HABERLER>GÜNCEL
27 Şubat 2014 Perşembe - 14:29

HDP'den Urla dönüşü CHP ve İP'ye saldırı!

Geride kalan hafta sonu seçim çalışmaları sırasında saldırıya uğrayan HDP heyeti Urla’ya çıkarma yaptı. Emniyet geniş güvenlik önlemleri alırken, heyeti ilçe girişinde bekletildi. İlçede oldukça hararetli saatler yaşandı. Urla'da gün sonunda korkulan olmazken, dönüş yolunda arbede çıktı. HDP'liler tepki görünce araçtan inip CHP ve İşçi Partisi'ne saldırdı. HDP'liler yine dönüş yolunda Güzelbahçe'de önünü kestikleri bir askeri araca taşlı sopalı saldırıda bulundu. 3'ü asker 4 kişi yaralandı.

HDP den Urla dönüşü CHP ve İP ye saldırı!

İZMİR – İzmir’in Urla ilçesinde geride kalan hafta sonu yaşanan saldırı sonrası gergin bir gün yaşandı.

Urla’da geçen pazar seçim bürosu açılışı için hazırlık yapan 100 kişilik Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyesine, çevrede toplananlar ve ülkücü olduklarını söyleyen grup taş ve sopalarla saldırdı. Gerginlikte HDP’liler, tepki gösteren grup ve polislerden 9 kişi yaralanırken, 9 kişi de gözaltına alındı, HDP otobüsü, ilçe başkanlığının camları kırıldı. Yaralananlar tedavilerinin ardından taburcu edildi, gözaltındakiler ise ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Urla’da yaşananları kınamak isteyen HDP İzmir İl örgütü, 'Urla ile kucaklaşmaya gidiyoruz' diye bir duyuru yaptı. HDP’liler saat 11.00’de, Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi önünde toplandı. Bu sırada bir grubun Öcalan lehine sloganlar attığı görüldü.

Aralarında İzmir Büyükşehir Eşbaşkan adayları Pınar Türk ve Osman Çelik'in de bulunduğu yaklaşın bin 500 kişilik HDP grubu 300 araçlık konvoyla Urla'ya hareket etti. HDP'liler otoban çıkışında polis tarafından durduruldu.

Yaklaşık 3 saatlik bekleyişin ardından aralarında HDP İzmir İl Eşbaşkanı Cavit Uğur’un da bulunduğu bir grup partili polis eşliğinde ilçeye alındı. Burada bekleyen HDP’lilere seslenen Uğur, “Biz barış istiyoruz. Ancak burada görülen manzara utanç verici. Bu Kahramanmaraş ve Sivas’ta yaşanandan farklı değil. Buna sebep olan AKP hükümetidir. Hükümet biran önce istifa etmeli ve erken seçim yapılmalıdır” dedi. Bu sırada çevrede toplanan yüzlerce kişi HDP’li gruba tepki gösterdi.

Aynı dakikalarda otoyol çıkışında bekleyen gruptan bazıları polise taş attı. Polis de tazyikli suyla söz konusu grubu uzaklaştırdı.

İlçe merkezinden yine polis eşliğinde ayrılan HDP’li grup otoyol çıkışında bekleyen partililere seslendi. İlçeye giremeyen grup araçlarına binerek İzmir’e döndü.

VALİ TOPRAK: ÇOK ŞÜKÜR KAVGA GÜRÜLTÜ OLMADI
Vali Mustafa Toprak, Urla’da HDP’nin seçim çalışması nedeniyle bugün yaşanan gerginliğin karşılıklı anlayışla problem yaşanmadan sona erdiğini söyledi. Toprak, “Urla’da bir hassas durum oluşmuştu. Çok şükür bir kavga gürültü olmadı. Önemli olan, bugünlerde sağduyuyu, sükuneti, karşılıklı toplumsal mutabakatı korumak olmalı. Dolayısıyla seçimler öncesi insanların her birinin hassasiyetleri var. Kalabalıklar var. Dolayısıyla toplum bu konularda bir arada yaşamanın güzelliklerin daha da ileriye götürme noktasında, yarın öbür gün geriye dönüp baktığımızda çatışmalardan, sıkıntılardan, acılardan beslenmemek durumunda. Bugün Urla’da grupların oraya gitmek istemesi, oradakilerin ona göre karşı çıkışı çerçevesinde, karşılıklı anlayışlar içesinde bir problem olmadı” dedi.



DÖNÜŞ YOLUNDA ARBEDE: CHP'YE SALDIRI
Emniyet HDP konvoyunu dönüş yolunda şehir içine yönlendirince istenmeyen olaylar yaşandı. Güzelbahçe'de konvoyun geçişi sırasında bir grup vatandaş tepki gösterince arbede yaşandı. Otobüsten inen HDP'liler bir grup kişiyle tartışırken o sırada esnaf ziyaretinde bulunan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce araya girerek tarafları sakinleştirdi.



Ardından arkadan gelen HDP'li grubu etrafa taş ve şişe atarak saldırdı. Saldırıdan CHP seçim ofisi de nasibini aldı. Ofisin önündeki CHP seçim araçlarının yanı sıra bölgedeki DSP seçim araçlarının da camları kırıldı.


İP'DEN SALDIRI TEPKİSİ
Olayların sakinleştirilmesinin ardından yola koyulan HDP'liler bu kez biraz daha ileride bulunan İşçi Parti İlçe Başkanlığı binasına saldırdı. Saldırı sonrası İşçi Partisi'nden flaş açıklama geldi. Partinin açıklamasında, "Güzelbahçe İlçe Başkanlığımıza bugün akşam saatlerinde gerçekleştirilen saldırı ile ilgili İşçi Partisi İzmir İl Başkanı Hasan Ali Kızılırmak bir basın açıklaması yapmıştır. Bugün saat 16.30 sularında Urla’da gerçekleştirdikleri etkinlikten dönen HDP konvoyundan ayrılan yaklaşık 50 kişilik bir grup Güzelbahçe İlçe Başkanlığımızın binasına saldırmış, ilçe binamızın camlarını taşlar atmak suretiyle parçalayan gurup içeri girmeye çalışmasına rağmen içeride bulunan partililerimizin direnci nedeniyle başarılı olamamıştır. İlçe binamızın önünde bulunan araca da saldırarak hasar veren grup bir süre sonra olay yerinden ayrılmıştır. İşçi Partisi Türkiye’nin Birliği ve Bütünlüğü İçin Yürüttüğü Kardeşlik Mücadelesine
Devam Edecektir! Partimiz yürüttüğü kardeşlik mücadelesine devam edecektir. Kürdümüzün bileğindeki Amerikan kelepçesini kırıp,  özgürleştireceğiz. Ülkemizi böldürmeyeceğiz!
Yetkilileri uyarıyoruz, Türkiye seçim öncesi bir kaos ortamına sürüklenmek istenmektedir. İzmirli hemşehrilerimizden ve tüm milletimizden provakasyonlara gelmemelerini istiyoruz" ifadeleri kullanıldı.



BAŞKAN İNCE EMNİYETİ SUÇLADI
Öte yandan yaşanan olaylar hakkında bir açıklama yapan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce Emniyeti eleştirdi. İnce, "Güvenlik konusunda zaafiyet var. Urla'dan dönen kızgın kalabalığı çevre yolundan götürmek yerine şehir merkezine sokmak yanlış... Gün boyu Urla'da yaşanan gerginlik ilçemizde patladı! Parti seçim büromuza saldırı oldu. Yine kimsenin burnunun bile kanamaması sevindirici..." diye konuştu.



VALİ’DEN VE MHP’DEN CHP’YE GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ
Vali Toprak Urla dönüşünde CHP'nin saldırıya uğrayan Yalı Mahallesindeki merkez seçim bürosuna uğradı. Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ve CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Ednan Arslan'a ‘geçmiş olsun’ ziyaretinde bulundu. Olay hakkında Başkan İnce ve Arslan'dan bilgi alan Vali Toprak partililerin saldırganlara karşılık vermeden sakin ve soğukkanlı bir şekilde davranış sergileyerek büyük bir olayın önüne geçtiğini söyledi. Seçimlerin gelip geçici olduğunu önemli olanın toplumsal barış ve kardeşlik olduğuna dikkat çeken Mustafa İnce ise Vali Toprak'a ve beraberinde gelen Güzelbahçe Kaymakamı Mehmet Ünlü'ye teşekkür etti.
 
Öte yandan MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu ve MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer de MHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Merih Cerit ile birlikte CHP seçim bürosuna gelerek geçmiş olsun dileğinde bulundu. Yaşanan olayları kınadı.(dha/haber servisi)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
T.C. Erol DURUKAN 28 Şubat 2014 Cuma 08:27

TÜRKİYE CUMHURİYETİ TÜRK BAYRAĞI ALTINDA YAŞIYORUZ TÜRK'ÜN DE, KÜRDÜN DE, NÜFUS CÜZDANIN DA TÜRK BAYRAĞI VAR VE T.C.VAR BU İNSANLAR KÜRDE KARŞI DEĞİL KÜRTÇÜLÜK YAPANA KARŞI ŞERİATA VE AYRIMCILIK YAPANA KARŞIYIZ

Yorumu oyla      16      25  
onur 28 Şubat 2014 Cuma 08:08

HDP,Izmir'i sindirmeye çalışıyor sanırım. Topraklarını satmayıp ancak mübadele anlaşmasıyla yine kendi topraklarına gelenler bu toprağa sahip çıkmasını da bilirler.Yaşadıkları toprağa ihanet etmezler.Sakin sakin oturuyoruz,rahatsız etmeyin sakın.

Yorumu oyla      13      39  
türkiyeli 28 Şubat 2014 Cuma 01:01

urlayı başka yerle karıştırmıyoruz urla patagonyadamı kardeşim...urlayı karıştıma kadifekaleyi karıştırma ne yani amacınız ne Urlalısınız diye mafyamısnız kardeşim..herkes gib siyaset yapın..urlalıla adam dövecek karşı tarafta eyvallahmı diyecek kardeşim.şiddet şiddeti doğurur aklınızı başınıza alın..urlada urfada akıllı olsun

Yorumu oyla      15      6  
zeynelkoç 27 Şubat 2014 Perşembe 23:18

olayların gelişi belli emniyet güçleri neden önlem almadı şüpeli bir durum polis seyircimi bilinçlimi,

Yorumu oyla      13      5  
TC Partizan 27 Şubat 2014 Perşembe 22:04

HDP li arkdaşlar her nedense doğudaki ağalık şıhlık şehlik uyuşturucu kacakcılığı kan davası aşiret düzenine nedense sesleri çıtları çıkmıyor...

Yorumu oyla      15      103  
hasan 27 Şubat 2014 Perşembe 21:11

sanki herkes türk oğlu türk. hepimiz türkiye cumhuriyeti vatandaşı olarak türküz. kabul etmeyen vatandaşlıktan feragat eder. zaten böyle tartışmalar bi on yıl devam etsin iç savaş çıkar. kan gövdeyi götürür. ülkeyi bölmek isteyenlerin eline koz vermeyin.

Yorumu oyla      35      10  
balçovalı ertan 27 Şubat 2014 Perşembe 20:30

Korhan,yunanistana nereden gittiler,araştır bakalım,cahilce konuşma,hakan demokratım diye gelenler neden güzelbahçeye zarar verdi?ne biçim barışçılık bu?gelenlerin amacı zaten sansasyondur,amaçları bak bizi batıda barındırmıyorlar,g.doğu ayrılsın diyerek izmiri kullanmaya çalışıyorlar,eylem yapan insanların hepsi kullanılıyor,seçim bürosu açmak değil amaçları olay çıkarmak.

Yorumu oyla      31      111  
efe 27 Şubat 2014 Perşembe 20:11

korhan acar o insanlar osmanlı askeri olarak gidip milliyetçi duygularından dolayı ordan balkanlarda yaşayan insanlar özellikle milliyetçi insanlar seçilir çünkü oranın gazına gelip türklüğü satmasın die ama senin gibi bırak tarihi kaynağı gazete bile okumayan biri nerden bilicek

Yorumu oyla      30      67  
VATANI İLE SORUNU OLMAYANLAR 27 Şubat 2014 Perşembe 16:58

İYİDE MÜBADELEDE GELENLERİN BAYRAAĞI İLE TOPRAĞI İLE HİÇBİR VATANI BÖLME İLE SORUNLARI OLMADI Kİ SEN HEM OTARAFI HEM BUTARAFI KAŞIYORSUN DOĞRU DURANA KİMSE BİR ŞEY SÖYLEMİYOR

Yorumu oyla      33      105  
bucalı 27 Şubat 2014 Perşembe 16:37

urla başka yerlere benzemez sakın ola urla lıları sınamaya kalkmayın.

Yorumu oyla      52      115  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZBAN'da kaza: Ulaşıma 'lokomotif' engeli
TCDD’ye ait trenin lokomotifi raydan çıkınca İZBAN’da büyük yoğunluk yaşandı, ...
Rotary yarının liderlerini arıyor
Urla Rotary Kulübü Uluslararası Rotary’nin Genç Liderler Yetiştirme programı ...
İzmir'in 'Afyon şehidi' ağaçlarda yaşayacak!
Afyonkarahisar'da 5 Eylül 2012 tarihinde mühimmat deposunda meydana gelen ...
 
Foça’nın ardından bir köpek katliamı da Bornova’da!
Foça’daki katliamın ardından Bornova’da da 4 köpek zehirlenerek öldürüldü.
İzmir’de kumar operasyonu: Kooperatif görünümlü ‘casino!’
İzmir’in Karabağlar İlçesi’nde, yapı kooperatifi adı altında kumar oynatıldığı ...
Genelkurmay'dan 'kriptolu telefon' açıklaması
Genelkurmay Başkanlığı, dinleme iddialarıyla gündeme gelen kriptolu telefonların ...
 
Beyaz Masa açıkladı: Gezi’ye neden iş makineleri girdi?
Taksim Gezi Parkı'nda iş makinelerinin görülmesi üzerine, sosyal medya ...
Yolsuzluk protestosunun gölgesinde yürek burkan kare!
Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses ...
Polis Radyosu'nda sansür iddiası: Dinlemeyiverin gari...
Polis Radyosu’nda ilginç sansür iddiası. Moğollar’dan “Dinleyiverin Gari”yi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva