar kenti olduk. Fuar dediğinizde fiziki altyapıya da ihtiyaç var. Yiyecek içecek, ulaşım, şehri tanıması… Şehirde kaç gün kalacaksa hayatı kolaylaştıracak fiziki imkanlar gerekiyor. Bizim bunun için Türkiye'nin en büyük fuarlarından biri olan Fuar İzmir'imiz var. İyi ki var. Elinizde böyle bir eser olmasaydı bunları yapma imkanımız olmayacaktı. Herkes bu pastayı büyütmek için uğraşıyor. Ne kadar çok fuar yaparsanız kentiniz o kadar gelişecek, ekmek o kadar büyüyecek ve onu adil paylaştığınızda herkesin gıpta ile baktığı bir düzen oluşacak. Bu nedenle Tunç Soyer başkanımız İzmir'de fuarcılığın büyümesi ve hem Türkiye hem de dünyada en önemli fuar merkezlerinden biri olması için çaba sarf ediyor. Fuarlar ülkemiz için çok önemli ekonomik büyüklük yaratacak organizasyonlardır. Bunlara katkı koyan bütün kurum ve kuruluşlara İzmir adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

 
CHP'li başkanlardan ortak bildiri
 
Bornova'da başarı geleneği sürecek!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li başkanlardan ortak bildiri
CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanı ortak bir bildiri yayımlayarak, ...
Başkan Eriş’ten Koç Ali Al’a tepki : Özür dilemeli!
Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi ...
Bayraklı’da okullar dezenfekte ediliyor
Eğitim ve öğretime verilen arayı fırsat bilen Bayraklı Belediyesi. İlçe ...
 
Batur: Gültepe’de durdurma kararı çıkmasaydı çok yol almış olacaktık!
Başkan Batur, İzmir Kent Kültürü ve Gelişimi Platformu üyeleriyle bir ...
Başkan Tekin sanayici ile buluştu
Torbalı Yazıbaşı Mahallesi’nde bulunan ve onlarca sanayi kuruluşunu ilgilendiren ...
Bergama'dan SMA hastası Kaan için turnuva
SMA Hastası Kaan Efe adına basketbol turnuvası düzenleyen Bergama Belediyesi ...
 
Başkan Gümrükçü kupayı Lider'e götürdü
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ...
Bornovalı gençler Avrupa'ya gidecek
Bornova Belediyesi ve Sivil Toplumu Kalkındırma Derneği (SITOP), Avrupa ...
Aydın'da büyükşehir ekipleri kar kış dinlemedi
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin sağlık ve sosyal hizmetler ekipleri Aydın’ın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva