HABERLER>YAŞAM
11 Kasım 2021 Perşembe - 13:18

Hayvansever taksiciden örnek uygulama: Gönlünüzden ne koparsa!

İzmir'de taksi şoförü Mümin Aydın, müşterilerinin taksideki "mama kutusu"na bıraktığı parayla yaklaşık 20 kediyi besliyor.

Hayvansever taksiciden örnek uygulama: Gönlünüzden ne koparsa!

Üçkuyular İskelesi önündeki durakta 25 yıldır taksicilik yapan, evli ve 3 çocuk babası Aydın, çevresinde hayvanseverliğiyle tanınıyor.

Yıllardır sokakta gördüğü aç ve yaralı kedilerin bakımını üstlenen Aydın, durağın yanındaki farklı noktalara bıraktığı kedi evlerindeki bazı hayvanları talep üzerine sahiplendiriyor.

Daha fazla kediye bakabilmek için taksisine "mama kutusu" koyan Aydın'ın bu çabası, müşterilerinden de destek buluyor. Para üstlerini kedilere mama için kutuya bırakan müşterilerin bir bölümü, durağı düzenli ziyaret ederek mama desteğinde bulunuyor.

Farklı noktalardaki yaklaşık 20 kediyi besleyen Mümin Aydın, taksi durağının bulunduğu bölgede yerleşim yeri olmadığı için sokak hayvanlarının bakımsız kaldığını, aç kalan çok sayıda hayvanın durağa geldiğini fark ettiklerini söyledi.

Çevredeki kedileri beslemek için mama alarak başladıkları işin giderek büyüdüğünü, görev sırasında gittiği yerlerde gördüğü muhtaç durumdaki kedileri de durağa getirmeye başladığını anlatan Aydın, "İstedikleri bir kap yemek, birazcık su. Onu da vermeliyiz çünkü ağızları, dilleri yok. Bir şekilde onlara faydalı olmak zorundayız. Ben böyle düşünüyorum ve içimden gelerek yapıyorum." dedi.

Yaklaşık 20 kedinin bakım masrafları için taksisine "mama kutusu" koyduğunu, para üstü almayan müşterilerden bu parayı mama kutusuna bırakmalarını istediğini belirten Aydın, şöyle konuştu:

"Para üstü almak istemeyen müşterilerimize 'bu parayla akşam kedilerimiz sizden yemek yiyecek' diyorum. Mama kutusunu uzatıyorum, kendileri atıyor. Gün içerisinde 10-15 lira birikiyor. O parayı da tamamen kedilerin beslenmesi için harcıyorum. Yetmediği yerde de arkadaşlarımla birlikte takviye yapıyoruz.

Bazen fazla para vermek isteyen müşterilerimiz oluyor ama ben kimseden para beklemiyorum. İnsanların gönlünden geçiyorsa durağımızın yanındaki zeytin ağacına yarım kilo mama assınlar. Mamayı o gece onlar adına dağıtırım. Duyarlı insanlarımıza ve taksici arkadaşlarıma teşekkür ediyorum çünkü onlar bana yardımcı olmaya çalışıyorlar. Hiç kimsenin olmadığı yerde ben o kedilerin babalarıyım. İnsan çocuklarını terk etmez, onlar bizim çocuklarımız."

Karşı kıyıdan gelen "Çakır" maskot oldu
Baktığı bazı kedileri, hayvanları sevdiğini hissettiği kişilere vererek sahiplendirdiğini aktaran Aydın, durağın maskotu "Çakır"ı ise sahiplendirmeyi asla kabul etmediğini dile getirdi.

Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çakır, yaklaşık 1-1,5 aylıkken Bostanlı'dan bir aracın tamponunda feribotla Üçkuyular'a geldi. Tampondan düştüğünü gördüm. Hemen trafiği durdurarak kediyi aldım. Toparlandıktan sonra durağın yanına yuvasını yaptık, oradan başka bir yere ayrılmıyor. Yani Çakır bizim daimi kedimizdir. Diğer kediler gezer ama o sürekli buradadır. O bizim durağımızın maskotu. Beni de çok seviyor. Aramızda farklı bir iletişim var." (AA)

 
Büyükşehir'e 'emsal' isyanı: Konak Meydanı'na çadır kurarız!
 
Havası en kirli kentler sıralandı... İzmir'de durum ne?
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
VfV 11 Kasım 2021 Perşembe 15:28

Güzel...Yüzleri görülmesin diye havanın kararmasını bekleyip pazar artıklarını toplayan, gerçekten ihtiyacı olduğu halde kimseye el açmadan kıt kanaat yaşayan, çocuğuna süt götüremediği için ağlayan insanlara da para kutusu yapılsa ya. Dünya sadece sokak hayvanlarından ibaret değil.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Foça'nın ormanları yeniden yeşerdi!
İzmir'in Foça ilçesinde 17 Nisan 2017'de yanan ormanlık alan, dikilen ...
ABD'de tüp bebek skandalı!
ABD'nin California eyaletinde, tüp bebek tedavisi (IVF) sırasında yanlış ...
53 yıllık bakkal, zamana ve süpermarketlere direniyor
Antalya'da 53 yıldır bakkallık yapan Ali Arlı (80), bir sokak arkasında ...
 
Doku tipi tam uyumlu... Öykü Arin'e 'Arkadaş' geldi!
Lösemi ile savaşta simge isimlerden biri haline gelen ve babasından yarı ...
Ağaç dallarının içinden çıkan görüntüler şaşırttı
Kütahya'da bir marangoz, çalışırken kullandığı, içinde farklı şekiller ...
Atık yönetimi mühendisliği geleceğin mesleği olacak
Fütüristler Derneği Başkanı Mustafa Aykut, atık yönetimi mühendisliğinin ...
 
Öğrencileri utandırmayan yardım
Atatürk Üniversitesi Giy-Çık Mağazası, utandırmadan, deşifre etmeden öğrencilere ...
Oyuncu Semra Dinçer hayatını kaybetti
Akciğer kanseri hastalığıyla mücadele eden ünlü oyuncu Semra Dinçer yaşamını yitirdi.
Kadın girişimcinin ödüllü zeytinyağları 3 kıtada!
İstanbul'un yoğunluğundan sıkılarak Balıkesir'in Havran ilçesine yerleşip ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva